Skyscraper City Forum banner
41 - 54 of 54 Posts

·
Banned
Joined
·
257 Posts

·
Banned
Joined
·
257 Posts
Fjalori elektronik i shqipes
"Në ditën kur festohet 7 Marsi, dita e mësuesit, fjalori i gjuhës shqipe vjen për publikun në një botim të parë të tij në versionin elektronik.

Ai bazohet mbi botimin e vitit 2006 të Akademisë së Shkencave dhe Institutit të Gjuhësisë dhe Letërsisë dhe do të mund të gjendet në të gjitha pikat e Digitalb brenda dhe jashtë Shqipërisë, si dhe së shpejti në shumë librari. Fjalori përmban mbi 48 mijë fjalë dhe 5 mijë shprehje frazologjike.

Ardian Marashi nga Qendra e Studimeve Albanologjike thekson: “Fjalori për herë të parë është i vlefshëm edhe për drejtshqiptimin. I vlen shqiptarëve jashtë atdheut në mënyrë që të mbajnë gjallë gjuhën tonë. Programi ka edhe një regjistrues që ndihmon fëmijët në shqiptimin sa më të mirë të fjalëve.”

Sipas zotit Marashi, ky është një projekt që në vazhdim do të mund të përdoret në telefonat celularë, por edhe të gjitha pajisjet elektronike. Kjo është një mundësi shumë e mirë sidomos për studentët, njerëzit e letrave, gazetarët, por edhe për çdo individ për të përditësuar gjuhën." / Top-Channel
 
  • Like
Reactions: Tartanzan

·
Registered
Joined
·
6,013 Posts
Three biggest internet companies in Kosovo, Telegrafi.com valued at $2mEveryone knows that United States of America is the place to be for the largest internet start-ups, but for a crazy reference what about Kosovo? The Economist has release an info-graphic prepared by the market research company World Startup Report, examining 50 countries where Kosovo is included as well, and out of which 30 have at least one internet company worth more than 1 Billon dollars.
Firms outside America and China are still relatively small: Google’s market capitalisation, for instance, is bigger than the value of the top internet firms in all other 48 countries combined. And worryingly for Europe, of the top five countries with firms with the highest valuations, none is European—but three are Asian. Roll over the interactive chart above to see the company and value. If all three datapoints are not visible, it is because one is shrouded by another (ie, America’s Amazon obscures Facebook, since both are worth around $185 billion); clicking on the key at the top will remove datapoints.
From the Balkan countries surprisingly enough only Kosovo is included and based on the report, looks like Goodwerp is company number 3 ensiled with a value of 100,000 dollars, followed by the famous merrjep.com valued at 600,000 dollars and the biggest Albanian portal Telegrafi.com, leads the bunch with a market value of 2 million.
The World Startup Report, which was founded by Bowei Gai (whose company CardMuncher was acquired by LinkedIn in 2011), and Startup Genome‘s latest paper is called “Internet Hall Of Fame: 10 Things You Need To Know About The World of Internet Companies Across 50 Countries.”. More details can be found here at the Wiki of World Startup Report, while we’ll also update the article with data on how the companies have been evaluated.
http://digjitale.com/2014/07/three-biggest-interent-companies-kosovo-telegrafi-com-valued-2m/
 
41 - 54 of 54 Posts
Top