SkyscraperCity banner

341 - 360 of 619 Posts

·
ardelean 100%
Joined
·
288 Posts
^^Solaris Trolino (varianta troleibuz al Urbino).:cheers:

Ma intreb la ce pret au fost achizitionate aceste troleibuze, plus autobuzele...Ma gandeam sa fac o comparatie (la toate cap., inclusiv la pret)cu cele produse la noi in tara...nu de alta dar, daca tot suntem romani... sa sustinem economia noastra, nu pe cea a polonezilor sau a altora de aiurea.
 

·
Registered
Joined
·
971 Posts
Discussion Starter #344
Primarul municipiului Baia Mare a gasit o metoda ingenioasa de a amenaja piste pentru biciclisti pe principalele artere de pe raza orasului

Administratia Publica Locala a municipiului Baia Mare va demara in primavara acestui an, odata cu lucrarile edilitare specifice anotimpului, delimitarea speciala a unor artere principale din oras, pentru a oferi si biciclistilor posibilitatea de a circula in siguranta. Initiativa ii apartine primarului municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, care doreste sa vina in intampinarea cetatenilor care doresc sa faca miscare, dar si a celor care folosesc bicicleta ca mijloc de transport.

In prima etapa se vor amenaja in jur de 12 kilometri de piste noi. Lucrarile vor demara peste doua saptamani, odata cu marcarea drumurilor si parcarilor. Pe viitor, in oras vor fi amplasate si puncte de inchiriere de biciclete, asta dupa ce vor exista trasee suficiente. In aproximativ doua saptamani va fi prezentata o harta care va contine toate pistele pentru biciclistii baimareni. Realizarea unei retele de piste pentru biciclisti este, in opinia edilului baimarean, o necesitate care trebuie pusa in practica cat mai repede. Primarul Catalin Chereches spune ca isi doreste incurajarea unui mod de viata cat mai sanatos pentru cetatenii municipiului.

„Trebuie sa facem cativa pasi hotarati. Prima obligatie este aceea de a avea in municipiul Baia Mare piste de bicicleta, pe care sa le punem la dispozitia celor care fac miscare, celor care doresc sa utilizeze acest tip de transport. Unii cred ca merg la munca cu bicicletele, altii le folosesc doar pentru petrecerea timpului liber. Din alta perspectiva, cred ca trebuie sa incurajam si noi, autoritatea locala, un mod de viata mai sanatos“, a spus primarul Catalin Chereches.

Pistele vor fi marcate corespunzator si vor contine si o serie de elemente de protectie pentru biciclisti. In zonele intens circulate vor fi amplasati stalpisori, pentru ca autoturismele sa nu poata patrunde pe pistele pentru biciclisti.

„Am o modalitate prin care vreau sa delimitam de carosabil pistele de biciclete, o modalitate nu foarte ieftina, dar foarte eficienta. Cred ca in aceasta primavara vom putea vorbi de o retea adevarata de piste de biciclete. Bineinteles ca dorinta noastra majora este ca pe malurile Sasarului, la un moment dat, dupa ce vom finaliza al doilea Plan Integrat de Dezvoltare Urbana, sa avem doua artere, stanga si dreapta, pe cele doua maluri, pentru biciclisti. Cred ca trebuie sa impulsionam acest mod de viata, aceasta placere pe care o au unii dintre baimareni“, a adaugat primarul Chereches.

In viitor, cei care doresc sa se plimbe cu bicicleta in municipiul Baia Mare vor putea inchiria un astfel de mijloc de transport de la punctele pe care municipalitatea are de gand se le amenajeze, pe modelul marilor capitale europene.
sursa: www.emm.ro

eu, personal, apreciez aceasta initiativa! :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
971 Posts
Discussion Starter #345
Centrul vechi al Baii Mari, inchis circulatiei rutiere, pe perioada verii

Pe perioada verii, centrul istoric al Baii Mari ar putea fi inchis circulatiei auto. Masura propusa de municipalitate a reunit proprietarii de localuri din centrul vechi al orasului intr-o discutie deschisa. Majoritatea celor care deruleaza afaceri in zona au ridicat problema aprovizionarii localurilor, in mare parte fiind de acord cu restrictionarea accesului masinilor in piata. [...]
articolul integral: http://www.ziarmm.ro/centrul-vechi-al-baii-mari-inchis-circulatiei-rutiere-pe-perioada-verii/
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Cineva stie care e stadiul lucrarilor in zona electrolizei, granicerilor? In teorie, in urmatoarele luni, ar trebui finalizate.
 

·
Registered
Joined
·
971 Posts
Discussion Starter #347
Cineva stie care e stadiul lucrarilor in zona electrolizei, granicerilor? In teorie, in urmatoarele luni, ar trebui finalizate.
Pai, pe Electrolizei si Oborului nici macar nu au inceput lucrarile. Cu siguranta strada Granicerilor va fi terminata pana in toamna.
 

·
ardelean 100%
Joined
·
288 Posts
Unde sunt politicienii alesi de noi ca sa ne spuna acum CUM SI DE CE A FOST RESPINS BAIA MARE-PETEA din master planul celor de la putere ??? Putem sa ne luam la revedere de la proiectul asta.Definitiv.Mai multe detaliihttp://ampost.ro
 
  • Like
Reactions: sorinucu

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Oamenii din doua localitati din Zona Metropolitana Baia Mare vor avea conditii de transport similare celor din municipiul resedinta de judet. Pentru a uniformiza conditiile din mijloacele de transport in comun, societatea Urbis a achizitionat, prin licitatie, din Elvetia, trei autobuze care vor deservi populatia din Recea si Tautii Magheraus.

Cele trei mijloace de transport, cu o vechime de 10 ani, sunt moderne, cu podea coborata pe toata suprafata, cu sistem kneeling pentru inclinarea la bordura, trapa pentru persoanele cu dizabilitati, aer conditionat, afisaj electronic. Aceste facilitati sunt similare cu cele pe care le au autobuzele folosite in acest moment in Baia Mare.„Am vazut cu satisfactie ca cei de la societatea Urbis au inteles faptul ca toti locuitorii din zona metropolitana trebuie sa circule in aceleasi conditii. In acest sens au facut o licitatie pentru achizitionare de autobuze care sa aiba aer conditionat si aceleasi conditii de transport ca si cele pe care le avem in Baia Mare. Sunt autobuze rulate, dar de calitate si la un pret foarte bun si care indeplinesc toate conditiile de confort, astfel incat sa fie multumiti si cei din afara municipiului Baia Mare si sa putem, pas cu pas, sa avem un transport in comun unitar”, a precizat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Edilul baimarean a precizat ca isi doreste sa vada societatea Urbis profitabila si cu o politica indreptata catre cetateni, la fel ca in marile capitale europene. Intocmai ca in Paris sau Londra, si in Baia Mare toti oamenii ar trebui sa aiba posibilitatea de a circula civilizat cu mijloacele de transport in comun, a mai spus Catalin Chereches.

„Dorinta noastra este sa ajungem la un moment dat, si timpul acela sa fie cat mai scurt, sa vedem societatea Urbis profitabila, respectata de catre cetateni, sa vedem ca respecta cetatenii si pe cei care utilizeaza mijloacele de transport in comun, si toate acestea pentru a putea sa consolidam relatia pe care o avem cu autoritatile locale din cadrul Zonei Metropolitane si cu fiecare cetatean in parte care utilizeaza mijloacele de transport in comun. Noi vrem ca si in Baia Mare, dar si in celelalte unitati administrativ-teritoriale din Zona Metropolitana, transportul in comun sa nu fie o chestiune de rusine sau doar pentru cei foarte saraci. Trebuie sa fie un mijloc pentru toti cetatenii, inclusiv functionari, elevi sau cei care chiar au nevoie si care sa prefere la un moment dat sa isi lase masina in garaj si sa aiba un autobuz curat, civilizat, la scara blocului, care sa ii duca ieftin, acolo unde isi doresc”, a adaugat Catalin Chereches.

Cele trei autobuze receptionate astazi, 8 mai, au fost verificate si sunt gata sa fie introduse in circulatie imediat ce vor fi inscriptionate cu logo-ul si numele societatii Urbis, a municipiului Baia Mare si a Zonei Metropolitane.
http://www.emaramures.ro/Stiri/9782...s-a-achizitionat-trei-autobuze-moderne-VIDEO-
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Autoritatile maramuresene, insotite de conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), au perfectat astazi, 13 mai, colaborarea cu autoritatile ucrainene pentru ca lucrarile la podul de peste Tisa sa inceapa din toamna. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca investitia va fi executata de o singura companie. Reprezentantii CNADNR au dat asigurari ca pana cel tarziu in primavara anului viitor se va cunoaste care va fi constructorul care se va ocupa de executarea investitiei.

Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, spune ca impreuna cu Guvernatorul Regiunii Transkarpatia s-a stabilit grupul de lucru ce se va ocupa de implementarea proiectului. Practic, vor fi echipe ce vor actiona pe mai multe paliere: tehnic, administrativ, astfel incat intre cele doua state sa existe o colaborare deplina. In plus, reprezentantul Guvernului in teritoriu a declarat ca exista si sprijinul actualilor guvernanti romani pentru ca investitia sa fie dusa la capat.

„Narcis Neaga si echipa de la CNADNR, cu sprijinul total al premierului Victor Ponta si a ministrului Dan Sova, sunt foarte preocupati sa gasim o linie pentru a deschide judetul Maramures catre Vest, Est si de ce nu, sa-i dam o alta arie de dezvoltare”, a punctat prefectul Anton Rohian.

La intalnire au fost prezenti si oficialii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Acestia au afirmat ca lucrarile la podul de peste Tisa intra in linie dreapta. Documentatia tehnica va ajunge la sfarsit de saptamana la Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice pentru a fi analizata.

„In ceea ce priveste podul de peste Tisa, exista finantare. Pana la sfarsitul acestei saptamani vom trimite documentatia spre ANRMAP, iar cel mai tarziu in februarie-martie anul viitor vom avea constructorul selectionat care sa se apuce de lucrare. Lucrarile au intrat in linie dreapta. Din punctul nostru de vedere, al statului roman, in Ucraina acolo unde am fost ne-au lasat impresia ca partenerii nostri au aceeasi seriozitate si miza ca podul sa se construiasca. S-a discutat despre aceasta investitie ca o posibila investitie care va atrage mult trafic in zona, va rezolva problemele transportatorilor si care va fi prima investitie majora in zona din ultimii 20 de ani”, a precizat directorul CNADNR, Narcis Neaga.

De vineri, 16 mai, se va incepe procedura de licitatie pentru atribuirea investitiei.

„Ne-am deplasat astazi in vizita in Ucraina, alaturi de domnul prefect Anton Rohian si insotiti de directorul general al CNADNR Narcis Neaga si directorul adjunct al companiei, Andrei Cristian si directorul regionalei CNADNR Eugen Cecan. S-a luat in discutie foarte serios construirea podului de patru benzi peste Tisa. Vineri, studiul de fezabilitate va fi postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Investitia din 2009 a fost blocata, acum se reactualizeaza. Valoarea initiala a investitiei a fost de 10,6 milioane de lei. Reactualizarea e de 15 milioane de lei”, a spus consilierul local din Sighetu Marmatiei, Sorin Vlasin.

Pentru realizarea acestui proiect, Guvernul a alocat peste 10 milioane de lei. Demersurile pentru realizarea podului cu patru benzi au inceput in primavara anului 2013. Noul pod din beton ar urma sa aiba patru benzi si va face legatura cu Ucraina prin Sighetu Marmatiei.
http://www.emaramures.ro/Stiri/9804...e-pentru-realizarea-podului-peste-Tisa-VIDEO-
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Miercuri, 21 mai, va fi aprobat, prin Hotarare de Guvern, proiectul intocmit de administratia publica locala din Baia Mare in urma cu doi ani, prin care se vor transfera strazile Europa si Dumbravei catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, care va investi in reabilitarea si modernizarea lor. Cele doua strazi fac parte din actualul drum de ocolire, dar si din proiectul prin care se amenajeaza noul drum de centura al municipiului Baia Mare, care va prelua traficul greu din cartiere.

„Am primit o veste buna tocmai de la primul ministru al Romaniei, Victor Ponta, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o in Baia Mare si in judetul Maramures. Miercuri, in sedinta de Guvern va fi aprobata Hotararea cu privire la preluarea de catre CNADNR a strazilor Europa si Dumbravei, pe traseul actualei centuri, pe baza proiectului pe care noi l-am intocmit acum doi ani. Se va face reabilitarea si modernizarea acestor artere si vom putea avea o centura adevarata care sa ajute la preluarea traficului greu din cartierele municipiului Baia Mare. E un sprijin pe care premierul ni l-a promis si care se va realiza miercuri. Urmatorul pas, cel de incepere efectiva a lucrarilor, va avea loc foarte curand dupa promovarea Hotararii de Guvern”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.
http://www.emaramures.ro/Stiri/9815...R-se-aproba-miercuri-prin-Hotarare-de-Guvern-
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Din seria "tunel prin gutinu" , o alta poveste spusa de cei de la CNADNR sa nu taca.

Studiul de fezabilitate al drumului rapid Baia Mare – Vaja va fi revizuit. Proiectul inceput in 2005 a ramas doar la stadiul de promisiune, iar investitia a fost adusa in discutie de mai multe ori de autoritatile romane, fara efectuarea unor lucrari concrete. Oficialii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) au declarat recent in Baia Mare ca sunt preocupati de implementarea proiectului, dar trebuie identificata o sursa de finantare.

In urma cu aproape zece ani autoritatile anuntau ca sunt preocupate de realizarea unei legaturi rutiere rapide cu Ungaria. In acest context s-a lansat ideea demararii constructiei drumului rapid Baia Mare – Vaja. De atunci si pana acum proiectul a fost frecvent adus in discutie, fara sa fie gasita o solutie viabila. Oficialii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) spun ca pentru ca investitia sa poata fi demarata e nevoie de revizuirea studiului de fezabilitate.

„Noi avem drumul rapid, un studiu de fezabilitate al drumului rapid de la Baia Mare – Vaja. Incercam o revizuire a lui, o reactualizare a preturilor si cautam resursa de finantare”, a declarat seful Directiei Regionale Cluj din cadrul CNADNR.

Conducerea CNADNR a precizat ca intr-o prima faza se are in vedere construirea unui drum cu patru benzi, care in viitor ar putea avea chiar statutul de autostrada.

„Ideea noastra e sa facem un studiu de fezabilitate pentru o posibila autostrada si incepem sa construim un drum national cu patru benzi, de o banda jumatate pe sens, cu posibilitatea ca pe viitor, in conditiile in care traficul il va cere, sa se treaca la drum expres si apoi la profilul de autostrada. Probabil va fi autostrada in viitor”, a declarat directorul CNADNR, Narcis Neaga.

Conform proiectului, drumul expres ar urma sa intre din Ungaria in Romania prin apropierea localitatii Petea, va trece prin nordul municipiului Satu Mare, prin Odoreu si va continua paralel cu raul Somes. In localitatea Seini, soseaua va trece la sudul Somesului, iar in dreptul comunei Ardusat va trece in Maramures, ajungand pana in Baia Mare.
http://www.emaramures.ro/Stiri/9850...e-in-viitor-ar-putea-deveni-autostrada-VIDEO-
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Incepand din luna septembrie, baimarenii din Cartierul Vasile Alecsandri vor putea circula cu troleibuzul. Verificarile facute in teren astazi, 28 mai, au relevat ca proiectul privind imbunatatirea transportului public urban, prin extinderea retelei de troleibuz si a infrastructurii aferente in cartierul Vasile Alecsandri, este gata in proportie de 75%. Primele probe ar urma sa fie facute in luna august.

Reteaua de contact pentru troleibuze va avea o lungime de aproximativ 5,1 kilometri, cale dubla de rulare, pe urmatorul traseu: intersectia bulevardelor Traian si Republicii, bulevardul Republicii, bulevardul Unirii, strada Jandarmeriei, strada Granicerilor, strada Mihai Eminescu si Piata Izvoare. Potrivit managerului de proiect, Radu Bolchis, linia de contact este deja finalizata si mai trebuie facute doar legaturile cu linia existenta.

„Din punct de vedere al realizarii fizice a acestui proiect suntem la un stadiu de aproximativ 70-75%. Statia de subredresare a fost echipata si dotata corespunzator si trebuie doar conectata la posturile de transformare pentru asigurarea energiei electrice. Urmeaza ca in maximum o luna, o luna si jumatate, sa facem probele tehnologice ale acestei linii de contact si estimam ca, in functie si de anumite achizitii ce mai trebuie facute in cadrul proiectului, ca vom finaliza complet acest proiect in luna septembrie a acestui an”, a declarat Radu Bolchis.

Valoarea totala a proiectului, finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, este de aproape 18 milioane de lei.
http://www.emaramures.ro/Stiri/9880...lecsandri-finalizat-in-proportie-de-75-VIDEO-
 

·
Registered
Joined
·
1,005 Posts
S-a mai intamplat ceva legat de gara si autogara?


Amenzi zilnice pt. administratorii Garii si Autogarii
Quote:
Amenzi zilnice ii asteapta pe administratorii Garii si Autogarii, in urma controalelor zilnice dispuse de primarul Catalin Chereches, pe baza reclamatiilor venite de la cetateni
http://www.emaramures.ro/Video-Maram...de-la-cetateni
Demersurile facute de catre primarul municipiului Baia Mare de a prelua Gara CFR si Autogara din municipiul Baia Mare nu au avut pana acum succes. Ministerul Transporturilor, cel care administreaza Caile Ferate Romane, nu a investit in ultimii ani in Gara Baia Mare, dar nici nu doreste sa cedeze imobilul, care ar putea fi reabilitat de municipalitate. In cazul autogarii, vorbim de o societate aflata in prag de faliment, care in ultimii ani a permis deteriorarea cladirii, iar de investitii care sa asigure confortul calatorilor nici nu poate fi vorba. Baimarenii, dar si calatorii din alte orase care trec prin aceste doua gari sunt nemultumiti de lipsa de conditii.
 

·
Registered
Joined
·
686 Posts
flanker1 - nu , nu mai multe decat sti si tu . Am vazut acum doua zile o emisiune cu edilul orasului si spunea ca inca e in tratative cu cine trebuie ca sa treaca gara in patrimoniul orasului si spunea ca suma pentru modernizare ar fi o suma infima caci lucruri extraordinar de mari nu trebuie de facut , curatenie , un pic de vopsea , peroane asfaltate si alte chestii ce mai trebuiesc intr-o gara moderna . Cat despre autogara acolo e mai complicata situatia dat fiind ca autogara apartine in totalitate unei firme private .
 

·
nickson
Joined
·
3,312 Posts
iar copy/paste kilometric? poti sa faci un rezumat pentru mine?
Cu ce te-au suparat morosenii ? CucuBaule daca te deranjeaza articolul copy/paste poti accesa direct linkul care poate functiona sau nu. Pe mine nu ma deranjeaza ca a desfacut putin stirea si a afisat 2-3 poze, astea raman la postarile de acum 4-5 ani de obicei link-urile nu mai duc decat la un article not found sau error 404, asa macar stirea se pastreaza pe SSC. :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
761 Posts
Cu ce te-au suparat morosenii ? CucuBaule daca te deranjeaza articolul copy/paste poti accesa direct linkul care poate functiona sau nu. Pe mine nu ma deranjeaza ca a desfacut putin stirea si a afisat 2-3 poze, astea raman la postarile de acum 4-5 ani de obicei link-urile nu mai duc decat la un article not found sau error 404, asa macar stirea se pastreaza pe SSC. :cheers:
Eu credeam ca e forum de discutii...nu de trantit hodoronc-tronc articole intregi...ca sa parem activi. Dar e tara lu' Ponta...
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Reabilitarea si modernizarea strazii Granicerilor se va incheia in cel mult doua luni, cu tot ceea ce inseamna modernizarea structurii rutiere, a parcarilor, zonelor verzi si trotuarelor. Lucrarile sunt finantate din fonduri europene, iar valoarea lor se ridica la 23 milioane de lei. Investiti are ca scop principal cresterea accesibilitatii cartierului Vasile Alecsandri, prin imbunatatirea infrastructurii publice.

Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, a vorbit despre importanta acestui proiect, dar si despre stadiul lucrarilor, evidentiind faptul ca aceasta zona a fost, timp de mai bine de doua decenii, cea mai defavorizata din intreg municipiul.

„Acest proiect, referitor la modernizarea strazii Granicerilor, se apropie de final. In luna iulie se va finaliza aproape in intregime, in afara de ceea ce inseamna zonele verzi. Este un proiect important pentru acest cartier al municipiului Baia Mare care a fost foarte multa vreme uitat si neglijat. Este o investitie mult mai ampla, cu alte proiecte care dezvolta acest cartier. Cred ca nevoia cetatenilor din cartierul Vasile Alecsandri de a avea o artera de circulatie importanta reabilitata este satisfacuta, la fel si in ceea ce priveste parcarile si zonele verzi. Tot ceea ce inseamna cabluri, de diverse tipuri, au fost ingropate, iar peste acest proiect se suprapune si cel al extinderii liniei de troleibuz, ceea ce va genera un plus de confort pentru cetatenii din acest cartier”, a declarat Catalin Chereches.

In paralel cu acest proiect, administratia publica locala, din bugetul propriu, a realizat si locuri de parcare suplimentare pentru cetatenii din aceasta zona, in alveolele libere dintre blocuri. Primarul Catalin Chereches a precizat ca urmeaza ca in curand sa rezolve si cea mai mare nemultumire a cetatenilor din acest cartier, problema Craica, zona care trebuie dislocata.

„Strada Granicerilor se va transforma intr-un bulevard si eu cred ca vom fi mandri de acest proiect si bucurosi ca dupa 20 de ani de uitare si acest cartier incepe sa arate altfel. Bineinteles ca faza finala va fi alta, iar dorinta suprema a celor din acest cartier o cunoastem cu totii, ea nu e legata nici de linia de troleibuz, nici de zone verzi si nici de strada Granicerilor, ci e legata de zona Craica, care va trebui dislocata”, a precizat Catalin Chereches.
http://www.emaramures.ro/Stiri/9922...-a-anuntat-astazi-primarul-Catalin-Chereches-

Sper ca anul viitor sa inceapa sa bage toate cablurile in pamant.
 
341 - 360 of 619 Posts
Top