SkyscraperCity Forum banner

Ater Tower (Atek Adress) | KONAK (Yeni Kent Merkezi) | 27fl | 106m | Com

197625 Views 745 Replies 69 Participants Last post by  GUROLCJ

http://studiocaferakdeniz.com/work

Original post,

Sıra dışı bir 'tower' geliyor

Kavuklar'ın Chevrolet ve Opel bayilerinin bulunduğu otomotiv plazasının hemen yanındaki araziyi satın alan Atek Yapı, Atek Tower adıyla 25 katlı lüks ofis ve home ofisler için start verdi. 2012 yılının ilk aylarında başlayacağımız Atek Tower inşaatı 2013 yılının son ayında tamamlanacak.

http://www.yeniasir.com.tr/Ekonomi/2011/12/26/sira-disi-bir-tower-geliyor

Üstteki son hali olmayabilir, burada biraz daha tasarım var
http://www.yucesoyproje.com/calismalar_devam_eden_projeler_ovia_kule_projesi-l-1-sayfa_id-333-g_id-3152-id-40783
See less See more
2
  • Like
Reactions: 1
21 - 40 of 746 Posts

Gidip görmedim ama tahminim bu ortadaki otopark olarak kullanılan yer.

Karşısında güzel bir yeşil alan var yanlız bakımsız. Konak Belediyesi yenileyip park yapacaktı ama en son noldu bilmiyorum.
See less See more
^^ Yeni Adliye yapımı için Adalet Bakanlığı'na devri gündemdeydi, ama İBB itiraz eti. Akıbeti henüz belli değil.
Bügün itibariyle ATEK YAPI olarak Bayraklıda 23 katlı ATEK TOWER inşaatımıza başladık hayırlısıyla.
Kat sayısı her gecen gün düsüyor 25 katlı 89 metreydi simdi olmus 23 katlı herhalde 80 metreden yüksek olmaz. :(
Hadi hayırlısı :banana::banana:
Yeri konusunda şaşrıdım, Bayraklı Tower'in Manavkuyu tarafında olur diye tahmin ediyordum. Eğer medsin dediği yerse bence daha güzel, Docklands gökdelen bölgesinde kalacak o zaman, denize de daha yakın skyline'da daha güzel görünür. Tefen-Öz'ün arka çaprazı gibi yeri o zaman.
Bide üstteki resimde görünen Tarım il müdürlüğü de taşınıyormuş, orda çalışan bir arkadaş söyledi. Arkadaş neden taşınıyoruz diye yöneticilere sorduğunda ''buraya gökdelen yapılacak'' demişler.
See less See more
meds'in bahsettiği otoparkın fotoğrafı. İşte bu yüzden biz uzunca bir süre bu projeyi Kavuklar Bayraklı Tower'ın yanında sandık. Halbuki tanıtım metninde bahsedilen Kavuklar bayisi burasıymış:

See less See more
Hıııı, evet. O zaman kesin yeri orası. Yer çok güzel bence, geçersem bi foto çekim barii
uzun yıllar süren itiraz ve iptal zamanları inşaat göremiyoken şimdi yapılanları zor takip eder olduk. biri inşaata başlıyor arkasından hemen 2-3 tane yeni proje geliyor. özel sektör zarar edeceği yere yatırım yapmaz ama bu daire ve ofis fiyatlarıda çok uçuk bu şehirde bu kadar zengin var mı merak ediyorum...
See less See more
Bu koymadığım Folkartlar dışında bu resimdekiler de yaplıyor durumda şuanda o zaman. Folkartlar'la birlikte 11 gökdelen 2-3 senede mantar gibi tünecek, fiyatlar bencede bir iki yıla İstanbul gibi olur. Birileri alıyor ama nasıl bilmiyorum ... Mistrallerle adliye arasındaki boklu dereyi de düzeltse biri iyi olacak
See less See more
Fiyatları bilmiyorum ama apartman dairelerinden dönüștürülen ofislerin yaygın olduğu bir şehirdeyiz. Talep çok var mı bilmiyorum ama ofis stoku yeterli değil bu kesin.

@Janbass: Abi eline sağlık ama sunsetler orda değil biraz daha yukarıda Adliye'nin üstüne kondurmuşsun :D

Cidden bi 2-3 senede 11-12 gökdelen gelecek, üstelik 6 tanesi Hilton'dan yüksek :)
See less See more
Sonuçta bence de iyi bişey gökdelenlerin yapılması. Şehir kalkınması için olmazsa olmaz. Bir sürü üniversite açıldı İzmir'e. Bunlar kongre, konferans yapacak. Ayrıca dediğin gibi apartmanlarda ofis ve berbat tabelalar olacağına Manhattan tarzı CBD olması bence de ihtiyaç. Sadece iyi planlama gecekondu kafasında yapılmasın istiyorum, belediye ve hükümetlere çok iş düşüyor bence. Şu Expo işi de olursa 2020'de çok güzel bir şehrimiz olacak. Bu arada Expo'yu da Ege Ünv. ve Tıp Fak. olarak destekleme kararı çıktı, temsilciler seçildi. Buradan açılayamayacağım bir proje ile benim de olduğum ekip katılacağız expo'yu alırsak. Proje içeriğinde şu an Türkiye'de sağlık eğitimi alanında tek olan lab çalışmaları var. Yazılarını bir hafta önce gönderdim. İzmir'li tüm kuruluşların EXPO'ya sahip çıkması çok önemli. Bir hatırlatma bugün yılda 70 milyon türist çeken Paris'in en turistik yerlerinden Eyfel kulesi Expo ile Parise yapılmıştır. Bence her izmirli her alanda bu işe sahip çıkmalı.
See less See more
Fark etmedim, tam yerini de anlamadım onların ama, forumda bir resim vardı ona göre değiştirdim
Saygın kadar olmaz muhtemelen Sunucu Plaza'nın yüksek kulesinden bi 10-15m daha yüksek olur
Bugün şans eseri yanından geçtim, baya hareketli bir çalışma vardı

See less See more
2
Bayraklı tower'dan sadece 2 kat kısa,ona göre hayal edin yüksekliği
bayraklı tower heryerden görünüyor, bu da baya yüksek görünür
Bahsettiğin otopark sanırım meds?

Saygın kadar olmaz muhtemelen Sunucu Plaza'nın yüksek kulesinden bi 10-15m daha yüksek olur

Sunucu'nun büyüğü, Saygın'dan daha yüksek değil mi?
See less See more
Bahsettiğin otopark sanırım meds?

Sunucu'nun büyüğü, Saygın'dan daha yüksek değil mi?
Buraya binaların yer ve uzunluklarını ekledim hocam;
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=98823306#post98823306
See less See more
Evet doğru yeri tahmin etmişiz

Sunucu Plaza'nın büyüğü 93 metre Saygın 106 metreymiş.

http://projeizmir.org/viewtopic.php?f=4&t=4

Ben Sunucu'nun büyüğünü daha kısa sanıyordum o zaman Sunucu'nun büyük kulesi ayarında olur...
See less See more
21 - 40 of 746 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.