SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 23 Posts

·
Registered
Joined
·
991 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Agadir (أكادير) is een havenstad aan de westkust van Marokko. Agadir is de grootste toeristische badplaats van Marokko. De stad ligt in de prefectuur Agadir-Ida ou Tanane, wat een onderdeel is van de regio Souss-Massa-Daraâ. Agadir heeft 678.596 inwoners (2004[1]).

De stad, tien kilometer ten noorden van de monding van de Wadi Sous, is in 1505 door de Portugezen gesticht en viel in 1541 toe aan koning van de Sous. In de daaropvolgende eeuwen verwierf Agadir een belangrijke rol als haven van het vruchtbare Sous gebied in Marokko. Suiker was een belangrijk exportproduct van de regio. Agadir werd in 1605 voor het eerst door Nederlandse handelsvaarders aangedaan; het vierhonderdjarig bestaan van deze handelsrelatie tussen Nederland en Marokko in het jaar 2005 was reden tot vele exposities in Nederland.

In 1960 werd de oude stad vrijwel geheel verwoest door twee aardbevingen, branden en golven als gevolg van die bevingen. Hierbij vielen 15.000 doden. De stad werd iets ten zuiden van de oorspronkelijke locatie herbouwd. Na de aardbeving bleven slechts drie gebouwen overeind: de moskee, een bioscoop en de versterkte kasbah boven op de heuvel. Boven de ingang van de kasbah prijkt nog steeds een opschrift in wit marmer: "Eert god en vreest de koning - 1746"
Credits: www.skyscrapercity.com www.wikipedia.org 

·
Bike It!
Joined
·
22,405 Posts
Hét beach-resort en toeristenparadijs van Marokko.
Niet echt mijn ding -geef mij maar de Marokkaanse cultuursteden- maar voor een ontspannen strandvakantie zijn slechtere plaatsen te bedenken.
Het ziet er allemaal behoorlijk netjes uit en de foto's zijn heel geslaagd :eek:kay:
 

·
Registered
Joined
·
8,966 Posts
Bijzonder mooie fotoreeks :eek:kay:, en dat nog wel vanuit een gebied waar ik dit jaar op vakantie wilde gaan (Agadir-Marrakech).
Mooie clubs ook zo te zien, in Marrakech zit bijvoorbeeld een Pacha (wat opzich al bijzonder is).
 

·
Registered
Joined
·
991 Posts
Discussion Starter · #17 ·
tof man je gaat er zeker van genieten

ik vind het echt leuk als Nederlandse mensen daar naartoe gaan om te zien hoe de echte Marokanen zijn omdat onze naam in Nederland door sommigen worden vervuild
 

·
Registered
Joined
·
1,352 Posts
Prachtige fotoserie!:eek:kay:
Nog nooit in Marokkaanse steden/plekken geweest.
Wel de Noord Afrikaanse landen Algerije,Egypte en Sudan.
Die 1e 2 landen hebben veel weg van Marokko,Sudan is een hoop armoede.
 
1 - 20 of 23 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top