SkyscraperCity Forum banner
21 - 33 of 33 Posts

·
Carpe Diem
Joined
·
11,402 Posts

·
Carpe Diem
Joined
·
11,402 Posts
 

·
Carpe Diem
Joined
·
11,402 Posts

TIRANË, 28 tetor /ATSH/ Sektori i transportit i është rikthyer normalitetit të fluksit të rritjes së qarkullimit të mallrave dhe njerëzve.
Sipas të dhënave të publikuara sot nga INSTAT në nëntëmujorin e vitit 2021, volumi i mallrave të përpunuara në porte është 3.676,8 mijë tonë, duke u rritur me 18,8 %, krahasuar me nëntëmujorin e vitit 2020.
Për të njëjtën periudhë volumi i mallrave të transportuar me hekurudhë është rritur me 10,7 %, krahasuar me nëntëmujorin e vitit 2020, në shifrat e 20.620 mijë tonëve për kilometër, në 9-mujorin 2021.
Ndërsa volumi i mallrave të transportuar me ajër është 1.466,8 tonë duke u rritur me 12,5%, krahasuar me nëntëmujorin e vitit 2020. Në shtator 2021, numri i fluturimeve të kryera është 3.400 duke u rritur 2 herë, në krahasim me shtator 2020.
Sipas INSTAT, në nëntëmujorin e vitit 2021, kanë udhëtuar me linjë detare 721.789 pasagjerë, duke u rritur me 2,4 herë, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2020.
Gjithashtu në 9-mujorin e 2021 numri i pasagjerëve që kanë udhëtuar me linja ajrore është 2.130.936 pasagjerë duke u rritur me 2,0 herë, krahasuar me nëntëmujorin e vitit 2020. /a.a/
 
21 - 33 of 33 Posts
Top