SkyscraperCity Forum banner

:-))) ?

ARCHIMETRIE I

1988 Views 14 Replies 6 Participants Last post by  mayrah

z cyklu ARCHIMETRIE

PS. Photobucket dziwnie kolory pokazuje - może nieduża różnica dla Was - ale proponuję zobaczyć właściwa kolorystycznie wersję tutaj: http://annagregorczyk.com/archimetrie.php#img/archimetrie/Anna_Gregorczyk_005.jpg
See less See more
1 - 15 of 15 Posts
jak zwykle u Ciebie swietna kompozycja i jakosc. ale jednak nie wbija mnie to zdjecie akurat w ziemie, moze dlatego ze sama forma jest zbyt prosta. jeszcze kilka lat temu, kiedy sie jaralem konstruktywizmem dalbym 10, dzis coraz bardziej sklaniam sie ku detalowi, niz zwartej monolitycznej formie. dlatego daje 9, podkreslajac przy tym daleko idacy subiektywizm przy tej ocenie.
See less See more
:)) Dzięki - akurat osobiście jaram się neokonstruktywizem i poświęcam mu 90 % swojej uwagi - jakby co, to jest detal ;-)

Cieszą mnie takie komentarze

:)
nie jest to tak, ze kazde zdjecie filozofii Rodczenki, Bauhausu i nastepcow mnie nie przekonuje. Czasem swiatlo czy kadr tworzy zdjecie, ktore zwala z nog (masz takich wiele). w tym wypadku w moim przypadku tak nie jest, byc moze przez zwartosc i monolitycznosc formy, nie tworzacej glebi wciagajacej czlowieka do zdjecia. to jest po prostu ladne, ale nie jest na tyle fantazyjne, bym bardzo chcial zobaczyc to na zywo.
See less See more
Ajjjjj... a szkoda, bo na wydruku wygląda znacznie lepiej i gwarantuję, że wciąga i widać głębię.. cóż.. nie umiem przygotować czasem zdjęć do prezentacji w sieci.. ale dzięki!!! :)
Tutaj czesciowo za kolega M.
Troszke zabraklo odpowiedniego, rzezbiacego forme swiatla, przez co obiekt nam sie nieco splaszczyl. Mam rowniez obiekcje do glebii ostrosci. Moim zdaniem tutaj powinno byc ostro od a do z lub ewentualnie (choc tu nie jestem przekonany) bardzo plytko. Tak jest troche z mojego punktu widzenia nietdecydowanie. Kompozycyjnie bardzo dobrze, wypatrzone na 5.
See less See more
Ja Wam mówię, to ten photobucket wszystko spłaszcza - nie lubię go ://

Zróbmy tak - drugie zdjęcie zamieszczę z tego samego miejsca - zaryzykuję ;-)
Ale zamieszczę dwa linki i zobaczymy różnicę , ok ?

Dziękuję za opinie - choć trudno czasem czytać bo uważam, że to chyba najlepsze zdjęcie jakie mi wyszło z aparatu ..ale jak widać subiektywizm daje czasem popalić.

PS. look-out serio 7 ???? kurde.. dziwy
See less See more
Szczerze to mi się właśnie ta miękkość podoba (dlatego dałem dyche), gdyby światło było ostrzejsze, lepiej modelujące, to myślę że kolor straciłby rację bytu.
PS. Photobucket dziwnie kolory pokazuje - może nieduża różnica dla Was - ale proponuję zobaczyć właściwa kolorystycznie wersję tutaj: http://annagregorczyk.com/archimetrie.php#img/archimetrie/Anna_Gregorczyk_005.jpg
Ojoj, roznica spora... zastanawiam sie dlaczego.
See less See more
bez jaj, mayrah, wrzuciłaś na serwer różne wersje. Na plfoto masz jeszcze trzecią, która też jest inaczej obrobiona;)

Moim zdaniem najlepsza jest ta z Twojej strony.
Swoją drogą, wersja z photobucketa oglądana na monitorze z matrycą S-IPS wygląda praktycznie tak samo jak ta ze strony mayrah oglądana na matrycy TFT
Ja tu wyczuwam coś dziwnego ;)
bez jaj, mayrah, wrzuciłaś na serwer różne wersje. Na plfoto masz jeszcze trzecią, która też jest inaczej obrobiona;)

Moim zdaniem najlepsza jest ta z Twojej strony.
Po zastanowieniu sie i zrobieniu testu przyznaje racje Michalowi. Nie ma mozliwosci, zeby photobucket w taki sposob pozmienial zdjecie.
See less See more
zdjęcie tutejsze i to na stronie mojej jest z tego samego pliku - to na plfoto jest nieco inne - nie wiem dlaczego wyszło bardziej fioletowe. Z resztą przyznam Wam, że po tych zdjęciach pomyślałam, że już nigdy nie wydrukuje zdjęć w kolorze - spędziłam przed wystawa 5 pełnych dni w drukarni - każde zdjęcie musiałam na ich kompie robić a i tak wychodziło jak chciało w zależności od plotera... to był koszmar - ale efekt w formacie 70x70 w wersji docelowej udało się osiągnąć...i na tym duzym foto widać głębię, foto nie jest płaskie..

Mam ogromny problem z wydobywaniem ze zdjęcia w kolorze jego mocnych stron - wolałabym korzystać z usług specjalisty siedząc obok i mówiąc jaki efekt chcę zobaczyć... ;-) Ale cieszę, że mimo wszystko podoba się - to jedno z moich ulubionych zdjęć.
See less See more
Zauwazylam, ze za kazdym razem gdy pokazuje wazne dla mnie foto to cisza jak makiem zasial :p moze to i lepiej... Swoja droga robiac to zdjecie myslalam o tym jak kobiece ksztalty ma ten budynek.. Ktos mial podobne wrazenia?
1 - 15 of 15 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.