SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 377 Posts

·
I am sterdam
Joined
·
4,773 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hotel Amstelkwartier, Crowne Plaza

Opdrachtgever: Amstelside bv
Architect: Paul de Ruiter & Mulderblauw architecten
Constructeur: Van Rossum
Uitvoering: BAM (kelder) TBI JP van Eesteren (bovenbouw)
Aantal m2: 18.500m2
Aantal kamers: 300
Hoogte: circa 70m

Informatie van de architecten:
Hotel Amstelkwartier wordt een zeer duurzaam viersterren plus hotel aan de Amstel, nabij het Amstelstation te Amsterdam. Op deze locatie wordt de komende jaren een nieuw dynamisch woonwerkgebied ontwikkeld. In opdracht van Amstelside BV werken Mulderblauw architecten en Architectenbureau Paul de Ruiter samen aan het ontwerp voor het eerste LEED Platinum gecertificeerde hotel van Europa.

Het ruim driehonderd kamers tellende gebouw voldoet aan alle wensen van de kosmopolitische hotelgast van de 21e eeuw: alle luxe en comfort, maar zonder dat dit ten koste gaat van de planeet. Dit vraagt om integrale duurzaamheid, zowel op het gebied van energiebesparing als in bedrijfsvoering en verblijfskwaliteit. Om dit te bereiken is het eerste speerpunt het zoveel mogelijk sluiten van kringlopen, op gebied van energie, water, afval en materiaalgebruik. Het tweede speerpunt is een specifiek hotel te ontwerpen dat op vele manieren verbonden is met de locatie en de stad Amsterdam. Deze speerpunten vormen samen de ‘sense of place’ van het hotel.

Lees hier en hier verder.
Impressies Crowne Plaza:


Bron impressies: Architectenbureau Paul de Ruijter
 

·
I am sterdam
Joined
·
4,773 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Deze indrukwekkende toren een van de hoogste en grootste bouwprojecten die nu in aanbouw is in de stad, verdient ook zijn eigen topic.

Laatste updates:
Een Twitter "update" van een van de bouwpartners van het Amstelkwartier, 10 april:

Twitter Maarten Knecht

28 april, the runner:
De bouw van de kelder is al langer bezig dan de tijd waarin de bovenbouw gebouwd zal worden(denk ik)
Inderdaad, vorig jaar februari waren ze al bezig met de damwanden.
 

·
Registered
Joined
·
4,580 Posts
Die al bestaande twee Crowne Plaza hotels in Amsterdam ( beide vier sterren), aan de Nieuwe Zijds Voorburgwal/Nieuwendijk (vroeger Holiday Inn) en het nog maar twee jaar oude Crowne Plaza Amsterdam South op de Zuidas scoren altijd zeer goed bij de gasten en staan op Tripadvisor in de top 25 qua waardering van hotels in Amsterdam, wat dat betreft een goede zaak dat net deze keten
uitbreidt.
 

·
Frans Woerden
Joined
·
30,627 Posts
Op de site www.jpvaneesteren.nl zegt de aannemer in juli te beginnen(met de bovenbouw)
Hotel Amstelkwartier

Hotel Amstelkwartier is zo’n 18.500 m2 groot en krijgt 22 verdiepingen met circa 300 kamers, twee restaurants, een spa/wellness, een rooftopbar, een groente-en fruitkas op het dak en een tweelaagse, ondergronds parkeergarage met 136 plaatsen. Amstelside ontwikkelt Hotel Amstelkwartier in nauwe samenwerking met Intercontinental Hotels Group. Het architectonisch ontwerp is van Mulderblauw Architecten en Architectenbureau Paul de Ruiter. Het integrale projectmanagement wordt verzorgd door 4Building b.v. De TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros zijn verantwoordelijk voor de gehele realisatie. De bouw start naar verwachting in juli 2014.

foto: the runner
 

·
I am sterdam
Joined
·
4,773 Posts
Discussion Starter · #5 ·
De Cobouw besteedde vandaag nog aandacht aan het project. Maart 2016 moet het hotel geopend worden.

Duurzaam Hotel

Op deze kelder bouwt J.P. van Eesteren Europa’s eerste hotel met een Leed Platinum-onderscheiding. Na de oplevering in maart 2016 neemt Crowne Plaza de 22 verdiepingen en 300 kamers in gebruik als Hotel Amstelkwartier. Lees hier verder.


Bron: Cobouw.nl, 7 mei 2014
 

·
I am sterdam
Joined
·
4,773 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Nee helaas, dat is 900Mahler met 77m. Maar het klopt overall gezien wordt in Nederland op het moment bijna geen toren hoger gebouwd dan de magische grens van 75m. Vanaf deze hoogte worden aan het ontwerp namelijk hogere (brand)veiligheidseisen gesteld.
 
  • Like
Reactions: kuikentje

·
hipp-E
Joined
·
11,302 Posts
Is het al definitief wat de kleur wordt? Ik zie ook liever zwart. Wit/grijze gebouwen hebben al genoeg!
Voor mij is het nog onduidelijk welke gevel het uiteindelijk wordt. Het hotel wordt ontworpen door Paul de Ruiter in samenwerking met Mulderblauw architecten. Op de site van Mulderblauw architecten zie je het hotel met de zwarte gevel, maar op de site van de architect zelf is het grijze gevel te zien. Een beetje verwarrend.
 
1 - 20 of 377 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top