Joined
·
24,817 Posts
Bu arada çok güzel bi açıdan çekmişsin Palmiye'yi meds, Palmiye iyi çıkmış. Aslında Kaplamalara o aptalca kareleri koymasalarmış hiçte fena olmazmış.

Havalimanı kapasitesi ve yoğunluğu olarak İzmir adnan menderes havaalanı istanbul atatürk ve antalya havaalanlarının ardından 3.sırada gelmektedir. Ankara havaalanından daha yoğun ve işlekdir. istersen rakamlarıda yazabilirim.Sen forum istanbul gibi bir şeyi dik mavişehire gör bak nasıl gidiyorlar.Ayrıca çok alışveriş caddesi var diyorsun ama acaba neden ben bu bolluğu göremiyorum.Bana kalırsa şehir dinamizmimiz İstanbul ve Ankara'nın çok gerisinde kaldı.Sadece avm olarak değil otel kapasitesi, havalimanlarının yıllık yolcu sayısı, işmerkezlerinin azlığı.Yani İstanbulla kıyaslayınca resmen şirin bir kasaba gibi kalıyoruz yanında.Tamam İstanbulun nüfusu büyük ama İstanbulun nüfusu bizim 3.5 katımız olmasına rağmen dinamiği 10 katımız.Üzücü bir durum.Çözümü nedir onu da bilmiyorumhno:
İzmir sadece akdeniz kenti değildir.Forum İstanbul sıkıcı, yapay ve gayet alelade bi AVM. Tek atraksiyonu içindeki akvaryumu.
İzmir İstanbul'a göre çok daha güvenli bi şehir, çıkıp sabahın körüne kadar hiç bi huzursuzluk hissetmeden sokakta alışveriş yapabilirsin, ama İstanbul'da bunu yapamazsın. İstanbul'da AVM sayısın çok olmasının nedeni bu. Bilmiyorum dikkat ettin mi ama İzmir'de her semtte en az bi tane pedestrian alışveriş caddesi var. Yaya olmasa bile geniş kaldırımlı ve uzun, birsürü restoran, cafe, dükkan olan caddeler. Tabi İstanbul'da da bu var ama görünüşe göre yeterli gelmiyor.
Dinamizm konusunda katılıyorum ama bunun %90 nedenin siyasi olduğunu söylememe gerek yok sanırım.
Öte yandan İzmir ile İstanbul'u kıyaslamak başlı başına bi hata çünkü İstanbul bi dünya megapolisiyken İzmir sadece bi Akdeniz şehri, ve kendi düzeyindeki şehirlere göre -siyasi engellere rağmen- gayet iyi gidiyor.
Yanlış.Havalimanı kapasitesi ve yoğunluğu olarak İzmir adnan menderes havaalanı istanbul atatürk ve antalya havaalanlarının ardından 3.sırada gelmektedir. Ankara havaalanından daha yoğun ve işlekdir. istersen rakamlarıda yazabilirim.
Sitedeki rakamlar Eylül'e kadar kesin, sonrası tahmini. Tüm 2010 verileri açıklanınca durum netleşir. 2009'da İzmir daha işlekmiş.Yanlış.
Sabiha Gökçen 3, Ankara 4, İzmir 5. sırada.
Geçen sene İzmir 4., Ankara 5.'ydi.
Bir önceki sene de Ankara 3., İzmir 4.'ydü.
Genelde yolcu rakamları birbirine yakın, uçak trafiğinde ise sadece ticari uçakları saysak bile Ankara her zaman önde.
http://www.dhmi.gov.tr/istatistik.aspx
http://www.yeniasir.com.tr/Ekonomi/2011/01/04/koc_holdingden_balcovaya_25_milyon_dolarlik_yatirimKoç Holding'den, Balçova'ya 25 milyon dolarlık yatırım
Koç Holding'in Balçova'da yapımına başladığı ve gelecek yıl başlarında hizmete girecek alışveriş merkezinin bölgeye yeni bir soluk getirmesi bekleniyor. 18-20 dükkanın bulunacağı alışveriş merkezi, özellikle açık havayı hissedecek şekilde çardak altı konseptiyle tasarlandı. Böylece İzmir'in yerel ögeleri de alışveriş merkezinde yer almış oldu.
EGE KÜLTÜRÜ
Alışveriş merkezine imzayı ise Avrupa'da 40 yaş altı en önemli 40 mimardan biri seçilen Melkan Gürsel Tabanlıoğlu attı. Tabanlıoğlu'nun projeleri arasında Kanyon, Zorlu Center, Galataport, İstanbul Modern, Kazakistan'da Astana Arena, Amman'da Officers Tower, Moskova'da konut, otel, Kiev'de mix-use, Dubrovnik'te Hotel Rixos Libertas, Hannover Expo 2000 Türkiye Pavyonu ve son dönemle birçok uluslararası ödülle onurlandırılan Tripoli Kongre Merkezi yer alıyor.
Henüz ismi konmayan alışveriş merkezi, 25 milyon dolara mal olacak ve 2011'in ilk çeyreğinde tamamlanacak. Koç yetkilileri, "Balçova, İzmir halkının alışveriş için tercih ettiği bir bölge. Ayrıca 2 üniversitenin burada yer almasından dolayı bölge oldukça genç, hareketli ve canlı. Çeşme otobanına çıkıştan hemen önce hızlı, kolay erişebilir bir alışveriş alanında huzurlu bir buluşma noktası planlanıyor. Biz bu alanda yatırım yapmaktan ötürü çok heyecanlıyız" açıklamasında bulundu.
Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan yaşam merkezi projesinin Ark İnşaat tarafından inşa edilmeye başlandığını, projenin pazarlamasını ise YKS Yapı Kredi and Koray'ın gerçekleştirdiğini belirten yetkililer, "Proje için Ege'nin çardak altında vakit geçirme konseptinden yola çıkıldı. Butik konseptle inşa edilen projede 18-20 dükkan bulunmasını planlıyoruz. Proje hazırlanırken alışveriş fonksiyonu dikkate alınarak özellikle de yeme-içme mekanları açık havayı hissedecek şekilde çardak altı konseptiyle tasarlandı. Böyle bir buluşma noktasının bölgenin yaşam ritmi ve sosyal alışkanlıkları ile de uyumlu olacağına inanıyoruz. Yerel öğeleri içeren projelerin o kentte yaşayanlar tarafından daha kolay kabul gördüğünü biliyoruz" diye konuştu.
Yetkililer şöyle konuştu: "Bizim dev bir alışveriş kutusunun içinde olmaktan farkımız kolay erişilebilir, sıcak ve keyifli bir ambiyans yaratmamız. Alışveriş imkanlarından öte dört mevsim Ege ikliminin tadına varılabilecek bir atmosferimiz olacak. Aslında İzmir'e yeni bir konsept sunmuyoruz. Var olan alışkanlıklar ve yaşam tarzına uyum sağlayacak bir alan açmayı, bu noktada var olan bir eksikliğe çözüm yaratmayı amaçlıyoruz."
SOKAK ATMOSFERİ
Alışveriş merkezinde tüm hızlı tüketim ihtiyaçlarını karşılayacak olan Migros'un bulunacağını belirten yetkililer, "Migros lokomotif marka. 18 ile 20 adet mağazamız ise elektronik ve restoranlara ayrıldı. Gençlerin oldukça sevecekleri marka karmasına sahip olacağız. Aileler de hafta sonlarında tüm ev ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra çocuklarının hoşça vakit geçirecekleri eğlence merkezlerine sahip olacaklar. Ayrıca deniz tutkunları hobileri için gerekli olan tüm ihtiyaçlarını alışveriş merkezimizde bulabilecek. Yeme-içme imkanları, sokak kahveleriyle farklı ziyaretçi profilinin ortak noktası ise Ege'nin çardak altı keyifli sohbetleri olacak" dediler.
Projesi ödüllü mimardan
Koç'un Balçova'daki alışveriş merkezi projesini Melkan Gürsel Tabanlıoğlu çizdi. Tabanlıoğlu, 2008 yılında 'The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies' tarafından Avrupa'nın 40 yaş altı 40 mimarından biri seçilmişti.