SkyscraperCity banner
1 - 13 of 13 Posts

·
ruiten drie
Joined
·
868 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)


Almelo kan zich gaan opmaken voor een nieuw stadhuis aan het huidige Centrumplein.
Volgende week presenteert de gemeente het nieuwe centrumplan. Als aankondiging daarvoor, publiceerde de gemeente in haar wekelijkse advertentie in een lokaal weekblad de eerste beelden. Deze zijn -zonder overdrijven- verbazingwekkend ingrijpend.

Het stadhuis zoals rechts op de beelden is te zien, komt aan het water op een lijn te liggen met de torens van Residentie Fortezza (70m en 66m) en de bijna opgeleverde Javatoren (55m). Een vijfde toren van richting de 70 meter zal verrijzen naast het even verderop gelegen station en een zesde toren wellicht op een nog te herontwikkelen fabriekscomplex, nabij het rangeerterrein.

Het stedenbouwkundig plan is opgesteld door Rein Geurtsen en Partners te Delft, in opdracht van de gemeente Almelo en het ontwikkelingsconsortium Dura Vermeer/Kondor Wessels. 6 Juni wordt het aan de gemeenteraad gepresenteerd en 10 juni aan de burgers.

www.aa-magazine.nl
 

·
Registered
Joined
·
1,330 Posts
Erg verassend inderdaad. Ik had dit totaal niet verwacht. zo'n beetje alles wordt rond het Marktplein gesloopt en vervangen door een nieuwe stedenbouwkundige structuur, met centraal gelegen het hoogbouw-stadhuis. Forummer Kris heeft de veranderingen al in kaart gezet. Hij zal ze hier nog wel posten, of anders zie de laatste post van http://www.aa-magazine.nl/modules/x...start=30&sid=65ebfa024022fdf03c72739274e32acd
 

·
Wereldburger
Joined
·
869 Posts
Almelo heeft alles goed op een rijtje, geen praatjes, maar alles wordt werkelijk waar!
 

·
Registered
Joined
·
6,735 Posts
Wederom een visie met kracht :) .
Almelo is goed op dreef .
En wil waarschijnlijk zijn gezicht laten tonen in de vorm van Hoogbouwprojecten .
 

·
Registered
Joined
·
299 Posts
Dat gaat er goed uitzien daar in Almelo. Het blijkt maar weer eens dat een goede visie en invulling van een stedelijk gebied, gelijk een andere hoogwaardiger uitstraling veroorzaakt. Ga zo door Almelo! :rock: :)
 

·
ruiten drie
Joined
·
868 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Om een indruk te krijgen van een leuk cluster: :)

 
1 - 13 of 13 Posts
Top