Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 401 Posts

·
Frans Woerden
Joined
·
29,285 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Mooi project voor een eigen draadje. Hopelijk zijn er snel updates van dit project te maken.
De Nederlandse hotelketen Fletcher Hotels komt naar Amsterdam. Direct aan de snelweg A2 wordt een futuristisch ogend viersterrenhotel gebouwd, het Fletcher Tower Hotel. Medio 2012 wordt het opgeleverd. Het nieuwe herkenningspunt voor de hoofdstad is een ontwerp van Benthem Crouwel Architects. Ontwikkelaar en eigenaar is M. Caransa BV.


Aanwinst voor Amsterdam en Fletcher
Voor Fletcher is dit het eerste hotel in Amsterdam. Er zijn momenteel 44 Fletcher Hotels verspreid over Nederland. Veel zijn gelegen aan de kust en in de natuur. De laatste jaren heeft het hotelbedrijf haar marktaandeel aanzienlijk weten te vergroten door overnames. “Wij richten ons op bijzondere locaties en hotels en daar hoort deze zeker bij. Dit hotel is echt een aanwinst voor Amsterdam en voor ons”, aldus Rob Hermans, CEO van Fletcher Hotels.

Panoramarestaurant en skylounge
Het viersterrenhotel krijgt 120 luxe hotelkamers, negen vergaderzalen en boardrooms, een fitnesscenter en op de 17e verdieping een prachtig rond panorama restaurant. Op de topverdieping, de 18e, komt op 60 meter hoogte een skylounge voor grote ontvangsten. Het uitzicht over Amsterdam is spectaculair. Het hotel heeft 120 parkeerplaatsen onder en boven de grond. Het hotel ligt direct aan de A2 in de lus van de toegang naar de A9.

Samenwerking
Het hotel is een ontwikkeling van M. Caransa BV. Dit jaar is het 60 jaar geleden dat de onderneming werd opgericht door Maup Caransa. De activiteiten bestaan onder andere uit het ontwikkelen van onderscheidende projecten, zoals het Fletcher Tower Hotel. Ook de hier tegenover gelegen Foodstrip is één van de ontwikkelingen. De portefeuille bestaat uit meerdere hotels, horecagelegenheden, winkels, laboratoria en kantoren.
Bron: www.dearchitect.nlHier komt het


Plattegrond:
Op de plaats van de ster.


Vergunningen:
Bouwvergunning inclusief projectbesluit
Terrein Meibergdreef – T01/0828-2010, bouwen in afwijking van bouwvergunning T01/1164-2009 t.w: het realiseren van een sprinklerinstallatie t.b.v. op te richten hotel en parkeerplaatsen (25-11-2010).
Bron: www.dmb.amsterdam.nl

De bouw begint volgende maand al, hier het artikel uit het Parool.

Projectontwikkelingsmaatschappij M. Caransa gaat bij de Foodstrip in Bullewijk een 120 kamers tellende hoteltoren van zastig meter neerzetten voor de Nederlandse Fletchergroep. De bouw van het hotel begint volgende maand.

Het ronde gebouw krijgt over zestien verdiepingen 120 driesterrenkamers. Op de zeventiende en achttiende etage komen vergaderzalen, een fitnesscentrum en restaurants. Het gebouw is een ontwerp van Benthem Crouwel, onder meer bekend van Schiphol, de uitbreiding van het Stedelijk Museum en de Amstelveense cultuurstrip.

Voor Fletcher Hotels, eigendom van miljonair Chris Luken, is het de eerste vestiging in Amsterdam. ''Wij wilden een partij die bij dit spannende gebouw past,'' aldus Caransa. ''En Fletcher is een Nederlands bedrijf.'' Op dit moment is de in 1996 met zes vestigingen begonnen hotelketen met 44 vestigingen de grootste private hotelier van Nederland.

Volgens Rob Hermens, topman van de Fletchergroep, wordt het nieuwe hotel binnen de groep een buitenbeentje. ''Het merendeel van onze hotels staat in de natuur; in de duinen, bij zee, in de bossen. Die heb je in Amsterdam niet. Maar hier wilden we ook op een bijzondere plek zitten. Dit gebouw wordt ons vlaggenschip. Meer dan onze andere hotels zal het zich richten op de zakelijke markt, maar ook op uitgaanspubliek, dat in de Arena of de Heineken Music Hall moet zijn.''
 

·
Registered
Joined
·
231 Posts
Zou ik als bezoeker van Amsterdam graag op deze plek in een hotel willen zitten, vraag ik me dan af... Wat is er in de buurt? Een paar fastfoodketens, een snelweg, een hoop bouwmarkten en een mogelijke doorsteek naar de groene Amstelscheg. Nee, ik snap het niet :eek:hno:

Wel een mooie eyecatcher/landmark bij de entree van Amsterdam vanuit Utrecht, dat dan weer wel.
 

·
Registered
Joined
·
2,140 Posts
Mensen van wie familie of vrienden in het AMC liggen, congressen voor de food- en katorensector in de buurt. Zoiets.
 

·
Frans Woerden
Joined
·
29,285 Posts
Discussion Starter · #9 · (Edited)
Het (metro)station ligt op een paar 100 meter afstand dus ben je zo in het centrum. Voor de toerist kan het dan ook een aantrekkelijk hotel zijn. Als je het fietsviaduct over de A2 oversteekt kom je gelijk in een rustig(oren dicht) recreatiegebied rond een plas met een strandje(leuk voor in de zomer). Er zijn hotels in Amsterdam-West die ongunstiger liggen.

***

Rabobank
Voor Fletcher is dit het eerste hotel in Amsterdam. Hermans sluit niet uit dat er meer hotels volgen in grote steden. Momenteel is Fletcher niet of nauwelijks aanwezig in grote steden. Hermans stelt dat Fletcher altijd op zoek is naar bijzondere hotels, ‘binnen of buiten grote steden’.

Afgelopen jaar groeide Fletcher met tien hotels naar 44 zaken. Recent werd bekend dat Rabobank participeert in de door Chris Luken opgezette keten. Ook voor volgend jaar staan weer aanwinsten gepland. Wanneer en waar, wil Hermans niet kwijt.
Bron: www.missethoreca.nl
 

·
Banned
Joined
·
6,813 Posts
Caransa bv, is dat niet van Maupie? Daar heeft me opa vroeger nog zaken mee gedaan. Die gozer was een zeer succesvol ondernemer en iemand met veel macht binnen de Amsterdamse vastgoedwereld.

Okay, ik lees nu dat het van Salo en Maupie junior, zijn kleinzoons is. Wel gaaf gebouw en een leuke entree van Amsterdam. En geloof me nou maar, of het nou een mooie locatie is of niet, langs snelwegen op dit soort locaties lopen hotels altijd goed.
 

·
Live from the sky!
Joined
·
3,241 Posts
Kijk zo moet het! Een persbericht uitgeven over een nieuwe toren en huppa, een weekje later al de eerste werkzaamheden! Maar laten we niet te vroeg juchen want het kan ook na de eerste heipaal weer 3 maanden stil liggen.
 

·
Frans Woerden
Joined
·
29,285 Posts
Discussion Starter · #16 ·
Strukton bouwt ****hotel

UTRECHT, 14 december 2010 – Strukton Bouw realiseert in opdracht van M. Caransa B.V. een nieuw hotel langs de A2 in Amsterdam Zuidoost. De bouw van het hotel start begin 2011. Het futuristisch ogende viersterrenhotel van hotelbedrijf de Fletcher hotelgroep zal naar verwachting eind 2012 gereed en in gebruik zijn.

Luxueus herkenningspunt
Het nieuwe herkenningspunt voor de hoofdstad is een ontwerp van Benthem Crouwel Architects. De 60 meter hoge toren krijgt 120 luxe hotelkamers, negen vergaderzalen en boardrooms, een fitnesscenter en op de 17e en 18e verdieping een prachtig rond panoramarestaurant. Het uitzicht over Amsterdam is spectaculair. Het hotel heeft 120 parkeerplaatsen onder en boven de grond. Het hotel ligt direct aan de A2 in de lus van de toegang naar de A9.

Milieubewust
Het opvallende, geheel ronde gebouw wordt opgetrokken uit een prefab-kern. De hotelkamers worden gemaakt in een staalconstructie die aan de betonnen kern hangt. Binnen het bouwteam is hard gewerkt om het hotel zo milieubewust mogelijk te maken. Er wordt een goede score gehaald op de ’Green-calc’ (een instrument waarmee de duurzaamheid van een gebouw of wijk in kaart kan worden gebracht) en het ‘Energielabel’ (aanduiding energiebesparing), waarop Strukton Bouw trots is.
Bron: www.strukton.nl
 

·
Frans Woerden
Joined
·
29,285 Posts
Discussion Starter · #19 · (Edited)
^^
Een grondwerker vertelde vandaag aan mij dat de vijver wordt verplaatst.


Daarnaast heeft Harry Mens een gesprek met Rob Hermans, CEO Fletcher Hotels, over de groei welke Fletcher Hotels de komende jaren gaat realiseren door overnames van bestaande hotels en door de bouw van enkele unieke nieuwbouwprojecten. In januari gaat de eerste paal de grond in van het eerste Fletcher Hotel te Amsterdam. Aan de A2 zal het Fletcher Tower Hotel gebouwd worden. Dit futuristisch ogend viersterren hotel krijgt 120 kamers, negen vergaderzalen en boardrooms, een fitnesscenter en op de zeventiende verdieping een panoramarestaurant. Op de bovenste verdieping komt op 60 meter hoogte een skylounge voor grote ontvangsten. Medio 2012 is de oplevering.
Tekst: www.fletcherhotelgroup.com
^^
Januari lijkt me een beetje krap maar februari moet wel lukken.
 
1 - 20 of 401 Posts
Top