SkyscraperCity Forum banner
1 - 18 of 18 Posts

·
pazfoto.nl
Joined
·
867 Posts
volgens mij is dit oud nieuws, het WTC wordt volgens mij tijdelijk in de Rijntoren geplaats. Zie het als een soort opstart van het WTC in het oosten.
Uiteindelijk zal er een appart gebouw komen tegenover de stationtorens.
 

·
Registered
Joined
·
340 Posts
Discussion Starter · #11 ·
WTC in Rijntoren in september open

Door ERIK LOUWES


ARNHEM - Het World Trade Center Arnhem-Nijmegen in de Rijntoren in Arnhem Centraal opent in september. Het WTC wordt mogelijk uitgebreid boven het nieuwe bussenplein. De overeenkomst tussen de gemeente Arnhem, projectontwikkelaar Eurocommerce en de Stichting World Trade Center Arnhem-Nijmegen is gistermiddag bekendgemaakt door Arnhems wethouder Inez Pijnenburg van Economische Zaken.

"De overeenkomst is erg belangrijk voor de stad", zegt Pijnenburg. "Het versterkt de werkgelegenheid en de aantrekkelijkheid van de stad voor internationale bedrijven. De goede bereikbaarheid met de hogesnelheidstrein in Arnhem is daarvoor erg belangrijk. Ik ben er erg blij mee."

"Arnhem wordt na Amsterdam, Rotterdam en Schiphol de belangrijkste WTC-vestiging in Nederland", verwacht directielid Jetze Steensma van Eurocommerce dat de twee torens heeft ontwikkeld. "Het WTC is zo aantrekkelijk dat het zelf huurders met zich mee brengt."

Oorspronkelijk was het WTC gedacht in het plan Rijnboog direct achter of in plaats van Hotel Haarhuis. "Maar dan moeten we nog vijftien of twintig jaar wachten", zegt Pijnenburg. "Dit aanbod van ontwikkelaar Eurocommerce konden we niet weigeren. We hebben wel maanden overleg met elkaar gehad. Maar de markt begint nu aan te trekken, we willen in de stad duizenden nieuwe arbeidsplaatsen. Daarom moeten we deze kans nu grijpen. We zijn nu zeker van een WTC en dat is enorm belangrijk voor de stad. We hebben goede afspraken gemaakt over welke bedrijven het gebouw gaan huren. Ik heb vertrouwen in een snelle invulling."

In Arnhem Centraal zijn de Parktoren en Rijntoren in aanbouw. Energiebedrijf Essent neemt de zestien verdiepingen tellende Parktoren in juni in gebruik. In de even hoge Rijntoren komen op de bovenste twee verdiepingen adviesbureau Arcadis en in de rest het WTC.

Het WTC neemt het overgrote deel van de Rijntoren in gebruik. Er is een optie voor uitbreiding tot vijftienduizend vierkante meter in de nieuwbouw boven het bussenplein van Arnhem Centraal. Er kunnen straks in totaal twaalfhonderd mensen werken.

WTC is een formule waarin internationaal gerichte bedrijven kantoor houden en gebruik maken van gezamenlijke voorzieningen voor bijvoorbeeld vergaderingen en congressen. De bedrijven zijn lid van de lokale WTC-club die de onderlinge band moet versterken en economische winst moet opleveren. In Nederland zijn ook WTC's in Leeuwarden, Eindhoven en Almere. Huurders zijn internationale advocaten- en accountantskantoren, holdings van internationals en handelsfirma's.

Het WTC geeft er de voorkeur aan dat in de toren diverse ook kleinere bedrijven worden gehuisvest. Het is niet de bedoeling dat een of twee grote ondernemingen het hele gebouw gaan gebruiken.

Bron: De Gelderlander
 

·
Banned
Joined
·
7,693 Posts
en Arcadis is dan dus überwtc :happy:

snel zakendoen: landing Frankfurt, zakendoen, trein naar Arnhem, zaken doen, door naar de Yab Yum en weer terug via Schiphol
 

·
Banned
Joined
·
7,693 Posts
Er is toch nooit een plan geweest voor een WTC toren? Wat is verkeerd aan het huren van de Rijntoren?. WTC NY was 440m. US=15xNL=120x Gelderland. Rijntoren is 79, 79x120=9480, da's 10x hoger dan BurjRabarber /ofzo
 

·
Banned
Joined
·
7,693 Posts
Ondernemers staan vandaag een potje te juichen in De Gelderlander


Vreugde bedrijfsleven over komst van WTC
Door ERIK LOUWES


ARNHEM - Fantastisch dat Arnhem het WTC in een van de twee kantoortorens in Arnhem Centraal met de HSL krijgt. Dat zeggen bijna alle ondernemers op de Bedrijven Kontaktdagen in de Rijnhal.


"We moeten het WTC met de fanfare binnenhalen", juicht advocaat Bart van Meer van CMS Derks Star Busmann. "Misschien dat wij er ook gaan zitten." Van Meer reageert op het nieuws dat het WTC (World Trade Center) het grootste deel van de Rijntoren in Arnhem Centraal in gebruik neemt. "Je kunt veel discussie over de torens hebben. Maar het geeft de stad meer allure. En het WTC maakt Arnhem internationaler. Heel goed."

Enthousiast reageert ook Petra van Stijn van VéBé Van Steijn op de drukbezochte Bedrijven Kontakt Dagen. Op de beurs nam wethouder Inez Pijnenburg van Economische Zaken diverse felicitaties in ontvangst. "Mooi dat we het binnen de stadsgrenzen krijgen. De combinatie van WTC met de halteplaats van hogesnelheidstrein onderscheidt ons in het oosten van het land."

"Het geeft grote aantrekkingskracht voor bedrijven uit het buitenland", meent Peter de Wit van ontwikkelingsbedrijf Klaassen. "Als buitenlandse bedrijven hier een kantoor openen en het gaat hen goed, dan gaan ze mogelijk ook opslagruimte huren of mogelijk een productievestiging openen. Goed voor werkgelegenheid."

Thom Dieben van communicatieadviseurs Dieben & Meijer is blij met het internationale kantorencentrum. "Arnhem krijgt er extra internationale allure mee. Wel moeten we nu internationaal meer aan de weg timmeren met health- en foodvalley en de Radboud Universiteit in Nijmegen. Rondom deze thema's als gezondheid en voeding kunnen we nog beter naar buiten treden."

Het Ondernemers Kontakt Arnhem is blij en kritisch. Vice-voorzitter Henk Berg: "Natuurlijk hebben we de wethouder gefeliciteerd. Maar vinden ook dat in het WTC daadwerkelijk internationaal opererende bedrijven moeten komen. Niet bedrijven die al in Arnhem zitten, maar bedrijven die echt uit het buitenland komen. Dan schieten we er echt iets mee op." Bergs werkgever KPMG past als internationaal opererend accountantskantoor in het profiel voor het WTC. "Arnhem schiet er niets mee op als wij vanuit Zuid naar Noord verhuizen. Het doemscenario is als lokale bedrijven er gaan zitten met een duur WTC-logo."

Bovenbuurman van het WTC wordt Arcadis. Woordvoerder Mark Lamers: "We zijn nog steeds in onderhandeling. Voor ons maakt het weinig verschil wie er nog meer in de torens komen. Wij vinden het een goede locatie, maar moeten nog wel overeenstemming bereiken."
 
1 - 18 of 18 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top