SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 1484 Posts

·
Registered
Joined
·
6,312 Posts
Ben er zaterdag langsgereden... zijn bezig aan 5 ondergrondse verdiepingen, ziet er wel indrukwekkend uit in't echt zo.

Uiteraard gisteravond op ATV klagend buurtcomité, omdat men zich niet zou houden aan het 3 jaar geleden goedgekeurde ontwerp...

Het wordt wss 5 cm hoger en 3 mm breder dan gepland of zo...
 

·
Registered
Joined
·
6,312 Posts
Het vorige gebouw van Alcatel zal worden opgeknapt en zal in de toekomst een deel van de stadsdiensten huisvesten.

Ik vind het eigenlijk best een mooi (speciaal) gebouw, zeker bovenaan en achteraan. Hopelijk breken ze niet te veel af.
 

·
Registered
Joined
·
203 Posts
Als het van Groen! afhangt dan zal het terrein er iets anders gaan uitzien.

Komt van www.gva.be
02/12 Groen! wil plannen Kievitbuurt Antwerpen alsog gewijzigd zien
In Antwerpen wil Groen! dat de plannen voor de Kievitbuurt, de buurt achter het Centraal Station, alsnog bijgestuurd worden. Op het Kievitplein komen er kantoorgebouwen voor onder andere Alcatel. Groen! vreest dat de buurt volgens de huidige plannen een dode kantoorbuurt wordt.

Volgens een oorspronkelijke studie van een Nederlands bureau moest er in de Kievitbuurt een verweving van functies komen. Naast kantoren zouden woningen, horeca en diensten er hun plaats hebben. Maar het plan is intussen gewijzigd en volgens Groen! dreigt het Kievitplein uit te draaien op een site vol "kantoorblokken in Oostblokstijl".

Groen! leunt met haar kritiek aan bij de buurtcomités die verenigd zijn in de Ploeg. De comités hebben een rechtsgeding ingespannen tegen projectontwikkelaar Robelco om de werken alsnog stil te laten leggen. Indien de comités van de rechter gelijk krijgen, wil Groen! dat de stad de moed heeft om de plannen te herzien. "We zijn voor de komst van Alcatel naar het Kievitplein en voor de werkgelegenheid die dat meebrengt", zegt gemeenteraadslid Johan Bijttebier. "En we zijn voor samenwerking met de privésector, voor bouwpromotoren. Maar we vragen dat er normen gehanteerd worden die de leefbaarheid van de wijk niet in het gedrang brengen", aldus Bijttebier.

Voorlopig zijn enkel de plannen voor het Kievitplein zelf al uitgewerkt. Indien men die niet meer kan wijzigen, wil Groen! meer woningen en openbaar domein in de andere delen van de Kievitbuurt. 

·
Urban Explorer
Joined
·
1,091 Posts
Ben vandaag nog in Antwerpen Centraal geweest. Het is wel een imens groot project als je het mij vraagt! En zo diep onder de grond dat ze gaan! Ik hoorde dat het ook mogelijk is de tunnels ,die ze onder Antwerpen aan het maken zijn, te bezichtigen zijn. Is dat zo?
 

·
Registered
Joined
·
6,312 Posts
Bedoel je de nieuwe tunnels onder de leien?

Die kon men van de zomer op de open monumentendag inderdaad bezichtigen. Weet wel niet of die actie er opnieuw komt.

Wat binnenkort zal mogelijk zijn, is een wandeling in de monumentaler RUIEN onder de stad.
Vind het wel jammer dat het te voet zal gebeuren, ipv met een boot.
 

·
Registered
Joined
·
203 Posts
Alcatel dreigt met vertrek uit Antwerpen

De Franse telecomgroep Alcatel overweegt weg te trekken uit Antwerpen als zijn bouwproject aan het Kievitplein wordt geblokkeerd.
Uit vertrouwelijke briefwisseling blijkt dat het Parijse hoofdkwartier ongerust is over de juridische acties van de buurtcomités. De kans is reëel dat het bedrijf naar Frankrijk verhuist, waarbij in ons land 3.500 arbeidsplaatsen verloren zouden gaan, zo berichten De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk zaterdag.
Alcatel Bell bouwt aan het Kievitplein, vlakbij het Centraal-Station, zijn Belgische hoofdzetel. Begin 2004 begon de bouwpromotor Robelco met de werken en inmiddels staan op de site vier ondergrondse en vijf bovengrondse verdiepingen in de stijgers. In het complex wil Alcatel alle werknemers uit de regio Antwerpen samenbrengen.
Buurtbewoners, verenigd in zeven buurtcomités, willen de werken laten stilleggen omdat die, volgens hen, niet conform de bouwvergunning zijn. Er loopt in deze zaak een kort geding van de bewoners tegen Robelco en de stad Antwerpen. Op 17 februari doet de rechter uitspraak.
bron
 
1 - 20 of 1484 Posts
Top