SkyscraperCity banner

21 - 40 of 331 Posts

·
Registered
Joined
·
4,022 Posts
De voortvarendheid met nieuwe bouwprojecten in Amsterdam t.o.v. Rotterdam ,zeg de afgelopen 3 post crisis jaren, komt naast dat Amsterdam de afgelopen jaren een van de 5 belangrijkste en interessantste steden is om in vastgoed te investeren in Europa en daarom financiering sneller voor mekaar , vooral doordat Amsterdam tijdens crisisjaren veel minder heeft bezuinigd op ambtelijk apparaat dan Rotterdam en bouwaanvragen dus veel sneller konden worden afgehandeld. Daarnaast zijn de grootste bouwactiviteiten in gedeelten van de stad ( Zuidas, Houthavens en Amstelkwartier) waar i.t.t. het centrum van Rotterdam weinig potentiele bezwaarmakers wonen die de start van bouw tot vaak meer dan 1 jaar kunnen vertragen vooral bij echte hoogbouwprojecten. Tenslotte kon Amsterdam omdat daar rond 2013 als eerste de bouw weer op gang kwam profiteren van nog veel aannemers die voor nog niet al te hoge prijzen snel aan de gang konden gaan i.t.t. tot heden waarbij ze geconfronteerd met tekorten aan bouwmaterialen en snel oplopende loonkomsten en gebrek aan personeel die ervoor zorgt dat aanbestedingen veel langer duren of bouw die door gebrek aan heipalen tot wel half jaar wordt vertraagd.
 

·
The only way is up
Joined
·
84,184 Posts
^^ idd, maar gelukkig starten hier nu ook allerlei projecten, dus dat komt wel goed. (Zonder de illusie te hebben dat we Amsterdam wel even inhalen. ;))
 

·
Frans Woerden
Joined
·
27,680 Posts
Discussion Starter #32
Start bouw

Start bouw van Hourglass op 19 oktober 2017

Vandaag vindt aan de Parnassusweg op de Zuidas de feestelijke start van de nieuwbouw van Hourglass plaats. Het zandlopervormige gebouw van 80 meter hoogte is naar ontwerp van architectenbureau Dam & Partners. Hourglass heeft een mix van functies met onder andere kantoren en een hotel en wordt ontwikkeld door SAX Vastgoed V.O.F.; een initiatief van Maarsen Groep en Zadelhoff.

Het gebouw is aangekocht door Bouwinvest, het kantoorgedeelte door het Bouwinvest Dutch Institutional Office fund en het hotel door het Bouwinvest Dutch Institutional Hotel Fund. Met zijn iconische architectuur en lichte natuurstenen gevel, geïnspireerd op de geometrische kunstwerken van Brancusi, wordt het een tijdloos gebouw. Het kantoorgedeelte van Hourglass omvat circa 21.000 m². Met circa 15.500 m2 zal Loyens & Loeff hiervan het grootste gedeelte gaan betrekken met haar Amsterdamse vestiging.

Appartementenhotel
Behalve kantoorruimte biedt het programma onder meer 700 m² winkel- en horecaruimte, fietsenstallingen en 148 parkeerplaatsen. Daarnaast wordt in Hourglass een appartementenhotel met een publiek toegankelijk restaurant gerealiseerd. Het hotel, dat 115 appartementen voor extended stay gaat aanbieden, is verhuurd aan internationale operator PREM Group. Het concept Premier Suites creëert een woonomgeving en biedt hotelkamers die geschikt zijn voor langdurig verblijf.

Natuurlijke verbinding
Hourglass vormt straks een logische toevoeging aan de Zuidas en vormt een natuurlijke verbinding tussen de bestaande Zuidas en het Kenniskwartier van de VU en het VUmc. De vormentaal en het warme materiaalgebruik geven Hourglass een klassieke en internationale uitstraling. Het multifunctionele karakter van het gebouw vult de bestaande en geplande functies goed aan. De realisatie van het hotel met extended stay, dat nog niet op de Zuidas aanwezig is, maakt het totaalaanbod binnen Zuidas compleet.

Bouw en BREEAM-NL excellent
Hurks bouw & vastgoedontwikkeling neemt de realisatie van Hourglass voor zijn rekening in samenwerking met Klimaatservice Holland en Van den Pol Elektrotechniek voor de installaties. De kantoren worden eind 2019 opgeleverd, de opening van het hotel is begin 2020 gepland. Hourglass zal bij oplevering een BREEAM-NL Excellent certificaat krijgen. Het ontwerpteam bestaat naast architect Dam & Partners uit Zonneveld ingenieurs, DWA, Peutz en Aronsohn management.
Bron: www.maarsengroep.nl
 

·
Registered
Joined
·
543 Posts
Start bouw van Hourglass op 19 oktober 2017Vandaag vindt aan de Parnassusweg op de Zuidas de feestelijke start van de nieuwbouw van Hourglass plaats. Het zandlopervormige gebouw van 80 meter hoogte is naar ontwerp van architectenbureau Dam & Partners. Hourglass heeft een mix van functies met onder andere kantoren en een hotel en wordt ontwikkeld door SAX Vastgoed V.O.F.; een initiatief van Maarsen Groep en Zadelhoff.Het gebouw is aangekocht door Bouwinvest, het kantoorgedeelte door het Bouwinvest Dutch Institutional Office fund en het hotel door het Bouwinvest Dutch Institutional Hotel Fund. Met zijn iconische architectuur en lichte natuurstenen gevel, geïnspireerd op de geometrische kunstwerken van Brancusi, wordt het een tijdloos gebouw. Het kantoorgedeelte van Hourglass omvat circa 21.000 m². Met circa 15.500 m2 zal Loyens & Loeff hiervan het grootste gedeelte gaan betrekken met haar Amsterdamse vestiging.Appartementenhotel

Behalve kantoorruimte biedt het programma onder meer 700 m² winkel- en horecaruimte, fietsenstallingen en 148 parkeerplaatsen. Daarnaast wordt in Hourglass een appartementenhotel met een publiek toegankelijk restaurant gerealiseerd. Het hotel, dat 115 appartementen voor extended stay gaat aanbieden, is verhuurd aan internationale operator PREM Group. Het concept Premier Suites creëert een woonomgeving en biedt hotelkamers die geschikt zijn voor langdurig verblijf.Natuurlijke verbinding

Hourglass vormt straks een logische toevoeging aan de Zuidas en vormt een natuurlijke verbinding tussen de bestaande Zuidas en het Kenniskwartier van de VU en het VUmc. De vormentaal en het warme materiaalgebruik geven Hourglass een klassieke en internationale uitstraling. Het multifunctionele karakter van het gebouw vult de bestaande en geplande functies goed aan. De realisatie van het hotel met extended stay, dat nog niet op de Zuidas aanwezig is, maakt het totaalaanbod binnen Zuidas compleet.Bouw en BREEAM-NL excellent

Hurks bouw & vastgoedontwikkeling neemt de realisatie van Hourglass voor zijn rekening in samenwerking met Klimaatservice Holland en Van den Pol Elektrotechniek voor de installaties. De kantoren worden eind 2019 opgeleverd, de opening van het hotel is begin 2020 gepland. Hourglass zal bij oplevering een BREEAM-NL Excellent certificaat krijgen. Het ontwerpteam bestaat naast architect Dam & Partners uit Zonneveld ingenieurs, DWA, Peutz en Aronsohn management.

Bron: www.maarsengroep.nl


Wat betekent eigenlijk Appartementenhotel, is dit nieuwe naam voor het bouwen van appartenmenten zonder de verplichte sociale huurwoningen van 30% per project. Of zijn dit gewoon appartementen met gemiddelde huurprijs per dag van ongeveer 50 euro (1500 per maand) die door “short, extended stay” gehuurd worden.....
 
21 - 40 of 331 Posts
Top