SINGAPUR
Zaczynamy od lotniska Changi w Singapurze. Zdjęć z lotnisk będzie dość sporo, mam nadzieję, że nie zanudzę, ale akurat lotniska azjatyckie warte są poświęcenia szerszej uwagi ze względu chociażby na ich ''przyjazność'' dla pasażerów. O Changi można mówić wiele, ja powiem tyle, że spotkacie je w prawie każdym rankingu na najlepsze lotnisko świata zazwyczaj w pierwszej trójce i tak np. w tym roku według rankingu firmy Skytrax jest na miejscu 2 w 2011 roku również a w 2010 na pierwszym. Jako jedno z trzech lotniska świata jest portem lotniczym pięciogwiazdkowym, dotychczas otrzymało już ponad 400 wyróżnień w przeróżnych konkursach związanych z tematyką lotniskową, ale i nie tylko. Z ciekawostek to napiszę, że rocznie obsługuje ponad 8 razy więcej pasażerów niż Singapur posiada mieszkańców a jeśli dysponujecie wolnym czasem pomiędzy lotami (minimum 4 godz.) to lotnisko może wam zorganizować bezpłatną wycieczkę po mieście aby jak najefektywniej wykorzystać czas oczekiwania na samolot. O możliwościach ''zabicia czasu'' na samym lotnisku mogę napisać jeśli ktoś będzie zainteresowany.
Kolejka kursująca między terminalami, zdjęcia w dzień po wylądowaniu i w nocy przed odlotem
1.
2.
3.
Jakieś rzeźby tuż przy wyjściu z kolejki na terminalu 3
4.
Hala główna T3
5.
6.
7.
Merlion
8.
9.