SkyscraperCity banner

1341 - 1360 of 2376 Posts

·
Registered
Joined
·
686 Posts
PENTRU MODERNIZARE - Vot pentru preluarea Casei de Cultura a Sindicatelor in domeniul public al municipiului Baia Mare

Una dintre cladirile emblematice din Baia Mare, Casa de Cultura a Sindicatelor, care in anii de dupa Revolutie a ajuns sa se degradeze vizibil, a fost luata sub aripa municipalitatii. La initiativa primarului Catalin Chereches, consilierii locali au votat propunerea de completare a inventarului bunurilor care apartin domeniului public prin insusirea Casei de Cultura a Sindicatelor. In perioada imediat urmatoare, se vor efectua demersurile necesare in vederea promovarii unui proiect de hotarare de Guvern, care sa permita aceasta completare a domeniului public si inscrierea imobilului in Cartea Funciara.
....................
Edilul a mai spus ca, odata cu preluarea, Casa de Cultura a Sindicatelor va intra in reabilitare si va fi transformata in ceea ce denumirea sa implica - un spatiu cultural, modern si civilizat.
Sursa : http://www.emaramures.ro/Stiri/85947/PENTRU-MODERNIZARE-Vot-pentru-preluarea-Casei-de-Cultura-a-Sindicatelor-in-domeniul-public-al-municipiului-Baia-Mare-VIDEO-
:cheers:
 

·
Registered
Joined
·
686 Posts
Nou sediu administrativ

1


2


Constructia va fi la iesirea din oras catre Cluj , aproape ce centrul comercial Real .
 

·
Registered
Joined
·
686 Posts
Până la finele lui 2013, o nouă poartă de intrare în judeţul Maramureș

Nu avem drumuri, dar avem porți de lemn la intrările în județ. O nouă poartă de intrare în județul Maramureș va fi realizată până la finele acestui an. Este anunțul făcut de către actuala conducere a Consiliului Județean Maramureș. Este vorba despre DN 1C, dinspre Cluj, care va avea în curând o nouă poartă maramureşeană tradiţională, din lemn, realizată de sculptorul Teodor Bârsan (Bârsana).
.....
Sursa si continuarea : http://maramures.citynews.ro/eveniment/pana-la-finele-lui-2013-o-noua-poarta-de-intrare-judetul-maramures-1249147

:cheers:
 

·
Registered
Joined
·
163 Posts
Stalpi am vazut ca au pus destul de multi, poate chiar toti, iar in zona Marinex, si mai departe pe Republicii, am observat ca se muta deja firele existente de pe vechii stalpi, pe cei noi. De asemenea langa Petrom-ul de la intersectia Republicii -Unirii, s-au montat stalpi metalici, asemenea celor existenti, probabil pentru sustinerea firelor din intersectie.
 

·
ardelean 100%
Joined
·
288 Posts
Sunt in concediu ceilalti useri.:D
Aiurea....numai ca pe la noi (vreau sa fiu politicos):D noutatile si realizarile "marete" sunt cam subtiri...2-3 stalpi, si vreo 13 desene care se pretend viitoare proiecte, din care in cel mai nemaipomenit caz , se materializeaza 0,5 din unul...:nuts::hahaha: in Baia Mare nu se mai intampla nimic.Nu mai ai despre ce sa scrii...vad ca s-a ajuns in asa hal aici sa se posteze indata poze si cu vecinul care isi face garaj.Dar nu si face nici el.:rofl:
 
  • Like
Reactions: adi.c

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare a înregistrat majorări ale termenelor de execuţie de peste 22 de luni, iar data preconizată pentru finalizarea lucrărilor de reabiliare este 30 aprilie 2014. „Valoarea iniţială contractată a fost de 50.429.661 lei, cu durata iniţială de 20 de luni de execuţie. Acest contract de proiectare şi de execuţie a lucrării a fost modificat succesiv, în acest moment având nouă acte adiţionale. În total, toate aceste majorări ale termenleor de execuţie au dus la o prelungire de 22 de luni şi 17 zile. ata preconizată pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare este 30 aprilie 2014. La nivelul lunii iulie 2013, progresul fizic al lucrărilor este de 63,41%”, a declarat Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş. Acesta a precizat că, pe lângă lucrările de reabilitare finanţate din fonduri europene, administraţia judeţeană trebuie să găsească resurse financiare pentru lucrările de modernizare ale spitalului, pentru ca unitatea să fie funcţională. Sumele necesare se ridică la suma de trei-patru milioane de euro, bani care vor fi alocaţi pentru spital din creditul luat de Consiliul Judeţean Maramureş. Studiul de fezabilitate nu a corespuns cu necesităţile realeReprezentanţii firmei care execută lucrarea de reabilitare a Spitalului Judeţean au recunoscut că studiul pe baza căruia s-au obţinut fondurile europene de reabilitare a spitalului nu a corespuns cu necesităţile reale ale unităţii spitaliceşti. „Proiectul de 50 de milioane răspundea refacerii părţii de structură, de instalaţii sanitare, electrice, de încălzire, mai puţin părţii de finisaj. Studiul DALI (n.r. studiu de fezabilitate), după care s-a făcut proiectul, prevedea că se schimbă 400 de uşi din 2.400, se pune parchet pe jos doar în 30% din spital. Acesta a fost studiul după care s-au obţinut banii europeni”, a declarat Răducu Pop, directorul firmei executante a lucrărilor de reabilitare. - See more at: http://infomm.ro/ro/detalii/dupa-tr...n-proportie-de-63procent#sthash.UOyr9jvV.dpuf
 

·
-
Joined
·
72 Posts
^^ La cele spuse de tine adaug o poza cu stadiul lucrarilor de ieri:
au ramas schele doar pe partea interioara
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Gradina Zoologica din Baia Mare a fost inchisa astazi, 20 august, ca urmare a unei dispozitii de ultima ora, venita din partea primarului Catalin Chereches. Edilul a fost in control la acest obiectiv de langa Parcul Municipal si s-a aratat revoltat de conditiile in care sunt gazduite animalele si de felul in care acestea sunt ingrijite. Masura a fost aplicata incepand cu ora 14.00, autoritatile aratand ca toate animalele si pasarile care se afla acum in custi urmeaza sa fie mutate la alte gradini zoologice. Gradina Zoologica din Baia Mare adaposteste aproximativ 100 de animale, carora li se va gasi casa in perioada urmatoare. Primarul Catalin Chereches considera ca acest obiectiv nu mai poate vizitat de catre copii sau de turisti, cata vreme ofera publicului imaginea unor bietele animale chinuite din cauza conditiilor improprii si a spatiului insuficient.

„ Nu cred ca un mistret poate sta pe 10 metri patrati, nu cred ca opt lei pot sa traiasca pe 100 de metri patrati, asadar decizia asta este, de inchidere temporara a Gradinii Zoologice si urmatorul pas este de acela de a achizisiona un teren astfel incat sa putem dezvolta un parc zoologic pe o suprafata de peste 10 hectare”, a subliniat Catalin Chereches.


Primarul a decis sa inchida acest obiectiv si in urma repetatelor reclamatii primite de la cetateni, dar si din cauza problemelor juridice care tin de faptul ca gradina se afla pe un teren care a fost retrocedat si pentru care se plateste chirie. Mai mult, in respectivul loc nu puteau fi realizate investitii.

“Cetatenii municipiului Baia Mare au reclamat situatia in care se afla animalele de aici, de la asa zisa Gradina Zoologica. Este si o situatie de ordin juridic aici, terenul a fost retrocedat in urma cu cativa ani si a fost obligata autoritatea locala sa plateasca 15.000 de lei in fiecare luna drept chirie pentru acest teren. Dupa ce am devenit primar am redus la sub 5.000 de lei pe luna aceasta chirie, dar vazand care este situatia animalelor in acest moment, am decis astazi sa inchid aceasta gradina zoologica. Animalele pot fi duse la celelalte gradini zoologice din tara sau din Ungaria”, a spus primarul.

Catalin Chereches are de gand sa amenajeze un parc zoologic pe viitor, unde animalele sa traiasca intr-un regim semi-deschis, cu respectarea legislatiei romanesti si a celei europene de protectie a animalelor salbatice. In viitoarea gradina va exista spatiu suficient pentru fiecare specie in parte, dar si alei, respectiv dotari pentru copiii, adultii si turistii care vor dori sa viziteze acest parc.

Sunt doua sau trei variante. O varianta pe care vreau sa o propun primarului din Tautii Magheraus, sa gasim impreuna cu ei o astfel de locatie. O alta varianta este pe dealul Grosilor, sa gasim impreuna o locatie, avand in vedere ca facem parte din Zona Metropolitana Baia Mare sau mai avem un teren pe care l-am vizionat si unde avem o suprafata care deja ne apartine, in zona Ferneziu, langa Liceul nr. 1. Este o padure de pini, o zona colinara, unde exista si un platou extrem de generos astfel incat sa putem face si acolo o amenajare”.

Primarul Chereches a avut discutii cu proiectantul Gradinii Zoologice din Targu Mures, cea mai bine dotata si amenajata gradina zoologica din tara, urmand ca acesta sa ofere consultanta pentru studiul de fezabilitate necesar pentru proiectul viitoarei gradini zoologice din Baia Mare. Chiar si asa, edilul a recunoscut ca Baia Mare are in acest moment alte prioritati.

"Inainte sa facem gradini zoologice ne orientam spre parcuri industriale, drumuri si alte investitii necesare pentru Baia Mare. Este si Gradina Zoologica un lucru important, dar pioritatile noastre tin de locuri de munca, dezvoltare urbana, de rezolvarea problemei romilor, dar toate se vor face rand pe rand. Dar asta nu inseamna ca vom taia fonduri de la parcuri industriale sau alte investitii importante pentru a face gradina zoologica”, a mai spus primarul municipiului Baia Mare.

[http://www.emaramures.ro/Stiri/8641...control-al-primarului-Catalin-Chereches-VIDEO
N-am mai fost de mult timp la gradina zoologica, insa se pare ca arata deplorant...
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Continua demersurile de preluare a bazelor sportive din Baia Mare - aflate intr-un stadiu deplorabil -, din patrimoniul Ministerului Tineretului si Sportului si din administrarea Directiei Judetene pentru Sport respectiv Clubului Sportiv Municipal. In sedinta extraordinara de astazi, 20 august, la initiativa primarului Catalin Chereches, alesii locali au aprobat un nou proiect de hotarare prin care solicita transmiterea bazelor sportive din domeniul public al Statului Roman, in domeniul public al municipiului Baia Mare. Este vorba mai exact despre strandul municipal, caminul si sala de gimnastica, bazinul olimpic descoperit, dar si cel acoperit, Sala Polivalenta “Lascar Pana”, stadionul de atletism si stadionul de rugby.

Prin proiectul aprobat astazi, Consiliul Local se obliga sa mentina destinatia actuala a bazelor sportive si, dupa preluarea imobilelor, sa asigure gratuit desfasurarea activitatilor specifice din sistemul de educatie fizica si sport. Ministerul de resort va avea posibilitatea sa verifice si sa controleze periodic imobilele predate in patrimoniul Baii Mari, iar daca nu vor fi folosite conform destinatiei bazele ar urma sa revina in patrimoniul statului. In schimb, Consiliul Local se obliga sa intretina si sa modernizeze imobilele transmise si sa le mentina la standardele de calitate privind desfasurarea activitatilor educative si sportive, standarde care in acest moment nu sunt asigurate de minister.

„Este vorba despre terenul de rugby, cel de atletism , de bazinul olimpic, bazinul descoperit, Sala Polivalenta ‘Lascar Pana’, sala veche de sport si de fostul strand municipal, actualmente abandonat. Este vorba integral de bazele administrate de Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Maramures si de Clubul Sportiv Municipal. Am introdus si Sala Polivalenta si bazinul de inot. Si, ca sa va dau si un exemplu in acest sens, la bazinul de inot au avut nevoie de 80.000 de lei ca sa il deschida si nu au primit acesti bani de la minister...”, a aratat primarul Catalin Chereches.

Predarea bazelor sportive in patrimoniul local ar urma sa aiba loc la 30 de zile dupa intrarea in vigoare a hotararii de guvern prin care se poate obtine transmiterea lor. Primarul Catalin Chereches a fost imputernicit de catre alesii locali sa se ocupe de aceste demersuri si apoi, dupa obtinerea bazelor, sa asigure punerea in executare a lucrarilor necesare pentru reabilitare si modernizare.

“Din punctul nostru de vedere, avem tot sprijinul Guvernului pentru a rezolva aceasta problema si eu cred ca, luand aceasta hotarare la nivelul Consiliului Local, in urmatoarea sedinta de Guvern se va putea adopta o hotarare pentru transferul acestor proprietati. Vreau sa le multumesc reprezentantilor UNPR, in special domnului videpremier Gabriel Oprea, pentru ca a gestionat aceasta problema dintre municipalitate si Ministerul Tineretului si Sportului, pentru rezolvarea acestui subiect”, a mai spus Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

http://www.emaramures.ro/Stiri/8642...locale-la-urmatoarea-sedinta-de-Guvern-VIDEO-
Ar fi cazul sa se rezolve aceasta situatie.Ca iubitor al sportului , mi-ar placea sa ne aliniem la vremurile pe care le traim.Mi-ar placea daca de exemplu sala sporturilor fie ar fi modernizata, fie construirea unei noi sali intr-un alt perimetru, care sa faca parte dintr-un complex sportive care sa include stadion nou pt fotbal si rugby,sala pentru jocurile de sala + terenuri de tenis si atletism.Amplasarea acestui complex s-ar putea face fie in zona real, fie pe actualul perimetru dintre bazinul de inot acoperit si terenul de rugby.
 

·
Registered
Joined
·
163 Posts
Mi se pare incredibil ca unul dintre primele 20 de municipii din tara, resedinta de judet, sa nu aiba un strand/bazin pentru zilele toride...
Sunt din ce in ce mai pesimist cand vad ca atatea proiecte si planuri, nu se materizalizeaza... (centura, reabilitarea garii, mutarea romilor de pe Craica, Parcul central etc) :eek:hno:

Inchiderea Gradinii Zoo mi se pare un lucru benefic, saracele animale traiau in conditii foarte grele..Sa speram ca noile camine le vor oferi conditii mai bune. Sper doar ca o sa avem vreodata o gradina zoo cum se promite, moderna si spatioasa.
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
ionut: avem.romanita, transilvania,dralex,la nuci:lol: statul roman e un foarte prost administrator.aia de la buc, nu au niciun interes sa bage bani in proprietati din resedintele de judet.iar primaria nu poate investi bani in ceva ce nu-i apartine.la fel si cu gara.apartine de Min Transporturilor.

eu nu prea imi pun sperante in politicieni.totusi, avem un primar foarte tare in clanta!!!azi, la tv s-a enervat ingrozitor cand s-a vorbit de subiectul tiganilor, si a facut cu nervii cand a zis ca Romania tv, toata ziua vorbeste despre regele tiganilor.A spus ca deseori ii vine sa scrie o scrisoare lui Ponta, sa schimbe numele tarii din Romania in Dacia, deoarece aceasta etnie aduce deservicii cetatenilor romani in raport cu strainii.Intr-o societate in care minoritatile sunt tinute in puf, nu sunt multi primary care aveau curajul sa afirme asa ceva.Primarul are za balls,si se lupta cu toate ong-uri tiganilor.Asta are potential sa devina Presedintele Romaniei:D

Pana acum, chiar daca nu si-a respectat toate promisiunile, eu sunt f multumit de activitatea sa.Nu poate face in 2 ani, ce n-a facut anghel in 16....
status: la ce te referi?
 

·
Registered
Joined
·
9,435 Posts
Nu stiu cum e situatia in Bm, eu ma i-au dupa spusele celorlalti useri, daca nu e asa, greseala mea, dar stiind cat de greu se face o gradina zoo, nici nu cred ca s-a infiintat vreuna dupa revolutie, ar fi un mare pacat desfiintarea ei. Ca se va muta in alta parte, nu prea cred, nu se poate moderniza pe actualul amplasament? Eu inteleg ca se afla intr-o stare proasta, dar nu vad desfiintarea ei, fiind cea mai buna solutie. Iti dau exemplul Oradei, ca eu stiu situatia la noi, gradina era prapadita inainte de modernizare, acuma si-a dublat suprafata, au refacut totul, au adus mai multe specii de animale, etc. In ziua de azi, toata lumea o lauda, de multe ori fiind coada la intrare, venind si din alte judete. Se poate, daca se vrea, dar ca o desfiintezi, si ca vei face alta prin ceva comuna limitrofa orasului... Eu unul nu cred, fara suparare, asta e parerea mea. Offtopic, sper sa ajung si eu in Baia Mare, pentru prima data in viata mea, in orasul vostru, la Festivalul Castanelor, sper.:)
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Gradina zoologica din baia mare e pozitionata undeva pe un deal.Suprafata e una destul de mica pentru o astfel de locatie.In articolul de mai sus, primarul a zis ca gradina zoologica nu e o prioritate pentru administratie.Mi se pare normal.Totusi, azi a zis ca in cel mult 2 ani se va finaliza noua gradina zoologica.
Azi la emm, chereches a zis ca s-a facut licitatia pentru piata revolutiei.
De-ar avea Romania mai multi primari determinati precum primarul din baia mare....

offtopic: ca sa laud orasul in care traiesti.Acum multi ani, cineva care a fost prin toata tara, cand l-am intrebat care e cel mai fain oras in care a fost, a raspuns : Oradea.:)
 
  • Like
Reactions: status

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
stau: esti o cantitate neglijabila."iti si" academiciene.
 

·
Registered
Joined
·
686 Posts
Acum e prima oara cand vad in poze spitalul pe toata partea reabilitat , adevarul e ca arata destul de bine :cheers:
 
1341 - 1360 of 2376 Posts
Top