jeli ovo isti prostor?Jedna prije WWII:
![]()
I jedna novija:
![]()
znanDa, da nije bilo tog savezničkog bombardiranja, to bi sada bio potpuno drukčiji grad s reprezentativnim palačama... A umjesto toga imamo commie blokove u "starom" dijelu grada...hno:
Malo je poznata činjenica da je gro zgrada koje su preživjele srušeno eto tek tako, jer su djelovale pretalijanski. Hm... Npr. kazalište "Vittorio Emanuele". Očito je bilo jednostavnije srušit ga nego preimenovati u "Nada Dimić" ili slično :lol:
mislim da nam jos treba thread u cemu je dokumentirano sta smo sve u zadnjom i u 2. sr. izgubili.Zadar je izgledao super prije rata. Pogotovo Nova Riva. Nije da je sada los ali ipak...
Sve u svemu, i bez obzira na sve - Zadar je po meni, uz Varaždin, najljepši grad u Hrvatskoj. Baš lijepo što je netko sačuvao stare slike.Podržavam! Imam stotine slika Zadra s vizurama koje više ne postoje...
BogovskiBudući da je stara dretva netragom nestala, otvaram novu.
Započnimo s jednim zagrebačkim (hvala, Dadek):
![]()
Postajte bilo koju sliku vašeg grada koja vam se sviđa, i željeli bi ju vidit na vrhu.![]()
A Split? Van konkurencije?Sve u svemu, i bez obzira na sve - Zadar je po meni, uz Varaždin, najljepši grad u Hrvatskoj. Baš lijepo što je netko sačuvao stare slike.
O splitu nitko nikada nije ni razmišljao da uđe u konkurenciju.A Split? Van konkurencije?![]()
Je li sada kužiš zašto mi ovakve građevine ne pašu? Izgledaju kao srednjovjekovni zatvori!![]()
:cheers2:
Je li sada kužiš zašto mi ovakve građevine ne pašu? Izgledaju kao srednjovjekovni zatvori!
ovo je...WOW!! :master: