SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 826 Posts

·
Registered
Joined
·
21,385 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Brabo I (6.670m)

Deurne - Wijnegem (2012)

- Van terminus aan Schotensesteenweg over N12 tot Fortveld Wijnegem (2.650m)
(Tram 10 tot aan Wijnegem)

- Van Fortveld Wijnegem, tot aan grens Schilde (2.900m)
(Tram 10 tot aan Schilde)
(voorgesteld)

- Van Wim Saerensplein tot N12 (1.020m)
(Tram 5 tot aan Wijnegem)

- Stelplaats voor 53 tramstellen.


Mortsel - Boechout (2012)

- Over N10 van Gemeenteplein Mortsel tot aan Capenberg Boechout (3.000m)
(Tram 15 tot Boechout)
 

·
Registered
Joined
·
11,040 Posts
ANTWERPEN | Tram | Brabo I | 5, 10 & 15 | Wijnegem & Boechout | com

Klein vraagje:

In 2007 begint men aan de werken voor de tramverlenging naar Wijnegem.

Weet iemand of tram 5 ook zal doorrijden naar Wijnegem?

In het oorspronkelijke plan, zou enkel tram 10 daarheen rijden. Tram 12 zou die lijn kruisen, en een nieuwe terminus krijgen aan het Ruggeveld sportcentrum. (dat bleek toch uit de simulatiefilmpjes die indertijd werden vrijgegeven)

Maar ondertussen is tram 12 ingekort, dus misschien zijn die plannen veranderd? Op de website van het BAM ( www.antwerken.be ) vind ik geen duidelijke informatie hierover :(
 

·
Registered
Joined
·
1,107 Posts
Wanneer gaan ze nu eigenlijk beginnen met de verlenging van lijnen 5 en 10 tot Krabbershoek Wijnegem? Dat was toch voor dit jaar gepland? Onlangs hebben ze van deze lijnen de tramsporen in Deurne ook opnieuw gelegd, verder naast elkaar, wat was daar de reden van? Was deze te smal voor Hermelijns of zo?

PS: In het Pegasusplan is ook sprake van een verlenging tot in Malle? Hoe willen ze dit realiseren? Tot aan Schilde zou de lijn zeker ooit verlengd worden? Moet men dan niet gans de brug over het Albertkanaal gaan aanpassen?
 

·
Registered
Joined
·
2,415 Posts
Wanneer gaan ze nu eigenlijk beginnen met de verlenging van lijnen 5 en 10 tot Krabbershoek Wijnegem? Onlangs hebben ze van deze lijnen de tramsporen in Deurne ook opnieuw gelegd, verder naast elkaar, wat was daar de reden van? Was deze te smal voor Hermelijns of zo?
De Turnhoutsebaan wordt heraangelegd met een vrije tram- en busbaan in het midden (en met slechts één rijstrook in elke richting; bedoeling is meer parkeerplaatsen creëren en de TB herleiden tot een lokale baan).
De verlenging van de lijnen 5 en 10 is, dixit de verantwoordelijke tijdens de voorstelling van dat project, "een heel ander project" en zal "zeker niet voor 2008" starten.
 

·
Registered
Joined
·
5,680 Posts
Het laatste dat ik heb gehoord is dat het toch voor voorjaar 2008 zou worden, mits er geld gevonden wordt via PPS en LijnInvest.

Wat ook cru is, is dat de tramprojecten uit het MP nu uit het financ. kader ervan zijn gewipt. PPS en LijnInvest moeten nu met geld op de proppen komen om de geplande projecten toch te kunnen laten doorgaan. Ook lijken de planningstermijnen te blijven opschuiven.

Veel komt nu te liggen in de periode 2008-2009 met uitlopers tot 2016.
 

·
Registered
Joined
·
264 Posts
Zes kandidaten voor tramprojecten Antwerpen

Zes kandidaten voor tramprojecten Antwerpen

Er hebben zich zes kandidaten aangediend om via Publiek Private Samenwerking (PPS) de eerste tramprojecten uit het Masterplan Antwerpen uit te voeren.

Van die zes kandidaten zullen er maximaal vijf een offerte mogen indienden. Dat meldt de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) vrijdag in een persbericht.

In het voorjaar van 2008 moeten de eerste tramprojecten of Brabo-projecten uit het Masterplan Antwerpen starten. Het gaat om de tramverlengingen Deurne-Wijnegem, Mortsel-Boechout en de stelplaats Deurne.

Om deze projecten te realiseren zullen de BAM en De Lijn in een PPS-formule samenwerken met een privé-partner. Daarvoor hebben zich nu zes consortia aangediend. Het gaat om ANTRAM (met onder meer Jan De Nul), Denys-Aswebo-Kumpen-NIBC Infrastructure Partners, Sesam (o.a. Wegebo en Besix), Structon-Fortis, THV Silvius (met o.a. Heijmans Infra nv) en TRAVANT (o.a. Fabricom)

In een eerste selectiefase wordt gekeken welke consortia het meest geschikt zijn om de projecten te dragen. Uiteindelijk zullen er minimum 3 en maximum 5 kandidaten worden weerhouden. Die zullen begin oktober een bestek ontvangen. Bedoeling is dat de geselecteerde consortia eind november hun offerte overmaken.
 

·
Registered
Joined
·
21,385 Posts
Discussion Starter · #11 ·
GVA

Datum : 19/10/2007
Titel : Vanaf volgend jaar verlenging tramtrajecten
De verlengingen van de tramlijnen van Deurne tot Wijnegem en van Mortsel tot Boechout kunnen wellicht volgend voorjaar starten. De Vlaamse regering keurde vrijdag het bestek goed voor deze zogenaamde Brabo-projecten. Die kaderen in het Masterplan Antwerpen, dat de mobiliteit rond de Scheldestad moet verbeteren.

De tramverlengingen gaan samen met de bouw van een nieuwe stelplaats in Deurne en een gevel-tot-gevelrenovatie van de straat.

De projecten worden uitgevoerd via publiek-private samenwerking (PPS). Er wordt een privé-partner gezocht die mee instaat voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud na de bouw.

Het goedgekeurde bestek zal nu worden overhandigd aan de vijf weerhouden bouwconsortia die kandidaat zijn voor de projecten. Hun offertes moeten tegen eind dit jaar binnen zijn. Volgens de bevoegde ministers Kathleen Van Brempt (sp.a), Dirk Van Mechelen (Open Vld) en Hilde Crevits (CD&V) liggen de projecten perfect op schema om in het voorjaar van 2008 te kunnen starten.

Trams op 't Eilandje
Het Antwerpse schepencollege heeft beslist om het bijzonder plan van aanleg (BPA) van het Eilandje gedeeltelijk te herzien. Dat is nodig om in die buurt ruimte te maken voor een vrije trambaan. Ook komt er een mobiliteitsstudie voor het Eilandje.

Momenteel lopen er slechts tramlijnen tot de Leien. Die wil het stadsbestuur doortrekken tot het Eilandje en in een latere fase tot aan de Scheldekaaien.

Het stadsbestuur wil onder meer een vrije trambaan langs de Kattendijkdok-Oostkaai. Daarvoor moet het bijzonder plan van aanleg (BPA) Eilandje gedeeltelijk herzien worden.
Trams op de oostkaai van het kattendijkdok, dat is toch denk ik iets nieuws, heb ik nog geen rekening mee gehouden op al mijn netplannetjes :lol:
 

·
Registered
Joined
·
264 Posts
tramproject brabo I

Wie weet hier iets meer over, ik had er nog nooit van gehoord onder deze naam.

08/02 (GVA)
Tramprojecten Brabo I na zomervakantie van start

De tramprojecten Brabo I, de eerste groep van tramprojecten uit het Masterplan Mobiliteit Antwerpen, zullen na de zomervakantie van 2008 worden opgestart.

Drie consortia zijn in de running voor de bouw van Brabo I. Hun offertes zullen de komende twee maanden bestudeerd worden door de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), De Lijn en het Agentschap Wegen & Verkeer.

Brabo I is de verzamelnaam voor de eerste groep tramprojecten uit het Masterplan Mobiliteit Antwerpen. Het gaat om de tramverlengingen Deurne-Wijnegem en Mortsel-Boechout en de bouw van een nieuwe stelplaats voor de trams in Deurne. In oktober van vorig jaar werden vijf consortia weerhouden die in aanmerking kwamen voor de bouw van Brabo I. Zij hadden tot vrijdag de tijd om een offerte in te dienen. Drie consortia haalden die deadline. Het gaat om THV Silvius, TRAVANT en Denys-nv Aswebo-nv Kumpen-NIBC Infrastructure Partners.

De komende twee maanden zullen de offertes getoetst worden aan het bestek en volgen ook de onderhandelingen die moeten leiden tot een beste en finale offerte. De eigenlijke start van de werken, die alles sa
 

·
Registered
Joined
·
6,345 Posts
Gaat die tramverlenging naar Boechout nog door? Ik ben van de week nog geweest op de plaats waar de terminus moet komen en het is daar nog altijd een pattatenveld. Zouden ze toch gezwicht zijn voor het protest?
 

·
Registered
Joined
·
21,385 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Ik ben correspondent voor de Dascottelei en de tram naar Wijnegem!!!
als er tussen mortsel en boechout van werken iets te trekken valt, *klik*
Goed zo! de tramverlengingen naar het Eilandje en naar Ekeren kan ik wel opvolgen, maar dat duurt eigenlijk nog wel een jaar of 2 eer dat ze daar beginnen wrs.
 

·
Registered
Joined
·
6,345 Posts
Ik heb dit ook gepost in OV algemeen, maar hier ook effe.

In de gazet van vorig weekend (GVA):
Vlaams Belang verzet zich tegen 'vertramming'
In het Vlaams parlement stelde directeur Lieten van De Lijn de stand van zaken van het Pegasus-plan voor, dat het randstedelijk gebied rond Antwerpen wil 'vertrammen'.
Marleen Van den Eynde (VB) tekende bezwaar aan.

- Kontich
De uitbreiding van het tramtracé bedraagt ongeveer 84km. Dezen bijkomende kilometers en een investering van 563 miljoen euro leveren geen bijkomend OV op. Volgens het VB zullen de nieuwe tramlijnen vooral wegcapaciteit wegnemen.
Marleen van den Eynde:"De doortrekking v/d tramlijn van Mortsel via Edegem naar Kontich via de Boniverlei creëert de behoefte aan een nieuwe verbindingsweg. De voorbije dagen werd het wegdek v/d Boniverlei vernieuwd. Dit leidde onmiddelijk tot verkeerschaos in Edegem, Hove en Knich. Als er een nieuwe verbindingsweg komt tussen de N171 en de N1 moet De Lijn opdraaien voor de kosten." Het VB is ook gekant tegen vrije busbanen in landelijke gemeenten. "Ze halveren de wegcapaciteit, terwijl de frequentie v/h OV niet vraagt om een aparte vrije busbaan.
Het is duidelijk dat De Lijn de auto wil bannen v/d wegen".
 
1 - 20 of 826 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top