SkyscraperCity Forum banner

[Auto-Moto Park Sliven] | Concept project / Идеен проект

11600 Views 21 Replies 11 Participants Last post by  rbop
6
Концепция на комплекса, върху която ще бъде изработен работен проект.

Concept project, upon which an architectural project will be developed.

See less See more
  • Like
Reactions: 5
1 - 20 of 22 Posts
Здрасти, къде може да се намери повече информация, кои фирми работят върху проекта?
Тъкмо преди малко видях страницата във фейса. Ясно е, че се прави на предвиденото за целта място и подготвен терен. Много ще се радвам да се построи дори една десета част от този проект. В България все още нямаме истинска писта за международни състезания. Това, което не разбирам е, как ще се обезпечи чистотата на пистата с оглед на вятъра в региона и планираното трасе за мото крос. Също така пистата за картинг е буквално нарисувана без никаква идея за боксове, трибуни и т.н. А капацитета на паркинга не ми се струва достатъчен.
Очакваното финансиране от бъдещ собственик е много добра идея, но докато няма помощ от държавата всичко ще си остане на снимки. Въпреки наличието вече на магистрала в близост, респективно близост и с други държави, в Сливен няма дори летище.
Определено и аз имам нужда от повече информация от запознати по темата. Поне да се види дължина, ширина и т.н на пистата. Освен това сливналии са известни с уменията си в други дисциплини. Дано идеята намери многобройни съмишленици от града и региона!
See less See more
  • Like
Здрасти, къде може да се намери повече информация, кои фирми работят върху проекта?
Теренът е на мой приятел, който от години се състезава в драг състезанията из България, а от известно време организира зад граница трак дни/надпревари с много мощни коли от високия любителски клас, който всъщност преминава в нисък профи такъв. Отделно е собственик на един от най-големите тунинг центрове с клиенти от целия регион, дори от чужбина.

Идеята е от много-много години, но едва сега е намерил нужното финансиране. В момента текат всякакви законови съгласувателни процедури, както и консултации за финалния вид на трасето. Напълно необходимо, защото трябва да се привлекат стартове от чужбина. Иначе това няма да има избиване на инвестицията.

Проектът, доколкото съм разбрал правилно, ще се състои от два до три етапа и ще продължи две години. Мога само да мечтая за това, щото май само ние останахме без адекватно съоръжение от този вид.
See less See more
  • Like
то и поддръжката няма да има обезпечаване ... там пък какви пари ще заминават годишно не ми се мисли.
Това, което не разбирам е, как ще се обезпечи чистотата на пистата с оглед на вятъра в региона и планираното трасе за мото крос. Също така пистата за картинг е буквално нарисувана без никаква идея за боксове, трибуни и т.н. А капацитета на паркинга не ми се струва достатъчен.
Трасето засега е копие на старото, одобрено за F1, но с много подобрения и възможни няколко конфигурации. Визуализацията е само начална. Пък изграждането на допълнителни входни точки, паркинг зони, боксове и евентуално трибуни ще си дойде от нуждата. Няма как да очакваш от самото начало повече.
  • Like
Ние в големите градове соц. боклук стадионите с пистите пред трибуните не може си ги направим за футбол да заприличат на нещо, та състезателно трасе ще правим. Това ще да е поредното подхвърлено. Преди време лъжльо Румен ви Петков нали щеше да я гради пистата? Обещания за мотостадионите за спидуей да не пиша.
За съжаление поредния проект, който ще си остане само идеен и ще го гледаме само на рендери. Проек с такъв мащаб дори и в София не може да се реализира, какво остава в провинцията, какво остава точно в Сливен (град с много потенциал но
тотално провален за последния четвърт век).
Идеята е от много-много години, но едва сега е намерил нужното финансиране.
Какво ли показват първоначалните разчети? Според мен такова съоръжение ще глътне доста милиони.

Трасето засега е копие на старото, одобрено за F1, но с много подобрения и възможни няколко конфигурации.
А дали ще става за F1? Все пак не трябва да се пренебрегва тази опция :)
А дали ще става за F1?
Не.
Както упоменах по-горе, по проекта се работи отдавна. Ето една V-симулация, която пресъздава доста точно трасето, отчитайки и денивелацията. Определено ще бъде класа над това в Серес.

• Like
^^ Е-хе, и като Серес да стане, пак би било голям успех.
  • Like
Reactions: 1
Лееелеее колко съм карал на тази карта :D
  • Like
Готов съм още на "черен път" да я тествам! :)

Avus, имам предложение, което може да предадеш на твоите познати: към дългия layout да се добави опция за шикан.
  • Like
Готов съм още на "черен път" да я тествам! :)

Avus, имам предложение, което може да предадеш на твоите познати: към дългия layout да се добави опция за шикан.
Маркирай на картинка какво имаш предвид.
Проектът е прекрасен и стискам палци да се реализира. Дано успее с реализацията му и финансирането, като се надяваме, че шишитата да не правят пак опити да вземат бизнеса на баща му, както се пробваха миналата година.
  • Like
Reactions: 2
За съжаление поредния проект, който ще си остане само идеен и ще го гледаме само на рендери. Проек с такъв мащаб дори и в София не може да се реализира, какво остава в провинцията, какво остава точно в Сливен (град с много потенциал но
тотално провален за последния четвърт век).
Какво значение има за такъв проект дали ще е на жълтите павета или на 2-3 часа от тях?
Avus, нещо такова:

Предложенията ми са очертани в синьо:
- примерно шикан подобен на този преди последния завой на Нюрбургринг
- завой със стесняващ радиус, подобен на 10. завой на Бахрейн или "лъжицата" на Сузука.
See less See more
  • Like
Avus, нещо такова...
Предадено и прието.
  • Like
1 - 20 of 22 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.