SkyscraperCity banner

1321 - 1340 of 2376 Posts

·
Registered
Joined
·
686 Posts
Imo bilul respectiv e tot cladire de birouri am postat si aici poze cu si despre el :) .
Si da noroiul e sublim , dar inca nu e gata treaba pe acolo .
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Hotel?Pe acest spatiu se va face un hotel?Interesant.Am aflat ca in cladirea din spatele blocului cu birourile de avocatura,se spera, se doreste ca in acesta noua cladire sa se mute avocatii si notari publici.
In ultima perioada,am observat ca Bastionul Macelarilor are o mare trecere din punct de vedere al activitatilor culturale.Acest spatiu a gazduit "zilele filmului Italian/suedez".Un spatiu utilizat in mod corect.
 

·
Registered
Joined
·
686 Posts
POARTA ORASULUI - Start la lucrarile arhitecturale pe Podul Viilor din Baia Mare, in paralel cu corectiile executate la carosabil

Astazi, 11 iunie, reprezentantii municipiului Baia Mare au dat unda verde constructorilor pentru realizarea lucrarilor arhitecturale la Podul Viilor. Investitia e de ordin estetic, fiind menita sa dea o identitate zonei, dar cu respectarea istoriei acestui adevarat simbol al orasului. Podul va marca vechea poarta de intrare in Baia Mare iar scopul final e acela de a atrage turistii in centrul istoric al municipiului. Administratorul firmei care a castigat licitatia, diriginti de santier, arhitecti, dar si alti specialisti din domeniu, in frunte cu primarul Catalin Chereches s-au intalnit astazi la fata locului, pe Podul Viilor, pentru a pune la punct ultimele detalii si pentru a da in mod oficial startul lucrarilor.

Un aer medieval, dar si modern isi propun arhitectii...
Sursa : http://www.emaramures.ro/Stiri/83706/POARTA-ORASULUI-Start-la-lucrarile-arhitecturale-pe-Podul-Viilor-din-Baia-Mare-in-paralel-cu-corectiile-executate-la-carosabil-VIDEO-

^^
 

·
Registered
Joined
·
686 Posts
cristikrisch nu esti singurul de parerea asta , s-a scris si in ziare treaba asta , intradevar lucrarea e facuta foarte prost , tocmai de aceea in timpul in care o sa se faca lucrarea la poarta o sa se remedieze si zonele prost facute la drum . Tocmai de aceea scrie si in titlu "Start la lucrarile arhitecturale pe Podul Viilor din Baia Mare, in paralel cu corectiile executate la carosabil"
 

·
Registered
Joined
·
81 Posts
Tocmai asta este problema....Pentru o lucrare atat de importanta, sa se ajunga sa trebuiasca facute corectii, in anul 2013.... trist cum se lucreaza in Romania. :eek:hno:
 

·
Registered
Joined
·
972 Posts
Tocmai asta este problema....Pentru o lucrare atat de importanta, sa se ajunga sa trebuiasca facute corectii, in anul 2013.... trist cum se lucreaza in Romania. :eek:hno:
Ei, nu e chiar atat de trist avand in vedere tara in care traim. Problema e ca foarte greu putem schimba aceste lucruri...
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare va fi inaugurată oficial vineri, 21 iunie. Lucrările la noua clădire se vor finaliza în 15 iunie.


„Deschiderea oficială o facem în 21 iunie, pentru că am ţinut cont şi de programul anumitor persoane. Practic, data de 15 iunie era pentru terminarea efectivă a ceea ce înseamnă UPU şi categoric ne încadrăm în grafic. Până la sfârşitul lunii va trebui să predăm spaţiul vechi, pentru ca să poată începe lucrările în corpul F”, a declarat Sorina Pintea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare. Aceasta a precizat că imediat după inaugurarea oficială a noii UPU, aceasta va fi pregătită pentru a-şi primii pacienţii.
http://infomm.ro/ro/detalii/baia-ma...e-inaugurata-in-21-iunie#sthash.BhEIT6vt.dpuf
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
O serie de proiecte extrem de importante pentru dezvoltarea municipiului, dar si un plan pentru atragerea de turisti si de investitori straini in Baia Mare a prezentat astazi, 17 iunie, primarul Catalin Chereches. Proiectele - care vizeaza fonduri exclusiv europene -, sunt pentru perioada de finantare 2014-2020 si presupun investitii cu o valoare totala de 500 de milioane de euro, din care aproximativ o jumatate va ajunge in Baia Mare iar cealalta parte, in zona metropolitana.

Administratia publica locala a stabilit portofoliul de proiecte majore pentru care se va putea aplica, urmand ca, in cursul saptamanii viitoare, alesii locali sa dea un vot de principiu pentru aprobarea listei de proiecte propuse de edil. Catalin Chereches a aratat ca isi doreste ca administratia publica locala sa invete din greselile inregistrate in trecut la capitolul atragerii de fonduri europene, pentru ca, pe putinele proiecte pe care le-a primit mostenire la preluarea mandatului de primar, s-au pierdut oportunitati importante de finantare deoarece, in 2007, depunerea documentatiilor s-a facut pe ultima suta de metri.

Pe trei segmente complexe a fost gandit, de catre primar, portofoliul de proiecte majore pentru perioada 2014-2020. Exista, astfel, planuri de anvergura regionala, metropolitana, respectiv urbana. In cazul investitiilor de interes regional, care vor implica si un parteneriat cu Consiliul Judetean, administratia publica locala vrea sa aplice pentru mai multe proiecte. Ideea e aceea de a beneficia de un suport pentru conectarea zonei metropolitana Baia Mare la coridoarele rutiere nationale si internationale, precum si aceea de a moderniza Aeroportul International. Mai mult, printre proiectele vizate a fost cuprinsa si dezvoltarea infrastructurii de cale ferata in zona metropolitana Baia Mare si realizarea unei “Statii Metropolitane” de cale ferata Baia Mare - Dej, Baia Mare - Satu Mare.

„La nivel regional avem urmatoarele proiecte: suport in realizarea conectarii zonei metropolitane Baia Mare la coridoarele rutiere nationale si internationale - iar aici dorinta noastra este realizarea drumului expres catre Autostrada Transilvania in zona Zalau, pentru conectarea la traseul cel mai scurt de infrastructura de autostrazi nationale si europene; apoi, al doilea proiect este suportul in realizarea conectarii zonei metropolitane Baia Mare la coridoarele aeriene nationale si internationale - si aici vorbim despre modernizarea Aeroportului International Baia Mare si a pistei de rulaj a Aeroportului International”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

In privinta proiectelor metropolitane, potrivit autoritatii locale, majoritatea au un caracter economic, fiind vizata dezvoltarea pe acest sector vital pentru Baia Mare. Primarul Chereches a aratat ca s-a avut in vedere si faptul ca multe localitati din zona detin suprafete importante de teren iar asocierea pentru implementarea unor investitii poate fi utila. Printre proiectele puse pe hartie de edil se numara dezvoltarea unui EcoParc Industrial si a unui Centru Tehnologic pentru Energii Regenerabile, in scopul valorificarii resurselor naturale. Totodata, se mai doreste realizarea unui Parc Logistic Metropolitan, inclusiv a unui Centru de Excelenta pentru Inovare Tehnologica si Educatie. Doua importante componente sunt dezvoltarea si modernizarea sistemului de transport in comun metropolitan, respectiv realizarea infrastructurii de ocolire a aglomerarii urbane Baia Mare. Pe lista proiectelor metropolitane se mai afla promovarea produselor traditionale prin realizarea unei retele agroalimentare metropolitane si crearea unor centre sociale metropolitane.

“Unul dintre proiecte este dezvoltarea unui EcoParc Industrial si a unui Centru Tehnologic pentru Energii Regenerabile in scopul valorificarii resurselor naturale si minerale regionale si aici avem decontaminarea zonei industriale Cuprom, Romplumb, realizarea unei infrastructuri de afaceri si realizarea Centrului de Transfer Tehnologic. Mergand mai departe avem realizarea Centrului de Afaceri si a Parcului Stiintific si Tehnologic in zona Italsofa cu realizarea Centrului de Afaceri, spatii expozitionale, promovarea afacerilor, produselor si serviciilor, precum si realizarea infrastructurii adecvate”, a declarat Catalin Chereches.

Proiectele urbane pentru perioada 2014-2020 au fost realizate pe mai multe domenii - incepand de la cultura, sport, tineret, protectia mediului, educatie si pana la regenerare urbana. Printre acestea se numara realizarea a cel putin unei parcari supraterane in fiecare cartier, introducerea sistemului e-ticking in transportul local, extinderea liniei de troleibuz in cartierul Sasar, reabilitarea malului raului Sasar si a zonei verzi, cu poduri pietonale si rutiere - inclusiv pe digurile Lapus si Sasar -, precum si reconstructia rezervatiei de castan si amenajarea unui parc natural.
Tot pe linie de mediu se mai doreste promovarea turismului si agrementului, prin dezvoltarea infrastructurii in zona lacurilor Firiza si Bodi, respectiv prin amenajarea locului in care ar urma sa fie realizata noua Gradina Zoologica. Totodata, se mai doreste reabilitarea Coloniei Pictorilor, a Casei Wagner si a Casei Iancu de Hunedoara, amenajarea unui Centru SPA in zona stadionului, amenajarea Centrulului Sportiv Lascar Pana - care sa cuprinda actuala Sala a Sporturilor, terenurile de rugby si atletism -, dar si reabilitarea Casei de Cultura a Sindicatelor. In cazul unora dintre cladiri va fi nevoie de preluarea in prealabil a acestora de catre autoritatea locala pana la momentul depunerii proiectelor.

Pe langa toate acestea, primarul a aratat ca unul dintre proiectele extrem de importante pentru municipiu, centura orasului, nu va mai suferi nicio amanare. “Centura 1, strada Europa, strada Dumbravei, pe care noi o vom realiza incepand din acest an pe o formula de reabilitare pe doua benzi, cu doua benzi de retragere, iar prin fonduri europene extinderea la patru benzi. Mai dorim realizarea unor piste de biciclete. Noi deja am facut un studiu de fezabilitate si am gandit o retea de aproximativ 32 de kilometri. Mai este realizarea unor statii de incarcare electrice si autobuze electrice - minimum cinci statii in municipiul Baia Mare si 30% dintre mijloacele de transport in comun sa fie electrice. Realizarea a doua autogari in zona limitrofa municipiului Baia Mare”, a mai enumerat primarul Catalin Chereches.

Pe langa proiectele urbane amintite, se mai numara si reabilitarea celor doua colegii de prestigiu ale municipiului: Colegiul National Vasile Lucaciu si a Colegiului National Gheorghe Sincai. Mai mult, se mai doreste realizarea unui Centru Preuniversitar “Transilvania” si unui alt Centru Preuniversitar CENT Anghel Saligny. Valoarea totala a proiectelor pe care primarul doreste sa le depuna pentru finantare europeana este de 500 de milioane de euro, Catalin Chereches avand in plan sa pregateasca toate documentatiile din timp pentru a fi depuse, astfel incat municipiul Baia Mare sa se bucure de finantare pentru cat mai multe proiecte de dezvoltare.
http://www.emaramures.ro/Stiri/8394...e-care-vor-fi-depuse-spre-finantare-europeana
Planuri marete.Nu vreau sa ma entuziasmez.:) Sa vedem ce s-o face.
 

·
Registered
Joined
·
686 Posts
Tocmai am vazut si eu pe eMaramures o emisiune cu primarul , in care a prezentat proiectele respective , ce pot sa zic e ca probabil doar vreo 30-40% din ele se vor realiza , ca asa e filmu si asa trebuie sa fie :)) , dar daca il face cel legat de centru vechi , atunci mai ca nici nu bag de seama restu , si aici ma refer la eliminarea acelei parcari din centru vechi si transformarea ei in zona pietonala :):):) , si in opinia mea e o chestie chiar foarte realizabila .... Caci dupa spusele primarului "e foarte rusinos" ca in mijlocul centrului istoric sa ai parcare .
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
In mod normal,zona podul viilor - piata Mare-liceul Sincai,ar trebui inchisa traficului auto.E o zona prea frumoasa,ca sa fie poluata de masini.Nefiind o zona intens populata,se va ajunge sa se inchida acest perimetru.

Suntem in 2013,pana in 2020,exista destul timp sa implementezi o parte din acele idei.Atata timp cat ai proiecte viabile,UE va arunca cu euro in noi.Eu inca astept sa vad ce si cand se va face ceva cu parcul de pe serelor,piata revolutiei si zona parcului tineretului.

Problema parcarilor n-o prea ai cum s-o rezolvi.Acum, fiecare familie poseda cel putin o masina.
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Cinematograful „Minerul“ apartine baimarenilor. Cel putin asta prevad noile hotarari date de guvern, prin care se arata ca toate cinematografele Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF) „Romaniafilm“ vor intra in patrimoniul autoritatilor locale. In acest sens, astazi 26 iunie, consilierii locali au votat in unanimitate un proiect de hotarare prin care se ia act de transmiterea dreptului de proprietate asupra cinematografului.

Consilierii locali au facut, astazi, un prim pas important pentru preluarea cinematografului „Minerul“. Cu un trecut istoric pentru municipiu, aceasta cladire este una dintre simbolurile principale ale Baii Mari iar, in repetate randuri, autoritatile locale au incercat readucerea ei in patrimoniu. Datorita unei legi noi - Legea 105, aparuta in 2013 -, o parte din Hotel „Minerul“ va reveni in sfarsit municipalitatii.

„E un subiect interesant si din punct de vedere al oportunitatii si al repararii unui cadru istoric, dar este important si interesant din punct de vedere legal. Acest edificiu, parte din acest edificiu, respectiv cinematograful Minerul apartine RADEF. Prin hotararile luate de Guvern in ultima perioada, autoritatile locale preiau tot ce inseamna patrimoniu al RADEF-ului, toate cinematografele“, a explicat primarul Municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

Edilul a aratat ca pentru preluarea cinematografului s-au facut deja primii pasi, insa reprezentantii RADEF nu au raspuns. „Noi am invitat RADEF-ul sa ne predea cinematograful, dar au refuzat acest lucru. Chiar vineri avem o invitatie pentru a face acest lucru, probabil ca nu vor veni“, a adaugat primarul Chereches.

Chiar daca responsabilii de la RADEF nu vor da curs invitatiei municipalitatii, primarul este decis sa faca tot posibilul pentru preluarea in cel mai scurt timp a cinematografului. „Am luat o hotarare astazi prin care constatam faptul ca, pe baza prevederilor legale, a intrat in proprietatea noastra, a municipiului, si in administrarea Consiliului Local acel cinematograf, urmand ca, daca ei nu se prezinta sa faca procesul verbal de predare-primire, sa ii actionam in instanta si sa generam un proces in obligatia de a face, astfel incat sa devenim si detinatorii acelui imobil, nu doar in scriptele primariei“, a conchis Catalin Chereches.

Cinematograful ”Minerul” din Baia Mare este situat in fostul hotel ”Regele Stefan”, o cladire impunatoare, construita in anul 1874, la initiativa lui Fesus Menyhert - un medic pasionat de arheologie si arhitectura, care a condus orasul timp de 26 de ani, pana la moartea sa.

Cladirea a fost ridicata exclusiv din banii municipalitatii si din donatiile baimarenilor bogati, investitia fiind echivalentul a 120 de kilograme de aur de 24 de karate, adica peste 7 milioane de dolari la valoarea de astazi. Cladirea a fost vanduta in anul 1998, de catre Fondul Proprietatii de Stat, cu 351.000 de dolari - adica de 20 de ori mai putin decat investitia initiala - unei firme inregistrata in Liechtenstein, doar cinematograful ramanand in posesia RADEF.

http://www.emaramures.ro/Stiri/8430...robat-in-unanimitate-de-alesii-locali-amanand

O constructie f frumoasa din orasul nostru.Merita o valorificare a sa pe masura.

Consilierii baimareni au votat astazi, 26 iunie, in unanimitate, initiativa primarului Catalin Chereches privind infiintarea unui parc natural in zona municipiului Baia Mare. Proiectul vizeaza o suprafata foarte mare de teren - incepand din zona Nistrului, continuand cu Firiza, cu statiunea Izvoare si ajungand la Varful Plesca din Muntii Gutai. Potrivit edilului, suprafata care urmeaza sa fie declarata arie protejata este de aproximativ 20.000 de hectare si va include atat padure, cat si pasune aflate in administrarea ocolului silvic privat al municipiului, respectiv in cea a societatii Romsilva.

Fondurile necesare pentru pregatirea documentatiilor vor fi alocate din bugetul ocolului silvic municipal astfel incat proiectul sa poata fi inaintat anul viitor Academiei Romane, pentru declararea zonei ca „parc natural”.
Un astfel de obiectiv va avea un impact pozitiv asupra mediului, avand in vedere limitarea defrisarilor si protejarea speciilor de arbori, animale si pasari existente, dar va ajuta si la atragerea de fonduri in regiune, respectiv la stimularea turismului.
http://www.emaramures.ro/Stiri/8430...cluse-intr-un-parc-natural-al-zonei-Baia-Mare
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Loc de balacit in apropiere de grosi:Dsursa foto: catalin chereches
 
  • Like
Reactions: adi.c

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Ce liniste pe aici.....

18 Iulie, 2013


Un nou proiect de investiţii din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a demarata în data de 18 iulie 2013, când primarul Cătălin Cherecheş a dat startul lucrărilor pentru amenajarea Centrului Social Multifuncţional Phoenix, situat pe strada Grănicerilor nr.118. Lucrările vor fi derulate pe parcursul a aproximativ opt luni de zile, până în luna martie 2014. Valoarea investiţiei este de aproape 1,5 milioane de lei. Acest centru este primul de acest gen în municipiul Baia Mare şi este destinat exclusiv persoanelor cu dizabilităţi din oraşul nostru, în special celor adulta, dar şi copiilor şi tinerilor. Această categorie de persoane va putea beneficia aici de diverse servicii sociale şi medicale, cum ar fi: informare, consiliere personală şi familială, reprezentare mediere, instruire, cercetare participativă, cursuri de logopedie, psihoterapie, activităţi ocupaţionale, activităţi educaţionale, recreative. Tot aici vor fi organizate periodic şi evenimente sociale pentru persoanele cu dizabilităţi.

Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare

„E o bucurie pentru mine să începem lucrările la acest proiect, care va fi finalizat în aproximativ opt luni, respectiv vom face recepţia undeva în luna martie 2014. Va fi un centru care va modifica o structură abandonată a unui fost centru social, a unei foste cantine care a fost dezafectată. Din nou, cum am procedat în alte cazuri, dăm o utilitate unui astfel de spaţiu părăginit, cum am făcut şi în cartierul Săsar, unde am inaugurat recent Centrul Social Rivulus Pueris, destinat seniorilor şi tinerilor. Am şi o mulţumire personală, deoarece prin această investiţie venim în întâmpinarea unei categorii care nu a beneficiat de asemenea servicii până acum în oraşul nostru. Persoanele cu dizabilităţi au nevoie de acest centru unde vor putea să beneficieze de servicii specializate cum ar fi kinetoterapia sau alte terapii individuale şi de grup”.

Acum zona arată aşa:

Aşa va arăta la final:

http://www.baiamare.ro/ro/Administr...rea-Centrului-Social-Multifunctional-Phoenix/
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Primaria Baia Mare se afla pe ultima suta de metri cu amenajarea noului birou de turism al orasului, care va functiona in Centrul Vechi, in cadrul cladirii “Casa Minoritilor”, urmand sa ofere diferite servicii turistilor care ajung in zona.

Odata cu deschiderea acestui birou in zilele urmatoare, turistii vor avea ocazia sa afle cele cinci directii de actiune in ceea ce priveste brandul turistic al orasului, beneficiind astfel de informatiile necesare ale celor mai importante obiective.

“Biroul de informare turistica este o initiativa a comisiei pentru amenajarea teritoriului urbanism si turism. Am elaborat brandul turistic al orasului si directiile principale de actiune, ca sa putem sa promovam potentialul turistic.

Aici va fi personal angajat dimineata si dupa-masa, care va primi turistii, le va explica principalele obiective ale orasului. Am conturat cinci directii de actiune in ceea ce priveste brandul turistic: Baia Mare, oras medieval; Baia Mare, oras traditional; Baia Mare, oras minier; Baia Mare, oras ecoturistic; Baia Mare, oras artistic”, a declarat consilierul local Ilie Tudor, initiatorul demersului.

In cadrul biroului vor fi cooptati si elevii sectiei de turism din cadrul Liceului “Nicolae Titulescu”, care vor fi ghizi voluntari de turism.

Vlad HERMAN
http://www.ziarmm.ro/biroul-de-informare-turistica-al-orasului-baia-mare-aproape-gata-foto/
 

·
ardelean 100%
Joined
·
288 Posts
Baia Mare, nothing happens area.....
 
  • Like
Reactions: Staude6

·
Registered
Joined
·
686 Posts
@van_allen78 - tinand cont de faptul ca niciodata de cand esti inregistrat pe acest forum , nu ai postat vreun proiect , oricat de mic ar fi despre Baia Mare ba mai mult nu ai facut nimic altceva decat sa iti ponegresti si sa te legi de absolut orice legat de orasul tau , acum tu ai pretentia si astepti de la alti useri sa posteze proiecte de care tu sa te poti lega si nepostand niciunu tu iti etalezi cunostiintele in limba engleza afirmand una ca asta "Baia Mare, nothing happens area....." .
P.S. : acest thread are 67 (saizeci si sapte) de pagini , probabil pe motivul ca nu se intampla nimic :) .
 
1321 - 1340 of 2376 Posts
Top