SkyscraperCity Forum banner
8741 - 8760 of 11371 Posts

·
We are all pax.
Joined
·
3,042 Posts
Zbor destul de frecvent cu Ukraine International si sunt rezonabili, mai ales daca prind aeronave Embraer. Seamana cu Aer Lingus la servicii, primesti un pahar cu apa din partea casei, dar personalul e ok si nu am avut niciodata intarziere la decolare decat din cauza conditiilor meteo.

Kievul e un oras tare fain, o Moscova la scara mai redusa, insa diferenta o fac oamenii. Mult mai amabili, mai prietenosi si mai deschisi fata de straini. In perioada asta e o adevarata "afacere" sa fii in Ucraina, preturile sunt extrem de avantajoase. Apartament de doua camere inchiriat pe un fel de Airbnb local in Liov a fost 15 EUR pe noapte, conditii de lux. Un pranz e cam 5-7 EUR, o calatorie cu metroul e 0.15 EUR. Taxiurile ieftine ca braga, in jur de 0.2 EUR/ km.
 

·
Registered
Joined
·
532 Posts
Aeroportul "internațional" Bacău ( autogara comunală?)
Sosește avionul, trec vreo 45 minute, nu ies decât cei fără bagaj de cală.
Explicații: până nu trec toți de control pașapoarte, nu se pun bagajele de cală pe bandă,
s-au furat valize...incredibilă soluția găsită, în loc ca cel care păzește ieșrea să verifice actul de identitate cu numele de pe valiză sau să fie mai multe ghișee de control pașapoarte.

Oricum se va schimba ceva, că se construiește un nou terminal, cred, că e un schelet de construcție, lângă.
 

·
Revista presei prahovene
Joined
·
1,711 Posts
Recent am zburat cu Lufthansa pe relatia Helsinki Vantaa - Frankfurt - Bucuresti Otopeni. Surpriza a venit la Frankfurt unde, dupa ce am efectuat transferul, am regasit acelasi echipaj si avion Airbus 320-200.

Doua fotografii de pe drum:

Helsinki:


Frankfurt:

 

·
We are all pax.
Joined
·
3,042 Posts
De bine ce am laudat Ukraine International, ieri am avut o intarziere de 3 ore la plecarea din Viena. Ca asa e in tenis, sa ma invat minte! :)
 
  • Like
Reactions: MHN and andreyn

·
Registered
Joined
·
134 Posts
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primele șase luni ale anului 2016, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 4.913.979 pasageri și 56.584 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 4.911.721 de pasageri şi 51.149 mişcări de aeronave.

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în primul semestru din 2016 a înregistrat o creştere relevantă, de 16,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 10 milioane de pasageri în întreg anul 2016.

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european. Astfel, în primele șase luni ale anului 2016, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 8,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În primele șase luni ale anului, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au operat 37 de companii aeriene, care au transportat pasageri către 92 de destinaţii


Mi-a placut imaginea :)

Sursa: https://www.facebook.com/BucAirports/

O extindere ceva sau poate doar o reorganizare si o planificare mai buna pentru a permite aceeasi crestere pe viitor?
 

·
Registered
Joined
·
1,041 Posts
^^
[...]Am vorbit cu directorul Aeroportului, Dorin Buda. Acesta ne-a explicat situaţia lucrărilor şi ce perspective imediate sunt.
„S-a finalizat drumul comunal spre Bozânta Mare. Acum se montează parapeţii, indicatoarele rutiere, iar din 4 iulie, după ce va fi predat administraţiei din Tăuţii Măgherăuş se va putea circula pe noul drum spre Bozânta Mare.
S-au executat săpăturile pentru regularizarea râului Băiţa. După cum se ştie, acest râu va fi deviat. S-a finalizat şi podul peste râul Băiţa, un pod cu o deschidere de 27 de metri. Regularizarea râului este gata în proporţie de 95 la sută. Constructorul preconizează ca pe 15 iulie să fie dat drumul râului pe noul curs.

Tot din 4 iulie vor începe lucrările la pistă. Până acum au fost dalele distruse, s-au refăcut rosturile de dilataţie. Urmează să se toarnă asfalt la celălalt capăt, pe pista veche. Acum se fac rigolele pe toată lungimea pistei. Excavările pe porţiunea de teren unde va fi mărită pista s-au terminat în mare proporţie. Mai este terenul unde e vechiul drum comunal, iar de luni (4 iulie) după ce va fi trecută circulaţia pe noul drum comunal vor putea fi finalizate aceste lucrări”, a spus Buda.

Directorul Aeroportului ne-a oferit şi câteva date despre partea de finanţare a acestor lucrări. Reamintim că mărirea şi modernizarea pistei costă peste 64 de milioane de lei plus TVA.
„Vorbim de Programul Operaţional pe Infrastructură Mare. Am înţeles că pe data de 15 iulie se va da posibilitatea pentru a se putea solicita finanţarea lucrărilor din banii europeni pe acest program în exerciţiul bugetar 2014-2020. Pe acest program sunt aceleaşi criterii de eligibilitate ca şi pe vechea cerere de finanţare. Există această posibilitate de a trece pe noul exerciţiul financiar, iar lucrările să fie decontate de UE. Avem şanse reale, suntem cuprinşi în Masterplan ca şi aeroport regional, este aceeaşi reţea europeană de transport... Mai mult, consultantul UE a spus că după Aeroportul de la Oradea, următorul care se impune a fi modernizat este cel din Baia Mare. În concluzie noi aşteptăm!
Nu s-a semnat niciun contract de finanţare pentru niciunul din marile proiecte de aici. Încă nu s-a tranşat definitiv din ce bani se vor realiza aceste lucrări. De pe vechiul exerciţiu bugetar sau de pe noul exerciţiu bugetar”, a spus directorul Aeroportului. Dorin Buda ne-a spus şi ce se va executa în perioada următoare, dincolo de lucrările de mărire a pistei.

În următoarele săptămâni, după realizarea pistei se vor face lucrările de balizaj, respectiv pe toată lungimea pistei de peste 2000 de metri şi lată de 45 de metri. După ce aceste operaţiuni vor fi realizate, companiile low-cost din România vor veni să vadă starea pistei şi coordonatele noi oferite de construcţie. Aceste verificări vor fi făcute şi de Tarom, de fapt compania de stat va face aceste operaţiuni de verificare înaintea celorlalte companii.

Dorin Buda a spus că au avut loc discuţii cu toate firmele ce operează în România şi, la modul general, toate sunt interesate a opera pe nord. În următoarele luni vom vedea cine vine şi cine rămâne.
Un articol din 01.07. Il gasiti integral aici: http://www.gazetademaramures.ro/un-santier-de-vis-aeroportul-international-baia-mare-18006
 

·
AUTOBANN.ED
Joined
·
55,817 Posts
Aerul ia locul drumurilor. Iaşiul bate tot la creşterea traficului pe aeroporturi: +115%


Traficul pe cele mai mari cinci aeroporturi din ţară a crescut în medie cu peste 30% în primul semestru al acestui an, ajungând la peste 6,6 milioane de pasageri, arată calculele ZF.

Pe primul loc în topul creşterilor este aeroportul din Iaşi, care a consemnat un avans de 115% faţă de perioada si*milară a anului trecut. Astfel, aeroportul din Iaşi se în*dreap*tă cu paşi repezi spre ţinta de 800.000-850.000 de pasa*geri propusă pentru acest an.

„Anul viitor es*ti*măm să ajun*gem la 1,2 milioa*ne de pasa*geri. Avem în plan un pro**iect care pre*ve*de dez*voltarea unui nou ter*minal pentru că ae*ro*portul a ajuns aproape de capa*ci*tate maximă. Odată cu creşterea tra**ficului vine şi ne**voia de in*ves*tiţii“, a spus Alexandru Anghel, vicepreşedinte al consiliului de administraţie al aeroportului din Iaşi, care se clasează pe locul patru ca şi trafic în România.

Al doilea loc în topul majorărilor îl ocupă aeroportul din Bacău, al cincilea cel mai mare, cu un plus de 19% faţă de anul precedent. Trafic în creştere au avut şi aeropor*turile din Bucureşti, Timişoara şi Cluj, astfel că primele cinci aerogări din România ar putea ajunge la un total de peste 14 milioane de pasageri, conform calculelor ZF.
 

·
Борітес&
Joined
·
6,702 Posts
De bine ce am laudat Ukraine International, ieri am avut o intarziere de 3 ore la plecarea din Viena. Ca asa e in tenis, sa ma invat minte! :)
Well, that's Ukraine International Airlines. In summer season they always have a lack of planes. Though, the ticket prices are quite affordable.
 

·
Registered
Joined
·
827 Posts
Nu vad utilitatea a doua aeroporturi la 60km distanta, Baia Mare si Satu Mare. Sa zicem ca unul ar prinde 3xW catre Bucuresti, si 2-3 zboruri Wiz/Blue catre Vest. Clujul e la 3 1/2 ore distanta, mai ia si el din pax.
 

·
Registered
Joined
·
1,041 Posts
Nu vad utilitatea a doua aeroporturi la 60km distanta, Baia Mare si Satu Mare. Sa zicem ca unul ar prinde 3xW catre Bucuresti, si 2-3 zboruri Wiz/Blue catre Vest. Clujul e la 3 1/2 ore distanta, mai ia si el din pax.
3xW catre Bucuresti?!
Eu iti garantez ca umpli 2 avioane pe zi daca ai preturi decente!
Sunt convins ca rutele interne (in special catre Bucuresti) vor creste substantial in urmatorii ani..
 

·
Registered
Joined
·
3,739 Posts
8741 - 8760 of 11371 Posts
Top