SkyscraperCity banner

1 - 20 of 2373 Posts

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)


Baia Mare (Latin: Rivulus Dominarum; German: Frauenbach; Hungarian: Nagybánya; Yiddish: באניע, Banya) is a municipality in northwestern Romania and the seat of Maramureş County. The city is situated about 600 kilometres from Bucharest, the capital of Romania, 70 kilometres from the border with Hungary and 50 kilometres from the border with Ukraine. Administratively, four villages are attached to the city: Blidari, Firiza, Valea Neagră and Valea Borcutului.

According to the 2002 census, the population of Baia Mare is 137,921.
 

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter #4
Primaria Cavnic si-a propus amenajarea unei noi partii de schi si a unei telegondole pana la sfarsitul anului
video
Primaria Cavnic a inceput, cu pasi timizi, lucrul la realizarea domeniului schiabil "Gutaiul Doamnei", care va cuprinde trei partii de schi si o instalatie de telegondola. Cu toate ca proiectul este inca in stadiul de... proiect, primaria mai avand de obtinut cateva avize si scoaterea terenului necesar pentru constructia partiilor din domeniul forestier, Alexandru Dragos, primarul orasului Cavnic, este increzator in faptul ca pana in iarna o partie si telegondola vor fi date in folosinta.

In ciuda crizei economice, Primaria Cavnic are in plan realizarea unei noi partii e schi pana la sfarsitul acestui an si a unei telegondole, urmand ca dupa aceea sa mai fie realizate alte doua partii. Domeniul schiabil "Gutaiul Doamnei" este cel mai important proiect demarat de Primaria Cavnic, investitia totala ridicandu-se la 10 milioane euro.

"In momentul de fata suntem intr-un stadiu avansat cu toata ducomentatia pentru a obtine aprobarile de rigoare pentru a putea incepe lucrarile la partii. Dorim ca in acest an sa realizam o partie si sa putem monta telegondola pe o lungime de 2,4 kilometri", a aratat Alexandru Dragos, primarul orasului Cavnic.

Iar daca banii sunt cea mai mare grija a tuturor in aceasta perioada, Primaria Cavnic nu trebuie sa isi faca probleme din acest punct de vedere, in momentul de fata avand la dispozitie 5 milioane lei pentru inceperea lucrarilor si promisiuni pentru obtinerea altor fonduri in viitorul apropiat.

"Din punctul de vedere al finantarii, in momentul de fata stam bine. Ideea in sine este sa obtinem cat mai repede toate avizele, dupa care sper ca la rectificarea de buget din luna august sa obtinem din nou bani ca sa putem face comanda pentru echipamente si sa putem continua lucrarile de amenajate", a mai spus Dragos.

In momentul de fata, in Cavnic sunt amenajate sapte partii de schi care au devenit apreciate printre practicantii sporturilor de iarna datorita accesibilitatii lor si a conditiilor bune pe care le ofera. Ca o noutate, saptamana trecuta a fost inaugurata in Cavnic o partie artificiala de schi, lunga de 100 de metri si lata de peste 20, pe care se pot face slalomuri chiar si la peste 30 de grade Celsius.
 

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter #6
Intersectia din fata de la McDonalds a fost reabilitata
Datorita unor erori de proiectare au existat niste denivelari destul de mari
 

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter #8
In zona magazinului Maramures vor fi amenajate 136 de locuri de parcare

linkIn sedinta Comisiei municipale de sistematizare a circulatiei s-a discutat problema amenajarii si reconfigurarii locurilor de parcare de pe B-dul Unirii, in zona Magazinului Universal Maramures.
Acolo se vor crea cateva zeci de noi locuri de parcare prin reconfigurarea parcarii existente si extinderea suprafetei destinata stationarii masinilor. Pe partea pe care este situat "Maramuresul" vor fi 73 de locuri de parcare, iar in fata magazinului Util, alte 63.
 

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter #10
Atrium Center din Baia Mare nu va mai fi mall, ci parc de retail

link
Centrul comercial Atrium Center din Baia Mare, proiectat sa fie construit in partea de vest a orasului, in zona Piritei, nu va mai fi mall, ci parc de retail. Reconfigurarea afacerii a fost motivata de dezvoltator prin faptul ca deschiderea mall-ului Gold Plaza a fost anuntata pentru acest an, iar construirea a doua centre comerciale similare, in aceeasi zona, nu este rentabila.

In Baia Mare nu se va mai construi mall-ul Atrium Center, ci un parc de retail, ca urmare a faptului ca Futureal va deschide in acest an Gold Plaza. Proiectul “Atrium Center Baia Mare” este detinut la aceasta ora de fondul de investitii britanic Carpathian (75%) si de managerul dezvoltatorului Atrium Center, Michael Israeli (25%).

Dupa ce actionarul majoritar, Carpathian, a renuntat la proiectul mall-ului din Baia Mare, actionarul minoritar, Michael Israeli a anuntat ca deja cauta parteneri care sa cumpere actiunile majoritare si ca afacerea a fost reconfigurata. Pentru a nu construi ceva similar cu Gold Plaza, proiectul s-a transformat in ceva complementar, respectiv un parc de retail.

Viceprimarul Istvan Ludescher a mentionat ca inca nu a fost depusa nicio solicitare pentru schimbarea PUD-ului. “Daca vor sa faca altceva, trebuie sa vedem daca proiectul se incadreaza in Planul Urbanistic Zonal (PUZ), pentru ca acum au autorizatie pentru un mall, un centru de agrement si pentru cumparaturi. Daca noul proiect nu se incadreaza in regulamentul de urbanism al PUZ, atunci trebuie sa elaboreze un alt PUZ”, a explicat Ludescher.

Atrium Center a fost cel de-al treilea centru comercial si de divertisment anuntat a se construi in Baia Mare. Investitia anuntata era de peste 50 milioane euro, centrul comercial urmand sa fie construit pe un teren de 12,5 hectare, in partea de vest a orasului, pe terenul din zona Piritei din Baia Mare.

Proiectul initial prevedea 60.000 de metri patrati de constructii, din care 40.000 de metri patrati urmau sa fie inchiriati. Mall-ul urma sa aiba un hipermarket, peste 160 de magazine (restaurante, cafenele, fast-food-uri), precum si o zona de divertisment care includea casino, bowling, cinema multiplex, loc de joaca pentru copii, sala de fitness. De asemenea, mall-ul urma sa detina o parcare de peste 1.000 de locuri.

In mai 2007, grupul britanic de investitii si servicii financiare Dawnay Day a intrat pe piata de real estate din Romania, anuntand investitii de 185 milioane euro in construirea unor centre comerciale “Atrium Centers” in Arad, Cluj si Baia Mare.

In august 2007, Consiliul Local Baia Mare a aprobat Planul Urbanistic Zonal preliminar pentru obiectivul „Zona de locuit, comerciala, culturala, distractie si turism” pe strada Dragos Voda, beneficiari fiind SC BM Atrium Center SRL din Arad si SC Unio SA din Baia Mare. Deschiderea shopping center-ului era planificata pentru aprilie 2009, insa din cauza crizei economice constructia nu a demarat.

Diferenta dintre un mall si un parc de retail este explicata de catre dezvoltatori prin dimensiunea investitiei - parcul de retail necesita o investitie mai mica, fiind, in fapt, o grupare de mai multe magazine cu amanuntul, depozite si supermarketuri asociate cu parcare.

Parcul de retail este o afacere din care, cel putin in aparenta, ambele parti castiga usor: dezvoltatorii pot inchiria mai rapid spatiul pentru ca ofera preturi mai reduse decat in cazul unui mall si incearca sa mentina calitatea proiectului printr-un design inteligent si prin tehnologia de constructie, iar firmele castiga prin faptul ca platesc chirii mai mici, ceea ce le da posibilitatea sa-si vanda produsele la preturi mai reduse, insa in cantitati mai mari.

In plus, pentru ca bancile sa finanteze un mall, procentul de inchirere trebuie sa fie de 50-60%, conditie dificil de atins in conditiile crizei economice si care i-a determinat pe multi dintre dezvoltatori sa isi reconfigureze conceptul comercial in parc de retail.
asa ar fi trebuit sa arate mall-ul

in zona incercuita cu rosu se construieste Gold Plaza, deci ar fi fost cam la cateva sute de metri distanta mall-urile....
 

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter #11
Dupa 10 ani de la dezastrul ecologic in Baia Mare se va face un referendum, care daca va fi aprobat va interzice utilizarea cianurii in exploatariile miniere pe raza municipiului Baia Mare. Deasemena se va vota si inchiderea societatii Romplumb - o sursa si mai mare de poluare (cu metale grele):banana:


Referendum „anti-cianură“, o miză cu greutate
mai mult
Băimărenii pot decide azi interzicerea exploatării aurului cu ajutorul cianurilor în oraş, dar şi închiderea Romplumb. Pe lângă faptul că oraşul va scăpa de două importante surse de poluare, votul cetăţenilor va avea repercursiuni negative pe piaţa muncii. Circa o mie de persoane ar rămâne fără loc de muncă.

Referendumul „Anti-cianură” a reuşit să împartă băimărenii în două tabere. Pentru a avea succesul scontat de către ecologişti, mâine ar trebui să voteze „NU“ 63.000 de locuitori ai municipiului reprezentând 50% plus 1, din populaţia cu drept de vot.

„Ne-au omorât cu poluarea“

"Ne-au omorât cu poluarea în Baia Mare. Am reuşit să-i oprim odată şi vom reuşi şi a doua oară", a declarat Vasile Tătar, preşedintele Asociaţiei 22 Decembrie din Baia Mare, militanţi fervenţi împotriva deschiderii Romaltyn.

Referendumul organizat la Baia Mare este urmarea unui scandal provocat de către Primăria municipiului care în anul 2007 a eliberat nu mai puţin de trei autorizaţii de construcţie pentru Romaltyn Mining, societatea care vrea să exploateze minereurile aurifere de pe raza oraşului şi din împrejurimi. În luna aprilie a acestui an, o parte dintre consilierii locali băimăreni au adus în discuţie oportunitatea redeschiderii activităţii societăţii prin înnoirea autorizaţiei şi atunci a început scandalul. „Nu vream cianuri pe raza municipiului. Este exclus. Avem copii şi nepoţi de crescut şi aşa nu se mai poate”, a Gheorghe Grădinaru, consilier local, unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai referendumului.ADVERTORIAL – Cianura, singura "arma" cu care Baia Mare poate distruge haldele de steril de langa oras
mai mult

Peste 500 de halde de steril rezultate din exploatarea miniera si 15 iazuri de decantare care contamineaza aerul, solul si apele de suprafata sunt doar cateva dintre mostenirile toxice lasate Maramuresului de minerit. Autoritatile maramuresene cunosc situatia, insa nu pot decat sa ridice din umeri, sperand ca se vor gasi resurse financiare pentru lucrarile de inchidere a minelor, dar mai ales pentru cele de ecologizare. Ingrijorarea cea mai mare este legata de iazul de la Flotatia Centrala, unde sunt depozitate in jur de 500.000 de tone de pirita arsenioasa, extrem de toxica pentru organism. Vantul poarta praful incarcat cu pirita si arsen pana departe, iar apa de baut poate fi otravita de arsenul care se infiltreaza in panza freatica nu doar in zona haldei, ci pe o suprafata de zeci, chiar sute de kilometri.

Remin Baia Mare nu a facut niciun fel de lucrari pentru ecologizarea iazului si, tinand cont de ritmul lent al investitiilor pe linie de mediu, nici nu va face prea curand ceva. Prin urmare, locuitorii din Baia Mare, Tautii de Sus, Satu Nou de Sus, Baia Sprie dar si din alte localitati din jurul lor sunt expusi otravurilor care vin din aer si din apa.
Intr-un studiu finantat de Comisia Europeana si care a fost realizat in Romania, Ungaria si Slovacia, s-a mentionat ca "arsenicul anorganic este un cancerigen puternic". La studiul realizat pe durata a trei ani (2002-2005) au participat oameni cu varste cuprinse intre 30 si 79 de ani din cele trei tari.

Milioane de tone de otravuri lasate in voia sortii la Flotatia Centrala

Pe langa cele circa 8 milioane tone de steril cu metale grele, pe halda de la Flotatia Centrala sunt 500.000 de tone de pirita arsenioasa, pe care nimeni nu le supravegheaza, dar cel mai grav nu incearca sa le emine chiar daca fiecare zi care trece inrautateste situatia. Piritele de la Mina Suior, depozitate pe Iazul Central, contamineaza, in primul rand, apa. Specialistii in domeniu cunosc foarte bine riscurile la care este expusa populatia. Fiecare cana de apa pe care o beau cei care locuiesc in preajma haldei cu pirite este o amenintare la sanatatea lor, doar ca localnicii nu stiu prea bine cat de nociv este arsenul.

Informatiile legate de impactul negativ al arsenului asupra organismului sunt de-a dreptul alarmante. Expunerea la arsenic anorganic poate cauza iritarea stomacului si a intestinelor, scaderea generarii de globule albe si rosii din sange, schimbari ale pielii si iritatii ale plamanilor. O expunere ridicata la arsenic anorganic poate cauza infertilitate si pierderi de sarcina la femei, si poate cauza afectiuni ale pielii, scaderea rezistentei la infectii, distrugerea inimii si lezarea creierului la femei si la barbati. Specialistii vorbesc chiar de o intensificare a evolutiei cancerului, mai ales a celui de piele, plamani, ficat si a cancerului limfatic, la cantitati importante din otrava care se gaseste pe halda de steril.

Metalele grele si arsenul de pe halda se raspandesc treptat si omoara pe nevazute

Efectul cancerigen al arsenului a fost prima data observat in urma cu mai mult de 100 de ani de catre Hutchinson (1887) care a constatat ca un numar neobisnuit de mare de tumori se dezvolta la pacientii tratati cu compusi arsenicali. In 1980, in revizia pe care a realizat-o Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului a determinat faptul ca toti compusii anorganici ai arsenului sunt cancerigeni pentru piele si plaman (expunere prin inhalare) la om.

Efecte la fel de nocive au si metalele grele - plumbul, cadmiul, zincul etc. - din cele peste 8 milioane tone de steril ce formeaza halda de la Flotatia Centrala.

De la infiintarea haldei, in anii '70, baimarenii inhaleaza neputniciosi pulberile cu otrava, ridicate in aer la fiecare adiere de vant, dar pentru autoritati nu a fost o prioritate sa ecologizeze iazul de la Flotatia Centrala. De altfel, pana in prezent un singur iaz de la fostele exploatari miniere din Maramures a fost inchis si ecologizat corespunzator, iar interventia a fost facuta de o companie privata. Este vorba despre iazul Meda, aflat chiar la intrarea in Baia Mare, peste care acum creste iarba.
Ungurii, cu ochii pe referendumul băimărean
http://www.adevarul.ro/locale/baia_mare/Ungurii-cu_ochii_pe_referendumul_baimarean_0_304769637.html
Reprezentanţii postului naţional de televiziune „Duna TV „ din Ungaria şi-au trimis corespondenţii la Baia Mare ca să relateze desfăşurarea referendumului antipoluare, pas cu pas. Aceştia şi-au manifestat interesul pentru scrutin, încă de la deschiderea urnelor la ora 8.00.

Încă de la primele ore ale dimineţii, corespondenţii maghiari, veniţi la Baia Mare, au putut fi observaţi în holurile Primărie în timp ce luau interviuri persoanelor direct implicate în referendumul de astăzi. Băimărenii sunt aşteptaţi la urne până la ora 20.00, pentru a-şi exprima opţiunea, dacă sunt de acord sau nu cu folosirea de tehnologii miniere pe bază de cianură sau plumb în Baia Mare.
cateva imagini cu haldele de steril de pe langa Baia Mare
 

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter #13
300.000 de euro pentru un showroom Mazda
http://www.capital.ro/articol/300-000-de-euro-pentru-un-showroom-mazda-137542.html


Dealerul ATP Exodus a deschis la Baia Mare un showroom Mazda desfăşurat pe 350 de metri pătraţi, primul în zona de nord a României, a anunţat importatorul mărcii japoneze Mazda Central & south East Europe.

Potrivit reprezentanţilor partenerului Mazda, valoarea investiţiei în showroom a fost de 300.000 de euro fără TVA.

ATP Exodus este cel de al 13-lea dealer Mazda în România, iar showroom-ul deschis la Baia Mare este a 16-a reprezentanţă a mărcii.

În cadrul noului showroom vor putea fi achiziţionate modelele Mazda2, Mazda3, Mazda5, Mazda6 şi Mazda CX-7.

Dealerul este şi reprezentantul Mercedes în Baia Mare.

Vânzările Mazda în românia au ascăzut în premele şase luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 33,6%, la 298 de unităţi.
ATP Exodus a deschis acum 2 ani la Baia Mare cel mai mare centru service si de vanzari Mercedes din Europa Centra si de Est.

2008: Municipiul Baia Mare este localitatea in care functioneaza cel mai mare centru autorizat de vanzari si service Mercedes-Benz si EvoBus din Europa Centrala si de Est (45.500 de metri patrati), dupa o investitie de 20 de milioane de euro facuta de compania locala ATP Exodus. Inaugurarea oficiala a centrului a avut loc vineri la sediul de pe bulevardul Bucuresti, la intrarea dinspre Recea, intr-o atmosfera de lucru intens, asta pentru ca nu s-a reusit amenajarea la timp a spatiului si imprejurimilor. Prin urmare, o parte dintre salariati au putut fi vazuti dand cu matura, iar altii in timp ce curatau birourile. Pe ultima suta de metri inainte de taierea panglicii de catre autoritati s-a asfaltat parcarea si s-a amenjat show-room-ul Mercedes, unde ”vedeta” a fost ultimul model SLR McLaren, o masina in valoare de peste 550.000 de euro.dm drogerie markt deschide al 25-lea magazin in Baia Mare
http://www.magazinulprogresiv.ro/st..._deschide_al_25_lea_magazin_in_Baia_Mare.html
dm drogerie markt deschide in Baia Mare al 25-lea magazin pe data de 29 iulie 2010 continuand expansiunea sa nationala.

Cu 25 de magazine deschise − in Timisoara (2), Bucuresti (Vitan, Berceni, Militari, Pantelimon), Galati, Deva, Cluj Napoca (2), Arad (3), Constanta (2), Braila, Oradea, Targu-Mures (2), Pitesti, Resita, Buzau, Lugoj (jud. Timis), Sibiu si Baia Mare.− dm drogerie markt isi continua expansiunea agresiva in Romania.

„Ne bucuram ca in cei peste 2 ani de prezenta in Romania am dezvoltat reteaua noastra de magazine, ajungand la 25 de locatii in 16 orase. Ne propunem sa mentinem ritmul accelerat de expansiune pentru a ne consolida pozitia de lideri de piata pe segmentul de drogherii.
Magazinele noastre conving prin raportul pret-calitate, varietatea sortimentatiei si in special prin produsele private-label importate din Germania”, declara Mag. Milan RADIN M.B.A., director general dm drogerie markt Romania.

Holding-ul dm drogerie markt GmbH, avand in prezent peste 2.300 de filiale in Europa, a incheiat anul fiscal 2008/2009 cu o cifra de afaceri 5,211 miliarde euro.
Partea austriaca (Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia-Hertegovina, Romania, Bulgaria) a inregistrat in prima jumatate a anului, la 31 martie 2010, o crestere a cifrei de afaceri de peste 7,8 % comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009.

dm drogerie markt este prezent acum cu 256 magazine in Ungaria, 188 in Cehia, 95 in Slovacia, 62 in Slovenia, 125 in Croatia, 30 in Serbia, 33 in Bosnia-Hertegovina, 16 in Bulgaria si acum si cu 25 in Romania.
 

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter #14
Referendumul anti-cianura a esuat.
Apropo haldele de steril de pe langa Baia Mare contin aur (+ alte metale grele ) in valoare de peste 200 mil euro.

Romaltyn Minig Baia Mare investeste 14 mil. dolari in tehnologie

Romaltyn Mining Baia Mare a anunţat, miercuri, că va investi peste 14 milioane de dolari în tehnologii ecologice specifice industriei miniere, informează un comunicat al companiei.

După preluarea fostei societăţi Aurul, noii proprietari ai companiei britanice Romaltyn au început investiţiile în Baia Mare în conformitate cu normele europene care privesc creşterea siguranţei în exploatare, unele fiind finalizate, altele în curs.

Accidentul de la societatea Aurul din 30 ianuarie 2000 a determinat luarea unor măsuri stricte în utilizarea cianurii. Accidentul ecologic, când în iazul de la Bozânta Mare s-a produs o breşă de 25 de metri prin care s-au scurs aproximativ 100.000 de metri cubi de steril cu conţinut de cianuri ce au contaminat râurile Lăpuş şi Someş, dar şi Tisa şi Dunărea, a provocat o reacţie din partea oficialilor europeni, care au elaborat, în anul 2002, împreună cu Asociaţia Europeană a Industriilor Miniere, Minereurilor şi Mineralelor Industriale un Cod internaţional pentru managementul cianurii - producerea, transportul şi folosirea cianurii în producţia de aur.
 

·
Registered
Joined
·
686 Posts
Ohooo de cand nu am mai intrat eu pe acest site vad ca are thread separat Baia Mare :D Pentru cei care nu stiau la threadul Nord-Vest intr-o vreme eu eram cel cu "actualizarile" :))
Acum ca Baia Mare e separat , e timpul pentru mai multe poze si update-uri :D Deseara vor sosi primele poze cu niste update-uri :D
Cat mai pulte postari pe Baia Mare :))
 

·
Registered
Joined
·
686 Posts
Doua blocuri de locuinte aproape de finalizare , plus stadiul constructiei la catedrala episcopala

Bloc 1

Bloc 2 - situat chiar langa victoria residence

In plan indepartat stadiul lucrarii la catedrala
 

·
Registered
Joined
·
509 Posts
Discussion Starter #19
Cum arata singurul mall in constructie din Romania (GALERIE FOTO)

http://www.dailybusiness.ro/stiri-r...in-constructie-din-romania-galerie-foto-47570
Gold Plaza Baia Mare este singurul mall aflat in constructie pe piata locala, alte zeci de proiecte anuntate fiind oprite de criza. Aproape finalizat, mall-ul simbolizeaza incheierea etapei fericite a pietei imobiliare si in acelasi timp prevesteste o perioada viitoare in care noile inaugurari vor fi doar cazuri izolate.
Programat sa fie deschis la sfarsitul lui octombrie sau inceputul lui noiembrie 2010, mall-ul Gold Plaza Baia Mare este aproape gata, in prezent lucrandu-se la finisaje. Acesta este singurul mall de pe piata care are o data de inaugurare concreta, restul investitiilor de pe acest segment pe piata fiind in prezent in asteptare.

In plus, singurele centre comerciale care ar putea fi construite in perioada urmatoare sunt fazele de retail park ale unor proiecte mari cum ar fi Coresi Brasov sau Pallady Shopping Center, segment unde cererile de inchiriere sunt inca numeroase. Mall-urile din aceste proiecte sunt investitii care nu vor demara mai devreme de 2012.

Chiar daca cu o usoara intarziere fata de data de inaugurare anuntata anul trecut, oficialii Futureal, dezvoltatorul proiectului Gold Plaza, sunt in grafic cu lucrarile de constructii. Totusi, nici acest proiect nu a fost ocolit de amanari ale termenelor de livrare. Programat initial sa demareze in 2007 si sa fie finalizat in 2008, mall-ul a suferit din start o intarziere de un an, contructia fiind inceputa de fapt in 2008. Ulterior finalizarea proiectului a fost amanata pentru finalul lui 2009, iar apoi din nou pentru toamna lui 2010.

Precontractele de inchiriere au fost semnate preponderent inainte de criza, insa compania a continuat sa mai atraga chiriasi, chiar daca intr-un ritm mai lent, si in 2009 si 2010. In prezent, mall-ul din Baia Mare este precontractat in proportie de 80%.

Cei mai importanti chiriasi sunt hypermarketul Cora si retailerii de fashion C&A, New Yorker, LC Waikiki, House of Art, San Francisco, Leonardo, Deichmann si Takko.

Proiectul, cu o suprafata de 30.000 mp inchiriabili, este detinut de fondul de investitii Immofinanz, iar finantarea vine de la MKB Bank.

Fondul de investitii Immoeast, care a fuzionat anul acesta cu Immofinanz, a cumparat in 2007 un procent de 80% din mall-ul Gold Plaza, restul de 20% urmand sa fie achizitionat la finalizarea proiectului.

In total, investitia alocata constructiei mall-ului se ridica la 97 mil. euro.

O data cu venirea crizei, majoritatea proiectelor de retail anuntate pe piata locala au fost amanate, putinii dezvoltatori care au continuat sa dezvolte fiind nevoiti sa aleaga aceasta varianta ca urmare a constructiei avansate.

Mall-urile incepute in boom si finalizate in criza

In Bucuresti au fost livrate in 2009 un numar de 3 centre comerciale noi - Militari Shopping Center, Grand Arena si Cotroceni Park - si o extensie a mall-ului Plaza Romania. Acestea au adaugat in total 157.500 metri patrati stocului existent. Aceste finalizari reprezinta circa 60% din suprafata initial anuntata.

In tara au fost finalizate centrele comerciale dezvoltate de GTC in Suceava si Piatra Neamt, sub brandul Galleria, Era Oradea si extensiile ERP Focsani si Iulius Timisoara, care au adaugat un total de aproximativ 70.000 mp la stocul existent. Aceasta reprezinta mai putin de 15% din suprafata anuntata.

In 2010, pe piata bucuresteana s-a livrat mall-ul Sun Plaza, iar in provincie s-a deschis centrul comercial Atrium din Arad.


 

·
Registered
Joined
·
686 Posts
Mai vechi

Allianz Tiriac - inaugurata cam acum un an doi :
Proiect

Rezultatul final


Sediul nou pentru inmatricularile auto si examenele auto , cam de vreun an incoace :
 
1 - 20 of 2373 Posts
Top