SkyscraperCity banner

1361 - 1380 of 2376 Posts

·
Registered
Joined
·
686 Posts
INVESTITIE - Un nou supermarket si-a deschis portile in Baia Mare

Inaugurare pe strada Iuliu Maniu din Baia Mare. Un magazin de mari dimensiuni si-a deschis portile pentru baimareni, astazi, 30 august. Investitia este una importanta pentru municipiu, avand in vedere ca, pe langa extinderea paletei de servicii alimentare oferita populatiei, creeaza noi locuri de munca. Promitand inca de la inceput ca vor practica preturi pentru toate buzunarele, dar si ca marfa va fi de calitate, reprezentantii noului supermarket spun ca targetul lor principal este sa fie aproape de baimareni.

„Am atins un punct important - am ajuns in cartier, langa populatie.
Sursa si continuarea : http://www.emaramures.ro/Stiri/86855/INVESTITIE-Un-nou-supermarket-si-a-deschis-portile-in-Baia-Mare-

Stie cineva despre ce e vorba ????
 

·
Registered
Joined
·
686 Posts
@Status , da au progresat la linia de troleu , pe B-dul Republicii din oras deja s-au montat suportii pentru sustinerea cablurilor de curent care vin legate la troleibuz .

@van_allen78
2-3 stalpi, si vreo 13 desene
- la acei 2-3 stalpi e vorba de un amplu proiect de extindere a transportului in comun ecologic , care acopera o mare parte din oras , care ar aduce un mare plus orasului inclusiv cetatenilor acelui oras , in concluzie nu sunt doar "2-3 stalpi" , dar daca tu nu intelegi importanta si utilitatea acestui proiect de amploare , atunci nu mai are rost sa iti raspund la nici un mesaj caci esti pur si simplu o cauza pierduta ...
 

·
Registered
Joined
·
686 Posts
Proiect/bloc nou !?Stie cineva ce va fi aici ?? E acel spatiu gol dintre Centrul de dializa si imobilul episcopiei . Eu m-am uitat dupa panoul de informatii dar inca nu a fost pus , iar dupa cum arata acel spatiu pare a fi locul unui nou bloc de locuinte sau ceva de genu .
 

·
Registered
Joined
·
686 Posts
Imobil birouri

Stadiul constructiei la acel imobil destinat pentru birouri din spatele "blocului avocatilor"

 

·
Registered
Joined
·
686 Posts
Podul Viilor

Stadiul lucrarilor la Podul Viilor , se lucreaza la poarta de intrare in centrul vechi al orasului :cheers:
1

2

3
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Sala M2 din cadrul Centrului Millennium va fi gazda unei dezbateri publice importante pentru viitorul unui sit unic pentru comunitatea baimareana. Luni, 9 septembrie, de la ora 18.00 reprezentantii municipalitatii si cei ai artistilor baimareni vor prezenta studiul de fezabilitate realizat pentru renovarea Coloniei Pictorilor, dar si doua variante de proiecte care pot fi luate in calcul pentru reabilitarea intregii zone in care e amplasata aceasta cladire istorica din Baia Mare.

Fiind vorba de un monument istoric de categoria A, Ministerul Culturii impune o anumita grila care trebuie respectata in momentul reabilitarii. Studiul de fezabilitate necesar pentru demararea lucrarilor a fost finalizat in urma unor cercetari istorice. In baza schitelor arhitecturale si a actualei fatade a imobilului s-au intocmit doua versiuni de proiect, care vor fi prezentate in cadrul dezbatererii publice de la inceputul saptamanii viitoare.

Presedintele filialei baimarene a Uniunii Artistilor Plastici (UAP), Laura Ghinea, a precizat, pentru eMaramures, ca odata cu realizarea acestui studiu de fezabilitate s-au descoperit informatii valoroase despre Colonia Pictorilor, informatii care sunt legate de istoria sitului si care au fost pierdute de-a lungul timpului.

„Ideea este ca acest sit a fost construit incepand cu anul 1.900 si ultima pietricica s-a pus anul trecut, in 2012, cu punctul de informare si documentare, care a fost inaugurat in septembrie 2012. Parcursul este cumva sub forma de eventai. Este un parcurs foarte frumos, pe care l-am si descoperit facand aceste studii, pentru ca au fost multe necunoscute si care s-au pus pe rol “, a explicat Laura Ghinea.

Chiar daca discutiile privind necesitatea reabilitarilor de la Colonia Pictorilor au fost initiate in urma cu patru ani, primii pasi concreti s-au facut doar in urma cu doi ani, odata cu stabilirea faptului ca Primaria Baia Mare este proprietarul de drept al acestui sit. In ceea ce priveste realizarea efectiva a studiului de fezabilitate, lucrul s-a inceput in luna mai a acestui an.

„A fost o echipa cu specialisti care a lucrat - incepand de la arhitecti, pana la biologi, istorici si tot ce inseamna structuristi, specialisti pe rezistenta si asa mai departe. Pot sa va spun ca au fost in jur de 30 de persoane care au lucrat la acest studiu“, a explicat Laura Ghinea.

Proiectul de reabilitare a Coloniei Pictorilor va fi finantat din fonduri europene si, daca totul va decurge conform planului, lucrarile se vor finaliza in luna mai a anului 2015.

„Ca si costuri se ridica la 3 milioane de euro. Vom incerca sa aplicam pentru un proiect european, nu vom incerca, aplicam pentru un proiect european, iar suplimentul necesar - insemnand ca exista intotdeauna o cota parte care se plateste de beneficiar -, va fi platit de municipiul Baia Mare“, a mai spus Ghinea.

La dezbaterea publica de luni seara pot participa toti baimarenii care sunt interesati de istoria si reabilitarea Coloniei Pictorilor. Vor fi ascultate parerile tuturor legate de acest subiect. O prezentare similara va avea loc si cu ocazia evenimentului „Anuala Artelor“.

http://www.emaramures.ro/Stiri/8710...ocmit-pentru-reabilitarea-Coloniei-Pictorilor
 

·
Registered
Joined
·
972 Posts
Ca cetatean al acestui oras, am mai multe intrebari pentru stimabilul Chereches Catalin in legatura cu promisiunile dansului...
Ce se mai aude de urmatoarele proiecte promise (o parte din ele):

1. Drumul de Centura (adica reabilitarea strazilor Dumbravei si Europa)
2. Parcul Central
3. Strada Oborului
4. Strada Electrolizei
5. Terenul de fotbal din zona Recea-Real :lol:
6. Reabilitarea pietei Revolutiei

Sunt curios de ce intarzie inceperea lucrarilor...
 

·
Registered
Joined
·
686 Posts
Staude6 ai dreptate , si eu sunt curios de ce se intarzie cu lucrarile , mai ales ca la punctele 2,3,4 din cate stiu eu s-au semnat documentele si toate cele necesare pentru inceperea lucrarilor , daca bine tineti minte pentru punctul 3 mi se pare , a fost plecat primarul chiar in Bucuresti .
 

·
Registered
Joined
·
112 Posts
Ca cetatean al acestui oras, am mai multe intrebari pentru stimabilul Chereches Catalin in legatura cu promisiunile dansului...
Ce se mai aude de urmatoarele proiecte promise (o parte din ele):

1. Drumul de Centura (adica reabilitarea strazilor Dumbravei si Europa)
2. Parcul Central
3. Strada Oborului
4. Strada Electrolizei
5. Terenul de fotbal din zona Recea-Real :lol:
6. Reabilitarea pietei Revolutiei

Sunt curios de ce intarzie inceperea lucrarilor...

La cele zise de tine as mai adauga urmatoarele:

7. Rezolvarea problemei tiganilor, care in ultimul timp se pare ca au invadat orasul si sunt la toate intersectiile.
8. Si asta e cel mai important punct si anume deschiderea primului parc industrial din oras. Noi suntem unul din putinele orase mari din Romania in care primaria nu are un parc industrial unde sa concesioneze hale firmelor care vor sa faca locuri de munca. Ca o comparatie Clujul are 4 astfel de parcuri...
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
La cele zise de tine as mai adauga urmatoarele:
7. Rezolvarea problemei tiganilor, care in ultimul timp se pare ca au invadat orasul si sunt la toate intersectiile.
Atata timp cat cersetoria nu se sanctioneaza cu inchisoare, nu rezolvi nimic.E la fel precum problema prostituatelor.Degeaba le dai amenzi, ca oricum nu le platesc si caprioarele oricum or sa se intoarca la locul faptei.

Alta problema e cea a carutelor tiganilor.In 2013, nu stiu cum e posibil ca acesti mici kimi raikkonen(ca tot a revenit la calutul cabrat), intra in oras.Se stie unde isi au boxele.Fac pit stop langa spitalul judetean si langa euromedica.In w-e, langa euromedica, un schelet de cal pastea fara nicio treaba.


Politistii astia in loc sa se posteze la intrarile in oras, stau la ciupit prin te miri ce zone din oras, sa-i prinda pe cei care incalca legislatia rutiera...:bash:
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Gabriel Oprea, vicepremierul Romaniei, va fi prezent in municipiul Baia Mare, vineri, 20 septembrie. Cu aceasta ocazie, primarul Catalin Chereches ii va prezenta problemele stringente ale comunitatii baimarene, dar ii va cere si ajutorul in solutionarea acestora. Potrivit edilului, principalele teme care vor fi abordate sunt situatia romilor, preluarea bazelor sportive si reabilitarea mai multor blocuri.
Vicepremierul Romaniei va ajunge in cursul diminetii in Baia Mare si se va intalni cu edilul baimarean pentru a vedea la fata locului problemele cu care se confrunta comunitatea. „Primul lucru pe care vrem sa-l facem este sa-i prezentam situatia locativa a romilor si sa ne dea o mana de ajutor in a elimina pungile de saracie, Craica, Pirita si asa mai departe, dar si reabilitarea blocurilor Melodiei 4, Horea 46B“, a aratat primarul Catalin Chereches.

O alta problema pentru care primarul Chereches ii va cere sustinerea vicepremierului va fi preluarea bazelor sportive ce apartin Ministerului Tineretului si Sportului, care in momentul de fata sunt o rusine atat pentru guvern, cat si pentru Baia Mare.

Strandul este o rusine pentru Ministerul Tineretului si Sportului. E util sa ni-l dea noua si sa putem face investitii acolo. Terenul de atletism, o rusine pentru guvernul Romaniei, sa ni-l dea noua sa-l reabilitam, sa fie un loc in care sa poata face sport baimarenii. Sala Sporturilor, imediat nu o sa mai putem juca meciuri in cupele europene pentru ca sala nu este dotata corespunzator, nu are iluminat corespunzator, nu are pardoseala corespunzatoare si pentru sport, dar si pentru alte evenimente. Trebuie sa facem o sala polivalenta adevarata, chiar sa largim aceasta sala si sa poata fi un element de prestigiu pentru Baia Mare“, a spus Catalin Chereches.

Primarul si-a exprimat dorinta ca municipalitatea sa preia si bazinul olimpic de inot, pe langa celelalte baze sportive, pentru reabilitarea piscinei interioare, dar si a celei exterioare. Toata aceasta zona, terenul de rugby, terenul de atletism, bazinul de inot si sala polivalenta ar urma sa fie incluse intr-un complex sportiv.


Vizita demnitarului se va incheia la blocurile sociale din Baia Mare care au fost devastate de locatari si pentru care exista proiecte de reabilitare, insa finantarile intarzie. „Bineinteles, sunt proiectele pe care le aveam pentru reabilitare de blocuri, unde o sa avem rugamintea sa ne ajute sa obtinem cat mai rapid finantarile. Acestea sunt proiectele pe care le avem si pe care dorim sa le discutam cu vicepremierul Oprea si cred ca va fi receptiv la solicitarile mele, iar solicitarile mele sunt de fapt solicitarile comunitatii baimarene“, a incheiat Catalin Chereches.
http://www.emaramures.ro/Stiri/8765...-dar-si-la-blocurile-sociale-devastate-VIDEO-

La ce echipa de handbal feminin a facut Primarul si Consiliul local, sala sporturilor e prea mica.Duminica, daca sala avea 10.000, erau 10.000.Nici nu vreau sa imi inchipui ce va fi la primul meci din CL,vs gyor:lol:
terenul de atletism e o rusine....se vede interesul statului pentru acel teren:bash: daca nu au bani pentru investitii, sa-l dea Primariei.
 

·
Registered
Joined
·
163 Posts
Azi am avut drum intre Kaufland 2 si gara. Firele pentru noua linie de troleibuz sunt montate, intre Unitatea Militara si intersectia Republicii - Traian. Mai trebuie doar prinderea adecvata a firelor de suporturi, si de lucru la macazele de racordare cu linia existenta (asta cred ca va fi ultima etapa). Iata cateva poze:

Dupa Petrom, pe Republicii in jos
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
ai belit-o:D vine ala si te desface ca pe o banana.cica nu e topicul potrivit:lol:


Cea mai moderna cresa din Romania a fost deschisa astazi in Baia Mare. Realizarea acesteia a costat peste 4 milioane de lei, bani alocati din bugetul local al municipiului Baia Mare. 80 copii au fost inscrisi deja la aceasta cresa care a fost realizata la cele mai inalte standarde. Este doar primul pas din programul de investitii al municipalitatii in segmentul creselor din Baia Mare, primarul Catalin Chereches spunand ca pana in 2016 toate unitatile de acest tip vor beneficia de conditii similare.

Baia Mare are incepand de astazi inca un motiv de mandrie. Cea mai frumoasa si moderna cresa din Romania a fost inaugurata in prezenta micutilor, care vor beneficia de aceasta investie, a parintilor si a bunicilor lor. Pentru realizarea acestei crese s-au folosit cele mai bune materiale si dotari cum nu se mai gasesc in nicio unitate similara in Romania. „In primul rand tot ceea ce a insemnat materiale folosite aici sunt de cea mai inalta calitate. Apoi, designul este unul absolut modern, facut de o echipa de arhitecti in care noi avem incredere si care ne-au certificat faptul ca pot sa faca lucruri frumoase. Tot ceea ce inseamna dotari speciale pentru copii, in functie de varsta lor, dar si celelalte dotari, in tehnologie. Aici vorbim despre dotarea bucatariilor, a bailor, dotarea cu instalatii a fiecaror grupe, respectiv a fiecaror dormitoare, instalatii de recircuitare a aerului, de filtrare a aerului, chestiuni care tin si de sanatatea copiilor si ajuta la filtrarea aerului si la improspatarea lui, astfel incat sa nu existe probleme de boala, de bacterii si asa mai departe“, a explicat primarul Catalin Chereches.

Locurile de joaca, jucariile de aici, perimetre special dedicate acestor activitati sunt doar cateva din avantajele acestei crese. Mai mult, parintii vor putea sa-si urmareasca de acasa copiii, sa vada exact cum sunt ei ingrijiti, tratati si educati, fiind montate camere video in fiecare sala.

In ceea ce priveste finantarea acestui proiect, banii au venit strict din bugetul municipalitatii, fiind necesari aproximativ 4 milioane de lei. „A fost o investitie mica, in raport cu ceea ce s-a realizat. Ganditi-va cate milioane de euro s-au dat in ultimii 20 de ani pentru carpeli. Banii acestia puteau fi folositi pentru a face lucrari de la cap la coada, lucrari de calitate asa cum vedeti acum. Am luat o decizie ferma in 2011, devenind primar, sa facem doar lucrari ample, lucrari care sa fie finalizate, care sa nu necesite ulterior costuri majore de intretinere. Lucrul acesta s-a intamplat si aici si in final avem o suma de aproximativ 4 milioane de lei, pe care am investit-o aici. Bani pe care nu i-am primit nici de la guvern, nici de la Comunitatea Europeana, sunt bani ai municipiului Baia Mare, pe care i-am utilizat corect, pentru un lucru de calitate“, a adaugat Catalin Chereches.

Bucurosi pentru inaugurarea cresei, parintii s-au aratat incantati de conditiile in care vor creste copiii lor. „Mi se pare foarte frumoasa. Am inteles ca este printre cele mai frumoase crese din Romania si ma bucur ca am reusit sa-mi aduc copilul aici. O astfel de investitie e necesara oriunde pentru copiii nostri. Muncim pentru ei si mi se pare normal nu numai la cresa asta, ci la fiecare cresa sa fie astfel de conditii“, a spus Mihaela Ardelean. „Ofera conditii deosebite, de normalitate as putea spune, in vremurile actuale. Acum si restul creselor sunt renovate in mare parte, insa aceasta este la standarde deosebite. Era mare nevoie de ea, in primul rand ca si numar de locuri pentru ca sunt multi copii in oras, iar cel putin perioada 2-3 ani nu era acoperita cu unitati de ingrijire“, a precizat Carmen Tiba.

Cresa nr. 3 a avut si un musafir special zilele trecute. Fostul ministru Elena Udrea este cea care a spus ca nu a mai vazut inca o cresa atat de bine dotata si ca daca ar fi cazul si-ar da copilul cu cea mai mare incredere la cresa din Baia Mare. Mai mult, Udrea a aratat ca este impresionata de felul in care orasul nostru se dezvolta. „Am vazut ca domnul primar este extrem de iubit de baimareni si inteleg ca au si de ce, pentru ca orasul s-a transformat in mandatul dansului. A doua concluzie legata de investitiile care sunt aici in derulare este o dovada a faptului ca Baia Mare se transforma si cresa aceasta pe care am vizitat-o, am vizitat si alte santiere, fie ca s-a construit sau se construieste cu bani europeni, fie cu bani de la primarie, orasul este un santier si in continuare domnul primar mi-a spus ca are multe alte proiecte pentru fondurile europene care vor veni, pentru banii din bugetul primariei si cred ca trebuie sprijinit. Baimarenii sunt convinsa ca vad lucrurile frumoase care se intampla si de aici satisfactia lor fata de ceea ce s-a petrecut in municipiul Baia Mare in ultimii ani. Nu pot decat sa-l felicit pe domnul primar, pe cei care ii sunt alaturi si-l sprijina“, a spus fostul ministru al Turismului.

Primarul Catalin Chereches a dat asigurari ca inaugurarea de astazi este doar primul pas in modernizarea unitatilor de acest gen din Baia Mare. Potrivit edilului, urmatorul pas va fi reabilitarea cresei nr. 5, o cresa care va intra in executie exact dupa acest model anul viitor, urmand a fi finalizata cel mai tarziu in primavara anului 2015.
http://www.emaramures.ro/Stiri/8811...or-beneficia-de-cele-mai-bune-conditii-VIDEO-
Cresa arata fff bine.Bravo celor implicati.
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Cand mai treci prin zona, poate mai faci poze cu stadiul lucrarilor.
De cateva saptamani au inceput lucrarile la aripa de vest a spitalului judetean.Sa vedem ce vor reusi pana cand vine gerul.
 

·
-
Joined
·
72 Posts
  • Like
Reactions: Staude6

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
Mersi de poze.

Azi am observat cum se faceau sapaturi in perimetrul de langa terenul de rugby.BTW,hai zimbrii,aduceti titlu in Maramures!:nocrook:

Back la acea constructie.Mai exact, e vorba de spatiu intre deja faimos bloc de locuinte care e in constructie din 1994, si un sediu de banca.Spatiu e ingradit.M-am uitat peste pancarta pe care era descrisa constructia.Va fi un bloc de 8 etape,cu spatii de locuit si birouri.Proprietarul constructiei e o firma din satu mare.Sunt curios cum va evolua constructia cladirii.Altfel spus e elenaul de inceput sau chiar o sa lucreze constant.
 
1361 - 1380 of 2376 Posts
Top