SkyscraperCity Forum banner
41 - 60 of 925 Posts

· Registered
Joined
·
11,804 Posts
Aan de kust staan er ook één voor één residenties, zal ik nog even een fotootje tonen hoe die residenties eruit zien? (COMMIEBLOCKS)


Laat ons hopen dat de Scheldekant op Linkeroever zo'n residenties mag krijgen als het NapoleonSky project, met op de achterliggende kavels wat hoogbouw en zeer veel groen.
 

· Registered
Joined
·
21,381 Posts
gva.be

Manege nu toch onder de sloophamer

11:23 De manege aan de Charles De Costerlaan wordt gesloopt. De gebouwen zijn sinds mei eigendom van Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) en moeten verdwijnen voor het nieuwe Sint-Annabos.


Op 12 november werd er nog brand gesticht. “Het gebouw verkeert in een zorgwekkende en lamentabele toestand. Bovendien zijn er asbestplaten beschadigd”, stelt Nick Orbaen van BAM.

“Na overleg met onder meer het Vlaams Gewest en de stad Antwerpen werd besloten om de voormalige manege om veiligheidsredenen af te breken. Een sloopvergunning werd afgeleverd.”

Woensdag start de voorbereiding. “Volgende week wordt het asbest verwijderd. Daarna wordt de rest van het gebouw afgebroken.”

CM​
 

· Registered
Joined
·
21,381 Posts
nieuwsblad.be

Huis van de Watersport op Linkeroever opent deuren

donderdag 10 februari 2011 Auteur:

ANTWERPEN - Schepen van Sport Ludo Van Campenhout zal vandaag omstreeks 18uur op Linkeroever officieel het Huis van de Watersport openen. Daarin zullen zowel de VVW (Vlaamse Vereniging voor Watersport) als Waterski Vlaanderen huizen. Dat meldt Paul Denayer, voorzitter van VVW-Toervaren.


Er was al lang sprake van de centralisatie van de verschillende grote Antwerpse watersportverenigingen. Met de opening van het Huis van de Watersport op Linkeroever is nu de eerste grote stap gezet. Waterski Vlaanderen en VVW slaan er de handen in elkaar. Dat doen ze voornamelijk om de onkosten te drukken en om beter op elkaar afgestemd te raken.

Tegelijkertijd stelt VVW-Toervaren haar Ankerproject voor, waarmee ze recreatievaart in heel Vlaanderen drastisch wil stimuleren. Tijdens het komende seizoen (van april tot oktober) zal ze haar leden de kans geven tegen halve prijs aan te leggen in meer dan 50Vlaamse jachthavens gedurende de eerste twee dagen van hun verblijf.

VVW trekt voor de promotie 10.000euro uit. ‘Dat geld was normaal bestemd voor reclame, maar we geven het liever rechtstreeks aan onze leden', zegt Paul Denayer. Met de actie mikt VVW-Toervaren op een groei van 10procent in 2011. ‘We denken dat pleziervaarders op deze manier geneigd zullen zijn om langere uitstappen langs meer aanlegplaatsen te maken', aldus nog Denayer.​
 

· Registered
Joined
·
21,381 Posts
even vergeten dat we hier een thread over hadden:

antwerken.be

25 jan '11

Burchtse Weel opnieuw toegankelijk

Vorige week werd in Burchtse Weel de toegang van de Schelde naar het weel geopend. Onder invloed van het getijde zal het natuurgebied gauw slikken en schorren vormen waarnaar talrijke vogels hun weg zullen vinden. Een paradijs ook voor wandelaars en fietsers.


Sinds december 2007 wordt er gewerkt aan Burchtse Weel. Het ooit door een dijkbreuk ontstane Weel, wordt opnieuw eer aangedaan en krijgt zijn functie als natuurgebied terug.

Rondom het gebied ligt nu een Scheldedijk op Sigmahoogte. Daarbovenop kan je heerlijk wandelen of fietsen over een mooi wandel- en fietspad. De waterplas zelf is opnieuw gemoduleerd en voorzien van twee zandplaten die onder invloed van het getijde van het Scheldewater zullen leiden tot schorren en slikken, boordevol voedsel voor de nu al talrijk aanwezige vogels.

Naast Burchtse Weel is een bufferbekken gecreëerd, dat het water vanuit Burcht moet opvangen. Hier is een pomphuis aan gekoppeld met vier krachtige pompen. In geval van watersnood kunnen die pompen het verschil betekenen. Indien het peil van het bufferbekken te hoog zou komen, pompen ze het water met grote snelheid weg via het weel richting Schelde.

Op vrijdag 21 januari is het Scheldewater in Burchtse Weel toegelaten. De afsluitingen zijn weggenomen en wandelaars en fietsers kunnen nu het gebied betreden. In het voorjaar worden nog twee aansluitingen van het fietspad richting Burcht geasfalteerd en zullen er nog aanplantingen gebeuren. Tegen de zomer kan Burchtse Weel dan officieel worden ingehuldigd.​
 

· Registered
Joined
·
21,381 Posts
nieuwsblad.be

Nieuw woonzorgcentrum op Linkeroever tegen 2015

vrijdag 11 maart 2011, 05u00 Auteur: (nnh)

ANTWERPEN - Na de verhuis van het revalidatiecentrum Hof ter Schelde van Linkeroever naar Edegem, zal het leegstaande ziekenhuis op Linkeroever worden gesloopt. Dat zal vermoedelijk begin volgend jaar gebeuren. ‘Op de site zal daarna een volledig nieuw woon- en zorgcentrum worden gebouwd, met plaats voor 145bedden en tien plaatsen voor kortverblijf, dus voor bewoners die bijvoorbeeld alleen tijdens een vakantieperiode in het woonzorgcentrum verblijven,' zegt Koen Aerts van Hof ter Schelde.


‘We hopen dat het nieuwe gebouw er zal staan in 2015. De 102bewoners van het huidige woonzorgcentrum op Linkeroever, dat niet mee verhuist naar Edegem, zullen naar het nieuwe gebouw verhuizen. In het vrijgekomen oude rusthuis is er dan de mogelijkheid om 60serviceflats te bouwen, al sluiten we niet volledig uit dat ook dat gebouw gesloopt zal worden om er een nieuw gebouw te zetten, waar dan eveneens 60 of zelfs meer serviceflats kunnen komen.'​
 

· Registered
Joined
·
21,381 Posts
We hebben blijkbaar nog geen thread voor IGLO, of bij uitbreiding Linkeroever...

gva.be

Bouw kinderdagverblijf van start

11:59 Linkeroever (2050) Vanaf februari 2013 zal er een nieuw kinderdagverblijf in de Ernest Claesstraat op Linkeroever van start gaan. De werken gingen donderdag feestelijk van start. Het kinderdagverblijf in de Europarkwijk moet plaats gaan bieden aan 85 kinderen.


Het intergenerationeel project Linkeroever zal naast het kinderdagverblijf uit een rusthuis, een dienstencentrum, serviceflats, een buurtsporthal en een jeugdcentrum bestaan. Daarvoor werden eerder al de verouderde gebouwen langs de Ernest Claesstraat afgebroken.
 

· Registered
Joined
·
988 Posts
Ik kan momenteel geen genoeg krijgen van artesisgebouw (ookal is er een cam) :D

Hoort hier niet bij, maar nu we toch over fotolocaties bezig zijn, is er ergens een album over linkeroever?

Doet me er trouwens aan denken, hoe zit het eigenlijk met regretta? (eens dat topic terugzoeken :p )
 

· Registred User
Joined
·
491 Posts
Alvast bedankt dat je even wilde reageren.
Nu ik toch de tijd heb om wat door 't stad te kuieren en er eens niet doorstuif kan ik ook wel een foto-ommetje naar Linkeroever maken. Wat zal ik daar meepikken?
 

· Registered
Joined
·
988 Posts
Ik weet niet of er al iets verandert is sinds laatste regratta update? Ook geen idee of er op linkeroever ergens nieuwe projectjes zijn?

Ik heb het idee LO eigenlijk de slechtst vertegenwoordigste plaats is op het forum.
 

· Registered
Joined
·
657 Posts
Ik weet niet of er al iets verandert is sinds laatste regratta update? Ook geen idee of er op linkeroever ergens nieuwe projectjes zijn?

Ik heb het idee LO eigenlijk de slechtst vertegenwoordigste plaats is op het forum.
Op Linkeroever is er dit gaande:
-- Regatta
-- volledige ingrijpende vernieuwing van een aantal (sociale?) appartementsgebouwen in de Halewijnlaan
-- nieuwe grote overdekte manege vlakbij de "plaasj"
-- nieuw jeugdlokaal in opbouw waar vroeger het (afgebrande) kerkje stond aan de Gloriantlaan
-- ingrijpende werken in de buurt van de Chicago blok (nieuwbouw en wegenis werken)
-- een project met een 16 tal nieuwbouw eengezinswoningen tussen de Guiccardinistraat en de Walter Scottstraat: http://www.cogghe.com/projecten-in-...ezinswoningen/linkeroever-guicciardinistraat/
-- en ik denk een nieuw clublokaal voor de zeescouts dat gaat opgetrokken worden aan de Thonetlaan: http://www.zasantwerpen.be/berichten.php?keuze=9
Er is dus echt wel wat gaande voor de liefhebber
 

· Registered
Joined
·
657 Posts
uit GVA 20/08/13:
Bouw psychiatrisch centrum aan Beatrijslaan in 2013 (moet 2014 zijn neem ik aan)
Tweet15/09/'12 Linkeroever (2050) De bouw van het forensisch psychiatrisch centrum op de Beatrijslaan op Linkeroever start volgend jaar. De werken zullen ongeveer twee jaar duren. Vrijdag maakte de federale overheid 53 miljoen euro vrij voor de bouw van het nieuwe centrum in Antwerpen.


Het nieuwe forensisch psychiatrisch centrum op de Beatrijslaan, komt naast het open asielcentrum en sluit aan op het slikken- en schorrengebied de Burchtse Weel. Het centrum zal plaats bieden aan 180 geïnterneerden.

"Geen gevangenis"
In het centrum op Linkeroever worden mensen opgevangen die in aanraking zijn gekomen met het gerecht en ontoerekeningsvatbaar zijn verklaard.

“Het gaat om internering, wat iets anders is dan opgesloten worden in de gevangenis. Een geïnterneerde hoort niet thuis in een klassieke gevangenis. Niettemin bevinden zich in onze gevangenissen honderden geïnterneerden”, zegt minister van Justitie, Annemie Turtelboom (Open Vld).

Ook in Gent wordt er op dit moment gebouwd aan een nieuw centrum. Maar dat alleen zal niet volstaan om alle geïnterneerden op te vangen.

"Humaan beleid"
“Met de bouw van dit centrum zal ons gedetineerdenbeleid weer een stukje humaner worden. Dat is een doelstelling die elk zichzelf respecterend land moet nastreven. Geïnterneerden zullen er de begeleiding kunnen krijgen die ze nodig hebben”, vervolgt Annemie Turtelboom.

De beslissing om het centrum op Linkeroever te bouwen werd bijna twee jaar geleden genomen. Aanvankelijk was er wat ongerustheid in de buurt.

Maar tot echte protesten is het nooit gekomen. Het centrum ligt buiten de bebouwde kom.

Patrick Van de Perre
 

· Registered
Joined
·
1,639 Posts
In het blok van Regatta langs de N70 komt er allessinds al een apotheek vanaf 2 september en er is ook al een krantenwinkel. Voorts is de Beatrijslaan volledig vernieuwd vanaf het Frederik Van Eedenplein tot in Burcht. Daar zijn nu brede afgescheiden en geasfalteerde fietspaden! En uiteraard de reeds aangehaald werken aan de Chicagoblokken ed.
 

· Registered
Joined
·
5,721 Posts
Linkeroever van binnenuit en bovenaf!

Wandel mee met Antwerpen Averechts en Antwerpen Hogerop en ontdek unieke en verrassende plekjes op Linkeroever!


Antwerpen Hogerop en Antwerpen Averechts willen de Antwerpenaar op een creatieve en originele manier informeren over belangrijke stadsontwikkelings- en vernieuwingsprojecten. Al snel ontstond de idee voor een mooie samenwerking rond Linkeroever. De actuele dossierkennis over stadsontwikkelings- en vernieuwingsprojecten van Antwerpen Hogerop en de professionele gidsenwerking van Antwerpen Averechts leveren een verrassend en uniek wandelparcours op. De editie van 2012 was dan ook een groot succes! Zowel gesmaakt door nieuwsgierige bewoners van de eigen Linkeroever, alsook van Rechteroever. Opvallend ook de vele deelnemers uit de stadsrand. Linkeroever spreekt iedereen aan.

Iedereen heeft wel een mening over Linkeroever en zijn wijken. Vooral dan over de eerder beruchte Europarkwijk. Maar zijn deze meningen en perceptie wel correct?

Je krijgt tijdens een ontspannende wandeltocht met tussenstops een verhelderende kijk op de ontwikkeling van Linkeroever. Doel is het beeld van een monotone en anonieme stadswijk te doorbreken. Het verleden, het heden en de toekomst van haar ontwikkeling worden daarbij toegelicht. Niet alleen de bouwprojecten komen aan bod, ook het sociale aspect van deze leefplek loopt als een rode draad doorheen de wandeltocht.

We starten aan de ingang van de voetgangerstunnel, snuiven de sfeer van de nieuwe Regattawijk op, duiken de groene oase van Middenvijver in en eindigen na een werfbezoek aan het nieuwe IGLO-project in de Europarkwijk, met een adembenemend uitzicht over de stad vanuit de hoogste woontoren van Antwerpen! Als afsluiter is er een hapje en een drankje bij een gezellige babbel met buurt- en torenbewoners.

De constructieve medewerking van Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad; Bewonersverenigingen HELO, Ons Huis, Onze Stad, Euroteam en sociaal-artistieke vereniging Morguen maakte deze tocht mogelijk.

Praktisch
Wanneer: de “Linkeroever van binnenuit en bovenaf”-wandelingen vinden plaats op zaterdag 24 augustus, 7 september, 28 september en 19 oktober 2013.
Prijs: 10 euro per persoon (tramticket, gids en een hapje en drankje inbegrepen).
Vertrekplaats en -tijd: Voetgangerstunnel (F. Van Eedenplein) om 14.00 uur stipt.
Einde voorzien rond 16.30u
Reservatie: Inschrijven en betaling kan via [email protected] of telefonisch 03/338.39.39
Meer info: www.antwerpenaverechts.be en www.antwerpenhogerop.be
 

· Registered
Joined
·
5,721 Posts
TOUR - Linkeroever, van binnenuit en bovenaf

Wie geïnteresseerd is in de tour, kan nog mee op zaterdag 19 oktober.

Praktisch
Wanneer: zaterdag 19 oktober 2013.
Prijs: 10 euro per persoon (tramticket, gids en een hapje en drankje inbegrepen).
Vertrekplaats en -tijd: Voetgangerstunnel (F. Van Eedenplein) om 14.00 uur stipt.
Einde voorzien rond 16.30u
Reservatie: Inschrijven en betaling kan via [email protected] of telefonisch 03/338.39.39
Meer info: www.antwerpenaverechts.be en www.antwerpenhogerop.be
 
41 - 60 of 925 Posts
Top