SkyscraperCity banner

1 - 20 of 1278 Posts

·
Registered
Joined
·
1,917 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Hola, obro aquest nou fil per anar penjant fotografies i per fer un seguiment de les obres de la zona Sant Andreu / Sagrera, l'estacio del TAV, la remodelacio de Sant Andreu Comtal i la construccio del parc urba.

Espero poder penjar les primeres imatges els proxims dies...
 

·
Registered
Joined
·
1,917 Posts
Discussion Starter #2
Per començar... obres de la estacio de sant andreu comtal... estan arreglant les vies i les andanes del costat de l'estacio per fer el desviament i poder eliminar les vies centrals... 

·
Registered
Joined
·
1,917 Posts
Discussion Starter #3
Generalitat, Ajuntament i Ministeri acorden el finançament de les obres de la Sagrera, que costaran 703 milions d'euros
Actualitzat a les 15:21 h 21/05/2009

Els governs català i espanyol i l'Ajuntament de Barcelona han tancat a Madrid un acord polític per finançar bona part dels 703 milions d'euros que costaran les obres de l'estació de la Sagrera. Més d'un terç d'aquests diners, uns 255 milions, es pagaran amb els diners extres per a inversions que preveu la disposició addicional tercera de l'Estatut. No obstant, l'acord deixa pendent de finançament més d'un terç del projecte, que haurà de sortir dels rendiments terciaris de la Sagrera. El conseller Nadal ha subratllat que les obres no aniran en detriment de cap altra inversió en infraestructures.

Mes info:

http://www.3cat24.cat/noticia/385910/barcelonaciutat/Generalitat-Ajuntament-i-Ministeri-acorden-el-financament-de-les-obres-de-la-Sagrera-que-costaran-703-milions-deuros
 

·
_
Joined
·
4,764 Posts
són per canviar la disposició de les vies crec, que suposo que deu venir juntament licitat amb el túnel de Provença-Mallorca, o no?

O potser l'estació va per una banda i la resta per una altra
 

·
Caloret faller
Joined
·
6,300 Posts
Se está haciendo ahora lo mismo que en su momento se hizo en el entorno de Sants, cambiar las vías de sitio para poder hacer pasar el AVE. Sólo que ahora con más espacio disponible.
 

·
Registered
Joined
·
1,917 Posts
Discussion Starter #7
^^

si, pero las obras no solo estan en la estacion de sant andreu, sino que van hasta el punte de calatrava.... se han cargado algunos puentes por el camino, han movido tierras, estan poniendo lo que parecen muros-pantallas... algo hacen vaya...
 

·
Caloret faller
Joined
·
6,300 Posts
Las vías tendrán que moverse también en ese sector, por eso hay que preparar la plataforma.
 

·
Estela Reynolds
Joined
·
6,917 Posts
L'estació de la Sagrera tindrà sis edificis sobre les andanes
| Un cop garantida l'obra per Foment, l'Ajuntament projecta els immobles sobre les vies | La L9 de metro i els busos hi pararan des del primer dia | El TGV i Rodalies podrien passar-hi el 2012, però sense aturar-s'hi


La Sagrera ha vist l'albera aquesta setmana. Després de 15 anys de plànols sense finançament assegurat, el compromís de Foment de començar a construir l'estació permetrà a la ciutat desencallar alguna cosa més que la nova gran estació de la ciutat, ja que sense estació no tenia sentit cobrir la planxa de vies des del pont de Felip II fins al carrer Potosí, ja ben a prop del nus de la Trinitat, ni habilitar els nous tallers que substituiran els de Sant Andreu Comtal ni fer els sis edificis que hi haurà sobre les andanes i les vies.

Mentre l'Adif prepara ara el projecte d'estació sota terra a corre-cuita per mirar d'estrenar-la el 2012, l'Ajuntament de Barcelona té encara dos anys de marge per projectar els 180.000 m2 d'edificis que s'aixecaran sobre els tres nivells soterrats d'estació. Hi haurà dos hotels, dos blocs d'oficines i dos immobles més amb un ús per determinar.

"La Sagrera serà un pol de nous llocs de treball, no només lligats a una estació amb cent milions de passatgers anuals", preveu el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon Garcia Bragado. A banda del compromís d'arrencar el projecte, l'Ajuntament valora quasi en la mateixa mesura la "garantia" que Foment acabarà l'equipament més enllà de les plusvàlues o del rendiment econòmic que a partir del 2011 es pugui obtenir de la comercialització dels sis edificis.

Han passat tres dècades des que es va construir l'estació de Sants, i la Sagrera serà tot el contrari. "En lloc d'una estació escampada linealment per un primer pis soterrat i amb una gran plaça a sobre, amb els afegitons actuals sobre l'estació que s'hi han anat enquibint, la Sagrera tindrà alta velocitat (TGV), Rodalies, autobusos i metro sota terra en tres nivells, i cap amunt edificis per treballar-hi", pronostica Bragado.

La complexitat de l'operació obliga a la prudència, pel que fa a previsions d'aturades dels trens. Rodalies ja circula per la xicana que s'hi ha habilitat per poder alliberar els quasi 200 metres d'amplada que tindrà el forat de l'estació entre Felip I i el pont del Treball Digne. El TGV hi circularà el 2012, bé sigui paral·lel a aquest by pass adaptant-hi l'amplada d'AVE o per la via definitiva ja construïda a l'andana de l'estació. Una altra cosa serà que els AVE arribin a temps de fer-hi parada, i que estiguin enllestides les connexions amb els altres transports.

Sembla quasi assegurada la presència de la línia 9 del metro -que aquesta tardor ja comença a funcionar fins ben a prop de la futura estació- i la dels autobusos urbans i interurbans. L'actual parada d'autocars i línies regulars de l'estació del Nord es traslladarà a la Sagrera, soterrada i al cantó de muntanya. Actualment ja es construeixen els murs dels laterals que permetran l'accés viari a l'estació i també a l'aparcament dels autobusos.paper.avui.cat

180.000 entre sis edificis, si són tots iguals, dóna per 30.000m2 per edifici, que si es plantegen amb alçada, donaria per 100m i poc més... encara que 6 edificis, segons com els posin poden fotre una sensació de pantalla/mur... ja en podrien fer 3 de 200m :D

Per cert, l'estació de Fabra i Puig llavors es mantindrà?
 

·
Registered
Joined
·
863 Posts
Si han de fer el projecta a cuita-corrents més val que s'esperin uns quants anys, perquè seria una llàstima fer una nova estació i que acabi essent una porqueria.
 

·
Moderator
Joined
·
27,897 Posts
La Sagrera unirà després de 150 anys Sant Martí i Sant Andreu

• L'obra donarà servei no només als dos districtes sinó a tot el nord de la metròpolis

• El [email protected] es va planejar sempre en la creença que l'estació seria una realitat

Barcelona va aconseguir dijous el compromís de l'Estat de construir, sense més demora, l'estació de la Sagrera. Els representants municipals desplaçats a Madrid per entrevistar- se amb el ministre de Foment, José Blanco, van lluir en tot moment el somriure model dia històric que es reserva per a les grans ocasions. La pregunta, doncs, sorgeix de manera espontània: ¿Tan important és per a la ciutat l'obra? Doncs sí. Tots els moviments que ha realitzat la ciutat els últims 20 anys han tingut múltiples variables i una sola constant: l'existència inamovible, com si fos un mandat bíblic, que a la Sagrera hi hauria una estació intermodal d'alta velocitat.

La Sagrera és el símbol del mur, en forma de línies fèrries, que es va alçar entre els municipis de Sant Andreu del Palomar i Sant Martí de Provençals a partir del 1850, quan la Societat de Camins de Ferro del Nord va crear la segona línia de tren (després de la de Mataró) entre Barcelona i Granollers. Aquella cicatriu arriba fins als nostres dies i, més enllà de seguir separant les viles d'abans i avui districtes (amb una població conjunta de 400.000 persones) provoca que el buit urbà, acceptable quan aquella zona era perifèria municipal però desfasat ara que és centre metropolità, arribi a les portes de l'Eixample.

Encara que no es tracta només de la incomunicació entre dos districtes. La decisió estratègica de mirar cap a llevant penjava també de l'estació i l'operació urbanística veïna. La remodelació de la plaça de les Glòries i l'operació Fòrum no s'expliquen sense el tercer vèrtex d'un triangulo que tanca la gran esperança blanca del teixit industrial barceloní, el [email protected]

RÀPIDA CONNEXIÓ

La ràpida connexió amb Espanya i amb Europa que la Sagrera facilitarà a aquell enorme viver d'empreses és bàsic per a l'èxit d'un projecte que ha permès reconvertir un teixit industrial del segle XIX en un altre del XXI sense encallar-se ni pagar costos socials en forma de degradació urbana, com va succeir en altres llocs, com Marsella o Manchester.

La Sagrera és una obra metropolitana. Si el Fòrum va conquistar el front litoral fins al Besòs, a l'empenta del 2004 se li sumarà ara el de l'estació que consolidarà la recuperació dels teixits a la dreta del riu. La Verneda i la Catalana, entre altres. Gràcies al metro i a Rodalies --totes dues amb parada en la molt intermodal instal.lació-- la Sagrera serà l'estació de Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià i també de Montcada i Cerdanyola. El contrapès a Sants, en un esquema de dues grans estacions que Renfe ja va dibuixar --sense concretar on ubicaria la gran estació del nord-- el 1972, 40 anys abans de la seva posada en servei.

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=615001&idseccio_PK=1022&h=
 

·
Moderator
Joined
·
27,897 Posts
L'AVE cap a Europa tan sols es podrà agafar a Sants el 2012

• El tren circularà pels 12 km de túnel de BCN però passarà de llarg per la Sagrera

• Els 4 trams de la ciutat estan en obres, llevat de l'estació, i amb el 23% executat

La història de l'alta velocitat a Catalunya i Barcelona és tan llarga com els endarreriments que ha encadenat el caríssim projecte durant les últimes dues dècades. Avui, l'AVE fa més d'un any que arriba finalment a la capital catalana des de Tarragona, Lleida i Madrid, i tot el recorregut de Sants a la frontera està en obres perquè el 2012 els combois vagin cap a Europa. Tot menys la macroestació de la Sagrera que, després d'un any de negociacions, té finalment un acord polític per pagar la majoria del seu cost, però les obres de la qual encara no disposen de terminis. L'execució, encara que sigui per etapes, es farà esperar. El 2012 només hi haurà l'estructura imprescindible per posar-hi les vies i que els trens hi puguin passar. Però passar de llarg, com reconeix el gestor d'infraestructures Adif, responsable dels treballs.

L'esclat de la bombolla immobiliària va fer miques a principis del 2008 la previsió de pagar part de l'estació amb les plusvàlues dels terrenys de la zona. La crisi institucional sobre com i qui cobriria el milionari i sobrevingut forat en la inversió va aflorar en la reunió del consorci Barcelona Alta Velocitat del 8 de juliol. Llavors, el Ministeri de Foment, en lloc d'anunciar la pròxima licitació del projecte com s'esperava i s'havia anunciat des de feia temps, va parlar de buscar "els recursos necessaris" juntament amb la Generalitat i l'ajuntament.

El que va ser l'enèsim retard es va poder tancar ahir. Però en aquest temps, en el qual fins i tot es va aconseguir iniciar les obres dels últims trams (el polèmic Sants-Sagrera, l'adjudicació del qual el Govern va frenar diverses vegades, i el Sagrera-Trinitat), s'ha perdut el tren per agafar l'AVE el 2012 a la macroestació. Els combois, està clar ara, pararan o sortiran un dia del nucli de la nova frontera urbanística i econòmica de Barcelona en què es convertirà aquesta zona de Sant Andreu, segons els plans de l'ajuntament. Però això serà realitat algun, o alguns, anys després.

EXCAVACIÓ A L'OCTUBRE

Aquesta és la realitat de la meitat buida (de moment) de l'ampolla. La de la meitat plena és el 23% dels treballs que ja s'han portat a terme en els 11,8 quilòmetres de línia de l'AVE que es construeixen entre Sants i Vallbona, límit municipal amb Montcada. El tram més avançat és el del túnel de l'Eixample (5,6 quilòmetres), amb el 33,6% fet a tots dos extrems. En el del carrer de Mallorca, al juny es muntarà la tuneladora al costat del pont de Bac de Roda perquè comenci a excavar a l'octubre rumb a Sants i via Sagrada Família.
El sector Sagrera-Trinitat està executat en el 19% en la primera part, fins al pont del Treball (1,5 quilòmetres), i en el 7,5% en la segona, la de Sant Andreu (2,5). L'últim tram barceloní (2,2 quilòmetres inclosos en els 4,7 fins a Montcada) ja està en el 38,5%. La tuneladora que obrirà aquest sector des de la població vallesana i en direcció a Barcelona va començar a avançar el 28 d'abril.

Fins a enllaçar a Figueres amb el túnel transpirinenc de 44 quilòmetres, a punt des del febrer, hi ha 131 quilòmetres més, que segons les últimes dades d'Adif estan en el 50%.

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idtipusrecurs_PK=7&idnoticia_PK=614692
 

·
_
Joined
·
4,764 Posts
L'actual parada d'autocars i línies regulars de l'estació del Nord es traslladarà a la Sagrera, soterrada i al cantó de muntanya. Actualment ja es construeixen els murs dels laterals que permetran l'accés viari a l'estació i també a l'aparcament dels autobusos.
-------
Per cert, l'estació de Fabra i Puig llavors es mantindrà?
La de Fabra i Puig vols dir d'autobusos o rodalies?

Si traslladen els autobusos a la Sagrera que en faran de l'estació del Nord?
 

·
paradiso città
Joined
·
836 Posts
^^ potser podrien ampliar parc i a l'edifici fer una biblioteca o CAP o algu
 

·
Estela Reynolds
Joined
·
6,917 Posts
L'estació d'autobusos em referia.

Em pregunto si els edificis podrien ser molt alts donat que els fonaments van condicionats perquè a sota hi ha una estació.

Podrien fer alguna coseta espectacular però entre la crisi, les AAVV i el mal gust per elegir projectes que tenen els de l'Ajuntament, no crec que facin res de l'altre món.
 

·
Confused User
Joined
·
3,459 Posts
^^ Bé, mentres hi hagi crisi no es farà cap torre o edifici i ni tan sols s'enllestirà l'estació (lo minim per que passin els trens). Així que la crisi no és cap factor determinant de l'estética del edificis colindants... Ara, les AAVV i el mal gust de l'Ajuntament durarán més que la crisi....
 

·
9peNe
Joined
·
1,766 Posts
^^
Esa es la estación? bueno.. la parte de arriba?
Si queda así.. firmo ahora mismo... :O
 
1 - 20 of 1278 Posts
Top