SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 55 Posts

·
Administrator
Joined
·
37,228 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Bron: AD Rotterdams Dagblad

‘Santa’ naar Koopgoot
Het meest omstreden beeld van Rotterdam krijgt een plekje naast de Koopgoot. De ondernemersfederatie Rotterdam City is enthousiast over de plek voor SantaClaus, de door Paul McCarthy ontworpen kerstman met een op een seksspeeltje gelijkend object in de hand.

lees verder
 

·
Premium Member
Joined
·
41,286 Posts
Is dit dan het begin van de herontwikkeling van de Lijnbaan? :D

Overigens is het een veel betere plek dan in de tuin van Boymans van Beuningen te staan!
 

·
Registered
Joined
·
294 Posts
Moet zeggen dat ik het zelf niet echt een geschikte plek vind. Ik denk dat hij daar nogal in de weg zal staan. Symbolisch komt hij natuurlijk wel goed tot zijn recht zo bij de ingang van de Koopgoot en de Lijnbaan. Misschien een idee om hem bovenop de BurgerKing te zetten? Of in het parkje de Jan Evertsenplaats? Hij zal in elk geval voor veel bekijks zorgen!!
 

·
Bas
Joined
·
27,154 Posts
Eigenlijk moeten ze Kabouter Buttplug neerzetten op een hooikar. Tractor ervoor om `m elk weekend ergens anders neer te zetten. Vier maanden lang. En dan pas kijken waar `ie het beste tot zijn recht komt. Eventueel door middel van een stadspoll. Idee?

Trouwens, is het bewezen dat hij een buttplug in handen heeft?
 

·
Registered
Joined
·
785 Posts
Kabouter Buttplug komt op Eendrachtsplein

10 juni 2008

Het beeld Santa Claus komt op het Eendrachtsplein te staan. Het omstreden kunstwerk van Paul McCarthy staat nu nog op de binnenplaats van het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen.

Winkeliers van de Nieuwe Binnenweg krijgen hun zin. Ze hebben in het verleden meerdere malen gevraagd het kunstwerk aan het begin van hun straat te zetten.

De Internationale Beeldencommissie adviseerde onlangs om het beeld voor de Koopgoot te plaatsen. Het Rotterdamse college legt dat advies naast zich neer omdat het gebied rond de Lijnbaan wordt vernieuwd.

Het is nog niet duidelijk wanneer het beeld wordt verplaatst.

bron:RTV Rijnmond
 

·
Banned
Joined
·
231 Posts
uit het AD artikel vandaag:

Het college heeft voor het Eendrachtsplein gekozen omdat het beeld daar van harte welkom is en vooral goed zichtbaar. Verder sluit de plek aan op de internationale beeldenroute van de Westersingel en bevinden zich diverse musea en culturele instellingen in de omgeving.
,,In tegenstelling tot de Lijnbaan zijn aan het Eendrachtsplein geen verbouwingen te verwachten waardoor het beeld binnen afzienbare tijd weer zou moeten verhuizen'', maakte de gemeente dinsdag bekend. Bovendien stonden de winkeliers van de Lijnbaan niet te springen om de kabouter. De collega's van de (Nieuwe en Oude) Binnenweg ontvangen SantaClaus met open armen.​

Dus onder andere vanwege de komst van de Coolkaas bouwput is het beeld naar Eendrachtsplein. Een veel beter locatie als je het mij vraagt.

@railway stick: Nee, volgens mij is nooit bewezen dat het daadwerkelijk een buttplug is. Het is een 'gestilleerde kerstboom'. Of wat dan ook. Het feit dat iedereen er iets obsceens in ziet is zo heerlijk ironisch...
 
1 - 20 of 55 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top