SkyscraperCity banner

24961 - 24980 of 24985 Posts

·
Registered
Joined
·
3,281 Posts
^^Имай предвид, чу тунелът е само с вде активни ленти. Може и да завива,или отклонението да е минимално.
 

·
Арманли,
Joined
·
2,939 Posts
Бравос на ГБС и на Ге Пе груб ! Като сравнявам цвета на бетона и размера отзад на кофража, досега са отлети и приплъзнати 2 порции /сегменти / плоча . Първата е по-малка , червенее на цвят. Явно първо ще се прави едното платно, после кофражът и синята железариясе прехвърля на другото платно. Там сега отливат подкрепящите колони.
Ако ви прави впечатление , при снимката отгоре отлятата бетонова плоча не съвпада с дупката на тунела. Явно този сегмент отпред ще завие , а крайният ще съвпадне с отвора на тунела.
И на мен ми се вижда, че не се бута цял отвор. Първият такт е бил когато аванбека (синята железария) е стъпал на първата опора (може би е кусинет/устой, а не стълб) точно на буквата Й - има снимка на предната страница. Сега ще го избутат напред пак буквата Й да стъпи на стълба, на който е в момента.

Иначе цвета на повърхността на бетона зависи от последващата обработка и от метероологичните условия. Едва ли има разлики в рецептата на бетона, там Атмикс изградиха обектов възел.
 

·
Registered
Joined
·
620 Posts
Сегментите, които се изливат са с дължина от 17 до 30м. Отворите между стълбовете са също с варираща дължина до 60м. Наистина има сегменти, които са с различен бетон, но не като якост, а само като едрина на скалната фракция. Това се налага, защото има много тежко армирани елементи и за да може бетона да не се десортира и да влезне навсякъде между армировката. Интересното също за изпълнението, че моста не е в права, а е в крива. При всяко бутане се следи в реално време и се коригира ако има изместване от линията.
 

·
Registered
Joined
·
128 Posts
Понеже видях, че по-нагоре се сравнява времето за пътуване през Северна Македония и през България ето какво излиза според Google (начална точка Белград):Според мен разликата във времето ще се намали до под 20 минути когато:

1. Се завърши АМ Европа
2. Се завърши Лот 3.1
3. Се направи околовръстно на гр. Кресна
4. Се направи източния обход на Кресненското дефиле

Като имаме на предвид, че минаването на границата България-Гърция ще е вероятно по-бързо, а и пътищата у нас са по-широки и удобни (изключая дефилето) според мен след 2 години малко хора ще избират маршрута през Северна Македония, въпреки спестените 35 километра и 30 минути.
 

·
Registered
Joined
·
11,253 Posts
На мен ми даде друго. През Македония е 3,32ч. 387км. без трафик. През България е 4,39ч. 461км. Дори и да построим Калотина-СОП и Кресна пак през Македония ще е по-бързо при равни други условия. Разбира се т.к. се минават държавни граници разлика от 30 мин. или час може да е нищожна ако висиш половин ден на ГКПП-то. Освен то ва има значение и каква е таксата за пътуване, дали има въведени ограничения и прочее неща.
 

·
Registered
Joined
·
11,474 Posts
Ако Вардарско беше днес в пределите на България, щяхте ли да правите тези бакалски сметки как да се пътува от Белград или Солун? Струма си има трафик и без този от Сърбия, така че няма какво толкова да го мислите. Реално сърбите пътуват по Струма за всичко от Ситония включително на изток. Много по-важно е да се изгради скоростно трасе от Дупница до Куманово с тунел под Деве баир. Преди два месеца минах през Гърделица и после през Деве баир. Тотална катастрофа е да се остави качването на Деве баир, а и пътят от Куманово до границата е доста тесен. В България е една идея по-добре, но нищо особено. Когато сърбите направят магистралата от Ниш до Мердаре (изграждането ѝ започва тази година), а албанците от Прищина до Мердаре, коридор 8 през Охрид отива на кино. Ще има магистрала плътно от София до Драч през Ниш, със същото разстояние като това през Скопие.
Отделно на по-късен етап може да се ушири и пътят от Петрич до Златарево към Струмица.

Между другото ако се пътува по Вардар, отклонението към Солун е при ПВ Агио Атанасиос (на български Каваклиево) в Егейска Македония. Там се отбива по държавния път #2 в Гърция, който е 2х2. Така че разстоянието по Вардар е с още 10км по-късо.
 

·
Registered
Joined
·
5,791 Posts
Ето още една карта от viamichelinОбаче не показва правилно таксите - например за БГ не включва винетка.
 

·
Registered
Joined
·
14,303 Posts
Спряха работата по АМ „Струма“ заради коронавируса

Една от фирмите от консорциума, строящ ЛОТ-3.1. на АМ „Струма“ – „Грома-Холд“ от Благоевград до Симитли, спря работа заради коронавируса.

Бившата „Агромах“ спря работа в събота, ден след обявяване на извънредното положение. Четвърти ден по трасето няма работници, само пазачи охраняват техниката.

Фирмата изпълнява скатовете на ЛОТ-а, както и трасето на автомагистралата. Участъкът е разделен на три-подхода към тунелите, самите тунели, както и отсечката от изхода при с. Железница до пътен възел Симитли.

Мостовете се правят от „Главболгарстрой“, а тунелите-от „Джи Пи Груп“, като двете фирми продължават да работят.

Мостовете ще свържат пуснатият в експлоатация още месец май на 2019 г. нов участък от 6.5 км., със северния вход на тунела. Чрез мостовете автомагистралата да мине над р. Струма, сега съществуващото трасе на ГП Е-79 и жп-линията София – Кулата.

„Громахолд“ работеха до обявяването на извънредното положение в началото и края на участъка от ЛОТ-а.
https://www.stroiteli-bg.com/novini/spryaha-rabotata-po-am-struma-zaradi-koronavirusa/
 

·
Registered
Joined
·
3,562 Posts
Относно пътуващите от Европа-дали през Македония или през България, факторите не са само разстояние и време. България все още не е завършила магистралата, едва тогава може да правим реално сравнение.
 

·
Registered
Joined
·
2,029 Posts
Най-после в официален документ някой да навре псевдоеколозите където им е мястото!
Е, то е все едно съюзът на операторите на Атомни централи да гласува за закриване на ядрената енергетика ;-)

И колкото и солемнален и публичен да бъде, този "документ" е от типа на частните.. (защото изхожда от "страна" по спора..).

Истината винаги е някъде по средата.
 

·
Registered
Joined
·
920 Posts
Громите нямат много фронт за работа и спряха. Скоро всички строежи ще спрат, няма как . От чужбина се завръщат всички работещи българи, които бяха в най-периферната или сивата икономика там и са изритани първи. Те ще мотат безцелно, ще заразят работещите тук и строежите на пътища и АМ ще се замразят за 2-3 месеца минимум.
 

·
Good Roads Fan
Joined
·
222 Posts
Громите нямат много фронт за работа и спряха. Скоро всички строежи ще спрат, няма как . От чужбина се завръщат всички работещи българи, които бяха в най-периферната или сивата икономика там и са изритани първи. Те ще мотат безцелно, ще заразят работещите тук и строежите на пътища и АМ ще се замразят за 2-3 месеца минимум.
Особено брутално ще бъде в т.нар. гета, които всъщност не са истински гета, защото това предполага ограждане и пропускателен режим, който сега много ще ни липсва. А дано не съм прав. :eek:hno:
 

·
Registered
Joined
·
64 Posts
Смисълът от АМ Струма, както неведнъж съм го казвал, е само и едниствено ако се направи пътя за Видин - скоростен, магистрала, както и да го наречете. така се заобикаля нереформиралата се и невлизаща поне в следващите 10 години в ЕС Сърбия, която винаги ни е била враг, от една страна, а от друга - от маляките до нормалните страни в ЕС се стига само по вътрешни граници, без да се излиза от съюза. Разбира се, и мамалигите трябва да се понапънат малко с пътя от Крайова към унгарската граница и тогава почти никой няма да ползва пътя през Шумадия, щото няма смисъл - хем ще е по-бавен, хем ще те мотат по границите.

Обаче нашият Вожд и Учител е решил да прави онази глупост АМ Европа, която е най-безумно хвърлените пари за нищо в цялата история на хвърлените пари за нищо у нас, равняваща се само на идиотиите със строежа на завода в Радомир някога си от комунетата. Е, злите езици говорят, че имало някакъв интимен момент в Вучич, та затова БХ давал мило и драго да просперира Шумадия, но те нищо не разбират.

Иначе неведнъж съм казвал, че пътят до Видин е много по-важен от АМ Струма, при това имам личен интерес от Струма, тъй като имам имоти в този край, а нямам около Видин, но пък как иначе софиянце ще ходим на муренцииии (щото нали новософиянци мекат) в чужбина, че нашето било кочина и т.н. Пък и бая народ от властта случайно имат вили по Беломорска Тракия и Македония. Та така.

Апропо, всичко е безсмислено, нали така или иначе ще измрем от ковида, на кого му пука за някакви си магистрали
 

·
Registered
Joined
·
11,474 Posts
Струма като отделна магистрала може да съществува и без да има нищо до Видин. Но за успокоение на някои юзъри, ще я бъде магистралата Видин-Враца, оттам и продължение до А2/Ботевград. Както ще я има и магистралата от Калотина до София. В бъдеще ще има и бърз път през Вр.чука, гледайте да не вдигнете кръвно. Все пак има прости индивиди по Горно Джумайско, Варненско и Видинско, които не могат да разберат значението на А6. А тя е реално продължение на А1, А2, А4 и даже на А3.
Крайова няма нищо общо с Видин по отношение на Струма. Няма да има с ДМ2 и след изграждането на Видин-Ботевград. За тунел Петрохан обаче, където Крайова вече ще има явен интерес, трябва мост при Козлодуй.
 

·
Registered
Joined
·
511 Posts
tmanolov, излкючително глупаво мнение, пропито с омраза и арогантност. Очевадно си от новософиянците...
 

·
Registered
Joined
·
33,715 Posts
Обявена е поръчката за надзор при изпълнение на мерките за опазване на околната среда в Кресненското дефилеAгeнция „Πътнa инфpacтpyĸтypa“ cтapтиpa oтĸpитa пpoцeдypa зa избop нa cтpoитeлeн нaдзop пpи изpaбoтвaнeтo нa тexничecĸия пpoeĸт и изпълнeниeтo нa мepĸитe зa cмeĸчaвaнe нa въздeйcтвиeтo нa тpaфиĸa въpxy дивитe живoтни и птицитe в Kpecнeнcĸoтo дeфилe, пocoчeни в peшeниeтo пo OBOC oт 2017 г. Πpoгнoзнaтa cтoйнocт e 59 000 лв. бeз ДДC. Kaндидaтитe мoгaт дa пoдaвaт oфepти дo 17:30 ч. нa 21 мaй т. г.

B нaчaлoтo нa мapт AΠИ oбяви тpъжнaтa пpoцeдypa зa изпълнитeл нa мepĸитe в близo 16-ĸилoмeтpoв yчacтъĸ oт път І-1 Kpyпниĸ - Kpecнa мeждy 380-ти и 396-ти ĸилoмeтъp - чacт oт дяcнoтo плaтнo нa AM „Cтpyмa“, лoт 3.2. Πpeдвидeнo e изгpaждaнe и мoдифициpaнe нa oгpaдни и дeфpeгмeнтaциoннни cъopъжeния зa зaщитa нa живoтнитe и птицитe в paйoнa, мoдифициpaнe нa cъщecтвyвaщитe вoдocтoци, зa дa ce ocигypи бeзпpeпятcтвeн дocтъп и пpeминaвaнe нa дpeбнитe живoтни. Oт двeтe cтpaни нa пътя щe ce мoнтиpaт мpeжи c виcoчинa 1,20 м, ĸoитo дa нe пoзвoлявaт нa живoтнитe дa излизaт нa пътнoтo плaтнo, a нa гoлeмитe cъopъжeния щe ce пocтaвят мpeжи зa птици c виcoчинa 4 м. Mepĸитe щe бъдaт изпълнeни бeз cпиpaнe нa тpaфиĸa и цeлтa e oпaзвaнe нa биoлoгичнoтo paзнooбpaзиe в paйoнa и пoвишaвaнe нa пътнaтa бeзoпacнocт. Πpoгнoзнaтa cтoйнocт нa oбщecтвeнaтa пopъчĸa e 2 440 780 лв. бeз ДДC или 2 928 936 лв. c ДДC. Cpoĸът зa изпълнeниe e 300 дни.

Учacтъĸът oт път E 79 пpeз Kpecнeнcĸoтo дeфилe e eднa oт нaй-ĸpитичнитe oтceчĸи oт peпyблиĸaнcĸaтa пътнa мpeжa oт глeднa тoчĸa нa пътнaтa бeзoпacнocт. Haй-чecтитe пътнo-тpaнcпopтни пpoизшecтвия ca oт нeпpaвилнo изпpeвapвaнe и нaвлизaнe в лeнтaтa зa нacpeщнo движeниe и шoфиpaнe c нecъoбpaзeнaтa cĸopocт. Heдocтaтъчнaтa видимocт, мaлĸият бpoй мecтa, ĸъдeтo e paзpeшeнo изпpeвapвaнeтo и виcoĸaтa cĸopocт нa движeниe ca eдни oт ocнoвнитe пpичини зa пътни инцидeнти c нacpeщнo движeщo ce MΠC. Дъpжaвнa aгeнция „Бeзoпacнocт нa движeниeтo пo пътищaтa“ изгoтви и пpeдлoжи нa AΠИ ĸoмплeĸc oт мepĸи зa пoдoбpявaнe нa бeзoпacнocттa нa движeниe в yчacтъĸa. B тaзи вpъзĸa пpи изпълнeниeтo нa oбщecтвeнaтa пopъчĸa щe ce нaпpaви и aнaлиз нa пpeдcтaвeнитe мepĸи c цeл aĸтyaлизaция нa yчacтъцитe, ĸъдeтo ce въвeждa зaбpaнa или ce paзpeшaвa изпpeвapвaнeтo. Щe ce aнaлизиpa и нyждaтa oт изгpaждaнe нa нoви oгpaничитeлни cиcтeми, нoви пътни знaци, ĸaĸтo и cиcтeмa зa видeoнaблюдeниe, зa инфopмиpaнe и пpeнacoчвaнe нa тpaфиĸa.
AΠИ щe изпълни мepĸитe, ĸoитo ca плaниpaни в дoĸлaдa зa OBOC пpи pexaбилитaциятa нa cъщecтвyвaщoтo тpace нa път E-79, пo-paнo oт пpeдвидeнoтo oщe пpeз тaзи гoдинa, a нe пpи pexaбилитaциятa нa плaтнoтo зa Kyлaтa, плaниpaнa дa ce нaпpaви cлeд ĸaтo e гoтoвo нoвoтo плaтнo зa Coфия в yчacтъĸa Kpyпниĸ - Kpecнa oт AM „Cтpyмa“.

 

·
Registered
Joined
·
11,474 Posts
Трябва да сложат една патрулка постоянно да щъка докато се строи лотчето сега при Симитли. Има "хора", за които непрекъснатата линия не значи нищо. Много сериозни наказания трябва да има за подобни неща.
 

·
Registered
Joined
·
822 Posts
Доколкото чух, са дръпнали готови кадри от други фирми и сами работят. Но колко е вярно това, не мога да гарантирам.
Очевидно ДжиПи сами строят тунела, прав ли съм?
 
24961 - 24980 of 24985 Posts
Top