SkyscraperCity banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Error
Joined
·
5,783 Posts
Discussion Starter #1
Het laatste deel van de serie over Alaska gaat over Valdez, een klein plaatsje in het zuiden gelegen aan een fjord nabij de Prince William Sound, waar in 1991 de Exxon Valdez gezonken is, één van de grootste millieurampen ooit. Nog steeds hebben ze er veel last van. Vanuit Valdez hebben we een dagcruise gemaakt over de Prince William Sound naar de Columbia Glacier, één van de grootste gletsjers van Amerika.

1. We beginnen op Richardson Hwy een stukje voorbij Glennallen, zo'n 100 mijl voor Valdez. Toch een leuk plaatje met die zon achter de wolken. Excuses voor de vieze voorruit.2. Een half uurtje later heb je dit uitzicht :)3. De Worthington Glacier, zo'n 30 mijl voor Valdez4. Palen met reflectoren5. We rijden een smal dal in, zo'n 15 mijl voor Valdez6. Hoge waterval7. Behoorlijk smal dal.8. Laaghangende bewolking in Valdez9. Laaghangende bewolking bij het eindpunt van de Trans Alaska Pipeline10. De dag erna, op de boot, een mooie kijk op de ruige kust11. Een (relatief kleine) olietanker12. Kijkend richting de plek waar de Exxon Valdez gezonken is13. Een zonnende zeeleeuw14. Close up :)15. In de verte het eerste ijs van de Columbia Glacier te zien.16. De Columbia Glacier17. Gletsjerijs18. Nog meer ijs, en de voorkant van de boot staat helemaal vol met allemaal Amerikanen19. Dit is ook allemaal afgebrokkeld ijs, maar daar kunnen we met de boot helaas niet doorheen :D20. Grote stukken gletsjerijs21. Nadat we omgekeerd zijn varen we weer terug de Prince William Sound op, om wat wildlife te vinden. Hier een orka.22. Zeeleeuwenstrand23. Een paar zeeleeuwen in het water24. Walvisstaart25. Het wordt avond. Het uitzicht vanaf de achterkant van de boot26. Prachtig.27. Echt prachtig.28. De Anderson waterval.29. Terugkijkend naar de Prince William Sound30. Avondlicht en regenboog31. Die bergen blijven mooi32. De pijplijnterminal33. Het fjord waar Valdez aan ligt.34. We komen weer aan in Valdez35. Nogmaals dezelfde fjord.36. De haven van Valdez in stralend weer, de dag erna.Hopelijk vonden jullie het wat :cheers:
 

·
Error
Joined
·
5,783 Posts
Discussion Starter #3
De tocht duurt ongeveer 6 uur (er is nog een langere van 9 uur). In het begin, bij het verlaten van Valdez, zie je veel zeeotters en zeeleeuwen. Daarna tot de Columbia gletsjer vaar je langs de kust en zie je redelijk weinig wildlife (er is wel een kans dat je op de kust beren ziet, maar die hebben wij niet gezien). Na de Columbia gletsjer vaar je iets verder uit de kust en zie je orka's en humpback's. Al met al toch nog best de moeite waard :)
 

·
Registered
Joined
·
4,357 Posts
mooie foto's.
Hoe komt het dat al die naaldbomen op foto 2 zo klein lijken. Het lijken mij namelijk geen productiebossen. Is door de klimaatverandering toendra veranderd in naaldbos??
 
1 - 10 of 10 Posts
Top