Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 225 Posts

·
Moderator
Joined
·
48,056 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hoogte: 70m 60m 50m
Architect: Architekten Cie
Functie: 449 woningen
Locatie: NDSM, Amsterdam Noord
Status: in voorbereiding
Ontwikkelaar: COD

http://cod.nl/project/het-dok/
Aan de Klaprozenweg:

Het project Het Dok bestaat uit 449 meersgezinswoningen, waarvan 314 vrije sector huurwoningen. Het merendeel valt in het middensegment. De overige 135 woningen behoren tot het sociale huursegment. Het gebouw heeft een brede onderbouw met drie torens. In de commerciële ruimten op de begane grond komen voorzieningen voor de bewoners en de buurt. ...

cod.nl

Bouw Het Dok op NDSM-terrein dit jaar van start

10 januari, 2:58

https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=41804
 

·
Moderator
Joined
·
48,056 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Een mooie overzichtsfoto van de huidige situatie is een goede reden om een eigen thread te openen voor dit hoogbouw project.


25/03/2018 vanaf Nautique Living.


IMG_0206 by Momo1435, on Flickr
 

·
Frans Woerden
Joined
·
29,263 Posts
Start bouw dit jaar

Zet het bericht hier ook even bij:
COD en Verweij Mungra Vastgoed hebben met Bouwinvest de koopovereenkomst getekend voor de percelen aan de TT Vasumweg in Amsterdam, waar onder andere 449 woningen worden gerealiseerd.

Het project Het Dok bestaat uit 449 meergezinswoningen. Hierin worden 135 woningen in het sociale segment gerealiseerd. De overige 314 woningen zijn vrijesectorhuurwoningen, waarvan het merendeel in het middensegment. Bouwinvest Residential Fund zal deze woningen verhuren. Verder beschikt het complex over 2.221 m2 commerciële ruimte en een parkeergarage met plek voor 99 auto’s.

Op het NDSM-haventerrein in Amsterdam start Van Wijnen nog dit jaar met de realisatie. ...
vastgoedmarkt.nl
 

·
Frans Woerden
Joined
·
29,263 Posts
Sloop Wasstraat

19 oktober 2018

De voormalige wasstraat voor vrachtwagens op de hoek tt. Vasumweg en ms. Van Riemsdijkweg wordt gesloopt en maakt hiermee plaats voor de bouwketen van Het Dok.
De bovenbouw van de wasstraat is begin oktober door de eigenaar weggehaald. De volgende stap is het verwijderen van het betonwerk en de funderingspalen. Ook wordt de beplanting in de naastgelegen groenstrook weggehaald.

Wanneer:
De sloopwerkzaamheden zijn vóór 30 november 2018 afgerond.

Hinder:
We proberen de hinder tot een minimum te beperken, maar we kunnen niet voorkomen dat de werkzaamheden enige geluidsoverlast met zich meebrengen
Bron: www.amsterdam.nl/projecten/ndsm-werf/
Interactief kaartje met bouwprojecten: https://www.amsterdam.nl/projecten/ndsm-werf/overzicht-lopende/
 

·
Frans Woerden
Joined
·
29,263 Posts
Werkzaamheden

Werkzaamheden nieuw wooncomplex Het Dok
30 november 2018

Op de plek van de voormalige Brockhoffgarage aan de Tt. Vasumweg gaat aannemersbedrijf Van Wijnen aan de slag met de bouw van een nieuw wooncomplex, genaamd Het Dok.
Van Wijnen is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Voor de veiligheid van de omgeving zijn bouwhekken rond het bouwterrein geplaatst. Vanaf maandag 3 december wordt op enkele plekken in de bestaande bebouwing asbest verwijderd. Dit doet een gecertificeerd bedrijf.
Direct na de sanering start sloopbedrijf Beelen met de sloop van de oude gebouwen op het terrein. Deze werkzaamheden duren zo’n twee maanden. Tijdens de kerstperiode liggen de werkzaamheden stil.

Bron: https://www.amsterdam.nl/projecten/werkzaamheden/ndsm/nieuw-wooncomplex/
 
1 - 20 of 225 Posts
Top