SkyscraperCity Forum banner

Amsterdam: Ziggo Dome

292906 Views 896 Replies 129 Participants Last post by  DeLeeuw
dan maar even een centraal geleuter draadje, zie:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=3601552&postcount=231
en de vele discussies in andere draadjes.

Gemeente positief over Music Dome
De gemeente staat "zeer positief" tegenover de plannen van de ArenA en concertorganisator Mojo voor de bouw van een muziektempel in Zuidoost. De gemeente steekt geen geld in de muziekhal, maar wil wel meehelpen met de voorbereidingen.
De gemeente zette in 2003 nog een streep door de plannen van een grote concerthal Music Dome in Zuidoost en koos voor een Sport Dome in Noord.
Begin dit jaar liet het Finse bedrijf JHC Arena Holding echter plotseling weten geen 70 miljoen euro te investeren in de Dome in Noord. Daarop kwamen de ArenA en Mojo terug met hun plannen.

---

Dit lijkt me dus goed nieuws, alle partijen willen dat die Dome er komt dus lijkt het me dat hij er nu ook gaat komen. Als iemand tijd over heeft hoor ik graag wie dat ding gaat ontwikkelen en ontwerpen :)

Met dank aan Dr. Dubai: (dat rooie ding)
See less See more
1 - 20 of 897 Posts
We hebben toch al de HMH, de Heineken Music Hal al aan de boulevard?

Ik vind het gewoon dubbel op met twee dezelfde grote uitgaans functies binnen een straal van één kilometer. Wacht maar even tot Amsterdam de miljoen inwoners grens is passeerd.
Als de de gemeentegrenzen even weg denkt heeft A'dam allang meer dan een miljoen inwoners
Winbuks said:
We hebben toch al de HMH, de Heineken Music Hal al aan de boulevard?

Ik vind het gewoon dubbel op met twee dezelfde grote uitgaans functies binnen een straal van één kilometer. Wacht maar even tot Amsterdam de miljoen inwoners grens is passeerd.
In de HMH kunnen 'maar' 5000 mensen. De Music Dome moet plaats kunnen bieden aan 10 tot 15.000 man zodat het de concurrentie aan kan gaan met Ahoy in R'dam. Daarnaast heb je nog de ArenA (50.000) voor de echt grote artiesten.
Precies, nu mist Zuidoost dus eigenlijk alleen nog een zaaltje voor ~200 en 500-1000 mensen, voor de carriere makers ;)
@ cymen: zo'n zaal zou in getz komen was toch het idee? maar eer dat er staat zijn we ook nog wel 10 jaar verder...
Plan Amsterdamse Ahoy' weer uit de prullenbak gevist
Music Dome in Amsterdam Zuid-Oost met capaciteit van 15.000 man


De plannen om Amsterdam Zuid-Oost tot een 'capital of music and dance' uit te bouwen zijn opeens weer actueel. De Amsterdam ArenA en Mojo hebben al vijf jaar terug hun zinnen op dit plan gezet, maar twee jaar geleden werd daar door de gemeente een grote streep doorgezet. Er werd gekozen voor een Sport Dome in Amsterdam Noord boven de Music Dome in Zuid-Oost, waar nu al de Music Hall, Pepsi Stage en ArenA zitten. De financiering voor de grote sporthal in Amsterdam-Noord kwam echter niet rond en dus klopten Mojo en ArenA weer aan bij de gemeente. Die gaf donderdag aan 'zeer positief' tegenover het plan te staan.

Het plan is om een concertzaal met een capaciteit van 12.000 tot 15.000 man te bouwen, iets meer dan de Rotterdamse Ahoy' kan hebben. Jaarlijks gaan in de Music Dome 120 evenementen plaatsvinden, waarvan veertig concerten. Deze zijn niet exclusief aan Mojo voorbehouden, het is de bedoeling dat ook partijen als ID&T er programmeren. De andere activiteiten bestaan uit sportevenementen, familiedagen als Holiday On Ice en beurzen en congressen. De bouw van de Music Dome moet nog door een ambtelijke molen, maar ArenA-directeur Henk Makerink, tevens woordvoerder voor dit project, denkt dat het project een kans van slagen van negentig procent heeft. Over een jaar verwacht hij uitsluitsel te kunnen geven.

De kosten voor de Music Dome bedragen zo'n 65 miljoen euro. Hoewel de gemeente niet meebetaalt, voorziet Makerink geen problemen om de financiering rond te krijgen. "Een deel, hooguit dertig procent, is hypotheek. De rest wordt betaald uit eigen vermogen en door investeerders." De zaal gaat overigens geen Music Dome heten, de naam is net als bij de Heineken Music Hall te koop.

Naast deze Music Dome wordt er tegelijkertijd gebouwd aan het zogeheten Getz entertainmentcenter, een hal op de plaats van de huidige Pepsi Stage, waarin een muziekzaal, horeca, hotels, winkels en een theater zullen worden gehuisvest. Het Getz Entertainmentcenter moet in 2009 klaar zijn. Dan ontstaat de zogeheten 'capital of music and dance'. Makerink: "In een ambtelijke notitie staat al dat dit de beste plek er voor is. De infrastructuur is perfect. Station Bijlmer wordt op dit moment aangepast en straks stoppen alle treinen hier. Bovendien zijn we ontsloten door metro en een intensief buslijnennet. Daarnaast is er veel parkeerruimte."

Als de Music Dome en het entertainmentcenter af zijn, ontstaat volgens Makerink ook een aantrekkelijk festivalgebied. "Je hebt meerdere zalen met verschillende capaciteit bij elkaar zitten. Het North Sea Jazz Festival zou hier dan uitstekend kunnen plaatsvinden, ook voor pop/rock-evenementen is het interessant."

Bron: VPRO 3VOOR12.
See less See more
Ik denk dat er wel een markt voor is. Mooie locatie ook. Top!
Als het ontwerp zoals dat in de openingspost staat doorgaat, dan hebben we er volgens mij ook meteen een honderdplusser bij...
Fiat voor Music Dome in Amsterdam-Zuidoost

AMSTERDAM - Het college van b&w gaat akkoord met de komst van een Music Dome in Amsterdam Zuidoost. De concerthal zal gefinancierd worden door Amsterdam Arena en Mojo, de gemeente zal er zelf geen geld in stoppen. In 2003 zette de gemeente nog een streep door de komst van een Music Dome in Amsterdam-Zuidoost en koos voor een Sport Dome in Amsterdam-Noord. Na het terugtrekken van het Finse JHC als geldschieter voor de Sport Dome in Noord kwam Zuidoost weer in beeld voor de komst van een Dome.


De concerthal moet aan de ArenA boulevard komen en zal ruimte bieden aan 12.000 tot 15.000 bezoekers. De komst van de Dome gaat goed samen met het thema van het gebied: Capital of Music & Dance. Op dit moment zijn in het gebied al de Heineken Music Hall, Megastores, een megabioscoop, kantoorcomplexen en een woonboulevard gevestigd. In 2009 staat nog de komst gepland van het GETZ Entertainmentcenter, met een discotheek, horeca, een muziekzaal, winkels en een theater.

Bron: PropertyNL / 21-03-2005
See less See more
staat dat nu pas op propertyNL? is toch al best oud nieuws...
Belachelijke grootheidswaan!

Er is toch al een Ahoy? Waarom moet met overheidsgeld (let zometeen maar op) alles naar Amsterdam worden gesleept?
Brik said:
Waarom moet met overheidsgeld (let zometeen maar op)...
*Diepe zucht*...
@ Brik: uhm amsterdam is gewoon beter. ofzo. 1. waarom zouden er niet twee van die dingen mogen bestaan. 2. de overheid betaalt helemaal niks: "De concerthal zal gefinancierd worden door Amsterdam Arena en Mojo, de gemeente zal er zelf geen geld in stoppen." De gemeente heeft niet eens geld voor een project als dit.

@ marin: nog bedankt voor je updates!
Komt nog bij dat Ahoy' primair een sportpaleis is, terwijl de Music Dome primair een concertzaal zal worden.

In tegenstelling tot de door Stadig en de zijnen vakkundig om zeep geholpen Amsterdam Dome in Noord, die beide functies in een gebouw had moeten verenigen. (iets wat, kijkend naar de voorbeelden die die Finnen in Finland en Duitsland hadden gebouwd, best geslaagd had kunnen worden uitgevoerd en succesvol had kunnen zijn)
Brik said:
Belachelijke grootheidswaan!

Er is toch al een Ahoy? Waarom moet met overheidsgeld (let zometeen maar op) alles naar Amsterdam worden gesleept?
:|

Woorden schieten te kort om hier zinnig op te reageren...
Gaat op het Wembley gebied in Londen lijken, daar hebben ze ook verschillende hallen en stadions bij elkaar staan met verschillende capaciteiten, voor elk wat wils. Werd eens tijd want de Ahoy vind ik persoonlijk achterhaald en een lelijk gebouw, als je het vergelijkt met hallen in het buitenland. Alles word zowat in de Ahoy gehouden. Na zoveel jaar hebben ze die hal wel eens gezien, tijd voor iets nieuws.
Empire Stephano said:
Gaat op het Wembley gebied in Londen lijken, daar hebben ze ook verschillende hallen en stadions bij elkaar staan met verschillende capaciteiten, voor elk wat wils. Werd eens tijd want de Ahoy vind ik persoonlijk achterhaald en een lelijk gebouw, als je het vergelijkt met hallen in het buitenland. Alles word zowat in de Ahoy gehouden. Na zoveel jaar hebben ze die hal wel eens gezien, tijd voor iets nieuws.


Maak je niet druk , als Feyenoord het nieuwe voetbalstadion gaat bouwen, gaan ze volgens mij meteen een nieuwe AHOY ernaast bouwen, welke waarschijnlijk STATE OF THE ART zal worden met meer zitplaatsen.

Dan is The Music Dome achterhaald en qua zitplaatsen vind ik het project toch minder ambitieus dan wat Amerikanen en Canadezen jaarlijks neerzetten.
Gaan ze dat nog bouwen dan dat stadion?
Dacht dat dat project allang afgeblazen was? Of heb ik het mis?
En wat die Amerikanen maken is toch helemaal niet voor ons besteed.
Daar is in Nederland helemaal geen markt voor om om de zoveel tijd zo'n ding neer te zetten. Ben al blij dat er 2de soort Ahoy komt. Als ze het maar wel combineren met veel sportevenementen. Betwijfel of er voor een 3de soort Ahoy wel markt is.
1 - 20 of 897 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top