SkyscraperCity Forum banner
7561 - 7580 of 17865 Posts

· Registered
Joined
·
177 Posts
Aseara in jur de 18.30 am trecut iar pe la CB-A3.
Se lucra pe partea dinspre Bucuresti,era o basculanta care "alerga" pe camp destul de tare dinspre N spre piciorul podului care se ridica.Erau si cativa muncitori prin zona,ceva forfota.
Surprinzator de bine daca ma gandesc ca era 1 mai.
Fiind la volan,nu am putut sa imi dau seama 100% dar pare sa se fi inceput decopertarea spre bucuresti,vazusem un fel de "maldar" de pamant pe o parte pe o lungime considerabila incepand de la pod spre bucuresti,pe camp.Poate a mai vazut cineva ca sa confirme.
 

· Registered
Joined
·
7,085 Posts
http://www.cnadnr.ro/docs/proceduri_derulare/1_Informare 3 prelungire termen depunere oferte.pdf


se mai amana inca putin Gilau-nadasel.

In alta ordine de idei, am parcurs intreaga A3 (CT-Gilau) de doua ori in acest weekend.

Muncitori de la Bechtel si betoniere, si utilaje mai mici in foarte multe puncte de pe autostrada.

Iar lucrarea pare la fel de impresionanta ca inainte. Sincer...pretul nu e foarte, foarte mare si a ajusn sa fie asa mare din cauza nostra a Romanilor. Asta cu atat mai mult cu cat vad cum duc la capat contractul si repara totul cu seriozitate in perioada de garantie. Iar unde se vede cel mai bine calitatea lucrarilor: modul de rulare pe viaducte si pe zonele dinainte di dupa pod, in zona de contact intre terasament si pod sunt inca perfecte). Cntura Sibiu are deja probleme la acest capitol iar de restul ce sa mai vorbesc.

Daca Romania i-si indeplinea partea de contract cu promtitudine, era clar mult mai mic pretul.

PS: care e pretul ep Km a celor de la Impregillo? Momentan e singurul tronson de autostrada comparabil cu ce a facut Bechtel. (Sau stie cineva exact care a fost pretul pe km pe zona Turda-Campia Turzii la Bechtel?).
 

· Registered
Joined
·
1,026 Posts
PS: care e pretul ep Km a celor de la Impregillo? Momentan e singurul tronson de autostrada comparabil cu ce a facut Bechtel. (Sau stie cineva exact care a fost pretul pe km pe zona Turda-Campia Turzii la Bechtel?).
Sibiu-Orastie Lot 3: 604 mil lei/22 km. La Bechtel nimeni nu stie exact. Se vorbeste doar de total bani virati catre turco-americani :1,5 md euro. Cu TVA, fara TVA nu stiu.
Dar daca tot vrei sa faci comparatie cauta licitatiile Deva-Lugoj. Acolo vezi preturi de 10 mil euro/km.
 

· Registered
Joined
·
533 Posts
PS: care e pretul ep Km a celor de la Impregillo? Momentan e singurul tronson de autostrada comparabil cu ce a facut Bechtel. (Sau stie cineva exact care a fost pretul pe km pe zona Turda-Campia Turzii la Bechtel?).
Secretele contractului dintre Compania Naţională de Autostrăzi şi Bechtel ascund plăţi de aproape 27 milioane de euro/km de autostradă. Chiar dacă au dat în folosinţă doar 52 km din Autostrada Transilvania, americanii de la Bechtel au încasat, din 2004 până la sfârşitul anului trecut, aproximativ 1,26 miliarde de euro, conform auditorilor Curţii de Conturi. Dacă tot s-a „prăduit” vistieria CNADNR, angajaţii statului au avut grijă să „dispară” anumite documente referitoare la contractul autostrăzii Braşov-Borş.
http://www.autostrada-transilvania.ro/articole/puterea/put_39.htm
 

· Registered
Joined
·
1,026 Posts
Secretele contractului dintre Compania Naţională de Autostrăzi şi Bechtel ascund plăţi de aproape 27 milioane de euro/km de autostradă. Chiar dacă au dat în folosinţă doar 52 km din Autostrada Transilvania, americanii de la Bechtel au încasat, din 2004 până la sfârşitul anului trecut, aproximativ 1,26 miliarde de euro, conform auditorilor Curţii de Conturi.
Pe aceleasi socoteli Sibiu-Nadlac merge spre 20 mil. euro/km avand in vedere ca s-au dat in folosinta doar 33-40 km.
 

· Registered
Joined
·
7,085 Posts
in fine...nu asta era neaparat scopul mesajului meu, sa pornesc o noua controversa.

Parca si un raport al Bancii Mondiale cerut de catre FMI, sau UE sau de noi, ca nu mai stiu exact a zis ca "value for money" contractul cu Bechtel nu e prost.

Si gandindu-ne ca aveau la un moment dat si 3000 de angajati directi...e mult mai mult decat orice se intampla momentan pe CIV. (fie angajati directi, subcontractori, etc, etc). Si plateau totul pe cartea de munca, si plateau si ore suplimentare, etc, etc.
 

· Registered
Joined
·
835 Posts
Asta nu-i podul la care lipsea o pila in filmarea din 6 aprilie? Sa inteleg ca au facut pila respectiva, au montat tot tablierul, au pus placile din beton si au suprabetonat mare parte din 6 aprilie pana acum? Ma rog, pana in momentul in care au facut pozele.

L.E. cred ca m-am inselat. Am revazut filmul si sunt doua poduri cu structura metalica. Era prea frumos sa fie adevarat.
 

· Banned
Joined
·
5,826 Posts
2 mai 2012: A3 Bucuresti - Ploiesti

Daca la tronsonul Pa&Co de la care am postat fotografii anterior, situatia autostrazii pare departe de deschidere si nici nu se lucra, ceva mai bine se prezinta tronsonul Euroconstruct Trading.

Am ajuns la el pe DJ101B / DJ101C, in zona satului GruiuDe lucrat se lucra ceva.

Iar pe autostrada circulau multe basculante.Podul mai are insa pana la gata:Si aici e nevoie intai sa se termine podul DJ peste autostrada, ca apoi sa se construiasca si suprastructura autostrazii pe 200 m pe sub pod. Foto spre Ploiesti, pe firul Bucuresti - Ploiesti.Tot spre Ploiesti, pe firul Bucuresti - Ploiesti, cam de pe banda IInteresat este ca la mai multe dintre trecerile de DJ-uri peste autostrada sunt prevazute accese de urgenta pentru vehiculele de interventie. Macar atat, daca tot nu sunt noduri.
 

· Banned
Joined
·
1,514 Posts
citat din stirea a1 : "desi a costat aproape jumatate de miliard de euro"
 

· Banned
Joined
·
5,826 Posts
Supriza placuta si la podul peste Prahova. De fapt nu placuta, ci neasteptata.

Intai de toate, identificati autostrada din imaginea de mai jos :)Segmentul este in vecinatatea podului A3 peste Prahova, punctul nevralgic din filmarea din 6 aprilie.Macaralele in contrast cu peisajul.Podul de pe firul Ploiesti - Bucuresti are toate grinzile montate si se lucreaza a tablier.Zoom-ul arata activitate intensa pe toate fronturile:

Ba chiar si pila lipsa in filmarea din 6 aprilie este acum complet turnataIntegrarea autostrazii in peisaj. Spre Ploiesti un pod al unui DC.Si spre Bucuresti, podul DC93.Poate totusi 15 mai? :)
 

· Banned
Joined
·
1,514 Posts
sa remarcam costumatia nedemna chiar de epoca lui ceasca. daca n-au avut bani nici de salopete..ce sa mai speram de la un drum apropiat de capitala. pai astea trebuiau sa fie cele mai tari drumuri. eu le-as fi facut numai cu nemti si austrieci.

 

· Banned
Joined
·
5,826 Posts
La 1.3 km mai spre Bucuresti de podul peste Prahova, A3 este supratraversata de DC93.Lucrarea este in stadiu avansat si arata foarte bine.Are si un trotuar foarte bine protejat de parapeti.Dar cel mai important, privind de aici spre podul peste Prahova, planul este clar: daca-i musai, cel putin pe acest tronson, A3 se va deschide doar pe un singur fir! Respectiv Ploiesti => Bucuresti.

Spre Bucuresti se vad in ordine podurile DJ100B si respectiv DJ101D. Undeva intre ele este si un spatiu de servicii, care insa nu se vede in poza. Oricum, spatiile de servicii sunt total neamenajate.

Pe firul Bucuresti => Ploiesti se lucreaza la canalul de dren.E drept ca nici pe sensul spre Bucuresti canalul nu e gata, dar n-o sa ne mai luam de la atata lucru :) Apropo, cine vede muntii in poza de mai jos? Nu dealurile de dupa padure, muntii...Acum se vad mai bine?!Si la aceasta traversare exista drumuri de acces de urgenta pe ambele sensuri. Cu putin efort, unele dintre aceste traversari in viitor pot deveni noduri pe autostrada, macar pe un sens.

Si la final un drive-teasing :) Spre Bucuresti:


Si spre Ploiesti, e drept ca pe contrasens :banana:Asadar, privind de aici, inaugurarea pare aproape. Dar cert, in prima faza, va fi doar pe un sens. Extrapoland evolutia podului peste Prahova dintre 6 aprilie si 2 mai, deschiderea integrala "la gata" pe ambele sensuri ar fi cel mai devreme la sfarsitul lui iunie.
 

· Registered
Joined
·
341 Posts
Astazi am trecut pe centura Ploiesti vest si circulatia a fost restrictionata la 2 benzi din cele 4, semn ca s-au apucat de giratoriu. N-am vazut mare lucru din masina datorita parapetilor de beton destul de inalti dar era forfota mare !
 
7561 - 7580 of 17865 Posts
Top