SkyscraperCity banner

1 - 20 of 732 Posts

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,220 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
ANTOLOGIJA ZAPADNE HISTORICISTIČKE ARHITEKTURE

Prateći ovaj forum već duži niz godina otkrio sam veliki broj veličanstvenih historicističkih građevina zapadnog civilizacijskog kruga koje su prezentirane u brojnim razbacanim threadovima. Na SkyscraperCity forumu skoro za sve što postoji imamo specijalizirane teme, ali ne i za zapadnu historicističku arhitekturu. Ovaj thread je stoga zamišljen kao fotografski album koji bi predstavljao antologiju zapadne historicističke arhitekture. Pod izrazom "historicistička arhitektura" objedinjeni su svi povijesni stilovi gradnje sve do pojave moderne arhitekture. Konkretna tema ovog threada su: katedrale, crkve, parlamenti, gradske vijećnice, opere, muzeji, palače, dvorci, tvrđave, razne historicističke zgrade, kazališta, opere, mostovi i sve one ostale monumentalne historicističke građevine. Da bi ovaj thread mogao uspješno funkcionirati potrebna su nam određena pravila. Po postu se može postati samo jedna fotografija, a komentari i rasprave su dozvoljeni samo ispod fotografija. Oni koje ne postaju fotografije ne mogu pisati u ovoj temi jer mi je cilj da ovo u konačnici postane najljepši foto album na čitavom forumu. Fotografije moraju biti u rezoluciji 1024 x 768, a samo iznimno je dopušteno postanje manjih fotografija dimenzija 800 x 600. U naslovu posta obvezno se mora napisati lokacija građevine (grad i država) te ime ili namjena građevine. Vodite računa o ljepoti i kvaliteti fotografija koje postate jer će se ružne brisati!
 

·
Moderator
Joined
·
28,085 Posts
London,parlamentOdlično :)
Parlament u Budimpešti je :master::master::master:

EDIT: Da odmah pitam,dali da se ovdje stavljaju građevine i iz Hrvatske :?
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,220 Posts
Discussion Starter #5
Hamburg, gradska vijećnica


http://www.flickr.com/photos/oliver1978/2421093507/

p.s. Rocky hvala, ali molio bih samo da komentare pišete ispod fotografija u svom postu. Naravno da se ovdje postaju i fotografije iz Hrvatske, ali ne i iz npr. Kine i Indije osim ako te građevine ne pripadaju zapadnoj graditeljskoj baštini po svom arhitektonskom izričaju.
 

·
Super Moderator
Joined
·
19,070 Posts
Dretva ostaje ovdje, barem po mome :eek:kay:
Phototeka je univerzalna za slike, nismo samo ograničeni na Hrvatsku.

Inače pohvale za ideju, slike su predivne!

Još jedna stvar Stispone, molio bih te da u uvodnom postu u jednoj ili dvije rečenice predstaviš sam pojam "historicizam" kako bi svi znali o čemu se radi i kakve slike možemo postati. Hvala :)
 

·
Yosemite Sam
Joined
·
12,220 Posts
Discussion Starter #16
Quito, Basilica de Voto


by KWPB

p.s. Masonac hvala za podršku, a za definiciju historicizma ću zamoliti P.C.Dolabelu jer on je ipak ovdje najveći znalac među nama. Inače ova katedrala mi je jedna od najljepših na svijetu, a za nju skoro nitko ne zna.
 
1 - 20 of 732 Posts
Top