SkyscraperCity banner

7121 - 7140 of 8098 Posts

·
Registered
Joined
·
626 Posts
Većina prometa na D427 će biti na relaciji grad - Viškovo, a ovo je realno glavni priključak za tu relaciju. Stvarno je kretenski tako to izvesti. Već vidim kolonu, posebno u rush hour.
Ako već nema rotora, glavna cesta je trebala tu ustvari skretati prema Plodinama, a ono za dalje je trebao biti napravljeno kao priključak.
 

·
Registered
Joined
·
239 Posts
A vi koda ste s Marsa pali, pa zna se da će se to ić radit pred sljedeće izbore i onda će načelnica na veliko hvalit kako općina Viškovo stalno radi na unapređenju prometa i poboljšanju sigurnosti.
 

·
Registered
Joined
·
894 Posts
Ovdje će brzo skužiti koliko su zeznuli s time da odmah nisu išli s varijantom rotora jer će biti malo žešćih gužvi, ne znam da li je tu u planu semafor, ali ako je i ako bude sličan onome na Rujevici bit će baš veselo.
.
Veću gužvu od one koju radi rotor ispred Plodina teško da će uspjeti napraviti.
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Zmigavcima u rotorima vjerujem kao hrvatskim politicarima.

Kud se zurite pa ne mozete pricekati tih pola sekunde da vidite dal auto ide van ili nastavlja.

Sve vas treba poslat na preodgoj u francusku na par tjedana vozanja po rotorima.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Zapravo ih već dugo nisam vidio iza Burlice, a prolazim svaki dan. Znakovi su bili i cijeli ovaj tjedan, ali i dalje ne vidim razlog.

Jučer su popravljali šahtu na prvom vijaduktu poslije tunela, a kasnije kad sam se vraćao prema nazad, vidio sam da su kosili travu sa strane ceste.


Sva sreća da dolaze topliji i sunčaniji dani, jer na Orehovici oko petlje je pošteno zarasla trava...mogli bi se ugledati na kolege iz BINA Istre, pošto sam dosta u vožnji, primjećujem da inače kolege imaju puno bolji pristup održavanju cesta i oko njih.
 

·
Registered
Joined
·
971 Posts
Bit ce zanimljivo vidjeti dali je sa strane dolaska od rotora u novo krizanje uska cesta... kao na hostima, da ako netko celi skrenuti lijevo prem gradu, onaj za desno mora cekati, ne moze otici desno na sjever .... buduci da su isti “genijalci” projektirali, nebi me cudilo...
 

·
Registered
Joined
·
894 Posts
Kakva guzva ispred plodina ?
Ona koja nastaje na rotoru na raskršću prema Plodinama. Svakodnevna pojava, više puta tjekom dana. Do izgradnje rotora, nepoznata pojava. Naravno , ne računam situacije, kada je kolona bila od ispred škole pa do i kroz ovo raskršće.

Jer je tesko dati zmigavac kada izlazis iz rotora, zato se i stvaraju guzve, stvarno smo glup narod
Zapravo, u ovom slučaju - i je teško, mada ne i nemoguće. Rotor bilo kojih dimenzija odlično obavlja ulogu povećanja sigurnosti raskršća kroz "smirivanje" prometa, no da to smirivanje ne bi prešlo u stvaranje gužvi rotor treba ipak biti većih dimenzija od predmetnog.
Ovaj rotor na raskrću prema "proizvodnoj" zoni Marinići je premali pa čak i ako se da žmigavac, ona sekunda gdje ipak zastaneš da vidiš je li auto zbilja skreće na izlaz prije tebe je dovoljna da napravi kolonu do Lidla kada je promet dovoljno gust. A to je na Viškovu često. A većinom niti ne bude žmigavca što je je djelom zbog lijenosti a dijelom zbog kratkoće. Kreneš iz smjera Rijeke, ubaciš u drugu i dok si dignuo ruku do volana već si izašao, a cijelo vrijeme si "u zavoju".
 

·
Registered
Joined
·
971 Posts
Cuj, cim se otvori ova nova cesta, na tom rotoru nema sanse vise da budu guzve i ako su bile... ja kad god sam prosao, nikad nisam cekao... ok valjda nisam isao u spicama, ali uglavnom je bio brz prolaz
 

·
Moderator
Joined
·
48,435 Posts
Zbog radova večeras se zatvara riječka obilaznica od Orehovice do Diračja, u smjeru Rupe

Zbog radova večeras će biti zatvorena riječka obilaznica od čvora Orehovica do čvora Diračje u smjeru GP Rupa, u vremenskom razdoblju od 22 do 6 sati.

Promet će se u vrijeme izvođenja radova odvijati obilazno kroz grad Rijeku, priopćili su iz HAC-a.

Mole sudionike u prometu da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rije...laznica-od-Orehovice-do-Diracja-u-smjeru-Rupe
 
7121 - 7140 of 8098 Posts
Top