SkyscraperCity Forum banner

Ater Tower (Atek Adress) | KONAK (Yeni Kent Merkezi) | 27fl | 106m | Com

198258 Views 745 Replies 69 Participants Last post by  GUROLCJ
2

http://studiocaferakdeniz.com/work

Original post,


Sıra dışı bir 'tower' geliyor

Kavuklar'ın Chevrolet ve Opel bayilerinin bulunduğu otomotiv plazasının hemen yanındaki araziyi satın alan Atek Yapı, Atek Tower adıyla 25 katlı lüks ofis ve home ofisler için start verdi. 2012 yılının ilk aylarında başlayacağımız Atek Tower inşaatı 2013 yılının son ayında tamamlanacak.

http://www.yeniasir.com.tr/Ekonomi/2011/12/26/sira-disi-bir-tower-geliyor

Üstteki son hali olmayabilir, burada biraz daha tasarım var
http://www.yucesoyproje.com/calismalar_devam_eden_projeler_ovia_kule_projesi-l-1-sayfa_id-333-g_id-3152-id-40783
See less See more
  • Like
Reactions: 1
1 - 12 of 746 Posts
yani folkart istediği kiraları alamadı... Folkart ta hala satılık ofisler var ki biteli yıllar oldu...
Atek teki sıkıntı "kendi durumlarından" kaynaklı demişsin. Bu durum ne yahu? bürokratik? ailesel? psikolojik? tabi ki ekonomik.. Bırak ofislerin tamamını satmayı yarısını satsaydı o bina 1 senede biterdi.. yani sorun tamamen duygusal
Ben arz talep meselesini konut binalarını fazla olmasına bağlamadım..Konut binalarının ofis binalarına göre daha çok talep gördüğünden bahsettim.
Folkar Novus & Ventus Mistral Atek bunlar YkM de yapılan ilk dönem kuleler ve şunda eminim daha önce farketseler ofislere olan talebi projeleri konut ağırlıklı karma proje yada tamamen konuta dönerlerdi
Şu arz talep meselesi açayım biraz. Bir kentin dikey olarak yükselmesi o kentin ülke ve dünya bazında üretiminde ve sanayisinde pazar payında önemli bir yere sahip olması
ile orantılıdır ( bknz. ŞANGHAY http://i.tmgrup.com.tr/ahbr/2013/08/11/364680209957.jpg)
Ve şimdi bana söyleyin İzmir in Türkiye de ve İhracatta ki yeri ne?
Bu yuzden YKM de yapılacak binaların çoğu konut olacak Bu benim öngörüm
Dediklerinizin bir kısmına katılıyorum. Ancak yapılan binaların İzmir e yapılacak diğer yatırımları da tetikleyeceğini ümit ediyorum. Gerçi bu ümitlerim ülkenin halini gördükçe körelmiyor değil.

Konut olarak yüksek katlı binalar bana çok çekici gelmiyor. Bunun nedeni büyük firmaların yaptığı bu büyük projelerin daha çok kar amaçlı olması ve bu nedenle ortaya kullanışsız vasat işçilikli daireler çıkması.
Mesela folkartta satılık bir çok daire var. Gerçi bunların çoğu cephenin bombe kısmında. O bombe dışarıdan güzel görünse de içeriden bir o kadar kullanışsız.
İçeride balkona çıktığınızda başka bir cephe ile karşılaşıyorsunuz.
18. Kattaki bir büroda da öğleden sonra gelen güneş yüzünden oturmak pek mümkün değil. Binada daha birçok hata mevcut.
Bu tarz problemler bayraklı tower dan Ege Perla ya kadar hepsi için geçerli.
Ege Perlanın daire planları ve işçiliği pek güzel gelmedi bana.
Bana göre yapılması gereken satılan yerlerin boş bölümler olarak pazarlanması. Zaten satın alanların çoğu kendi iç mimarını sokup kendi isteğine göre bölüntüler yapıp kullanacaktır.
See less See more
Şu arz talep meselesi açayım biraz. Bir kentin dikey olarak yükselmesi o kentin ülke ve dünya bazında üretiminde ve sanayisinde pazar payında önemli bir yere sahip olması
ile orantılıdır ( bknz. ŞANGHAY http://i.tmgrup.com.tr/ahbr/2013/08/11/364680209957.jpg)
Ve şimdi bana söyleyin İzmir in Türkiye de ve İhracatta ki yeri ne?
Bu yuzden YKM de yapılacak binaların çoğu konut olacak Bu benim öngörüm

Bu arada Shanghai örneğini vermişsiniz. Pudong area nın yükselmeye başlaması 1995. Bunu Shanghai wfc de yayınlanan bu videodan da görebilirsiniz.
https://youtu.be/rB361zrUo58
1995 öncesi ve sonrası Shanghai ihracatındaki ve şehir gelişimindeki ivmeyi incelemeniz gerekiyor.
Pudong Arena'nın sehre katkısı...:nuts:
Dünyada Türkiye ihracaat ta 130 140 milyar dolar gibi bir pay la ilk 20 ye giriyor İzmirde A tipi bir gökdelen siülieti istiyorsan Türkiye de İstanbul a fark atarak birinci olmak zorundasın
Kaynağınız ne bilmiyorum ancak Türkiye 2015 verilerine göre ihracat sıralamasında 29. sırada. Git gide de geriye düşüyor. Eskiden ürettiklerimizi de üretemiyoruz artık, onları da ithal ediyoruz; ancak bunun konumuzla alakası olduğunu çok düşünmüyorum.

Büyük firmaların İstanbul yerine İzmir'de konuşlanması için öncelikle şehrin onların bulunabileceği hale gelmesi gerekiyor. İstanbul gün geçtikçe çekilmez bir hale gelirken alternatif olarak İzmir'in görülmesi İzmir'in geleceğini olumlu yönde etkileyecektir.
Şehri elverişli hale getirmeden ihracatta İstanbul'u geçelim diye beklemek size mantıklı geliyor mu?
Yüksek evler yaptık diye de hiç bir firmanın İzmir'e geleceğini düşünmüyorum. Bırakın evler alçak olsun ya da YKM dışında olsun. YKM'ye ofisler yapılmalı.
Şu an için o potansiyelin olmadığında kesinlikle katılıyorum, dikkatli davranılırsa YKM potansiyelini kendi yaratacaktır.
Ülkenin krizde olması ise ayrı bir konu. İzmir üstüne düşeni yaptıktan sonra gerisi ülkeyi yönetenlere bağlı.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
^^"Erkekler" firma sahiplerinin soyadı. Bu firma için demiyorum ancak, bazı insanların neden firma isimlerinde soyadlarını kullanmaya çalıştıklarını anlamamışımdır. Tamam bazıları gayet güzel oluyor ama çoğu eğreti duruyor.:cheers:
Bence kar yakıştı ama Point karda bile çirkin...:down:
  • Like
Reactions: 4
Izgaranın altına birşey yapılacaksa, onu yaptıktan sonra ızgarayı yapmak daha mantıklı değil mi?
Bir ip çekerler, üstleri koyarlar, düzgün ve gönyeli-terazili bir şekilde üst biter.
Üst bittikten sonra altını da üstüne uydururlar. Alttan başlarsanız;
üstü de alta uydurmak zorunda kalırsınız, gönye ve terazide sorun yaşarsınız
(eğer karkas tek parça çalışsaydı, zaten bir seferden işin içinden çıkıyorsunuz).
Altlar her zaman sona bırakılır.
Sanırım aynı yerden bahsetmiyoruz. Ben kraken22 nin koyduğu fotoda atek yazısının altında kalan duvardan bahsediyorum.

Galiba o kısım balkonlardan oluşuyor, duvarlar sonradan boyanabilir ancak diğer profilleri bağladıkları yerlere artık boya yapılamaz. Mantıklı olan önce boyanması diye düşünüyorum.
  • Like
Reactions: 1
Adı değişti, alacaklılar el koydu ne yazık ki..
Ben müteahhit firma isimlerinin yazılmasına karşıyım ancak binaya verilen isimlerin(kibar ve estetik olması şartı ile) yazılmasına karşı değilim.
Şu an bile Ykm'ye geleceklere adres tarif ederken mistrali, ege perlayı bilmeyen çok insan var.
Neyse ki folkart ikizlerini çoğu insan öğrendi artık.
Benim anlamadigim bu binalarda isi olanlarin hala herhangi bir maps uygulamasini ya da sayfasini kullanamiyor olabilme ihtimali.. bence bu ihtimal sifir..
O kadar çok var ki. Çok basit işlemler için bile internet benkacılığı veya bankamatik kullanmak yerine halen bankalarda saatlerce bekleyen insanlardan bahsediyoruz.

kaldi ki eskiden nasil buluyordu adresleri bu bina ismini tepesinde gormeden bulamayan insanlar.. ya da bugunlerde adres ararken binalarin tepelerindeki isimleri okuyarak mi buluyorlar?! Binalarin ustundeki isimleri okuyarak adres bulan varsa soyleyecek lafim yok.. araba kullanirken gokyuzunde isim aramak da eglenceli olsa gerek :)
Amaç adres ararken bina tepelerinde isim aranması değil. Ankara asfaltı veya altın yoldan hatta izbandan geçerken daha önce onlarca kez baktığı binanın ismini öğrenebilmesi.
Eskiden adres tarifleri Sevinç pastanesinin oradan, Lozan pastanesinin oradan vb olurdu. Daha önce önünden geçerken tabelasını okuduğu için insanlar daha bölgeye gitmeden adres aramaya nereden başlayacağını bilirdi.
Şimdi binalar büyüdü mesafeler uzadı..;)
Gece ışıklandırması da güzel oldu ..
1 - 12 of 746 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top