SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 673 Posts

·
Registered
Joined
·
628 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Het zou kunnen dat er al een tread is over dit onderwerp, maar ik vind het in ieder geval niet terug.

Het volkshuis van Victor Horta werd afgebroken door een firma die enkel op geld uit was, daardoor werd de belangrijkste creatie van Victor Horta afgebroken. Het gebouw stond op de plaats die nu bekend is onder de naam "La tour Blaton" (naar de naam van die firma), officieel noemt het "Tour Sablon" (80 meter hoog, 27 verdiepingen,zowat het lelijkste gebouw in Brussel). Ondanks protestbeweging van zo'n 700 internationale architecten werd het volkshuis in 1965 afgebroken :bash:
vroeger

nu

Als je zelf nog andere schandalen vind, ook buiten Brussel, post ze dan hier
 

·
Registered
Joined
·
270 Posts
Argh, ik krijg bijna hartzeer als ik dit zie! een echte schande!
De art nouveau, typerend voor brussel en belgië, zo maar afgebroken om er een lelijk goedkoop gebouw op te zetten! verschrikkelijk en een 'mooi' voorbeeld van de verbrusselisering.
 

·
Registered
Joined
·
6,469 Posts
Erg!
Ik vind verbrusselisering niet zo slecht maar het had wel met meer smaak mogen gebeuren. Dus tussen de art deco gebouwen afbreken en wolkenkrabbers neerzetten inplaats van die art deco gebouwen zelf te slopen. En nog meer tunnels in plaats van stadssnelwegen waar vroeger groene lanen waren,...
Brussel moet vroeger prachtig geweest zijn!
 

·
Urban Explorer
Joined
·
1,091 Posts
Nu slopen heeft toch geen zin meer, hij staat er al. Heel spijtig van wanneer ik zie wat voor een mooi gebouw moest ruimen voor die lelijke wolkenkrabber.
 

·
Registered
Joined
·
218 Posts
Er is inderdaad nog een tread over dit onderwerp gewist.Ik herinner mij nog de stations van Brussel die vroeger echt prachtig waren en in de jaren 60 dan vervangt werden door de misbaksels van vandaag.
 

·
Urban Explorer
Joined
·
1,091 Posts
Mercutio said:
Hier is een voorbeeld van de jaar 2005!


Meir / Twaalfmaandenstraat:


source: http://www.ams.be/sitev2/public/nl/ProjListB.asp?ProjTekst=0&ID=213&tot=181&nr=8&Land=

Het oude gebouw was niet prachtig maar het nieuwe gebouw is lelijk... Dit is een echte schande! :down:
Dat vind ik ook heeeeel spijtig, ik snap helemaal niet waarom ze dat gebouw afbreken, renoveren is toch een beter keuze en dan blijft tenminste een mooiere antieke voorgevel over inplaats van dit moderne vierkantige gebouw. :bash:
 

·
Registered
Joined
·
6,362 Posts
groentje said:
Het Casino-Kursaal is prachtig! Het moet niet alleen maar koekjesdoosarchitectuur zijn, hé.
Nu past het in dat geheel van beton erom heen dat is juist maar moesten op één na al die mooie belle-époque gebouwen tegen de grond om een betonnen muur van gelijke hoogte te krijgen ?
 

·
New Brusseleir
Joined
·
2,067 Posts
Ik moet toegeven, het oude gebouw was schitterend (ik kan je fotootjes niet zien, omdat mijn firewall om de een of andere mysterieuze reden geen users.skynet.be-adressen wil toelaten), maar het doet niets af aan het nieuwe gebouw. En het ziet er bovendien nogal fragiel uit, goed mogelijk, dus, dat het alleen maar te redden was tegen een buitensporig hoge kost.
 
1 - 20 of 673 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top