SkyscraperCity banner

7461 - 7480 of 8098 Posts

·
Registered
Joined
·
1,389 Posts
Donosi Ministar poklone i u svoje selo!

Ajde, ovo je bar racionalno ako već jest lagani poguranac za svoj omiljeni projekt, posebno što ne grade megalomansku obilaznicu Novog nego 1 trak AC, što je realno i dovoljno sve dok je iza Novog zavoj na zavoju do Senja...
 

·
Moderator
Joined
·
48,435 Posts
Tko će u Rijeci graditi najskuplju cestu u Hrvatskoj? Ponude su otvorene, evo tko je najpovoljnijiZa izgradnju dionice DC 403 od čvora Škurinje do luke Rijeke, zajednica ponuditelja, u kojoj su Kolektor iz Nove Gorice u Sloveniji, domaći GP Krk i Euroasfalt iz Sarajeva, BiH, predala je ponudu od 456,3 milijuna kuna bez PDV-a

Institut IGH potpisao je ugovor o uslugama nadzora nad izgradnjom dionice državne ceste DC403, od čvora Škurinje do luke Rijeka, u vrijednosti od preko 10 milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz Instituta IGH.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i predsjednik Uprave Instituta IGH Oliver Kumrić, ispred zajednice gospodarskih subjekata koju čine i partneri Učka-Konzalting i Geokon-Zagreb.

Svrha je ugovora osigurati kvalitetno upravljanje i uspješnu provedbu investicija predviđenih projektom, kroz stručni nadzor građenja, stručni geodetski nadzor te financijski nadzor nad izgradnjom dionice DC403, od čvora Škurinje do luke Rijeka. Planirano trajanje radova je 32 mjeseca.

Na natječaj za izgradnju spomenute državne ceste, koja će povezati zapadni dio riječke luke s gradskom obilaznicom, prispjelo je pet ponuda. Cijenom je najpovoljnija ponuda zajednice ponuditelja u kojoj su tvrtke Kolektor CPG, GP Krk i Euroasfalt.

Prema podacima iz Hrvatskih cesta, za izgradnju dionice DC 403 od čvora Škurinje do luke Rijeke, zajednica ponuditelja, u kojoj su Kolektor iz Nove Gorice u Sloveniji, domaći GP Krk i Euroasfalt iz Sarajeva, BiH, predala je ponudu od 456,3 milijuna kuna bez PDV-a.

Ocjenjivanje prispjelih ponuda je uvijek u tijeku.

Radovi na izgradnji ceste procijenjeni su na 461 milijun kuna bez PDV-a, a postupak javne nabave za izvođača radova se otegnuo zbog žalbi.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt izgradnje ceste od čvora Škurinje do luke Rijeka, kao i do novog kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali, vrijedan je ukupno 520 milijuna kuna, potpisan je u prosincu 2018. godine, a bespovratna sredstva osigurana su u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj - operativnog programa Konkurentnost i kohezija do 2020.

Od 520 milijuna kuna vrijednog ugovora, 85 posto prihvatljivih troškova ili oko 442 milijuna kuna odnosi se na bespovratna sredstva EU-a, a preostalih 78 milijuna kuna sufinancira se iz državnog proračuna.

Procijenjeno je da će radovi trajati tri godine, izgradit će se ukupno oko 3,5 kilometra prometnice, a izgradnja će biti složena, jer glavna trasa i spojne ceste prolaze kroz izgrađeno gradsko područje.

Glavna trasa bit će dugačka 2977 metara, a spojna ceste prema Zvonimirovoj ulici oko 380 metara. Veći dio trase bit će na objektima, od kojih su značajniji tunel Podmurvice (1253 metra) te vijadukti Piopi (316 metara) i Mlaka (144 metra).

http://novilist.hr/Vijesti/Rijeka/T...j-Ponude-su-otvorene-evo-tko-je-najpovoljniji
 

·
Registered
Joined
·
971 Posts
Da, to bi bila dobra kombinacija... ali mi je ipak draze da dobije nasa ekipa i lova ostane ovdje nasim... jedino neznam kako ce sve to pokriti? Jel imaju toliko operative, jer GP krk, radi na sve strane... iako ok, dok se tuneli probuse, tu ni ne treba puno ljudi
 

·
Registered
Joined
·
239 Posts
Draže ti je da rade naši koji ništa ne rade ? 7 mjeseci kopaju kanal od Orehovice do Kačjaka. Ovi su već koliko pilona za Pelješki most napravili u tom periodu??? Kako se na istarskom ispilonu uvijek radi normalnom dinamikom? Kako se tamo ne zabušava?

NE ŽELIM da rade naši jer ne znaju organizirat posao. Nisu problem majstori na licu mjesta, nedaj bože, nego oni koji pogađaju posao i organiziraju ga. Dok god ne budu plaćali bijesne penale za prekoračenje rokova i garantirali kvalitetu radova, do tad ne želim da rade naši.
 

·
Registered
Joined
·
971 Posts
A to su krivi ovi koji rade natjecaj i sve.. jer u ugovor treba obavezno stajati panalizacija ukoliko se prekorace termini za X dana... pa nek se javljaju i rastežu.

Kako su mogli ovu kostabelu odraditi u roku... bolnicu na susaku, vjerovatno isto, a radi ista firma..
Ni meni nije jasno da kresimirovu rade toliko dugo.. i samo jednu smjenu. To je trebalo odmah izricito traziti da se radi 6-22 sata.. to je normalno radno vrijeme 2x 8 sati... a ne 1- 8 sati... i nema nocnog i prekovremenog rada... ako nemoas toliko djelatnika i ako ne mozes to ispostovati, nemas se sta javljati na natjecaj
 

·
Registered
Joined
·
721 Posts
Zašto bi izvođač radova na svoj trošak uvodio drugu i treću smjenu ako toga nema u natječaju i kako stvari stoje ispoštovati će rok bez nekih problema?

U natječaju je rok za izvođenje radova 10 mjeseci, izvođač je uveden u radove u lipnju prošle godine što znači da imaju još 2 mjeseca orginalnog roka. Dodatno se nakon nekoliko dana radova ispostavilo da se prije projektiranja nisu radili probni iskopi i da je projekt fekalne kanalizacije od cca željničkog kolodvora do mlake neupotrebljiv zbog malog nadsloja tj. da su neke od postojećih instalacija i potok mlaka na drugim dubinama pa je potrošeno još nekoliko mjeseci na ponovno projektiranje

Odgovoronost za cijeli taj fijasko je po meni i iz mog iskustva rada na projektima u ovom slučaju na naručitelju, da su htjeli moglo se odraditi brže,ali je to tada netko(svi mi) trebao i platiti
 

·
Registered
Joined
·
721 Posts
Slažem se, ali i dalje će tako biti dok je na natječajima jedini kriterij cijena,tj cijena nosi obično 90% bodova ostalo (najčešće jamstveni rok) 10% bodova

Rješenje je jednostavno: dodatno bodovati metode i organizaciju rada te kraće vrijeme izvođenja radova , u tom slučaju cijena koju če naručitelj platiti biti će veća no ukupni trošak za društvo manji
 

·
Registered
Joined
·
239 Posts
Krešimirova se radi preko EU fondova, odnosno iz one vreće para šta ide za vodoopskrbni sustav Rijeke i okolice od milijardu kuna. Dočim je EU u pitanju, možeš bodovat šta god želiš, čim je strožije njima više odgovara. Al naravno, ne paše našim đikanima koji ispod stola dogovaraju s lokalnim mafijašima iz građevinske struke
 
7461 - 7480 of 8098 Posts
Top