SkyscraperCity banner

8541 - 8560 of 8737 Posts

·
Registered
Joined
·
1,236 Posts
Znači porez baziran na vjerojatnostima? That sucks. Ajmo isto tako svima roknuti još 20% poreza na dogodak jer je vjerojatnost da ne dobivaju dio plaće u kešu ravna nuli...
Uh, pa zato nam i je tako bajno jer je brutalna razlika od bruto2 i ono malo neta sta dobijes na racun..
Ekipa mesetari terenima i plati kikiriki porez, a iz plaće cca 50% svaki mjesec ode na svasta. Znaci ajmo jos rad oderati, i nabiti brojne parafiskalne namete da ona malobrojna ekipa koja je blize kuhinji mogu vise pokupiti od mesetarenja terenima
 

·
Vegas, baby!
King of Vegas And Other Great Lands
Joined
·
1,866 Posts
Uh, pa zato nam i je tako bajno jer je brutalna razlika od bruto2 i ono malo neta sta dobijes na racun..
Ekipa mesetari terenima i plati kikiriki porez, a iz plaće cca 50% svaki mjesec ode na svasta. Znaci ajmo jos rad oderati, i nabiti brojne parafiskalne namete da ona malobrojna ekipa koja je blize kuhinji mogu vise pokupiti od mesetarenja terenima
 

·
bling bling
Joined
·
7,104 Posts
If this is the road from Ucko tunnel to Istrarski ipsilon then I drove by the other day. I can confirm they are working quite well, and I can see this unfinished section being completed hopefully by summer high season.

Question what's the time frame for the second tunnel at Ucko to be completed, and what's with the section of road from Ucko to where the highway connects with the Opatije section?

Also do we have a time frame when the two long bridges at the ipsilon interchange towards Umag will have four complete lanes?
 

·
Moderator
Joined
·
49,451 Posts
Zahuktava se gradnja pola milijarde kuna vrijedne ceste, dosad probijeno preko 130 metara tunela PodmurviceIzgradnja najdalje odmakla na probijanju tunela Podmurvice s južne strane, u neposrednoj blizini ZTC-a, zajedno s pripadajućim kružnim tokom na samom južnom portalu tunela, te odvojkom kojim će buduća prometnica biti povezana sa Zvonimirovom ulicom, odnosno raskrižjem Zvonimirove i Ulice Rikarda Benčića

Radovi na izgradnji pola milijarde kuna vrijedne državne ceste DC 403 koja će spajati novi kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali, ali i zapadni dio centra Rijeke s čvorom Škurinje na zaobilaznici, zasad teku prema zacrtanom dinamičkom planu, bez značajnijih kašenjenja, potvrđeno je iz Hrvatskih cesta (HC).
Izgradnja je najdalje odmakla na probijanju tunela Podmurvice s južne strane, u neposrednoj blizini Zapadnog trgovačkog centra, zajedno s pripadajućim kružnim tokom na samom južnom portalu tunela te odvojkom kojim će buduća prometnica biti povezana sa Zvonimirovom ulicom, odnosno raskrižjem Zvonimirove i Ulice Rikarda Benčića, kod zgrade Novog lista.
Prema inforomacijama iz Hrvatskih cesta, dosad je probijeno više od 130 metara tunela Podmurvice s južne strane, a paralelno su izvedeni i radovi na pripremi trase na dionici kojom će DC 403 biti povezana sa Zvonimirovom. Ti su radovi uključivali rušenje nekoliko velikih tankova bivše rafinerije Mlaka, drugih manjih objekata, kao i zida između nekadašnje rafinerije i Zvonimirove ulice. U sklopu tih radova izmješteno je i autobusno stajalište gradskih linija koje prometuju Zvonimirovom ulicom u smjeru centra grada, također kod Novog lista, koje je sada smješteno oko 200 metara dalje u smjeru Mlake. Dionica od izlaza iz tunela kod ZTC-a do križanja Zvonimirove i Benčićeve, najvećim će dijelom biti izgrađena na vijaduktu, jednako kao i znatno duža dionica, od kružnog toka na izlazu iz tunela do Zagrebačke obale, koja će dijelom prolaziti i podvožnjakom ispod postojeće željezničke pruge, a zatim vijaduktom nastavljati prema kontejnerskom terminalu.

Prije nekoliko dana je započelo i probijanje tunela na sjevernom portalu, na Škurinjama, nakon što su završeni svi pripremni radovi koji su uključivali ravnanje trase između čvora Škurinje i ulaza u tunel, kao i rušenje niza objekata na trasi buduće ceste te pripremu čela tunela. Cesta DC 403 s čvorom Škurinje na zaobilaznici bit će povezana kružnim tokom na jugozapadnom dijelu čvora Škurinje. Izgradnja ceste DC 403 s 85 posto sredstava sufinancirana je sredstvima Europske unije, a izvođač radova je zajednica ponuditelja. Rok završetka je polovica 2023. godine.


 
8541 - 8560 of 8737 Posts
Top