SkyscraperCity banner

1 - 20 of 6268 Posts

·
Moderator
Joined
·
27,812 Posts
Discussion Starter #1
Les obres de la Sagrada Família han complert 123 anys aquest dissabte des que el bisbe de Barcelona va posar la primera pedra el 19 de març del 1882. L'arquitecte Antoni Gaudí va entrar en el projecte dos anys més tard, després de la dimissió de l'encarregat del projecte, l'arquitecte diocesà Francisco de Paula del Villar, per discrepàncies amb els promotors. Aquesta efemèride ha estat recordada per l'Associació Gaudí i Barcelona Club d'Internet, una entitat sense ànim de lucre creada per difondre la vida i obra del genial arquitecte.

El bisbe de Barcelona José Urquinaona va posar el 19 de març del 1882 la primera pedra del temple de la Sagrada Família. En aquell moment l'arquitecte Antoni Gaudí encara no estava al capdavant de les obres, ja que no va ser fins dos anys més tard, que l'arquitecte va agafar les regnes de la construcció de la Sagrada Família.

Gaudí va succeir l'arquitecte diocesà Francisco de Paula del Villar, que va dimitir el primer any per discrepàncies amb els promotors. El primer document firmat per Gaudí data del 18 de març del 1884 i es refereix al canvi de contractistes.

L'Associació Gaudí i Barcelona Club d'Internet, amb un total de 15.031 socis, ha recordat l'efemèride i han explicat que la idea de construir una església monumental dedicada a Sant Josep va ser d'un llibreter de la ciutat que el 1866 havia fundat l'Associació Espiritual de Devots de Sant Josep.

--

TVC.
 

·
¡Viva el metro!
DavoR
Joined
·
38,161 Posts
Y lo que le queda hasta terminarla en 2020...
:)
 

·
¡Viva el metro!
DavoR
Joined
·
38,161 Posts
rufi said:
A ver si lo acabais ya :sleepy:
Haz un buen "donativo" para acelerar las obras, RUFi.
;)
 

·
Registered
Joined
·
1,379 Posts
Met said:
Como siempre es cuestión de money... :)
Cuanta más gente pague, más rápido avanzarán las obras.... :tongue2:

Pero creo que perderá su encanto... ¿dónde encontrás una ciudad donde los turistas paguen por ver algo a medio hacer? ;)

a10! :runaway:

Creo que el problema en la dificultad de la rapida ejecucion de las obras no es la falta de dinero, es simplemente la falta de espacio en el templo para actuar con mas maquinaria y la complejidad tecnica. Dinero les sobra, entre los souvenirs y las millones de visitas que recibe al año. Parece que es imposible actuar mas rapido; hay cuatro gruas trabajando y los talleres donde se cortan las piedras con ordenadores estan en la parte delantera del templo para acelerar al maximo los trabajos. Se esta trabajando en cinco frentes mas la multitud de escultores que trabajan en la imagineria; para dentro de dos años en el interior del templo se podran celebrar actos porque ya estara cubierto y solo tendran que trabajar en subir las torres (4 de 140m, una de 172m encima del crucero, una de 150m encima del abside y las 4 torres de mas de 130 m de la fachada de la gloria), asi como todas las construcciones adyacentes (claustros,etc...)
 

·
Banned
Joined
·
565 Posts
La Sagrada Família, el monument més visitat de l'estat

Vau veure això que va sortir ahir?

La Sagrada Família desbanca l'Alhambra com a lloc més visitat

• El temple de BCN encapçala la llista espanyola per primer cop amb 2,2 milions de persones a l'any
• L'obra de Gaudí també supera el Museu del Prado de Madrid i el Guggenheim de BilbaoVisitants el 2004


Sagrada Família - Barcelona 2.260.661
Museu del Prado - Madrid 2.001.546
Alhambra - Granada 1.987.686
Guggenheim - Bilbao 909.000


ROSARIO FONTOVA
BARCELONA

Gaudí ha destronat l'Alhambra andalusí. La Sagrada Família de Barcelona s'ha convertit en el recinte monumental més visitat d'Espanya, amb 2.260.661 visitants l'any 2004, i ha superat així per primera vegada l'Alhambra de Granada, que el mateix any en va rebre 1.987.686, uns 40.000 menys que el 2003. L'any passat, la Sagrada Família va guanyar també en nombre d'entrades el Museu del Prado de Madrid (2.001.546) i el Museu Guggenheim de Bilbao (909.000).

El temple d'Antoni Gaudí ha experimentat des de l'any 1992 un creixement de visitants imparable, paral.lel al de la ciutat de Barcelona. Abans, el temple es considerava una relíquia kitsch, tan antiquada com el seu creador. Però la percepció de l'arquitectura de Gaudí basada en les formes orgàniques de la natura ha anat guanyant adeptes fins a fer callar les veus més crítiques.
Joan-Jordi Vergós, president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, va rebre una cortesa trucada de felicitació de l'Alhambra quan es va produir el relleu. Però el que és més interessant és que aquesta afluència de visitants no cessa i no sembla producte d'una conjuntura temporal, com les oscil.lacions del turisme o la celebració del Fòrum.

SETMANA SANTA

Per exemple, la Setmana Santa passada, de dijous a dilluns, van visitar el temple 45.616 persones. El Dissabte Sant es van registrar 10.496 visitants, un rècord que no es pot permetre l'Alhambra, on l'aforament màxim està establert en 2,8 milions de persones a l'any, encara que el límit per a un recorregut còmode és de 2,2 milions, segons fonts del patronat andalús.
L'Alhambra ofereix dues entrades per a torns de matí i de tarda i una altra per a visita nocturna. A més, hi ha recorregut a la carta, segons es visitin només els jardins o l'Alcassaba, el Generalife i els palaus nassarites. A Barcelona, fins i tot la casa museu de Gaudí al Park Güell ha batut rècords amb 408.098 visites.

A la Sagrada Família, a més dels 2,26 milions que van pagar l'entrada durant el 2004, una xifra almenys similar de turistes van fer la volta a l'illa en autobús o la van observar des de fora. Vergós atribueix el reclam del temple "no només al geni de Gaudí i al seu valor cada vegada més reconegut, sinó a una tasca pedagògica molt important dirigida a les escoles i a la joventut". Al recinte, afirma, "no falla res, encara que visitar una obra en construcció té els seus riscos i per això som molt escrupolosos".
El 83% dels visitants són europeus, un 10% nord-americans, un 2% japonesos, un 3% d'altres països asiàtics i un 2% sud-americans. Tres quartes parts dels visitants estrangers participen en viatges organitzats. Un 10% són estudiants.

La Sagrada Família, que es manté econòmicament de les entrades i dels donatius, no costa un euro de diner públic als ciutadans. Per aquesta raó l'Administració no té veu ni vot en el seu patronat, ni s'ha pronunciat mai públicament sobre les obres.

EL FINAL DE LES OBRES

L'horitzó del final de les obres es va escurçant. Vergós s'arrisca i dóna una data: "L'any 2022, la Sagrada Família pot estar acabada i hem d'intentar que això sigui així". Els progressos tecnològics, aplicats als programes informàtics i als sistemes constructius, han donat una enorme accelerada a la construcció del temple.

El Periódico de Catalunya 11.04.05
 

·
Catalucía - Andalunya
Joined
·
1,762 Posts
Realment és el monument més mediàtic de tot l'Estat amb diferència, nacional i internacionalment parlant.
 

·
Banned
Joined
·
565 Posts
gohcan said:
Jo creo que cadascun en el seu estil són monuments sense igual. No podem comprara un amb un altre.
Sí, és clar. Els 4 llocs que surten a la llista són impressionants. L'article només parla de xifres d'assistència...
 

·
Registered
Joined
·
8,166 Posts
Jordi Berlín said:
Sí, és clar. Els 4 llocs que surten a la llista són impressionants. L'article només parla de xifres d'assistència...
Ja ;) ho deia pel comentari de Jeros.
La veritat és que Sagrada Familia, Alhambra i Museo del PRado estan molt prop, només el Guggenheim queda sota del milió de visitants.
 

·
Registered
Joined
·
8,166 Posts
jeros said:
No comparo, Gohcan, simplement penso que és molt més mediàtic. Tots són genials. ;)
Cert, parlaves de mediàtic. Ho sent.
Encara així tinc els meus dubtes de quin pot ser més mediàtic. No ho tinc molt clar.
 

·
Banned
Joined
·
565 Posts
Una mica més d'informació, courtesy by 'Avui':


La Sagrada Família supera el Museu del Prado en visitants


La Casa Museu Gaudí, situada al Parc Güell, passa per primer cop de les 400.000 entrades i remarca l'èxit de l'oferta gaudiniana

Redacció
BARCELONA

El temple de la Sagrada Família va rebre l'any passat la visita de 2.260.661 visitants, xifra que representa un 10,3 per cent d'augment respecte a l'any 2003, quan el nombre de visitants va ser de 2.056.451, segons va informar ahir la institució.
Es tracta d'un rècord històric, més important encara si es té en compte que la xifra és molt superior també a la del 2002, quan l'edifici va rebre visitants extres generats per tots els actes que es van fer per commemorar l'Any Gaudí. En aquell exercici, les visites van superar per primera vegada els dos milions i van arribar a 2.024.000 visitants.

El nombre de visitants a la Sagrada Família també supera per primera vegada els que va tenir el Museu del Prado de Madrid, que va arribar només a 2.001.546 visitants el 2004, 317.000 menys que el 2003. El Museu Reina Sofia, l'altra gran centre d'art madrileny, va créixer l'any passat en 953 visitants respecte al 2003 i es va quedar en 1.445.323. L'increment més important dels museus de Madrid va ser per al Thyssen, que va rebre el 2004 la xifra de 683.502 visitants, un 26 per cent més que el 2003, any en què va reduir molt les visites a causa de les obres de millora del recinte.
Per la seva banda, la Casa Museu Gaudí, situada al Parc Güell, va augmentar un 9,4 per cent la xifra de visitants, en passar dels 372.934 que va rebre el 2003 als 408.098 visitants del 2004.

Quant al CaixaForum de Barcelona, va rebre la visita d'un total d'1.295.963 persones des de principis del 2003 fins al dia de Sant Esteve de l'any passat. L'exposició més visitada de l'any al CaixaForum ha estat Dalí, cultura de masses, una de les mostres estrella de l'Any Dalí, que va tenir lloc del 6 de febrer al 26 de maig i que va rebre 300.889 visitants. La mostra Rodin i la revolució de l'escultura, que es pot veure fins al febrer, ja l'han vist 120.000 persones.
 

·
¡Viva el metro!
DavoR
Joined
·
38,161 Posts
¡Poned ese artículo en el foro español!
A ver qué dicen...
:wink2:
 

·
Banned
Joined
·
315 Posts
Sí millor que no el poseu, tot i que la informació té a veure amb l'Estat espanyol.

Val més que no hi hagi discussions absurdes tot plegat perquè la Sagrada Família està a Barcelona.

Dit això, jo estic d'acord que la Sagrada Família és el monument més mediàtic de tots ells, tot i que tots són representantius de les seves respectives ciutats. Uns en més mesura que els altres, en són el símbol.

No consideraria el Prado un monument, doncs és un museo important per l'obra que s'hi exposa però no per l'edifici. Sí, en canvi, el Guggenheim, que destaca per tot el contrari.
 
1 - 20 of 6268 Posts
Top