SkyscraperCity banner

101 - 115 of 115 Posts

·
Registered
Joined
·
34 Posts
No sé exactament amb qui m'hauria de posar en contacte, però segueixo investigant el tema dels dibuixos ocults i diria que el que he trobat és interessant. Em sembla que he pogut trobar alguns dibuixos ocults en algun dels documents de l'Hotel Attraction i fins ara molts posaven en dubte la seva autenticitat, com per exemple la càtedra Gaudí. Un dels dibuixos esta al document més esquemàtic i esta just davant de la torre d'entrada a la part superior de la façana (molt aprop de la bandereta que es veu) i consisteix en la bandera dels estats units (si trobeu el document amb prou resolució veureu que no m'estic inventant res!). I em sembla que també hi ha un gall d'indi en algun racó. Com he explicat en altres casos són representacions borroses que costen molt de distingir si no és amb molta resolució, però puc demostrar totalment que hi són amb el cas que ja he explicat. Sobretot perquè són símbols i dibuixos molt típics com els que acostumava a fer i en el cas que tinc més investigat és un conjunt bastant gran. No es tracta en cap cas de paridòlia per part meva... la bandera dels estats units en un hotel que suposadament era a Nova York no crec que ningú ho pugui considerar casualitat.

Doncs crec que puc afirmar que esta demostrat que Gaudí va rebre l'encarrec de l'Hotel Attraction i que el projecte realment va existir, encara que la majoria de documents que disposem potser els va dibuixar Matamala. En teoria el projecte originalment desenvolupat per Gaudí es va cremar.

Si algú aconsegueix observar alguna cosa semblant en altres documents de Gaudí li recomano que es posi en contacte amb mi i sumarem esforços per recuperar tot el que es pugui dels dibuixos ocults. No recomano intentar investigar això a nivell individual perquè poden ser moltes hores i hi poden haver molt més del que sembla. Per aquest mateix motiu ho estic explicant en el forum encara que sigui amb comptagotes. Pot semblar difícil de creure, pot semblar estrany o sorprenent però haig d'investigar i sinó ningú ho fara... El meu e-mail es: [email protected]

Encara tinc algunes curiositats per explicar sobre coses que he anat trobant per internet i altres projectes que he anat fent, i aquest forum és l'únic lloc a internet on es poden exposar totes juntes. Amb tot plegat i amb el que queda com a mínim m'hi hauria de dedicar a mitja jornada
 

·
Registered
Joined
·
34 Posts
No sé penjar imatges a internet però a veure si funciona...

Aquest és l'exemple que vaig explicar del dibuix de la bandera americana. En un altre moment ja us penjaré més exemples en altres documents perquè no m'acusin d'estar boig ni de donar formes a les taques. Amb un sol exemple puc suposar que algú dira que pot ser paridolia i que és casualitat. Però quan mostri uns quans exemples espero que això ja no passi.
Aquests són els documents originals de Gaudí i el de la esquerra és el document en qüestió:

 

·
Registered
Joined
·
34 Posts
Tenint en compte que sembla que Gaudí no va donar a coneixer moltes obres menors que va fer, crec que és possible que hagués arribat a construir més cases i hagués col·laborat en projectes que no apareixen documentats en cap inventari de les seves obres. Encara que si fos així suposo que serien com aquest cas, que és un edifici més convencional. Òbviament serien menys importants que les seves obres més reconegudes.
 

·
Registered
Joined
·
34 Posts
Aquest és un experiment que vaig fer fa temps sobre les fotos i la filmació que s'han anat publicant en els últims anys. Es tracta de sobreposar les diverses fotos modificant l'opacitat i comparar la semblança:

Fotos de vista frontal:Fotos de perfil:Em sembla que la filmació, en cas de ser autèntica, va ser restaurada fotograma a fotograma i per això algunes imatges tenen alguna deformació com és el cas de l'orella.
 

·
Registered
Joined
·
34 Posts
-"Fuente sulfurosa" perduda a l'Arrabassada

Fa pocs anys es va trobar una font bastant a prop d'on hi havia el casino de l'Arrabassada. No he trobat cap informació al respecte, i encara que no és important i és una construcció senzilla, crec que és possible que fos obra de Gaudí, tenint en compte les característiques i la cal·ligrafia.

Aquests tres arcs sembla una característica bastant comú en diferents obres de Gaudí com el Park Güell i la Sagrada Familia, com també es dona en el cas de moltes catedrals. Encara que podria ser una copia o qui sap...

"La columna que baixa del cel" al park Güell:I aquesta és una curiositat semblant que no sé si deu tenir que veure amb les tres entrades, tenint en compte que la maçoneria construïa les catedrals:

 

·
Moderator
Joined
·
27,865 Posts
La pandèmia brinda als barcelonins la reconciliació amb Gaudí

Tan popular al seu dia com antipàtic en l’actualitat. A Barcelona, s’entén. A la resta del món es deleixen per ell. És Antoni Gaudí, el genial arquitecte modernista que firma alguns dels edificis més icònics de la ciutat i que, amb les seves obres, és la imatge mateixa de Barcelona. Però el que dèiem, tant s’esforcen els forasters a admirar-lo com els locals a ignorar-lo. Aquí hi ha algunes xifres d’exemple: només l’1,61% de visitants del Palau Güell són barcelonins i l’1,5% dels que entren a la Casa Batlló procedeixen de Catalunya. Al Park Güell els números no són gaire més favorables als residents. Des de l’equipament no donen dades per nacionalitats, però no costa endevinar que els locals són minoria: dels 3,1 milions de visitants que l’any passat van travessar la porta del recinte només 124.000 ho van fer amb el preat –per la titànica tasca que suposa aconseguir-lo– passi que dona accés gratuït als veïns. Conclusió: fa dècades que els barcelonins donen l’esquena a un dels seus arquitectes més il·lustres.

El perquè no és gaire difícil d’esbrinar. «Gaudí s’ha convertit en un producte comercial i en un gran negoci. Ha sigut literalment robat als barcelonins». Paraula de Juan José Lahuerta, director de la càtedra Gaudí de la UPC. «Els alts preus d’entrada als seus edificis i l’acumulació de gent al seu voltant converteixen l’obra de Gaudí en antipàtica perquè és com el súmmum del que ha passat a Barcelona. És la imatge perfecta per adonar-se’n que la ciutat ja no és nostra. Ha sigut una expropiació. I com tot això ha passat amb un personatge que sentimentalment havia sigut dels barcelonins, encara crea una sensació de rebuig més forta». Déu n’hi do. Però hi ha esperança. La pandèmia el turisme de Barcelona durant un temps indeterminat; i convida el viatger local a quedar-se a casa. Així que l’oportunitat està servida: és el moment d’admirar l’obra de Gaudí sense hordes de turistes pul·lulant i així redescobrir la seva grandesa. Oportunitat per al resident i exigència per als equipaments gaudinians, que veuen com sense visites foranes els seus ingressos s’enfonsen. Per tornar a facturar cal aviciar els de casa, i per això treballen. La necessitat obliga.

 

·
Registered
Joined
·
3,347 Posts
^^ Un pla maquiavèl·lic orquestrat per Gaudí des bon principi: dissenyar edificis increïbles i admirats arreu del món per expulsar de la ciutat als barcelonins del futur. La rancúnia de part de certs veïns cap a la seva persona està més que justificada. I tant...
 

·
Registered
Joined
·
473 Posts
Hahaha el periodico tiene 0 credibilidad. Solo le falta decir que los barceloneses adoramos al simpático Porcioles y a los arquitectos de la etapa franquista por hacer edificios horribles que nadie quiere ver y que han ayudado a alejar a los turistas de ellos. También nos encantan los ávidos pilotos italianos que bombardearon nuestra ciudad destruyendo patrimonio que podría haber atraido a más turistas.
 

·
Registered
Joined
·
989 Posts
Es sorprenent com, en pocs anys, s'ha instal·lat aquest discurs on suposadament tots els barcelonins odiem, ja no només el turisme, sinó ara també a Gaudí. Que jo sàpiga a l'ajuntament ara mateix només hi ha un grup polític que tingui un discurs "anti-turisme" (que és, lamentablement, el que governa). En altres paraules, han comprat completament els arguments dels que fan soroll (i on és l'oposició, per cert?).

Per cert, una altra tema a part que donaria per fer tesis senceres és el periodisme de fireta. Llegint les primeres línies ja es poden trobar unes quantes fal·làcies que fan bastanta vergonya.
 

·
Sister Greed U
Joined
·
37,820 Posts
101 - 115 of 115 Posts
Top