SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 388 Posts

·
I am sterdam
Joined
·
5,242 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Wat: plangebied met (alleen)kantoren, a.k.a. Kantorenpark Riekerpolder
Waar: Amsterdam Zuid-West, langs de A10 en A4
Start bouw: 1997
Gereed: 2008

"De Riekerpolder/Oude Haagseweg is een kantorengebied in ontwikkeling. Een groot deel van de Riekerpolder is in aanbouw als kantorenpark met als bijzondere functies een hotel, een congresgebouw en een kiosk.
Veel aandacht is er voor de kwaliteit van de bebouwing en de openbare ruimte in dit project. Het plangebied Oude Haagseweg betreft de strook tussen de A4 en de zuidzijde van de feitelijke Oude Haagseweg. De ontwikkeling van het gebied is vertraagd door onzekerheden in de toekomstige infrastructuur. Er wordt nu begonnen met planvorming voor het westelijke deel van de Oude Haagseweg.

Tweederde van het geplande bouwvolume in de Riekerpolder is inmiddels gerealiseerd of in aanbouw. Na overleg met het Grondbedrijf en Economische Zaken wordt de uitvoering van het oostelijke deel van de Oude Haagseweg getemporiseerd; voor het westelijke deel wordt een Stedenbouwkundig Programma van Eisen voorbereid."

Alleen maar kantoren (Nissan, Mexx, Scheringa) dus een krankzinnig saai plangebied. Dan valt Sloterdijk nog wel mee ;). Er wordt nu ook gebouwd aan twee dezelfde kantoren, door G&S, met 2 rode bouwkranen.
 

·
Jazzadelic chill
Joined
·
2,299 Posts
Zover ik weet was dit toch verder stil gelegd.
die 3 nieuwe pandjes raken ze al aan de straatstenen niet kwijt.
Kan me niet voorstellen dat dit verder ontwikkeld word. :cheers:
 

·
My train goes everywhere!
Joined
·
3,482 Posts
Nissan zit daar trouwens niet meer.... prop eerst de Zuidas maar vol zou ik zo zeggen!
 

·
Registered
Joined
·
484 Posts
Treurig gebiedje is dat toch. Daar zit je dan in je Hotel aan een bouwplaats tussen een paar kantoorgebouwen in die s'avonds verlaten zijn. Maar ja je moet het nu wel volbouwen anders is het natuurlijk helemaal zielig.
 

·
Just another user
Joined
·
6,128 Posts
Nu absoluut kansloos gebied. Trek vanuit de Zuidas het succes + metro door (naar badhoevedorp) dan word het misschien later nog eens wat.
 

·
Registered
Joined
·
62 Posts
die drie gebouwtjes langs de a4 zijn overigens wel verhuurd allemaal, dus zo slecht gaat het allemaal niet. Daarbij mag de archtectuur niet de wildste zijn, er word alleen gebouwd daar als er ook aan een verhuurder is. De grondprijzen liggen alleen wel een stuk lager dan aan de zuidas dus ik begrijp dat je als klein bedrijf liever daar zit dan aan de zuidas. Wat ik wel jammer vind is dat er niet gewoon een flink groot woongebouw wordt tussen gezet waardoor de boel in de avonduren ook wat meer leeft. Alleen maar kantoren maakt het inderdaad wat saaier.
 

·
I am sterdam
Joined
·
5,242 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Tour Riekerpolder met Update bouwactiviteiten

Keek er van op hoe uitgestorven het er was (enkel pauzerende zakenlieden en wat bouwvakkers).
Er zijn nog wat gaten te vullen op dit o zo saaie kantorenpark, wel zijn de kantoren duur uitgevoerd, zoals de materialen en de openbare ruimte.
Het hotel ziet er wel aardig uit, alleen de locatie...
Mexx, DPA en nog een kantoorflat

Mexxxx

IBM kantoor 1 (de ouwe)

IBM kantoor 2

Het hotel, rechts


De bouwactiviteiten:

Wat komt hier eigenlijk, ik zag alleen maar uitstekende betonnen heipalen...?
 

·
Delegate of Holland
Joined
·
674 Posts
Wie wil er nou in zo'n dood gebied werken. Ze hadden die panden aan de wibautas moeten bouwen of gewoon ergens in zuid. In buitenlande steden (brussel) kan dat toch ook allemaal in de stad? Gemixte stad is veel leuker, nu zit je met dit soort 'niks'-gebieden. Je schaamt je toch kapot als daar buitenlandse zakenlui een beeld van Amsterdam komen opsnuiven??
 

·
I am sterdam
Joined
·
5,242 Posts
Discussion Starter · #16 ·
Klopt, ik zag het gister vanuit de trein. Er zijn damwanden geslagen waar tussen in nu een bouwkuip vol met water staat. Zie de eerste render met het volume van het toekomstig kantoor.
 

·
I am sterdam
Joined
·
5,242 Posts
Discussion Starter · #19 ·
Atradius tekent huurovereenkomst voor nieuwbouwpand in Amsterdam Riekerpolder

"Atradius Credit Insurance NV en G&S Vastgoed hebben een huurovereenkomst ondertekend waarbij Atradius circa 13.500 m2 kantoorruimte gaat huren in een nieuw te bouwen kantoor aan de David Ricardostraat te Amsterdam Riekerpolder. Atradius heeft het gebouw voor een periode van 15 jaar gehuurd. De oplevering staat gepland voor de eerste helft van 2008.

De transactie werd namens Atradius tot stand gebracht door Jones Lang LaSalle vastgoedadviseurs. Tot 2008 is Atradius nog gehuisvest aan de Keizersgracht in Amsterdam.
Atradius is een van 's werelds grootste kredietverzekeraars met premie-inkomsten van € 1,3 mrd en naar eigen zeggen een mondiaal marktaandeel van 24%. Het bedrijf verzekert jaarlijks handel ter waarde van € 330 mrd tegen het risico van non-betaling en biedt tal van producten variërend van kredietverzekeringen tot incasso. Sinds 1932 heeft Atradius een samenwerkingsovereenkomst met de Nederlandse Staat inzake de herverzekering door de Staat van bepaalde commerciële en politieke risico's."

Bron: Propertynl.com

Waarschijnlijk zal het pand zodirect verrijzen uit die bouwput, zie foto the_runner.
Ik hoop op mooi architectuur voor deze zinloze locatie. Ontwerp is onbekend. Had liever deze huurder naar de Zuidas zien komen.
 

·
I am sterdam
Joined
·
5,242 Posts
Discussion Starter · #20 ·
Mijn gedachte uit de vorige post wordt werkelijkheid. Het pand wat wordt gebouwd in die bouwput voor Atradius door G&S is ontworpen door Bosch Architects. :)

Atradius
"We zijn in opdracht van Atradius N.V. gestart met de bouw van een spectaculair vormgegeven gebouw op Amsterdam Riekerpolder. Het betreft een kantoorgebouw van ca. 13.500 m².
Dit in het oog springende gebouw is ontworpen door John Bosch, in samenwerking met Van den Oever Zaaijer & P Architecten. De buitenzijde van het gebouw heeft een zeer specifieke vormgeving welke kenmerkend is voor de corporate identity van de organisatie. In het gebouw zelf wordt gewerkt met diverse vides, welke weer met interne trappen met elkaar verbonden worden. Hier zit enerzijds een pragmatische gedachte achter, namelijk de snelle bereikbaarheid van verschillende afdelingen en anderzijds een visueel aspect, het maakt het op deze manier een heel ruimtelijk en transparant geheel.
De oplevering staat gepland voor de eerste helft van 2008."

Impressie


Bron en meer impressies: G&S Vastgoed
 
1 - 20 of 388 Posts
Top