SkyscraperCity banner

281 - 291 of 291 Posts

·
Registered
Joined
·
40 Posts
Партийният пак се изс*а :bash: Залата си е за всяко събитие, което би могло да предизвика голям интерес. Не е само за спорт.

А, е тоз глупак се беше изписал тъпо няколко страници по-назад.
 

·
Registered
Joined
·
281 Posts
200 участници + роднини, гаджета, приятели, любопитни = оборот за Шуменските хотели, ресторанти, кафенета и т.н. Лошо няма.


Около 200 състезатели по спортни танци ще вземат участие в 18-тия открит републикански турнир по спортни танци за Купа "Шумен", който ще се състои на 14 октомври в залата "Арена Шумен". Това съобщи на пресконференция директорът на Младежкия дом в областния град Румена Андреева.

За поредна година, подобно на много състезания в Европа, турнирът в Шумен предоставя възможност в надпреварата да участват начинаещи и некартотекирани в клубовете по спортни танци в страната момичета и двойки. Целта е да се популяризират спортните танци и да се насърчи участието на млади и без опит участници в състезания, каза пред репортер на БТА Андреева.

Останалите участници ще се съревновават в различни класове и възрастови групи. За първи път на турнира ще има състезание за танцови формации, отбеляза Андреева.

Състезанията в залата "Арена Шумен" ще започнат в 11.30 часа. Първата част на надпреварата е за некартотикираните двойки и момичета. Следват състезанията за танцовите формации и за останалите участници, в различните класове. Четвъртата и последна част от надпреварата ще бъде за Купа "Шумен". Награждаването на победителите ще се състои в залата в 20.00 часа.

Организатори на турнира са Българската федерация по спортни танци, Общинският младежки дом в Шумен, местният клуб по спортни танци "Фея- данс" и общинската администрация в областния град.
https://www.sportal.bg/news.php?news=749797
 

·
Registered
Joined
·
281 Posts
Още едно събитие в залата:

Около 350 състезатели от Турция, Гърция, Португалия, Украйна, Чехия, Албания, Черна гора и България се очакват да участват на Балканско първенство за мъже и жени и на Европейско първенство за момчета, кадети и юноши по ММА, които ще се състоят на 21 октомври в залата "Арена Шумен" в областния град.
https://www.sportal.bg/news.php?news=751527
 

·
Registered
Joined
·
548 Posts
Напук на хейтърите:
http://www.shum.bg/article/177983/
Както става ясно, в залата се провеждат и спортни срещи, а не само шоу спектакли. Очевидно и капацитетът като места е изчислен реалистично.
 

·
Registered
Joined
·
11,971 Posts
Еми като сте тъпи и не я прехвърлите на държавата ще е така. Иначе заглавието е подвеждащо. 29 972лв. е прихода, не печалбата.
 

·
Registered
Joined
·
2,332 Posts
Discussion Starter #288
Една новина, за която разбрах тези дни.

Шумен приема 16-ото издание на "Мача на звездите"

Тазгодишното издание на "Престиж Мачът на звездите" ще се проведе под егидата на честванията "100 години баскетбол в България". Най-очакваното събитие на Национална баскетболна лига ще се състои на 21 април. За първи път домакин ще бъде град, в който няма клуб от най-висшия ешелон на мъжкия баскетбол. Шумен ще приеме най-добрите играчи с оранжевата топка в новопостроеното бижу Арена "Шумен".

Специална изненада готвят организаторите за феновете на баскетбола в града на Основателите на българската държава. Техните любимци, играли за "жълтия" тим в годините 1998-1999 и спечелили два бронзови медала за първенство и един сребърен за Купата, ще се съберат 20 години по-късно. Те ще се включат в минидвубой с настоящите звезди на шампионата. Традицията ще бъде спазена и с аматьорски звезден мач, в който ще се включат участниците от Българска баскетболна лига - BGO Software. Няма да се мине и без традиционните конкурси за забивки, тройки и умения. Партньори на звездния мач за поредна година ще бъдат водещи български компании.

Генералният спонсор "Престиж '96" връща основното име на двубоя, след като три години той носеше името на бранда "100% пауър". Turkish Аirlines и "КредиХелп" също ще подкрепят двубоя, както и през последните години. Все още не е известно името на втория отбор в мача, като се очаква още няколко водещи световни бранда да се включат в подкрепата на надпреварата.

По примера на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, отборите ще се избират от феновете. Станалото вече традиционно гласуване в сайта на двубоя - www.all-star.bg, ще започне в 0:00 часа на 25 март и ще продължи до 23:59 часа на 31 март. За една седмица най-харесваните играчи от първенството на Националната баскетболна лига ще имат възможност да попаднат в съставите за "Престиж Мача на звездите".

След като бъдат определените 24-те играчи, и този път двата отбора ще бъдат избирани от своите лидери. Двамата състезатели, които ще са капитани на отборите, ще бъдат двамата с най-висок вот от избора. Телевизионен партньор на двубоя е традиционно Българската национална телевизия, която ще излъчи на живо двубоя.

https://www.sportal.bg/news.php?news=775688
 

·
Registered
Joined
·
44 Posts
КМЕТЪТ И ИСТОРИЯТА: ЛЮБОМИР ХРИСТОВ НАМЕРИ ОПРАВДАНИЕ ОТПРЕДИ 35 ГОДИНИ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА АРЕНА ШУМЕН

С исторически ретроспекции кметът на община Шумен Любомир Христов се опита да оправдае всички проблеми в работата на администрацията си, които бяха огласени на днешното заседание на общинския съвет. В добре познатия стил “а пък у вас бият негрите“, градоначалникът отхвърли неудобните въпроси и се постара да намери виновници за текущите грешки до около 35 години назад във времето. Все още не се е върнал чак до 9 септември, но до изборите може и дотам да стигнем и да чуем как Георги Димитров и Васил Коларов са виновни за разкопаните тротоари в Шумен. Защото явно това ще бъде тактиката на кмета Любомир Христов /ГЕРБ/ – при всеки проблем да изтъква как предишните преди него нищо не са направили или пък са направили още по-големи грешки.

АРЕНА ШУМЕН И 35 ГОДИНИ НАЗАД
Многофункционалната зала Арена Шумен, която стои заключена през повечето време заради високите цени за ползване, се превърна в поредното „бойно“ поле на днешната сесия. След общественото недоволство, от общинското предприятие ОЖИ решиха да предложат и по-ниски цени за ползване на терена – 84 лв. за тренировки до час и половина или 192 лв. за мероприятия до 4 часа. Досега минималният наем беше 480 лв.

Съветникът Добромир Драев обаче изтъкна, че и тези цени са изключително високи за спортните клубове и предложи тарифите да бъдат намалени наполовина, като общината поема разликата или финансира спортистите целево за ползването на залата. „Не е нормално да се искат 80 лв. за една тренировка, тези цени са правени от хора, които стоят по бюрата“, заяви Драев и коментира, че не е редно зала за милиони да стои затворена.

„Още от самото начало на всички беше ясно, че залата няма да се издържа сама, нито една Арена в страната не се самоиздържа и винаги тежи на общинския бюджет. Но след като ще се харчат публични средства за издръжка на залата, следва спортистите и младите хора на Шумен да имат достъп до залата, за да могат да тренират свободно“, заяви Драев.

Драев постави още един важен въпрос: Защо не се спазва Законът за спорта, който регламентира, че децата тренират безплатно в обществени спортни съоръжения. Направете нещо за тези деца в Шумен, стъпете на закона и отворете залата за безплатно ползване от детските клубове, призова Драев.

„Много хора са загрижени за Арена Шумен, а 35 години досега в зала Плиска не е направено нищо“, реагира остро кметът Христов, който даде да се разбере, че изобщо не приема идеята за безплатно ползване на залата. „Имаме нещо хубаво и дайте сега да го разсипем! Не сме го заключили, но това нещо има и поддръжка, трябва да се плаща. Това са възможностите“, заяви градоначалникът, според когото явно отварянето на залата за масово използване ще я „разсипе“.

Изобщо не спорим за издръжката, говорим залата да се ползва свободно от децата!, настоя Добромир Драев.

А ако я няма залата, къде щяха да влизат децата, контрира кметът и продължи: Законът може да е такъв, ама ние даваме един милион за спорта, дайте сега да отворим и залата, и който иска да влиза и да излиза! При което съветници иронично му напомниха сталинското правило: има зала, има проблеми!

Директорът на ОЖИ Юлиян Вълчев пък обясни, че предложените нови цени са заимствани от подобни зали в страната и са коментирани със спортните клубове. Добромир Драев обаче продължи настоятелно да го пита: Колко пъти досега от отварянето на залата е изпълнен чл. 50 от Закона за спорта и в Арена – Шумен са били пускани безплатно деца? „Нещата не са бели и черни, така или иначе общинското предприятие има някакъв ресурс, който може да се използва“, започна да увърта Вълчев и след известна размяна на реплики стана ясно, че нито веднъж Арена Шумен не е работила безплатно за детски или младежки отбори.

На това място председателят на общинския съвет реши да измести горещата тема, като започна да обяснява колко пъти в спортните зали падали съоръжения заради липса на поддръжка.

КМЕТЪТ ОТТЕГЛИ ТОЧКАТА И ОСТАВИ В СИЛА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ
Виждайки, че спорът няма да завърши в желаната от общинарите посока, кметът Христов обяви, че оттегля предложението за нови цени за залата и оставя в сила досега действащите тарифи. „Защото оттук нататък и 50 стотинки да предложим, популизмът е много голям и винаги ще казват, че е скъпо. Затова нека да остане както е досега“, обяви градоначалникът. И обеща: Докато аз съм кмет, тази зала ще бъде съхранена и ще се ползва при приетите условия! /т.е. полузатворена както досега, б.а./ Тук Любомир Христов пак се сети за „предишните“ и призова: „Да се престане с популизма, защото толкова години за спорта не бяха отделяни никакви средства, мога да ви дам справките…“.

Общинският съветник Васил Христов обаче настоя да не се затваря темата и да се намери консенсус, така че общината да подпомогне спортните клубове и да им даде възможност да ползват залата. Светлозар Начев /ГЕРБ/ също се съгласи, че „действително проблемът е голям и трябва да се намери компромисен вариант“. Данаил Данчев /БСП/ предложи и конкретно решение – да се гласуват целеви средства на спортните клубове за ползването на Арена Шумен. Идеята беше подкрепена и от Пламен Петков /АБВ/. „Не може в залата да има само режим на платено ползване, трябва да има и квота за неплатени мероприятия, за да спазим закона“, заяви Пламен Петков и предложи прекъсване за 15-минутни консултации между политическите сили, за да решат проблема.

Който явно беше на път да се реши именно в тази насока – с квота за безплатно ползване от децата и със субсидии за спортните клубове, тъй като представителите на различни партии, включително някои от ГЕРБ искаха подобен компромис. Тук кметът Христов отново заяви на висок глас, че е оттеглил точката и съветниците няма какво да обсъждат повече. Няма какво да подмятате и да подвиквате от залата: Искаме безплатно, искаме безплатно!, обърна се кметът към съветниците и допълни: Като искате, кой ще я поддържа тая зала, кой ще плаща на служителите?

С което затвори темата, въпреки че съветниците изтъкнаха, че кметът трябва да предложи алтернатива и дебатът трябва да продължи, защото проблемът си стои. Поне на този етап, обаче, и поне за кмета въпросът явно не стои.

И така, можем да обобщим: Въпреки наличието на политически консенсус за отварянето на Арена-Шумен и за по-масовото й използване от местните спортни клубове, включително и за безплатно ползване от децата, въпреки законовите разпоредби, това няма да се случи, защото кметът Любомир Христов не е съгласен „който иска да влиза и да излиза“. Защото това можело да „разсипе“ бижуто на Шумен, а и не се знае какво ще каже по въпроса някой следващ градоначалник след 35 години..

Дияна Желязкова
 

·
махлене&
Joined
·
4,266 Posts
От канала на ГЕРБ, клипчето е от февруари:

 
  • Like
Reactions: Tzetzo
281 - 291 of 291 Posts
Top