6,082 Posts
Musiałem czekać aż do nowego roku, aby znaleźć czas i motywację do przygotowania tej relacji. Po powrocie wahałem się, czy jest sens zamieszczać na tym forum cokolwiek, bo decapitated chyba wyczerpał temat związany z tą częścią kontynentu
Zdecydowałem jednak na napisanie relacji, choć będzie ona trochę skrótowa, a nowe wpisy nie będą pojawiać się za często. Mam jednak nadzieję, że uda się dzięki temu ożywić tą część forum, bo ostatnio ilość nowych tematów nie zachwyca.
Przy okazji chciałbym podziękować użytkownikowi decapitated za inspirację do podróży jak i cenne rady przed wyjazdem
Podróż odbyłem w październiku 2015, razem 3,5 tygodnia. Przeloty do Limy z Warszawy - w jedną stronę Air France przez Paryż i Bogotę, a powrót KLM przez Panamę i Amsterdam. Przesiadek dużo, ale trzeba się z tym liczyć przy promocyjnych cenach.
Tak przedstawia się zaplanowana i zrealizowana trasa:
Łącznie ponad 5 500 km lądem i 5 nocy w autobusach. Mapa nie uwzględnia tras wycieczek, np. na Machu Picchu.
Czego można się spodziewać w kilku zdjęciach:
Lamy w Peru :lame:
Flamingi w Boliwii
Komunikacja miejska w stylu retro
Miłośnicy kolei też znajdą coś dla siebie
Będzie też trasa tegorocznego rajdu Dakar
Zapraszam
Przy okazji chciałbym podziękować użytkownikowi decapitated za inspirację do podróży jak i cenne rady przed wyjazdem
Podróż odbyłem w październiku 2015, razem 3,5 tygodnia. Przeloty do Limy z Warszawy - w jedną stronę Air France przez Paryż i Bogotę, a powrót KLM przez Panamę i Amsterdam. Przesiadek dużo, ale trzeba się z tym liczyć przy promocyjnych cenach.
Tak przedstawia się zaplanowana i zrealizowana trasa:

Łącznie ponad 5 500 km lądem i 5 nocy w autobusach. Mapa nie uwzględnia tras wycieczek, np. na Machu Picchu.
Czego można się spodziewać w kilku zdjęciach:
Lamy w Peru :lame:

Flamingi w Boliwii

Komunikacja miejska w stylu retro

Miłośnicy kolei też znajdą coś dla siebie

Będzie też trasa tegorocznego rajdu Dakar

Zapraszam