SkyscraperCity banner

1 - 20 of 333 Posts

·
I am sterdam
Joined
·
4,762 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Project: kantoor Deloitte/AKD [Zuidas]


Opdrachtgever: Deloitte & AKD i.c.m. Dienst Zuidas
Ontwerp: PLP/Architecture uit Londen, ontworpen door Lee Polisano en Ron Bakker
Bouwkundige architect: Oever & Zaaier architecten
Aannemer: G&S Bouw

Impressies:







Bron: G&S Bouw.nl


Locatie kantoor: Zuidas, VU Kenniskwartier (ter hoogte van keerlus tram 16/24)


Hoogte kantoor: ca. 50m
Vloeroppervlak kantoor: 40.000m2

Start bouw: december 2011
Gereed: September 2013

Persbericht ontwikkelaar:
OVG ontwikkelt voor Deloitte en AKD ambitieus kantoor op de Zuidas

Dienst Zuidas en OVG Projectontwikkeling hebben 3 november officieel het startsein gegeven voor de ontwikkeling van het nieuwe kantoor van Deloitte en AKD van 40.000 m2 op de Zuidas. Hiermee investeren Deloitte en AKD in de toekomst van het gebied en maken ze een vervolgstap in de verdere integratie van hun huisvesting in Nederland. Wethouder Gehrels van Economische Zaken feliciteerde het team vandaag met de start van de nieuwe ontwikkeling.

Economische impuls
Volgens Dienst Zuidas betekent de komst van het kantoor van Deloitte en AKD aan de Zuidas een nieuwe impuls voor het gebied qua werkgelegenheid. Het is tevens een bevestiging van het feit dat er vraag is naar hoogwaardige kantoorlocaties zoals deze waar universiteiten en de top van het bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Daarnaast ziet OVG een toenemende trend bij vragers in de kantorenmarkt naar gebouwen die voor hen ‘Het Nieuwe Werken’ faciliteren. Het kantoor verandert langzaam in een ontmoetingsplek, waar thema’s als connectivity & mobility centraal staan. De nieuwe generatie werknemers is er een die opgegroeid is met mobiel werken, duurzaamheid en social networks. Kantoren van de toekomst zoals deze moeten dit faciliteren om ‘the search for global talent’ te kunnen winnen.

Glasarchitectuur & energiezuinig
Het gebouw is ontworpen door de Londense architecten Lee Polisano en Ron Bakker, beiden partners bij PLP Architecture (voormalig KPF Associates) conform de ambitieuze BREEAM-Excellent duurzaamheidscertificering. Hiermee wordt dit een van de eerste gebouwen op de Zuidas die aan deze kwalificering voldoet. Het ontwerp bewijst dat je met veel glas zowel licht, transparant als energiezuinig kunt bouwen. Door middel van innovatieve technieken worden comfort en energieprestatie zeer goed gecombineerd.
Bron en lees verder: OVG.nl, 4 november 2010
Informatie architect:
Deloitte Headquarters, PLP/Architecture
Amsterdam’s Zuidas area is rapidly emerging as one of Europe’s most significant business districts, with excellent connections to the public transport, cycle route network, and new high speed train station.

The project is the first of this scale which will achieve a BREEAM-NL Excellent sustainability certificate. The work space is organized around a grand 15-storey atrium, a window animated by circulation bridges, lift cores, and office activity. The base of the atrium is activated by a grand café, a restaurant, exhibition spaces and conference facilities. The atrium is the lung of the building, ventilating the office space. The shape of the building allows north light into 60% of the offices. East, west and south walls have smaller openings in a dense load bearing structure; on the south, photovoltaic cells shade the openings.

In addition to its role in the building’s environmental strategy, the atrium will also provide the building with an identity that will contribute to the outstanding architecture of the “Zuidas”.
Bron: PLP/Architecture
Overige informatie SSC/HHF:
Topic in de Nieuwssectie
Posts in topicpagina Amsterdam: Zuidas en topic Amsterdam: VU campus
 

·
Registered
Joined
·
396 Posts
Dat wordt een Diamant (en ik bedoel niet "een Parel"). En dan ook nog zo'n typisch klassiek Raad van Bestuur uitbouwtje. Fantasieloos.
 

·
Traveller
Joined
·
2,766 Posts
Dat wordt een Diamant (en ik bedoel niet "een Parel"). En dan ook nog zo'n typisch klassiek Raad van Bestuur uitbouwtje. Fantasieloos.
Ja de zuidkant van het gebouw is weinig speciaal, de kant van de snelweg heeft misschien nog wel wat. Ben eigenlijk benieuwder wat ernaast komt. Is nog ruimte om wat moois neer te zetten, laten we hopen dat ze niet dat hele stukje volbouwen met soortgelijke ambitieloze dingetjes.
 

·
Registered
Joined
·
2,140 Posts
Dat atrium is wel mooi maar vanaf de VU één en al treurnis.
 

·
Fight for progress!!!
Joined
·
1,399 Posts
Treurig slecht. Hopelijk word het glas wel hoogwaardig waardoor het nog eeen betje goed komt.
 

·
Frans Woerden
Joined
·
28,373 Posts
Het wordt volgens mij wel een aardig gebouw, alleen zal het gebouw er een beetje verloren bij staan als de rest van het gebied nog niet ontwikkeld is.

De plek waar het moet gaan gebeuren.
 

·
Registered
Joined
·
6,067 Posts
^^
Maar het geeft wel een mooie ruimtelijk effect. Loyens & Loeff heeft bijvoorbeeld ook een groot atrium wat werken daar een belangrijke meerwaarde geeft.
 

·
Registered
Joined
·
231 Posts
^^
Persoonlijk zou ik het werken in dit nieuwe Deloittekantoor nog fijner vinden als dit Atrium nog veel groener was ingericht, met meer bomen, planten en misschien zelfs wel iets van een vijver. Beetje richting het 'Market Dome'-idee van Center Parcs...
 

·
Illustrateur
Joined
·
13,086 Posts
Je kunt inderdaad leukere dingen doen met zo'n duur atrium. Ik kan me herinneren dat een ziekenhuis in Nijmegen een erg mooi atrium had met tropische planten en visvijvers. :)
 

·
I am sterdam
Joined
·
4,762 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Update 3 augustus 2011

Start werkzaamheden omleggen kabels & leidingen en gedeeltelijk de Gustav Mahlerlaan:

1.


2.


3.
 

·
I am sterdam
Joined
·
4,762 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Duurzaam nieuws met een nieuwe impressie van de glasbak:

1e BREEAM Excellent kantoor in Zuidas



Deloitte, AKD en OVG hebben 30 november tijdens het Nationaal Sustainability Congres een BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat ontvangen voor het nieuwe duurzame kantoor van Deloitte en AKD in Zuidas. Het scoorde als BREEAM kwalificatie 4 sterren, de hoogste score voor duurzame nieuwbouw ooit in de Benelux behaald.
Bron: Zuidas.nl, 6 december 2011
 

·
Registered
Joined
·
605 Posts
Ik vind het best een aanwinst voor die hoek van de Zuidas. Aangezien de VU en de ACTA vrij gesloten zijn is dit een welkome afwisseling. Stel je eens voor hoe mooi verlicht dit pand kan zijn in het donker :)
 

·
Registered
Joined
·
605 Posts
verlichten en duurzaamheid? of bedoel al alleen van binnenuit?
Nee gewoon puur op esthetisch vlak, als Deloitte er tenminste voor kiest om het gebouw 's avonds mooi te verlichten. Duurzaamheid is natuurlijk altijd mooi meegenomen, mocht dat het geval zijn.
 
1 - 20 of 333 Posts
Top