Skyscraper City Forum banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Administrator
Joined
·
30,144 Posts
Discussion Starter · #1 ·
bron: Architectenweb (duh!)

Architectenweb bestaat vijf jaar
Met dit bericht werd vandaag precies vijf jaar geleden Architectenweb gelanceerd. Begonnen op de klassieke zolderkamer hebben de oprichters Jeroen van Oostveen en Martijn Postmus de portal opgebouwd tot de meest bezochte architectuursite van Nederland. Een korte geschiedenis.

De website was oorspronkelijk bedoeld als podium waarop architecten hun projecten kunnen presenteren. Ongeveer veertig bureaus door heel Nederland zagen wel iets in het idee en werden lid. Inmiddels zijn er 2411 architectenprofielen aangemaakt. In 2004 bood Architectenweb ook fabrikanten en leveranciers van bouwgerelateerde producten hun waar te etaleren. Dit bleek een gouden greep: het aantal leden en bezoekers steeg enorm. Vorig jaar werd de magische grens van 100.000 bezoekers per maand doorbroken.

Ondertussen zijn er verschillende nieuwe activiteiten bedacht en ontplooid. Er verschenen nieuwe rubrieken op de site (zoals [email protected]), Architectenweb stond met het Architectuurpaviljoen op een aantal grote beurzen en begin 2006 zag Architectenweb Magazine het levenslicht. Inmiddels is het bedrijf twee keer verhuisd. In 2004 vestigden de oprichters zich in hun eerste kantoorpand in Bussum, twee jaar later vertrokken ze met een uitgedijd personeelsbestand (tien mensen) naar Naarden.

Het aantal bezoekers per maand ligt momenteel op 160.000. Architectenweb is druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe onderdelen, zoals de online architectuurencyclopedie Archipedia.
 

·
Administrator
Joined
·
30,144 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Proficiat! Ik denk dat deze site een prima voorbeeld is van hoe je een onderwerp als architectuur op het net een plek moet geven en dat dat blijkbaar ook kan zonder subsidie.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top