Dat is nog maar de honderdste keer dat je dat voorstelt... 🤦In Stockholm zijn 2 van de 5 tramlijnen uitgebaat door het trammuseum. Het gaat om lijnen 7 en 21, die los staan van de overige lijnen 12, 30 (voormalige lijn 22) en 31 (nieuwe lijn naar Bromma).
Kan het een idee zijn voor Antwerpen om een deel of het hele tramnet te laten uitbaten door het trammuseum?
Nochtans rijden er in de tramstrad van Vlaanderen nog hopen museumstukken rond.Maar het echte openbaar vervoer baat je vanzelfsprekend niet met verouderd materiaal uit een museum uit.
Vooral tramlijn 11 is daarvoor geschikt van het trammuseum Groenenhoek tot de Melkmarktlus.Kan het een idee zijn voor Antwerpen om een deel of het hele tramnet te laten uitbaten door het trammuseum?
Ik hoop dat men eens de CAF-trams binnengekomen zijn eindelijk eens een vaste verdeling kan gebruiken. M3 en M7 volledig met 60m CAF of Hermelijn-materieel, M4 en M9 en/of M2 volledig met 45m Albatrossen, de overige M-lijnen met 30m en zoveel mogelijk T-lijnen volledig met 30m Hermelijnen, een beperkt aantal T-lijnen geconcentreerd met gekoppelde PCC's, en de niet-koppelbare PCC's naar het museum. Zou zoiets qua aantallen kunnen kloppen?Materiaal mixen is zowat het tegengestelde van efficiënt werken. Meest efficiënt zijn allemaal even grote voertuigen met korte laadtijden. Door altijd dezelfde lengte voertuigen krijg je een evenredige verdeling over de perrons. Kleine voertuigen met een lastige opstap halen de efficiëntie van de hele lijn naar beneden, zelfs die van de langere moderne voertuigen.
Met andere woorden: rijstellen koppelen is dus het tegenovergestelde van efficiënt wegens verschillende lengtes. Of wordt hier weer een uitzondering voor gemaakt.Materiaal mixen is zowat het tegengestelde van efficiënt werken. Meest efficiënt zijn allemaal even grote voertuigen met korte laadtijden. Door altijd dezelfde lengte voertuigen krijg je een evenredige verdeling over de perrons. Kleine voertuigen met een lastige opstap halen de efficiëntie van de hele lijn naar beneden, zelfs die van de langere moderne voertuigen.
als ze 60m-toestellen op de M7 zetten zullen ze veel haltes moeten aanpassen.Ik hoop dat men eens de CAF-trams binnengekomen zijn eindelijk eens een vaste verdeling kan gebruiken. M3 en M7 volledig met 60m CAF of Hermelijn-materieel, M4 en M9 en/of M2 volledig met 45m Albatrossen, de overige M-lijnen met 30m en zoveel mogelijk T-lijnen volledig met 30m Hermelijnen, een beperkt aantal T-lijnen geconcentreerd met gekoppelde PCC's, en de niet-koppelbare PCC's naar het museum. Zou zoiets qua aantallen kunnen kloppen?
En daarnaast: hoe zit het eigenlijk met die koppelbare Hermelijnen? Ik heb daar al lang niets meer van gehoord. Is dat nog steeds het plan of is men daar van afgestapt ten voordele van de koppelbare CAF-trams? Is de ombouw reeds bezig zoals volgens de initiële planning het geval zou moeten zijn en zijn die klaar tegen januari 2022? Kan iemand hier een update over geven?
Daar heb je wel een punt. Net even gekeken, en zowat alle haltes op de Mechelsesteenweg vanaf De Merode tot Fruithoflaan en zelfs op het redelijk nieuwe traject vanaf Oude God tot Boechout zijn slechts voorzien op 45m. Er zijn zo 11 haltes. De meeste zijn redelijk eenvoudig aan te passen, maar de 3 haltes op de Mechelsesteenweg binnen de ring en de eindhalte Boechout zijn een ander paar mouwen. 60m op de M7 is in tegenstelling tot wat ik dacht precies toch niet voor direct...als ze 60m-toestellen op de M7 zetten zullen ze veel haltes moeten aanpassen.
En dan wordt nog de mogelijkheid dat zo'n tram wegens een storing ergens moet omrijden genegeerd. Bijvoorbeeld naar de Nationale Bank of de Koninklijkelaan.Daar heb je wel een punt. Net even gekeken, en zowat alle haltes op de Mechelsesteenweg vanaf De Merode tot Fruithoflaan en zelfs op het redelijk nieuwe traject vanaf Oude God tot Boechout zijn slechts voorzien op 45m. Er zijn zo 11 haltes. De meeste zijn redelijk eenvoudig aan te passen, maar de 3 haltes op de Mechelsesteenweg binnen de ring en de eindhalte Boechout zijn een ander paar mouwen. 60m op de M7 is in tegenstelling tot wat ik dacht precies toch niet voor direct...
Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat dat beter zou zijn. Het is gewoon niet mogelijk door de problemen die dat met zich mee zou brengen. Een hogere frequentie dan 6 minuten zorgt voor problemen in de premetro. Tevens is er een personeelstekort. Het is dus gewoon niet mogelijk, ook al zou het een betere situatie zijn.men zou beter enkele trams om de 4 a 5 minuten (12- 15 rijtuigen) in plaats van gekoppelde trams om de 6 minuten (20 rijtuigen)