SkyscraperCity banner

1 - 20 of 186 Posts

·
Just another user
Joined
·
4,936 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
edit:
Op kavel "Handelshuis" komt een ander plan, namelijk de gebouwen van Endemol:


zie rest draadje...

---------------------------------------- oude post -------------------------------------------------------

Handelshuis
Het project Handelshuis is een ontwikkeling van Bohemen BV uit Leidschendam. Het betreft de ontwikkeling van een dynamische Handelswijk ten noordwesten van de Amsterdam ArenA gelegen langs de Holterbergweg in aansluiting op het Centrumgebied Amsterdam Zuidoost. Het totale in 4 fases te ontwikkelen project bestaat uit ca. 70.000 vierkante meter, excl. een garage met 550 plaatsen. De helft van het programma bestaat uit een beurs/conferentiecentrum van ca. 6.500 vierkante meter als één van de pijlers van het project en waarvoor de toekomstig exploitant o.a. gaat samenwerken met het Telegraaf concern, verder een 3-sterren hotel met 150 kamers, horeca, kinderopvang, fitness, een ruimte voor kleinschalige showrooms en een beperkte opslagfunctie.

Handelshuizen, showrooms en kantoren
De andere helft van het programma wordt ingevuld door de zogenaamde Handelshuizen, showrooms in de plint en bovengelegen kantoren, variërend in oppervlakte van 1.000 tot 3.000 vierkante meter. Binnen kaders gesteld in het programma van eisen heeft Bohemen de mogelijkheid flexibel in te spelen op de huisvestingswens van toekomstig gebruikers. Beoogd gebruikers van de Handelshuizen zijn merkfabrikanten/importeurs, professionele inkoopcombinaties, marketing afdelingen van bedrijven, etc… met name bedrijven die een business-to-business functie hebben. Streven is te starten met de bouw van het project in de eerte helft van 2005.

Ligt ongeveer bij de naam "Holterbergweg" (gok)

impressies:


bron:
http://www.arena-boulevard.nl/web/show/id=43387

officiele site:
http://www.bohemen.nl/projecten/handelshuis2.html
 

·
Registered Abuser
Joined
·
255 Posts
Dat ziet er goed uit!
Hopelijk wordt die lap grond dan meteen aan Amsterdam toegevoegd, want momenteel hoort het bij de gemeente Ouder-Amstel.
 

·
Just another user
Joined
·
4,936 Posts
Discussion Starter · #4 ·
MVA said:
Dat ziet er goed uit!
Hopelijk wordt die lap grond dan meteen aan Amsterdam toegevoegd, want momenteel hoort het bij de gemeente Ouder-Amstel.
Yup dat klopt. Maar als je een beetje googled lijkt het of dit lapje grond van beide gemeentes is. Overigens word het nu toch echt eens hoog tijd dat de west zijde van de A2 bij Amsterdam gaat horen, kan alleen maar ten goede komen aan de ontwikkelingen.
 

·
Registered
Joined
·
1,352 Posts
Mee eens,of beter gezegt tijd voor een herindeling. Anexeren!! Plannen zien er goed uit veel afwisseling in architectuur en gevelkleuren.
 

·
Just another user
Joined
·
4,936 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Glacius said:
Ik ben bang dat dit weer zo'n kil gebied gaat worden...

van de arena boulevard site:
Woningbouw aan weerszijden van de spoorlijn staat in de planning voor de komende jaren. Als hoogtepunt twee 150 meter hoge torens naast de Amsterdam ArenA in een combinatie van appartementen en kantoren evenals de bouw van vijf stadsvilla’s aan de Burgemeester Stramanweg.


Er word dus wel flink geintensiveerd. Met een jaar of 10 ziet het er daar dan echt een stuk anders uit.
 

·
Registered
Joined
·
2,880 Posts
Aan de plaatjes te zien ziet het er een beetje retro uit. Niks mis mee, maar ik hoop niet dat het te veel koolhof zal worden.
 

·
Illustrateur
Joined
·
13,086 Posts
wat gaat er gebeuren met het terrein wat eerst voor de music dome bestemd was. dat was eerst een vrij hoog gebouw, maar wat worden de vervangende plannen? en wat kan ik van al die lichtgroene geboieden verwachten, wat nieuwbouw wordt? hierboven is al een voorbeeld..... , maar de rest?
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,373 Posts
Dit project wordt weer uit de motteballen gehaald

In het persbericht op www.endemol.nl staat precies de locatie van de nieuwe studio:

23-11-2007, Aalsmeer
Endemol Nederland in 2010 naar Amsterdam Zuid-Oost
Endemol Nederland verhuist in de zomer van 2010 naar Amsterdam Zuid-Oost. De toekomstige vestiging wordt gebouwd op een in de nabijheid van de Amsterdam Arena gelegen stuk grond aan de Holterbergweg, dat de naam 'Het Handelshuis' draagt.
Amsterdam Zuid-Oost is door Endemol gekozen omdat de locatie ‘Het Handelshuis’ het beste voldoet aan de toekomstige huisvestingsbehoefte. Belangrijke criteria daarbij waren de uitstraling van de locatie en het pand, bereikbaarheid, flexibiliteit, geografische ligging en de prijs/kwaliteit-verhouding. Endemol Nederland betrekt de nieuwe vestiging als huurder. De locatie wordt tevens de nieuwe vestigingsplaats van het Endemol-bedrijf SNP Holding. Het delen van één locatie stelt de producenten in staat te profiteren van verschillende synergievoordelen.

Paul Römer, Algemeen Directeur van Endemol Nederland: “Ik ben erg blij met de keuze voor Zuid-Oost. De moderne uitstraling, de concentratie van entertainment en de ambitieuze toekomstplannen die het gebied kenmerken, passen heel goed bij ons bedrijf. En behalve de locatie is ook het nieuwe pand iets om naar uit te kijken. Net als ons huidige onderkomen, biedt het nieuwe gebouw ruimte aan studio’s, studiofaciliteiten en kantoren. Die unieke combinatie is bij ons bedrijf gaan horen en het is belangrijk dat we dat zullen behouden.”

Als gevolg van de verhuizing vertrekt Endemol Nederland in 2010 uit het huidige onderkomen in Aalsmeer. Het toekomstige complex aan de Holterbergweg in Zuid-Oost/Ouder-Amstel omvat in totaal circa 32.000 vierkante meter kantoren en studio’s. Het project wordt ontwikkeld door G&S Vastgoed in samenwerking met Van den Oever, Zaaijer & Partners architecten (OZ-P). De architect is Wouter Zaaijer.

Locatie:
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,373 Posts
Het college van burgemeester en wethouders is blij met de komst van Endemol in Ouder-Amstel- meldt in een bericht de gemeente Ouder-Amstel. De toekomstige vestiging van Endemol Nederland wordt gebouwd op een in de nabijheid van de Amsterdam Arena gelegen stuk grond aan de Holterbergweg (P-bus), dat de naam 'Het Handelshuis'draagt.

De komst van Endemol is een goede start voor de invulling van het 'Duivendrechtse Veld'. Daarnaast sluit de creatieve bedrijvigheid goed aan bij de vermaaksindustrie van Amsterdam Zuid-Oost.

Impressies van www.i2.nl/nieuws:banana:

Op de website staat dat het een prijsvraag is dus ik weet niet of dit `m wordt.
 

·
I am sterdam
Joined
·
4,762 Posts
Aha, goed gevonden. Het is te hopen dat dit ontwerp niet de winnaar is. ;) Dit ontwerp vind ik te simpel, strak en te laag voor zijn omgeving.
 

·
kejje nagaan!
Joined
·
5,042 Posts
^^ Het hierboven getoonde ontwerp is niet het ontwerp wat hier gebouwd zal worden. Waarschijnlijk is dit een andere inzending. Ik moet zeggen dat het gevelbeeld van deze inzending me wel aanspreekt.

Het definitieve ontwerp wat hier wel gerealiseerd zal worden is echter nog niet vrijgegeven. Nog even geduld betrachten dus...
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,373 Posts
Rechts is de bomenstrook gekapt en links van het parkeerplaats zijn bouwpaaltjes neergezet. Zouden ze hier dan al eerdags gaan beginnen?
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,373 Posts
Het lijkt er op dat ze eerdaags gaan beginnen.


Bericht(22-2)gemeente Ouder-Amstel:

Bouwrijp maken van een terrein aan de Holterbergweg in Duivendrecht (P-busterrein) ten behoeve van Endemol Nederland N.V.

Endemol Nederland wil de huidige studio’s met daarbij behorende kantoorruimte in Aalsmeer verlaten en de gehele bedrijfsvoering huisvesten op een perceel aan de Holterbergweg in Duivendrecht. Ook de overige bedrijfsruimten en de dochterondernemingen behorende bij Endemol Holding zullen naar de Holterbergweg (P-busterrein) worden verplaatst. Hiervoor wordt momenteel een artikel 19, lid 1 procedure gevoerd (zie artikel “Bouw van een bedrijfsgebouw” elders op de website). Voordat het bedrijfsgebouw gerealiseerd kan worden moet de grond bouwrijp gemaakt worden.
Om die reden is een aanvraag ingediend voor het bouwrijp maken van het P-busterrein aan de Holterbergweg in Duivendrecht.
Het projectgebied is gelegen in het bestemmingsplan Strandvliet 1970. In dit plan hebben de betreffende gronden een recreatieve bestemming. Een bedrijvenfunctie is daar niet toegestaan. Ook het bouwrijp maken ten behoeve van een bedrijvenfunctie is in strijd met het bestemmingsplan.
Wij zijn voornemens om met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor het bouwrijp maken van het P-busterrein aan de Holterbergweg in Duivendrecht ten behoeve van Endemol Nederland N.V.
Het ontwerp vrijstellingsbesluit en de ruimtelijke onderbouwing liggen gedurende zes weken van 22 februari 2008 tot en met 4 april 2008 ter inzage op het gemeentehuis in Ouderkerk aan de Amstel, Vondelstraat 1
 
1 - 20 of 186 Posts
Top