SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 213 Posts

· Arădean
Joined
·
3,530 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Deschid acest topic deoarece transportul public este o mai veche pasiune de-a mea (in special tramvaiele) si cum in Arad avem o vasta retea de transport (cea de tramvai este a doua din tara dupa Bucuresti), consider ca am avea suficiente lucruri de discutat pe marginea acestui subiect.

Harta retelei de transport public din Arad


Istoricul companiei

Compania de Transport Public SA Arad este cel mai mare transportator din judeţ asigurând atât transport urban cât şi suburban prin intermediul autobuzelor şi tramvaielor.

Are ca acţionari Consiliul Local Municipal cu 70% şi Consiliul Judeţean cu 30 % .

1869 marchează începutul activităţii de transport public din Arad când s-au pus în circulaţie, pe trei linii, primele tramvaie trase de cai. 19 tramvaie de acest fel vor circula până în anul 1916
1907 - este achiziţionat primul autobuz de către municipalitate
1908- Primăria Arad a înfiinţat Societatea de transport cu autobuzele, societate care a fost prima de acest fel din România.
1910 - a fost inaugurată o linie suburbană care să lege oraşul de localităţile învecinate din zona Podgoria ( o regiune aflată la 24 km distanţă şi binecunoscută pentru tradiţia sa viticolă).
1913 linia Arad –Podgoria a fost electrificată şi a devenit prima de acest fel din România şi a 8 a din lume.
1914 - autobuzele au fost rechiziţionate de armată
1928 - activitatea de transport cu autobuzele a fost preluată de către municipalitate
1938 – exista un număr de 30 de autobuze care deserveau 11 trasee
1945 - Intreprinderea Comunală a înfiinţat o secţie de autobuze efectuând atât transport urban, cât şi suburban.
1946 - punerea în funcţiune a tramvaiului electric a făcut ca Aradul să devină unul dintre oraşele cu o reţea de transport dintre cele mai complexe şi moderne.
1973 –parcul de maşini totaliza 170 de unităţi

Prezent
- începând cu 1995 societatea îşi extinde activitatea în aria judeţului
- în prezent, SC Compania de Transport Public SA Arad are un parc de 170 de autobuze şi 218 tramvaie
- reţeaua de transport se întinde pe 284 km în zona urbană şi 269 km în zona preurbană

Sursa informatiilor: www.ctparad.ro
 

· Registered
Joined
·
168 Posts
O schimbare importanta in traseul tramvaielor: linia 18 devine 18b si va circula prin cartierul Alfa pana in Vlaicu (Fat Frumos):
Liniile 4b şi 18 se suspendă

Începând de azi, vor avea loc următoarele schimbări:

Linia 41 va avea capăt de linie la Piaţa Romană şi va circula pe următorul traseu:
Bujac - Andrei Şaguna – Biserica Sârbească – Piaţa Romană şi retur.

Plecările din Bujac se vor face din oră în oră după cum urmează: 5:45, 6:40, 7:30, 8:40, 9:40, 10:40, 12:40, 13:40, 14:40, 15:40, 16:40, 17:40, 18:40, 19:40.

Linia 31 se suplimentează cu trei curse care vor avea plecare din Podgoria la orele:
19:00, 21:00, 23:00.

Liniile 4b şi 18 se suspendă. Se va înfiinţa linia 18b care va circula pe traseul:

Făt Frumos – Căpitan Ignat – Piaţa Romană – Podgoria – Billa – Mioriţa – Podgoria, Căpitan Ignat - Făt Frumos. Intervalul orar de circulaţie va fi următorul: la 10 minute în orele de vârf, 14 minute în afara orelor de vârf, iar sâmbăta şi duminica, după orele 14:30, un interval de 18 minute.

Liniile 25, 26, 27 vor avea capăt de linie Piaţa Romană în loc de Billa.
http://arq.ro/liniile-4b-si-18-se-suspenda/
 

· Arădean
Joined
·
3,530 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Tramvai reabilitat in culorile "Batranei Doamne"

http://glsa.ro/arad/articole-recoma...evenit-o-realitate-palpabila-la-ctp-arad.html


Probabil operatiunea reprezinta o proba de lucru a societatii italiene care spera sa prinda un contract de reabilitare a parcului existent de travaie din Arad.
Chiar daca in paralel exista intentia municipalitatii de a achizitiona un numar de 10 (daca nu s-a schimbat intre timp) tramvaie noi, e limpede de inteles ca asta reprezinta doar o picatura intr-un ocean cu apa la cat de mare este parcul de tramvaie.
Cred ca eu ca CTP-ul se gandeste astfel sa mai prelungeasca viata vehiculelor existe cu aceasta reabilitare care zic eu ca este peste reabilitarile care s-au facut in regie proprie de catre CTP Arad.
 

· Registered
Joined
·
691 Posts
Mi se pare ca arata excelent tramvaiul, daca ar reusi sa le reabiliteze pe toate in felul asta, ar fi un mare pas inainte si ar compensa oarecum cu lipsa unor tramvaie noi, sau cel putin a unui numar suficient de mare de tramvaie noi.

Ar fi ok si daca s-ar merge pe un model unic de culori a tramvaielor, sa fie totul unitar si cu bun gust, nu 10 culori si 10 modele diferite, iar in cazul in care chiar vor sa puna publicitate pe ele sa o faca intr-un mod ceva mai elegant, pe niste panouri puse in lateral deasupra geamurilor, panouri de pe care sa poti foarte usor sa schimbi banerele iar in acelasi timp sa le si demonezi complet daca vrei sa renunti la publicitate, cum am vazut aici in Munchen.

Edit: Mai exista in Arad sistemul acela in statii care iti arata numarul si timpul la care vine urmatorul tramvai?
 

· Arădean
Joined
·
3,530 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Din cate stiu a fost un proiect pilot pentru linia 3 cu intentia de a se implementa pentru toate liniile insa dupa reabilitarea BERD a disparut.
 

· Arădean
Joined
·
3,530 Posts
Discussion Starter · #6 ·

· Registered
Joined
·
513 Posts
Doi pentru tramvaiele aradenilor

Doi pentru tramvaiele aradenilor

Sunt la comisia de evaluare a ofertelor. Este vorba de cele două oferte depuse de două societăţi care au intenţia de a furniza tramvaie arădenilor. La licitația Primăriei Arad, organizată sub supraveghere BERD (banca care creditează investiţia) pentru achiziționarea a șase tramvaie noi, care vor circula în municipiu, s-au înscris doar două firme: Pojazdy Szynowe PESA din Polonia și SC Astra Vagoane Călători SA din Arad.
http://www.aradon.ro/doi-pentru-tramvaiele-aradenilor/1316038
 

· Registered
Joined
·
9,551 Posts
^^
Pai din start Astra poate oferi un pret bun... numai sa vrea asta. Pentru livrare ei nu trebuie sa adauge costuri de transport. De asemenea, un lucru frecvent ignorat la noi... contractul de mentenanta in garantie, dar mai ales in post-garantie, ar trebui sa conteze. Acolo, Astra iarasi are un avantaj imens fiind tot timpul "on site" in timp ce concurenta o poate face numai la costuri suplimentare.
 

· Registered
Joined
·
691 Posts
Eu am o presimtire ca Blidar o sa faca ce o sa faca si o sa iasa aiurea rau licitatia asta pentru Astra, iar polonezii o sa castige. Pana la urma licitatia nu o face primaria Arad de capul ei si ma indoiesc ca atunci cand ii au pe cei de la BERD sa-i supravegheze in modul in care evalueaza ofertele, nu o sa fie atat de simplu pe cat isi inchipuie Blidar ca o sa fie.
 

· Arădean
Joined
·
3,530 Posts
Discussion Starter · #20 ·
Din pacate nu pot decat sa ii dau dreptate. Mi se rupe sufletul si acum cand ma gandesc ca "Sageata Verde" a functionat 100 de ani insa s-au gasit unii destepti sa o scoata la casat.
Nu spune nimeni ca trebuiau sa circule acelasi tren electric facut acum 100 de ani pentru ca se putea introduce foarte bine si in podgorie tramvaie ca si cele ce deservesc municipiul Arad.
 
1 - 20 of 213 Posts
Top