SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 3049 Posts
Joined
·
341 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Edit,supermarket-uri si hypermarket-uri existente

Soon..


1.Galleria Mall - UNDER CONSTRUCTION

2.Atrium Center Mall - OPEN

Atrium Center Arad va fi situat chiar în centrul oraşului, pe Bd. Aurel Vlaicu, imediat în apropierea gării şi a staţiei centrale de autobuz. Proiectul va cuprinde aproximativ 150 de magazine, un supermarket, o zonă de entertainment cu un cinema multiplex, o sală de bowling, un centru de fitness, un spaţiu de joacă pentru copii, o zonă de restaurante şi cafenele. Suprafaţa totală construită ajunge la 68.000 m², inclusiv parcare, din care 27.000 m² GLA. Construcţiile vor fi demarate în cursul acestui an, iar deschiderea centrului este planificată pentru ultimul trimestru al anului 2008. Valoarea totală a investiţiei în Atrium Center Arad se ridică la peste 50 milioane de Euro. Procesul de închiriere a spaţiilor comerciale a fost de curând demarat.
Video: http://video.aradon.ro/members.maggie/flv-atrium center Video Margareta Szego.flv/viewer.html3.AFI Arad Palace - Out

AFI Palace Arad, the new AFI Europe Romania investment, consists of a 93,000 sq m Shopping Mall and a 20,500 sq m Office Tower, totalling 113,500 sq m. The new commercial project investment reaches over 113 million Euro. Located in the heart of the city, AFI Place Arad is conveniently located at the intersection of Calea Aurel Vlaicu and 6 Vanatori Blvd. Easy accessible, the shopping center borders an exclusive residential area. It is also in proximity to the commercial and business districts
 

·
Basarabia e Romania
Joined
·
18,594 Posts

·
Banned
Joined
·
2,746 Posts
Mai tin minte in anii 90, cat de romantic, nu exista niciun hypermarket, piata Mihai Viteazul era inima :D.
Acum imi spun unii ca cica merg lejer pe jos de la Doinas la 2 hypermarketuri ( Kaufland unul dintre ele parca ). Cica s-a deschis un Mall la iesirea catre Deva dar nu era mare lucru, de atunci poate s-au mai deschis.
Se dezvolta si orasul asta, sper ca atunci cand ma duc din nou ( poate vara asta ) sa vad ceva nou si frumos.
 

·
Registered
Joined
·
214 Posts
Aurel Vlaicu din Arad, strada cu cinci malluri

Calea Aurel Vlaicu din Arad, care incepe din apropierea garii orasului si se continua cu drumul national 7 spre localitatea Nadlac de la granita cu Ungaria, ar putea deveni in urmatorii doi ani strada cu cele mai multe centre comerciale din Romania, in conditiile in care un proiect a fost inaugurat si alte patru se afla in dezvoltare.

Primul centru comercial a fost inaugurat in luna aprilie a acestui an (Armonia Arad), trei au programata deschiderea in anul 2009 (Atrium Center, Galleria si West Gate), in timp ce proiectul AFI Palace urmeaza
a fi livrat in 2010, distanta de la primul pana la ultimul proiect fiind de aproximativ cinci kilometri.

Orasul din vestul tarii este astfel unul dintre cele mai aglomerate din punct de vedere a centrelor comerciale anuntate, peste 200.000 de metri patrati inchiriabili in centre comerciale urmand a fi livrati la o populatie de aproape 170.000 de locuitori, adica o medie de peste 1,1 metri patrati/locuitor.

Pornind dinspre gara, primele centre comerciale din Arad vor fi Atrium Center si AFI Palace, aflate pe partea dreapta a caii Aurel Vlaicu, la o distanta de aproximativ 50 de metri unul de celalalt.

Ambele proiecte se pozitioneaza drept malluri cu aproximativ 30.000 de metri patrati inchiriabili, iar lucrarile de constructie au inceput aproape simultan in primavara acestui an. Printre chiriasii anuntati de Atrium Center se numara Billa, Marks & Spencer si Sephora, in timp ce Africa Israel mizeaza si pe traficul facut de persoanele care vor lucra in imobilul de birouri care va fi construit in imediata vecinatate a mallului.

La o distanta de aproximativ doi kilometri de aceste proiecte, in apropierea unei linii de cale ferata dezafectata, un alt investitor israelian, Globe Trade Center (GTC), a inceput lucrarile la centrul comercial Galleria, care va avea o suprafata inchiriabila de 35.000 de metri patrati si este programat pentru deschidere spre sfarsitul anului 2009.

Daca primele trei proiecte, cele mai apropiate de centrul orasului, se pozitioneaza drept malluri, la iesirea din oras dezvoltatorii mizeaza pe parcuri de retail, in care principala ancora este un hipermarket.

Astfel, RED Management Capital a deschis luna trecuta primul centru comercial din Arad, in care Carrefour si Bricostore sunt principalii chiriasi, proiect care cuprinde si o galerie comerciala cu aproximativ 80 de magazine.

Dar Armonia Arad, proiect detinut in proportie de 75% de austriecii de la Immoeast, ar putea avea de anul viitor concurenta serioasa in aceasta parte a orasului, in conditiile in care alti austrieci, Meinl European Land, au planuri pentru un parc de retail cu ancore Auchan si Media Galaxy in imediata apropiere.

Potrivit rapoartelor financiare ale Meinl, investitia in proiectul din Arad se va ridica la 148 de milioane de euro, finalizarea fiind prevazuta pentru luna noiembrie a anului viitor.

Acesti dezvoltatori mizeaza in primul rand pe atractivitatea pe care o prezinta lanturile de hipermarketuri, in timp ce investitorii in malluri clasice pun accent si pe zonele de entertainment si food-court, in conditiile unei pozitionari mai apropiate de centrul orasului.

Intrebat despre concurenta pe piata centrelor comerciale din Arad, Andrew Stear, managing director al RED, declara recent ca va fi "baie de sange" in zona, iar un alt dezvoltator, irlandezii de la Mivan, a anuntat ca ia in calcul sa renunte la dezvoltarea unui mall in Arad in conditiile suprasaturarii pietei in urmatorii ani.

Consultantii imobiliari au denumit situatia din Arad drept "cazul Arad", in conditiile in care raportul de spatii comerciale pe cap de locuitor din oras ar putea depasi nivelul din state mult mai dezvoltate.

Pentru un oras de dimensiunea Aradului, consultantii apreciaza ca un numar de doua centre comerciale este suficient, finalizarea celui de-al treilea putand deja genera probleme in ceea ce priveste traficul, care se rasfrange asupra nivelului chiriilor acceptat de retaileri.

Cu toate acestea, o parte dintre acesti dezvoltatori par sa ignore aceste semnale, tinand cont ca pe cel putin trei santiere sunt in derulare lucrari de constructii intense.

Reusita acestor proiecte va depinde intr-o buna masura si de echipele de consultanti, carora le revine responsabilitatea de a crea cele mai bune mixuri de chiriasi din aceste centre comerciale.

Astfel, Colliers International se ocupa de inchirierea Galleria, DTZ Echinox are in portofoliu Atrium Center, in timp ce Africa Israel a apelat la doua firme de profil pentru AFI Palace Arad - Cushman & Wakefield Activ Consulting si Jones Lang LaSalle.

Reprezentantii RED au anuntat un grad de ocupare de 98% a proiectului Armonia Arad, in ziua deschiderii, in timp ce reprezentantii Atrium Centers afirmau la inceperea lucrarilor de constructie ca 50% din proiect este deja repartizat viitorilor chiriasi.

Dezvoltarea puternica a pietei centrelor comerciale din Arad se datoreaza si cresterii economice sustinute a acestui oras, de 14% anul trecut, potrivit primarului localitatii Gheorghe Falca.

Aradul nu este singurul oras din tara in care numarul de proiecte aflate in dezvoltare depaseste, potrivit consultantilor, capacitatea de absorbtie a localitatii, Ploiesti, Suceava sau Iasi fiind in situatii asemanatoare.

La Suceava, spre exemplu, pana la sfarsitul acestui an vor fi operationale trei centre comerciale, unul fiind deja inaugurat in primavara acestui an - Shopping City Suceava.

In urmatoarele luni este programata deschiderea Galleria Suceava si Iulius Mall Suceava, care vor duce piata la un stoc de aproximativ 100.000 de metri patrati, egal cu al numarului locuitorilor din Suceava.

Rezultatele dezvoltarii pietei centrelor comerciale au inceput sa se vada, astfel ca anul trecut au fost finalizate 10 astfel de proiecte noi, iar in primele cinci luni ale acestui an au mai fost deschise inca sase, stocul total depasind in prezent 25 de unitati.

Pana la sfarsitul acestui an este prevazuta inaugurarea altor aproximativ 15 centre comerciale la nivel national, cele mai multe urmand a fi realizate in Bucuresti (Liberty Center, Grand Arena, Vitantis, Fashion House).

Ce proiecte au investitorii din Arad

# RED are proiecte de centre comerciale si in Constanta, Baia Mare, Braila si Satu Mare, urmatoarea inaugurare programata fiind cea a proiectului Armonia Braila.

# Atrium Center dezvolta alaturi de britanicii de la Dawnay Day patru malluri, la Arad, Cluj, Baia Mare si Satu Mare, in urma unor investitii estimate la 300 mil. euro.

# Africa Israel a inceput lucrarile de constructie la doua malluri in Bucuresti - AFI Cotroceni Park si AFI Golden Palace - si are intr-o faza incipienta de dezvoltare un proiect de mall in Ploiesti.

# Globe Trade Center intentioneaza sa dezvolte o retea extinsa de malluri sub brandul Galleria, primele trei proiecte urmand a fi inaugurate in acest an, la Piatra-Neamt, Buzau si Suceava.

# Meinl detine centrul comercial Militari Shopping Center din vestul Capitalei si a anuntat planuri pentru dezvoltarea de proiecte comerciale in Constanta si Focsani.

Centrele comerciale de pe calea Aurel Vlaicu

AFI Palace Arad

Dezvoltator: Africa Israel

# Centrul comercial va avea o suprafata construita de

93.000 mp

# Proiectul cuprinde si o cladire de birouri cu o suprafata de 20.500 mp

# Intregul proiect implica o investitie de 113 mil. euro

Atrium Center

Dezvoltator: Atrium Centers si Dawnay Day

# 150 de magazine pe o suprafata inchiriabila de

30.000 mp

# Suprafata construita de 70.000 mp

# Investitie: 72 mil. euro

# Chiriasi: Billa, Sephora, Marks & Spencer

Armonia

Dezvoltator: RED Management Capital

# Suprafata inchiriabila de 35.000 mp

# Principalii chiriasi: Carrefour, Bricostore, STAER, Flanco World

# Galerie comerciala de 15.000 mp cu 80 de magazine

# Investitie de 50 mil. euro

Galleria

Dezvoltator: Globe Trade Center

# Suprafata inchiriabila de 35.000 mp

# Finalizare prevazuta pentru T4 2009

West Gate

Dezvoltator: Meinl European Land

# Investitie de 148 mil. euro

# Suprafata inchiriabila de 90.000 mp

# Finalizare: noiembrie 2009

Sursa: companiile si consultantii
http://www.zf.ro/articol_174809/se_...in_arad__strada_cu_cinci_malluri.html:banana:
 
Joined
·
341 Posts
Discussion Starter · #6 · (Edited)
Pentru nebunul si Free_flow77,multumesc pt informatii :cheers:
Da,intradevar pentru Arad 7-8 centre comerciale sunt prea multe,dar cred ca toti se bazeaza si pe cartierele rezidentiale care sunt in constructie,acestea ridicand numarul de locuitori din oras.Am sa vin si cu informatii despre ele,pentru ca sunt destule :yes:

Cel mai important proiect prezent,din Arad: Reabilitarea totala a transportului public.:)
Alte proiecte: -2 spitale private(unul din ele se numeste Accipiens)+ construirea unei noi cladiri pentru Spitalul Judetean Arad.

Astazi a fost depus la primaria Arad un nou proiect in privinta constuirii unui nou complex comercial tip mall, hotel, spaţii destinate comerţului de tip retail.:) lol
 
Joined
·
341 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Pentru "Paul the Gunner"

Pt. "Paul the Gunner":Eu cred ca ai vezi,deoarace:
-S-a lucrat la reabilitarea,adica asfaltarea drumurilor,trotuarelor,si bordurilor desigur :p
-Parcul de pe malul Muresului a fost schimbat total,acum fiind acoperit cu gazon,noi locuri de joaca pentru copii(si mult mai sigure),loc special amenajat pentru pasionatii de sah,asfaltarea digului(a trotuarului de pe dig)incepand din Micalaca pana la capat
-Modernizarea totala a strandului "Neptun",(locul 2 in Europa ca marime),si reconstruirea si modernizarea bazinelor.
-S-a finalizat constructia Catedralei de la Podgoria.Au disparut in sfarsit panourile albastre care o inonjurau(nu in totalitate),iar in fata catedralei a fost amenajat un loc liber cu banci si pomii.
-Daca cunosti cartierul Micalaca,acum sigur nu o sa il mai recunosti :p Mari schimbari aici :D aici locuiesc si eu
-Acelasi lucru si cu cartierul Alfa ;) schimbat total!!!!
-Iluminarea pomiilor de pe centru(de la baza in sus)
-Aparitia de noi parcuri
-Si multe multe altele..:p
 

·
Banned
Joined
·
2,746 Posts
Ce e cu calea ferata in mijlocul bulevardului? :lol:

Apropo, aduc tramvaie noi? Ca alea ( cehesti din cate mai tin minte ) sunt de acolo de cand ma stiu.
In gradistea mai lasa tramvaiul ala pe un singur fir? ( Ala care circula in fata caselor. :lol: )
Eu as face mai degraba ceva sa elibereze cat mai mult spatiu pentru benzile de masini acolo...cine stie cand da automobilismu in aradeni cu toate ca e un oras care parca oriunde m-as duce as putea sa o iau lejer pe jos.
Daca ajung asta vara la Arad o sa dau niste ture prin oras sa vad ce s-a schimbat...eu din 1990 il stiu acelasi pana prin 2004 cat mai mergeam pe acolo.

Apropo, bazinul de la Padurice l-au modernizat? Acolo imi petreceam eu viata vara la Arad...nu era zi in care sa fie peste 20 de grade si sa nu merg acolo pana s-a ajuns la o nesimtire incredibila cu mizeria care era, apa neschimbata saptamani la rand etc. Bine, nici inainte nu era mai bine, dar eram mic si prost ignoram faptul conditiile de razboi de pe acolo insa la un moment dat m-am imbolnavit urat de conjunctivita si am zis la revedere! In acelasi timp nu erau intrari decat cu abonamentul, acum mi-au zis unii ca cica ar fi si cu bilete. Nu mai zic ca daca iti faceai abonamentul in Mai era la fel ca si cum il faceai in August.
Cat despre Strand, acel loc nu mi-a placut niciodata cu toate ca avem prieteni care anual au o casuta acolo, mi se parea locul de adunatura al fitosilor din oras seara in special odata ce s-a dezvoltat cu timpul, bine, era misto sa mergi sa faci un gratar in curte sa stai la aer liber, oarecum, dar cand venea vorba de bazin care era gheata tot timpul nu imi venea chef sa fac baie. Acum nu stiu cum e, o sa dau o tura si pe acolo eventual cu toate ca nu ma astept sa vad ceva pe placul meu nu se stie niciodata.
 
Joined
·
341 Posts
Discussion Starter · #14 ·
Pt. "Paul the Gunner":
Da.Aradul a ramas la fel timp de 16 ani(probabil atunci s-a mai schimbat ceva),nici o schimbare minora sau majora,pana in 2004.:)

1.Linii de tramvai
2.Daca te referi la tramvaiele Tatra,nu.Nu se mai aduc tramvaie Tatra.Anul trecut au fost aduse 9 tramvaie(nu mai stiu numele modelului),toate la fel,o poza:

3.Da,tramvaiul din Gradiste circula tot pe o singura linie,dar se va schimba si acolo.Deci si liniile si casele sunt tot acolo,una langa alta.
4.Hmm...din cate stiu eu,dupa o statistica din 2004,Aradul se afla printre primele orase cu cel mai mare numar de inmatriculari auto.Lucru pe care il poti remarca si plimbandute prin oras.
5.Despre bazinul de la padurice,nu stiu daca s-a renovat sau daca ii la fel ca inainte.Acolo am fost o singura data,la un meci de polo,nu sa fac baie.
6.Strandul Neptun s-a renovat,la fel si bazinele.Dar inca se lucreaza la bazine,si probabil anul acesta nu se va deschide.In legatura cu apa ai dreptate,era foarte rece.:eek:hno:

La urmatoarea ta vizita in Arad,sper sa fi placut surprins.;)
 

·
Banned
Joined
·
2,746 Posts
Dar tramvaie din alea moderne ( ca in Oradea, parca ) nu se aduc?
Printre primele orase la inmatriculari auto? :) Hmm, au inceput sa curga banii grosi prin oras inseamna nu gluma.
Asa centrul cum mai este? Au inceput sa apara magazine de haine, chestii sau totul e pe Mall-uri?
 

·
Basarabia e Romania
Joined
·
18,594 Posts
^^ Au fost livrate deja … cel putin in poze :):cheers:
 

·
Basarabia e Romania
Joined
·
18,594 Posts
15.181.583 Euro for rehabilitation of old center :banana:


Reabilitarea Centrului Istoric Vechi - fonduri structurale - 19.06.2008
details: http://www.primariaarad.ro/stirea.php?sid=351&mode=thread&order=0&thold=0

Agenţia Pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest a transmis Primariei Municipiului Arad scrisoarea de notificare privind rezultatul evaluării tehnice şi financiare a proiectului Reabilitare Centru Istoric Vechi, care are în vedere reabilitarea a 12 străzi din zona Biserica Sârbească – Piaţa Romană restaurarea Clădirii monument istoric a Preparandiei şi a Podului Traian.
Primarul Municipiului Arad dl.Gheorghe Falcă a declarat că aceasta este o reuşită a adminsitraţiei locale, evidenţiind faptul că Aradul este în acest moment printre primele 4 oraşe mari din România care accesează fonduri structurale.

Proiectul depus de Primăria Municipiului Arad va benficia de finanţare din fonduri structurale nerambursabile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 15 milioane de euro, din care aproximativ 80% fonduri structurale nerambursabile.

O comisie de experţi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională va face o vizită în teren pentru a pune la punct ultimele detalii cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad.
Primarul Municipiului Arad dl. Gheorghe Falcă a declarat că proiectul tehnic al investiţiei este deja finalizat, iar următoarea etapă de lucru este organizarea licitaţiei pentru execuţie, care ar putea sa aibă loc în această toamnă.
 
Joined
·
341 Posts
Discussion Starter · #18 · (Edited)
nabunul: Da,in poze doar :lol: Da cica mai au de gand sa aduca altele anul acesta,ce model..habar nu am.

Paul:-Da,gasesti si in centru magazine cu haine indeajuns,zic eu,si nu numai.
-Ziridava(sg. trebuie sa il sti),arata si el mai bine acuma,iar in interior au pus scari rulande in ambele sensuri,nu doar sa urci cum era inainte.Asta asa ca informatie minora :p
-Podul de la Aradul Nou,a fost recent renovat..:)
-Ieri au fost "inaugurate" liniile de tramvai,care sunt in pozele de mai sus,chiar daca zona ii inca in constructie.:lol:De la 1 Iunie trebia sa inceapa lucrarile la partea a 2a a proiectului,de la Uta pana la Gara.

Ai dreptate,din acestea ar trebuii sa aduca acuma.Super tramvaiul din Oradea(sau cate au) :D
http://i139.photobucket.com/albums/q307/pcc_2007/ULF/DSC05246.jpg
http://i139.photobucket.com/albums/q307/pcc_2007/ULF/DSC05231.jpg
http://www.adevarul.ro/usr/imagini/2482-149108-_3colrompres_2378002.jpg
 

·
Basarabia e Romania
Joined
·
18,594 Posts
^^ :cheers:ULF-uri
 

·
Basarabia e Romania
Joined
·
18,594 Posts
1 - 20 of 3049 Posts
Top