SkyscraperCity banner

1 - 20 of 180 Posts

·
Registered
Joined
·
1,780 Posts
Discussion Starter #1
La Rambla suspèn

1. • El passeig barceloní és escollit pels britànics el quart lloc turístic més decebedor del món
2. • Els tres pitjor classificats són la torre Eiffel, la Mona Lisa i Times Square

EDWIN WINKELS
BARCELONA

La Rambla barcelonina ocupa el quart lloc del món. Just al darrere d'altres llocs de gran renom com la Torre Eiffel i el quadro de Mona Lisa al museu del Louvre, a París, que són primer i segon, respectivament. El Times Square de Nova York va tercer. Però no és pas una classificació que enorgulleixi ni figurarà en una futura campanya o dossier de l'Ajuntament de Barcelona. Perquè aquests llocs són, segons una enquesta, els llocs turístics més decebedors del món.

Hi ha un consol, tot i que relatiu. Els que opinen així són els britànics, en un estudi dut a terme entre 1.267 ciutadans d'aquesta nacionalitat per encàrrec de l'agència d'assegurances de la multinacional britànica Virgin. Però precisament la Gran Bretanya és el principal mercat emissor de turistes a Espanya, Catalunya i Barcelona. Però, a més a més, una passejada per la ciutat i l'aeroport confirma que no només els britànics pensen així. La Rambla --que per a ells sempre seran les Rambles-- agrada cada vegada menys als visitants, cosa que els mateixos barcelonins ja havien constatat. Els preus, la brutícia, el tipus de botigues, la massificació i la inseguretat són el que més molesta.

L'estudi, que ja ha aconseguit un gran ressò a la premsa internacional, va acompanyat per comentaris de la periodista experta en viatges Felice Hardy. Sobre la Rambla escriu: "Pateix una creixent falta de control de qualitat. El poeta espanyol Federico García Lorca la va descriure com "l'únic carrer al món que voldria que mai s'acabés". Però massa vegades el turista acaba aquí en una comissaria per denunciar el robatori d'una cartera o, fins i tot, un assalt a plena llum de dia". (...)

EL PERIÓDICO
 

·
Registered
Joined
·
1,780 Posts
Discussion Starter #2
^^ Potser atempta contra la llibertat comercial, però crec que l'Ajuntament hauria de ser més exigent a l'hora de concedir llicències a La Rambla. Amb totes les botigues de souvenirs se sembla cada dia més a qualsevol carrer comercial d'una població costanera de turisme massificat. Comme d'habitude, carregant-nos la gallina dels ous d'or...:eek:hno:

Almenys de l'estudi en treiem que és una atracció turísitica de primer ordre i que és prou coneguda (encara que sigui negativament). Doncs d'igual manera que les altres 9 atraccions turísitiques reben una atenció preferent, per què permetem nosaltres aquestes aberracions?
 

·
Estela Reynolds
Joined
·
6,917 Posts
La Rambla sense botigues
| Només deu dels 160 establiments no es dediquen al turisme | Hi ha fins a 32 comerços de souvenirs | La Boqueria canvia parades per expenedores de fruita

Els vestits de farbalans i els barrets mexicans s'han apartat dels aparadors


L'especialització turística que pateix la Rambla de Barcelona ha aconseguit fer fora del passeig el comerç que en qualsevol altra barri es consideraria normal i de proximitat. Dels 160 establiments que hi ha a peu de carrer, només deu no es van obrir pensant en el turisme. Aquí caldria afegir-hi les cinc farmàcies que tenen com a clients tant els forasters com els autòctons. Pel que fa a l'oferta alimentària, sort que hi ha el mercat de la Boqueria, que també està vivint els últims anys la pressió del turisme, que ha influït en la conversió d'una part de les parades més atractives en expenedores de fruita trossejada o sucs per a visitants.

El dèficit de comerç de proximitat que pateix la Rambla deu ser el mes greu de la ciutat; no hi ha cap perruqueria ni d'home ni de dona, cap ferreteria ni drogueria, cap establiment de roba interior ni merceria. La prestigiosa botiga d'esports que hi havia a la cantonada del carrer Ferran va tancar fa anys i al local s'hi va instal·lar un establiment de menjar porqueria. Tampoc hi ha cap papereria, ni joguines, ni òptica, ni tintoreria... Només hi ha un colmado, el Guinart, que està adossat a la Boqueria, i una de les dues perfumeries que hi havia també va tancar. De les dues camiseries de prestigi, la Bonet i la Xanco, només resisteix aquesta ultima en el pla de la Boqueria. La Bonet, que era un dels dos exemples de modernisme a la vienesa de la ciutat, es va convertir en una botiga hortera de souvenirs. Els nous propietaris en van desfer el parament interior, que era molt bonic. Hi ha deu botigues de roba i la majoria estan enfocades cap a un client molt jove i molt prim.

La majoria de les 32 dues botigues de souvenirs desmereixen el passeig tant pels productes com per la manera com s'exposen i per l'estat dels locals. Hi ha cinc botigues més de regals de més qualitat -Lladró, Majorica- i una de souvenirs de nivell. La Lladró del començament de la Rambla està en traspàs.

Pocs establiments de menjar que hi ha al passeig són capaços de deixar un record gustatiu perdurable. A la majoria hi ha donen menjar precuinat, tipus paelladors, i sangria de llauna. El metre quadrat es tan car que a les terrasses no serveixen cafè perquè és un producte massa barat. Capítol a part mereixien les oficines de canvi de moneda on també es compra i ven or i joies i es lloguen apartaments turístics.avui.cat
 

·
Moderator
Joined
·
27,858 Posts
La reforma de la Rambla s'abordarà «qüestió a qüestió» a partir de l'abril

• Ciutat Vella presenta la taula tècnica interdepartamental, que iniciarà aquest mes l'anàlisi dels problemes i les solucions

«Fugirem de les grans remodelacions i anirem atacant els problemes qüestió a qüestió», va anunciar ahir la regidora de Ciutat Vella, Itziar González. Es referia a la Rambla, un passeig sobre el qual fa temps que pesa la necessitat d'una intervenció a gran escala. Primer, i això és el que ahir la regidora va presentar al ple del districte, es munta una taula tècnica interdepartamental, és a dir, un grup de persones de l'Ajuntament i de la Generalitat, de diferents àmbits de gestió (seguretat, via pública, paisatge, etc.), que es reuniran mensualment i que analitzaran, tema a tema i racó a racó, la situació de la Rambla en tots els àmbits. A partir de l'abril del 2009 i durant dos anys s'aplicaran les solucions als problemes detectats de manera «sistemàtica».

El districte de Ciutat Vella vol implicar tots els òrgans de gestió, ja siguin de l'Ajuntament o de la Generalitat, que puguin tenir alguna cosa a dir en tot allò que passa a la Rambla, que no són pocs. La taula tècnica interdepartamental, doncs, és una forma de «fer visible el compromís de tothom» en aquest nou projecte, va explicar ahir la regidora de Ciutat Vella, Itziar González. Portarà la batuta d'aquest nou projecte una nova figura: una comissionada de la Rambla. I la primera tasca que durà a terme aquest col·lectiu serà fer una anàlisi exhaustiva de la situació. S'estudiarà el veïnat, un aspecte de la Rambla força desconegut, ja que ni la mateixa associació de veïns i amics de la Rambla ni el consistori saben exactament quantes persones hi viuen. L'activitat econòmica serà també motiu d'estudi: botigues, quioscos, venda d'animals, terrasses, hotels, allotjaments turístics, així com la demanda d'ocupació del carrer per a activitats que també generen beneficis econòmics. S'estudiarà també l'activitat cultural al carrer; la relació de la Rambla amb les institucions que hi tenen adreça (la Boqueria, la Virreina, el Liceu o els teatres i museus); la configuració física del carrer (el paviment, la vegetació, els elements del paisatge, fins arribar al detall de les infraestructures de serveis com ara cabines de telèfon i senyals, fanals, etc.), i la seguretat. Finalment, la taula tècnica també analitzarà els possibles mecanismes de participació en aquest projecte, entre els quals hi haurà l'observatori de la Rambla.

En aquest observatori hi entren a formar part les persones que fa aproximadament un any van guanyar un concurs sobre el disseny d'un nou paviment i uns nous vetlladors per a les terrasses de la Rambla, que va convocar el mateix Ajuntament amb la idea d'una futura remodelació. La regidora de Ciutat Vella, que ja s'havia va mostrat molt satisfeta amb les aportacions que havien fet, sobretot pel que fa al paviment, ja va avisar que aquelles idees guanyadores entrarien a formar part de futurs debats, però que no eren les definitives.

En l'observatori hi entren també les entitats, ciutadans i moviments cívics. Disposaran de tota la informació que generi la taula tècnica i podran aportar suggeriments nous al debat.

González va anunciar ahir la constitució, en els pròxims dies, d'aquesta taula tècnica. De seguida començarà a treballar, però amb la idea que al mes d'abril ja tindrà unes primeres propostes d'actuació que es puguin anar desenvolupant al llarg dels dos anys següents. El primer trimestre del 2011 s'iniciaria un altre procés d'estudi de la situació del moment, per tal que es puguin abordar nous objectius de millora.
En el terreny del paisatge urbà, a la Rambla han millorat molts aspectes qualitativament i quantitativament en els últims anys, gràcies a la intensa implicació de l'associació Amics de la Rambla en la conscienciació dels botiguers. Però encara queden al passeig alguns cartells d'establiments comercials amb aquestes característiques: estan en tots els idiomes menys en català. A la Rambla hi treballen molts col·lectius i hi tenen presència molts establiments tant als laterals com al passeig central. Tots tenen assignats els espais que poden ocupar, però sovint aquesta ocupació es torna tan intensiva per l'acumulació de gent al voltant que gairebé no s'hi pot passar. I aquesta és la gran queixa dels barcelonins que ja no ramblegen: que no poden fer-ho amb comoditat. Una de les polèmiques que viu la Rambla des de fa alguns anys és l'enorme concentració d'estàtues i d'artistes, que fins i tot ha obligat l'Ajuntament a fer una ordenació. Tot i això, gairebé ningú n'està content, encara. El paviment de la Rambla, amb sinuoses onades, és d'un color clar en el qual els xiclets enganxats que s'enfosqueixen es veuen molt i fan lleig. Fa un temps l'Ajuntament va expressar el seu desig de canviar-lo per un de més polit. Si bé hi ha un gran volum d'establiments hotelers a la Rambla, que mantenen en bon estat les façanes, també n'hi ha que no estan ben conservades. Amics de la Rambla està estudiant la manera d'engegar una rentada de cara general.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3014781
 

·
Moderator
Joined
·
27,858 Posts
«No hi canviaria res»

• Els diferents col·lectius que hi treballen modificarien poques coses de la Rambla. Més aviat preferirien una rentada de cara, evitar les situacions il·legals i posar-hi una mica d'ordre

Molts es queixen de la Rambla, però a l'hora de la veritat, tothom adora el passeig tal com és. En realitat, urbanísticament i estèticament ningú li posa cap pega. Al contrari, qui més qui menys la mantindria com és. Bé, amb una petita excepció: el paviment, que diuen que fa brut. A part d'això, les opinions expressades per diferents col·lectius no entren a qüestionar gaire l'aspecte del carrer. Ara bé, si es demana pels usos, si es burxa una mica en la manera com es viu i treballa a la Rambla, afloren les diferències i les petites guerres quotidianes en un espai limitat però intensament utilitzat.

El col·lectiu de floristes, per exemple, canviaria l'activitat sorgida arran de l'èxit mundial de la Rambla: les estàtues. Les eliminaria del passeig directament. Fa temps que les floristes, i també els ocellaires, es queixen que l'aglomeració de persones al voltant de les estàtues no els permeten treballar. A més, les estàtues fan diners, de vegades molts, en un espai públic, i sense haver de pagar cap impost. En canvi, les estàtues troben que tenen poc espai per treballar. I en demanen més. Pel que fa als ocellaires, el seu és un cas a part. Fa ja molts anys que viuen amb l'ai al cor, pendents d'una nova regulació que els vol aplicar l'Ajuntament per fer complir les normes de protecció d'animals que s'apliquen a tota la ciutat, excepte a la Rambla. El col·lectiu d'ocellaires, i el president del mercat de la Boqueria, Manel Ripoll, no acaben d'estar d'acord amb el tracte que els estan donant. Ripoll reclama fer ús de la memòria, recordar què ha fet que la Rambla es conegui arreu del món, i esmenta el que hi ha fet història: ocellaires, floristes i quioscos. Ripoll, que representa un dels indrets més coneguts de la Rambla, el mercat de la Boqueria, reclama intervencions però sense canviar-ne l'essència: netejar-la, agençar-la, evitar-hi irregularitats i il·legalitats, però sense canviar-la.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3014791
 

·
Moderator
Joined
·
27,858 Posts
«Si la canviem passarà a ser el passeig de Gràcia»

Una de les persones que ha manifestat que prefereix que a la Rambla no es toqui absolutament res és un quiosquer, Juan Jiménez. El quiosquer, que regenta l'establiment situat a la part central del passeig, no està d'acord a canviar res del que hi ha actualment a la Rambla. A tot estirar, segons ha dit, ell remodelaria el paviment que hi ha ara, de tons clars i que dibuixa una onada. No és l'únic que opina que no és gaire sofert, sobretot quan s'hi van acumulant xiclets. Però per ell això seria suficient. Jiménez assegura, doncs, que «deixaria la Rambla tal com està», perquè «aquesta és la Rambla de tota la vida i si li canviem alguna cosa deixarà de ser la Rambla i passarà a ser el passeig de Gràcia».

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3014802
 

·
Cervesa espacial
Joined
·
6,160 Posts
La Boqueria restaurarà el pòrtic i l’avançarà a primera línia de la Rambla

• Els comerciants obtenen finançament privat per a un projecte que l’ajuntament havia ajornat
• La reforma començarà a la primavera i obligarà a retirar l’estructura, que estarà 6 mesos al tallerL'entrada de la Boqueria, ahir, amb l'arc modernista que es reformarà
i s'avançarà fins a la zona ocupada per la caseta vermella. Foto: ALBERT BERTRAN

Manuel Ripoll és d’aquelles persones que tenen la ventura de caure bé a gairebé tothom. No són els seus 76 anys, ni el seu verb desacomplexat, ni el seu càrrec de president dels comerciants de la Boqueria. Deu ser un aliatge de naturalitat i afecte pel mercat que fa que els uns i els altres el mirin i l’escoltin. Aquest sisè sentit de la senzillesa devia ser determinant perquè un banc s’oferís a pagar un projecte que l’ajuntament va ajornar per falta de pressupost: restaurar el pòrtic de l’entrada del recinte i col·locarlo a l’altura de la Rambla, on tothom, natiu o pelegrí, pugui veure que allà hi neix un dels emblemes de la ciutat.
Tot va començar a forjar-se fa poc més d’un any. Ripoll exercia d’amfitrió i guia per a Alfredo Sáez, conseller delegat del Banco Santander, que visitava i flairava la Boqueria amb els sentits desfermats. En un moment de la passejada, el banquer va exhalar un halo de generositat i va preguntar de quina manera l’entitat podia ajudar el mercat. Ripoll no ho va dubtar i va assenyalar l’arc; li va explicar el projecte i Sáez va tornar a Madrid amb la promesa d’estudiar el pla. Dijous passat, i després d’uns mesos de nits i fotos per oblidar, el cap dels paradistes va rebre la trucada amb prefix 91 que esperava: el banc donava l’ok als prop de 160.000 euros necessaris per a la reforma.


«QUE TOTHOM HO VEGI»
«Creiem que l’arc no es veu bé on està, que fa falta revaloritzar-lo, restaurar-lo i portar-lo a la Rambla perquè tothom en pugui disfrutar», assegurava ahir Ripoll a aquest diari. El pla inclou desmuntar l’estructura, portar-la a un lloc adequat per polir-la, reformar-la, instal·lar un sistema perquè pugui il·luminar-se i portar-la de tornada al cap de sis mesos per col·locar-la al costat del carrer.
L’ajuntament estava al corrent de la iniciativa, però la falta de pressupost va obligar a ficar-la a la carpeta de tasques pendents per al pròxim mandat. «Si ho paga un altre, endavant», van assegurar ahir fonts del districte de Ciutat Vella. La Boqueria demanarà cita els pròxims dies amb la regidora Itziar González per informar-la de l’acord que permetrà que el consistori no hagi de posar ni un cèntim per netejar el cutis del mercat. «L’ajuntament es pot anotar un bon punt sense rascar-se la butxaca», va assenyalar Ripoll.
Ara només falta que el calendari es compleixi i que el Santander mantingui la seva petita partida per a Barcelona, una xifra humil si es té en compte que el banc gastarà 200 milions d’euros en cinc anys per patrocinar el Ferrari de Fernando Alonso. El mercat vol que la retirada del pòrtic coincideixi amb l’inici de les obres a la plaça de la Gardunya, que haurien de començar al març o l’abril i que convertiran la rebotiga de la Boqueria en una gran porta d’entrada al Raval o, com ho va definir la regidora Itziar González, a la nova «àgora» del barri. «Quan estigui col·locada serà el nostre millor reclam», va augurar Ripoll.
L’activitat del recinte era ahir aliena al projecte perquè del que es tracta és de vendre. Pinotxo, àlter ego del restaurador Juan Bayén, assegurava des de la seva barra ràpida que està «encantat amb el projecte» i que és «una de les bones idees» que ha tingut Ripoll. La Fruiteria Vidal s’assabentava del pla per la premsa i no ho veia gens clar. «¡Però què dius!», es ruboritzava una dona que no donava crèdit ni credibilitat a la proposta. Daniel, un dels empleats, també arrufava el nas. «Trencarà amb tot i es confondrà amb les façanes del carrer», resumia.
En el que tots coincideixen, pòrtic sí o pòrtic no, és en la necessitat que el mercat de la Boqueria recuperi el prestigi. «Ens han tractat de manera injusta i criminal», va concloure el president.

Font: http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=666876&idseccio_PK=1022
 

·
_
Joined
·
4,764 Posts
Sobre lo de la Boqueria que en penseu? Jo crec que pot quedar bé... però em pregunto que substituirà el pòrtic, perquè no crec que ho deixin tal qual, no?
 

·
ZERO
Joined
·
15,216 Posts
Sobre lo de la Boqueria que en penseu? Jo crec que pot quedar bé... però em pregunto que substituirà el pòrtic, perquè no crec que ho deixin tal qual, no?
No tinc clar que pugui quedar be, m'agrada l'estat actual amb l'espai obert com a vestíbul obert previ al mercat. Per això existeixen las façanes dels edificis ja existents. Tampoc acabo de veure com integraran la coberta amb les façanes dels edificis laterals. Cadascuna de les aigües de la coberta anirá a morir per sota del segon nivell de balcons ??? Llavors si que es veurien rares aquestes façanes. A més a més tambè ocultaria l'arc d'acces al pòrtic perimetral que rodeja tot el mercat.

Que la restaurin, que li fiquin il·luminació, que treguin les parades exteriors en aquesta plaça, pero no que l'avancin.

En algun moment el mercat, Ha estat de la manera que ara pretenent?.

A10
 

·
_
Joined
·
4,764 Posts
jo crec que pot quedar bé... però tbé crec que té cert encant tal i com està ara (amb alguna reforma) i que si es va fer així va ser per alguna raó i que allà enxovadeta mola... però tbé crec que pot quedar bé el canvi.
 

·
Cervesa espacial
Joined
·
6,160 Posts
No sé si quedarà bé... Pel que sembla l'únic que es vol fer és avançar l'arc, però sense colo·locar-li una coberta a l'extensió, de tal manera que no hi hauria terrat entre l'arc avançat i l'actual posició. Això permetria que els balcons de les façanes no es veiessin afectats.

No sé fins a quin punt les parades enfora formen part del mercat.

D'altra banda, m'agrada el raconet que es forma tenint la Boqueria més enfonsada respecte la façana de la rambla. No sé, et convida a girar el cap i mirar què hi ha. El "problema" són les paradees de fora.
 

·
ZERO
Joined
·
15,216 Posts
Tens rao, no me he fixat be en el croquis que adjuntent, i que únicament desplaçen el pòrtic i no cubreixen el carrer/plaça d'acces. Igualment no veig que sigui un encert aquest desplaçament.

A10
 

·
Registered
Joined
·
12,171 Posts
El problema actual és que falta visibilitat, estic segur que molta gent passa de llarg sense fixar-se que hi ha dins, i avançar l'arc és una manera lògica d'evitar-ho
 

·
Cervesa espacial
Joined
·
6,160 Posts
^^ Perquè així ho volen els comerciants, tal com han dit. Una altra cosa és que puguin, tot i que l'ajuntament sembla disposat a fer-ho.
 

·
Cervesa espacial
Joined
·
6,160 Posts
La Rambla tindrà les 7 càmeres a final de mes
La videovigilància serà una realitat al passeig. El comerç vol control de venda ambulant i prostitució


La Rambla tindrà instal·lades les set càmeres de viodeovigilància previstes i autoritzades a finals de mes coincidint amb l'inici de la temporada d'estiu. Els dispositius ja s'estan instal·lant a la confluència de la Rambla amb el carrer Pelai i la plaça de Catalunya, al pla de la Boqueria, a la plaça del Teatre i al Portal de la Pau.

Les càmeres de control s'han implantat a petició dels comerciants, que també insten l'administració a estar molt a sobre de la venda ambulant i la prostitució. El president de l'Associació d'Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla, Ramon Llamazares, assegura que les càmeres seran molt ben rebudes pel seu caràcter dissuasori i perquè les imatges poden servir de prova en cas d'un delicte.

El dirigent veïnal va reclamar ahir un increment del control sobre els llauners i la prostitució al carrer, dos fenòmens que s'incrementen molt durant l'estiu. Per Llamazares, cal que la societat civil, l'administració i els cossos policials treballin conjuntament perquè l'espai públic gaudeixi dels nivells de convivència registrats des del setembre passat.

El president de l'Associació d'Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla va recordar també que tenen "fil directe" amb el districte de Ciutat Vella, on la regidora del districte, Assumpta Escarp, "coneix perfectament les virtuts i les habilitats de la seguretat a Barcelona".

La venda de llaunes al carrer va provocar l'any passat pèrdues per valor d'un milió d'euros al sector de l'hostaleria a Barcelona, la meitat amb relació al 2008, perquè la Guàrdia Urbana va poder confiscar 360.000 llaunes. L'Ajuntament i el sector d'oci nocturn de la ciutat mantindran enguany el pla d'actuació dut a terme el 2009.

Font: http://www.avui.cat/cat/notices/2010/06/la_rambla_tindra_les_7_cameres_a_final_de_mes_101173.php
 

·
Cervesa espacial
Joined
·
6,160 Posts
CiU critica que els llocs d'ocells convertits en records "danyen més" la Rambla

La regidora de CiU a l'Ajuntament de Barcelona Mercè Homs ha defensat que els llocs d'ocells de La Rambla que passen a vendre productes típics són "autèntiques botigues de records que danyen encara més, i de manera definitiva, la imatge ciutadana del passeig".

"Quants barcelonins aniran a comprar a aquests llocs?", s'ha preguntat Homs, i ha criticat que el bipartit recuperi "la idea del parc temàtic per a Ciutat Vella, pensat més en una Rambla per a turistes que en un passeig per a ramblejar respirant aires barcelonins".

En un comunicat, Homs ha afegit que les queixes que han provocat la reobertura dels llocs reconvertits demostren que s'ha d'elaborar un pla d'usos específic per a la Rambla. Precisament aquest dijous l'edil de Ciutat Vella, Assumpta Escarp (PSC), presentarà propostes de futur amb els comerciants.

Font: http://www.europapress.cat/politica/noticia-ciu-critica-els-llocs-docells-convertits-records-danyen-mes-rambla-20100901191435.html

_____________________

^^
Tota la raó. Substituir les parades d'ocells per l'invent dels records turístics és patètic. Sembla com si no haguessin sabut què fer-ne de l'espai que han deixat i ens han encolomat l'invent aquest. Aquest ajuntament sap on va? Té un rumb traçat, ni que sigui equivocat, però com a mínim traçat?
 

·
Registered
Joined
·
3,468 Posts
CiU critica que els llocs d'ocells convertits en records "danyen més" la Rambla

La regidora de CiU a l'Ajuntament de Barcelona Mercè Homs ha defensat que els llocs d'ocells de La Rambla que passen a vendre productes típics són "autèntiques botigues de records que danyen encara més, i de manera definitiva, la imatge ciutadana del passeig".

"Quants barcelonins aniran a comprar a aquests llocs?", s'ha preguntat Homs, i ha criticat que el bipartit recuperi "la idea del parc temàtic per a Ciutat Vella, pensat més en una Rambla per a turistes que en un passeig per a ramblejar respirant aires barcelonins".

En un comunicat, Homs ha afegit que les queixes que han provocat la reobertura dels llocs reconvertits demostren que s'ha d'elaborar un pla d'usos específic per a la Rambla. Precisament aquest dijous l'edil de Ciutat Vella, Assumpta Escarp (PSC), presentarà propostes de futur amb els comerciants.

Font: http://www.europapress.cat/politica/noticia-ciu-critica-els-llocs-docells-convertits-records-danyen-mes-rambla-20100901191435.html

_____________________

^^
Tota la raó. Substituir les parades d'ocells per l'invent dels records turístics és patètic. Sembla com si no haguessin sabut què fer-ne de l'espai que han deixat i ens han encolomat l'invent aquest. Aquest ajuntament sap on va? Té un rumb traçat, ni que sigui equivocat, però com a mínim traçat?
Per tenir els animals en gàbies i que molta gent els compri forçats pels fills petits tot passejant per la Rambla millor una botiga del que sigui. O millor res si cap.

A més, aquestes botigues crec que incumplien una llei dels animals.

CiU en aquest sentit m'està decepcionant una mica, i concretament Artur Más que va votar en contra de les curses de braus però desprès diu que no farà res per prohibir els correbus.

Així que em sembla molt encertada aquesta decisió de l'ajuntament. Pedoneu però algú ho havia de dir.
 
1 - 20 of 180 Posts
Top