SkyscraperCity Forum banner

Barcelona | Muntanya del Tibidabo

64085 Views 211 Replies 59 Participants Last post by  shivtim
L'alcalde de Barcelona, Joan Clos, va inaugurar ahir els dos nous ascensors panoràmics amb capacitat per a 13 persones que s'han instal·lat al Parc d'Atraccions del Tibidabo, amb una inversió d'1,5 milions d'euros, i que uneixen la zona superior, corresponent a l'entrada principal, amb la part més baixa, a través d'un total de sis nivells. Es tracta d'"una gran millora per a la mobilitat i una atracció en si mateixos", segons els responsables del parc, perquè en els seus 24 metres de recorregut vertical, a una velocitat d'1,6 metres per segon, permeten una visió "espectacular i grandiosa de la ciutat". La inauguració va coincidir amb la novena jornada de portes obertes, dedicada a les persones amb discapacitat, en què van participar 2.500 minusvàlids i 50 voluntaris. A més d'inaugurar els elevadors, Clos es va referir a l'acord del consell d'administració de Parc d'Atraccions Tibidabo SA (PATSA) en el sentit d'obrir l'accés a la cota 500 del parc, que ampliarà la seva superfície, i de guanyar més metres quadrats d'espais coberts.

--

AVUI.
See less See more
1 - 20 of 212 Posts
RecuperaciÓ D'una Instal.laciÓ CentenÀria

El Tibidabo tancarà l'any amb un 13% més de visites

• El parc preveu tenir beneficis el 2006 i estabilitzar-se en 600.000 usuaris


Una ascensorista en un dels nous elevadors del Tibidabo.

El parc d'atraccions del Tibidabo veu la llum al final del túnel. Segons Parque de Atracciones Tibidabo SA (PATSA), la instal.lació tancarà l'any amb uns 460.000 visitants, un 13% més que el 2003, quan en va tenir 408.000. Aquest increment s'atribueix principalment a l'atracció de la caiguda lliure i al Tibiclub, un sistema d'abonament que permet l'accés de tota una família durant un any per 80 euros, i que han utilitzat 80.000 barcelonins.
Per primera vegada des que el parc va passar a ser municipal, el 2002, compta amb recursos per invertir en el pròxim exercici. En concret, 300.000 euros (uns 50 milions de pessetes). Les pèrdues han baixat de 4 milions d'euros el 2002, a 1,5 el 2003 i un milió en aquest exercici. El conseller delegat de PATSA, Alfredo Morales, espera aconseguir beneficis el 2006 i estabilitzar la xifra de visitants en 600.000, la màxima assumible.
L'alcalde de Barcelona, Joan Clos, va inaugurar ahir dos ascensors que uneixen tots els nivells del parc. Ho va fer durant la jornada de portes obertes a discapacitats, en el marc de la campanya Una tardor sense barreres.

PLA DE TRANSFORMACIÓ
El regidor Carles Martí va explicar que ahir es va aprovar en la seva fase inicial el pla de futur del parc. Un dels eixos d'aquest pla és la transformació de la cota 500 --la part superior, on hi ha la majoria d'atraccions històriques-- en una zona de lliure accés durant tota la setmana. Actualment, les instal.lacions només obren els dies que són festius per als escolars, 150 jornades durant el 2004.
-------------------------------------------------------------------------
a10! :runaway:
See less See more
la unica manera d'ampliacio del tibidabo es a base de carregar-se la muntanya, i aixo no m'acaba de convencer.

Salutacions!!!
Reforma del Tibidabo

REFORMA DEL PARQUE DE ATRACCIONES
El Tibidabo ampliará sus instalaciones y abrirá una zona verde de acceso gratuito en dos años


AGENCIAS

Barcelona.-- El Tibidabo se convertirá en un gran parque de atracciones y de zonas verdes de libre acceso para los ciudadanos dentro de cuatro años, el plazo previsto para finalizar un proyecto de ampliación y remodelación de las instalaciones y su entorno, que costará alrededor de 50 millones de euros.

Según ha explicado el presidente del consejo de administración del parque de atracciones, Carles Martí, el objetivo de este proyecto es "crear un nuevo espacio público que conviva con el entorno, la montaña y los vecinos de la zona y que esté abierto los 365 días del año".

Primera fase

La primera fase de las obras, que tiene un presupuesto de 16 millones de euros, durará dos años (2006-2007) y consistirá en la transformación de la cota más baja del parque, que se abrirá al público con una zona ajardinada de más de 28.000 metros cuadrados de libre acceso, incorporará una nueva puerta de entrada a las atracciones más emblemáticas y al núcleo histórico del Tibidabo, y albergará un nuevo aparcamiento subterráneo con capacidad para 500 plazas.

En esta cota también se construirán dos nuevas atracciones: el Imaginarium, un centro dedicado al desarrollo de la imaginación de los más pequeños a través de la capacidad para transformar objetos e inventar otros nuevos, y el Espai 8, una sala polivalente donde se organizarán todo tipo de actividades.

Segunda fase

La segunda fase (2008-2009), que tendrá una inversión de 34 millones de euros, se dedicará a la ampliación del parque de atracciones mediante la construcción de nuevas terrazas en la falda de la montaña, lo que le permitirá ampliar metros de superficie y aumentar la oferta de servicios, equipamientos e instalaciones lúdicas.

El proyecto permitirá prácticamente duplicar la superficie de este espacio emblemático de la ciudad pues, tal como ha señalado Martí, actualmente el parque de atracciones del Tibidabo sólo aprovecha "el 50% de sus terrenos".

El presidente del consejo del Tibidabo ha aclarado, no obstante, que pese a que las obras no empezarán a ejecutarse hasta el 2006, este año se pondrán en marcha los proyectos ejecutivos y empezarán a desplazarse diversos servicios, como las actuales oficinas, que ya no se ubicarán en el parque.

Carles Martí ha explicado que todo este proyecto de transformación, que también contará con un mirador para el lado de la montaña que da a la zona del Vallès, "se ha de completar con una presencia más potente del transporte público", por lo que ya han empezado los estudios en este área.

De momento, la opción más viable es la de crear un ferrocarril que partiría de la plaza Kennedy, aprovechando los raíles del tranvia blau, y que subiría hasta el Tibidabo por el mismo trazado de vía que utiliza el funicular, que está condenado a desaparecer.

El parque de atracciones del Tibidabo, un espacio con cien años de historia, pretende de este modo captar un mayor número visitantes y acabar con las pérdidas que ha registrado su cuenta de explotación en los últimos años.

http://www.elperiodico.com/default....ma=CAS&idnoticia_PK=196768&idseccio_PK=132&h=O sigui, es volen carregar el tramvia blau i el funicular. Ens hauríem de rebel·lar tots els barcelonins, si és això el que pretenen fer.
See less See more
Es materialmente imposible hacer un ferrocarril convencional que suba por las vías del funicular...
¿Querrán poner un cremallera?
¿O un tranvía por cable, tipo SFO?
:?
Aunque sea un tranvia por cable es inviable...¿van a meter el cable por en medio de la Avda.Tibidabo? xDDD
Aposto per reubicar les vies del Tramvia Blau... si els dies de cada dia no circula és perquè els papis i mamis aparquen en doble fila damunt les vies per deixar els seu cadells a les escoles de la zona... :sleepy:
I aprofitar per posar-ne de moderns i allargar-ne el recorregut.. com abans, quan el tramvia pujava gairebé fi s el cim.
Cal també modernitzar el funicular....
I EVIDENTMENT cal integar-lo a l'ATM!!!! :rant:

Dubto que treguin el Tramvia Blau.... hi haurà una revolució si ho fan... Quina església serà la primera a cremar? :D

a10! :runaway:
See less See more
El parc del Tibidabo doblarà la superfície amb un gran jardí i noves atraccions• L'Ajuntament de Barcelona transformarà aquest lloc singular en els pròxims cinc anys, amb un cost de 50 milions d'euros

La gestió pública del parc del Tibidabo es consolida. Després de destinar més de dos anys a revisar les atraccions per extremar la seguretat, l'Ajuntament de Barcelona ha decidit tirar endavant una segona fase de recuperació d'aquest singular espai. El transformarà en un nou parc urbà amb el doble de la superfície que té ara incorporant-hi un gran jardí d'accés lliure que serà alhora la nova entrada i l'espai que incorporarà les principals novetats. El procés comença aquest any, però els ciutadans no començaran a veure moviment d'obres fins al 2006. L'Ajuntament de Barcelona vol mantenir oberta la instal·lació durant el procés de transformació, que s'allargarà cinc anys. La reinvenció del parc costarà a Barcelona 50 milions d'euros.

«El parc ha tornat a revifar i les visites han assolit cotes molt raonables», explicava ahir el president del consell d'administració del Tibidabo, Carles Martí. L'any 2004 van visitar el parc d'atraccions 487.519 persones, i el 2005 n'esperen 500.000 més. D'altra banda, el 2004 s'han aconseguit considerablement reduir les pèrdues econòmiques d'1.700.000 euros del 2003, i s'ha passat a 772.000 euros el 2004. Aquestes xifres conviden l'Ajuntament de Barcelona a fer un pas endavant en la recuperació, la modernització i la consolidació com a espai públic d'aquest lloc singular que l'Ajuntament va voler salvar de la decadència a què l'havia abocat la gestió privada.Mentre en el pla estrictament administratiu s'està fent una modificació del pla general metropolità per transformar el terreny que ocupa el parc en un espai considerat equipament públic -fins ara estava qualificat d'equipament privat-, en el pla de gestió municipal el consistori està posant fil a l'agulla a una nova fase de transformació del parc.Es tracta de la veritable transformació física de l'espai, la reconversió amb la qual l'Ajuntament el vol reinventar. Un nou jardí d'accés lliure de 28.420 metres quadrats obrirà el Tibidabo al Vallès. Situat sobre un nou aparcament subterrani de 500 places que construirà i gestionarà l'empresa municipal BSM, el nou centre d'acollida incorporarà les grans novetats del nou Tibidabo: l'Ingenium -una nova atracció per desenvolupar l'enginy i la memòria- i l'Espai 8 -una sala polivalent en què hi haurà programació autònoma.Els espais singulars -les atraccions històriques, la sala dels miralls i el museu dels autòmats- es milloraran i adquiriran un nou protagonisme, atès que la filosofia de la transformació es basa a mantenir i restaurar els signes d'identitat del parc i crear, a la vegada, ofertes actuals i innovadores.

--

El Punt
See less See more
Una zona gratuïta oberta tot l'any

La reforma del Tibidabo es desenvoluparà en dues fases. En la primera (2005-2007) es faran les obres per ampliar la instal·lació, crear el nou parc públic a la zona que dóna a la carretera de l'Arrabassada -avui innaccessible- per convertir aquest espai en la nova entrada. La creació d'aquest jardí, que han anomenat Cota 500, convertirà el Tibidabo, avui un espai totalment tancat, en un parc d'accés lliure, obert tot l'any. Només es pagarà entrada a la part a on hi ha les atraccions, que aspira a obrir més dels 150 dies que obre ara. El pàrquing que construirà BSM connectarà amb la nova entrada i les dues instal·lacions noves, l'Ingenium i l'Espai 8.Forma part de la segona fase (2008-2009) la renovació de les velles instal·lacions, la creació de noves terrasses més àmplies a la zona d'atraccions que contribuiran a crear també més zones amb sostre, atès que una de les principals dificultats que té ara el parc és que està sempre pendent de la meteorologia. I també la millora de l'accessibilitat amb transport públic. S'entreveu també en aquesta segona fase del projecte la desaparició del vell funicular i la creació d'un transport amb més capacitat de viatgers que porti directament els visitants des de la plaça Kennedy al parc

--

El Punt.
See less See more
Sky said:
I també la millora de l'accessibilitat amb transport públic. S'entreveu també en aquesta segona fase del projecte la desaparició del vell funicular i la creació d'un transport amb més capacitat de viatgers que porti directament els visitants des de la plaça Kennedy al parc
Vejam.. al dibuix es veu una via... potser serà una funicular de nova generació... o bé un cremallera... que pot sortir de la Pl. Kennedy aprofitant les vies del Tramvia Blau.
Potser serà tren a l'Av. Tibidabo dentant-se a partir de la Pl. Dr. Andreu... :?
Però en cap cas parla de desmantellar el tramvia. ;)
Diu que es vol fer un enllaç directe... :eek:

a10! :runaway:
See less See more
El Tibidabo se reinventa.

El parque ganará una gran zona verde en la cima de la montaña de acceso libre
Enlace en cremallera desde la plaza Kennedy
El nuevo parque, que costará 50 millones de euros, estará listo en el 2009 y abrirá todo el año

La Vanguardia - 24/03/2005

El Tibidabo está a punto de acometer una de las remodelaciones más ambiciosas de sus 104 años de vida. Una mejora, además, que recupera el espíritu del doctor Salvador Andreu, su principal promotor, el visionario que a finales del siglo XIX concibió un parque de esparcimiento que fuera el gran pulmón de Barcelona.

El proyecto, presentado ayer por Carles Martí, presidente del parque de atracciones, supone la recuperación de un espacio natural de acceso público en la cima de la montaña, donde estaban los jardines del hotel Florida.

"El Tibidabo pasará de ser un parque de atracciones a ser un parque con atracciones", manifestó Martí durante una conferencia de prensa en el edificio de dirección. Será, asimismo, la puerta principal de entrada al parque de Collserola.

El Tibidabo se reinventa para volver a los orígenes y potenciar la educación lúdica y familiar en contacto con la naturaleza. Al tiempo que preservará la memoria, el nuevo par-que dará un salto al futuro para incorporar las nuevas formas de conocimiento y diversión.

Esto supone, por ejemplo, potenciar las atracciones históricas como el Avión, el Aéreo, la Atalaya, los autómatas y los espejos, pero, al mismo tiempo, incorporar atracciones de vértigo, así como espacios para que los niños puedan desarrollar su inventiva.

L´Ingenium será uno de estos nuevos espacios, concebido siguiendo el patrón de los museos infantiles estadounidenses y europeos, lugares donde la diversión de los más pequeños está diseñada para alcanzar unos objetivos pedagógicos muy claros.

L´Ingenium cumplirá el doble objetivo de divertir y educar, al tiempo que supondrá un lugar en el que refugiarse de la lluvia o el calor. Hoy en día, como reconoció Martí, una de las grandes limitaciones que tiene el parque es el clima. Si las condiciones no son idóneas, los ciudadanos no suben a la montaña. El nuevo Tibidabo contará con una arquitectura interior mucho más rica que protegerá a los visitantes y, al mismo tiempo, permitirá disfrutar del parque en horizontal. Las pen-dientes de la montaña, que dificultan la movilidad interior, se compensarán con terrazas. Todo el espacio será accesible.

El presupuesto, a falta de un proyecto ejecutivo -lo que ayer se presentó fue sólo el anteproyecto- alcanza los 50 millones de euros. La ejecución de las mejoras se realizará en dos fases. De esta forma no será necesario cerrar el parque. La primera arrancará a finales de año y se prolongará hasta el 2007. Consistirá en construir el parque público, ubicado en la cota 500, un espacio bastante plano en la cima de la motaña y donde en 1997 se instaló una exposición de dinosaurios. En este terreno aún resiste la vieja piscina del Florida, reconvertida en charca con juncos y ranas, así como el edificio de los vestuarios. Ahí también está el pabellón de Radio Barcelona, hoy arrendado por Media Latina, de donde sale una larga antena que desaparecerá, así como las otras que aún contaminan la cima del Tibidabo. Una placa de bronce, firmada por Tarrac, recuerda que allí estuvo "EAJ-1, la primera emisora de radiodifusión de España".

La torre de las Aigües de 1902, obra de Josep Amargós, también será de acceso libre. Este amplio espacio ajardinado y arbolado constituirá un gran mirador sobre el Vallès. Estará abierto todo el año y contará con varias atracciones. En el subsuelo se construirá un aparcamiento para 500 vehículos, no incluido en el presupuesto inicial, y al que se accederá por la carretera de Vallvidrera al Tibidabo.

La entrada principal al parque será a través de este parque, lejos de la zona residencial de la colonia del Tibidabo y también de Vallvidrera, una vieja reivindicación de los vecinos, que Martí conoce bien porque fue concejal del distrito de Sarrià-Sant Gervasi.

La primera fase se completará con L´Ingenium y el Espai 8, un recinto polivalente que albergará la nueva entrada. Costará alrededor de 16 millones de euros.

La segunda fase implica la remodelación de las instalaciones actuales, incorporando nuevas atracciones y eliminando barreras.

La gran incógnita aún no resuelta es el transporte público, Martí reconoce que debe potenciarse, pero no es fácil. Un teleférico desde la estación del Baixador de Vallvidrera por la cara norte ha sido descarto por su gran impacto ambiental. La opción más viable supone construir un tren cremallera desde la plaza Kennedy, al final de Balmes, que suba por la avenida del doctor Andreu y entronque con el recorrido del funicular, que desaparecería. Este transporte deberá ser rápido y de gran capacidad para disuadir el uso del vehículo. Martí afirma que estará listo en el 2009. Su coste no ha sido todavía presupuestado.

El Tibidabo es de propiedad municipal desde enero del 2000.

El Ayuntamiento lo adquirió en una subasta y no contempla ceder la gestión a una entidad privada. Todo el proyecto, firmado por Lali Bosch y Dani Freixas, se ha concebido desde la óptica de que debe ser un equipamiento más de la ciudad. "No lo hemos realizado priorizando su rentabilidad, sino su servicio público a los ciudadanos", aseguró Martí.

Este año el parque, que abrirá 150 días, aspira a superar la barrera del medio millón de visitantes. El año pasado se quedó en 487.519. Aunque la cuenta de explotación aún es negativa -se perdieron 772.000 euros en el 2004-, el ejercicio se cerró con un cash flow de 571.000 euros, lo que anticipa una pronta viabilidad económica. El nuevo parque, al estar abierto todos los días, atraerá más de 600.000 personas al año en busca de una diversión enriquecedora.
-----------------------------------------------------------------------------

a10! :runaway:
See less See more
Boníssim el titular del Metro. xD

La reforma del Tibidabo costará una millonada

• El Ayuntamiento se gastará 50 millones de euros hasta el 2008 para reflotar y ampliar el parque

Unos 50 millones de euros es la inversión que el Ayuntamiento de Barcelona, propietario del parque del Tibidabo, afrontará para modernizar las instalaciones y transformarlas en una gran zona verde de libre acceso para todos los ciudadanos. El proyecto, que no estará terminado hasta dentro de cuatro años, se ejecutará en dos fases.

En la primera se construirá la llamada Cota 500, que albergará una zona ajardinada de más de 28.000 metros cuadrados donde se ubicarán algunas de las atracciones más emblemáticas. Junto a ellas se abrirá un espacio más cultural para el desarrollo de la creatividad de los visitantes. El consistorio planea potenciar el transporte público, con un sistema alternativo al funicular, que podría desaparecer en unos años. Además, se construirá un parking subterráneo.

--

http://bcn.metrospain.com/nx.asp?noti=34775
See less See more
Parece ser que el tranvía y el funicular quedarán sustituidos por un tren cremallera.
alexbn said:
Parece ser que el tranvía y el funicular quedarán sustituidos por un tren cremallera.
Ponga un cremallera (o un monorraíl) en su ciudad. Esto parece Los Simpson.
¡Sugiero grandes manifestaciones para evitar que nos quiten el Tramvia Blau!
El transporte nuevo que hagan FiJO que NO estará integrado en la ATM, pero bueno, ahora tampoco lo están ni el Tram Blau ni el Funi del Tibi:
Quina KK...
FORA CLOS JA!!
:(
See less See more
Segun información que a mi me ha llegado desde las oficinas del Tibidabo, el objetivo del nuevo transporte a construir para llevar gente de forma comoda al parque es que sea COMODO y BARATO y que permita transportar un gran numero de personas con facilidad. Es por eso que el transporte que hagan estara 100% integrado en la ATM. La primera opción que barajaron fué la de renovar el funicular del Tibidabo e integrarlo en la ATM, pero consideraban que tener que hacer dos transbordos (L7 + BUS + FUNI) era una incomodidad que no facilitaria la movilidad de viajeros.

Pues eso, que el transporte a construir estará integrado en la ATM.
See less See more
Es evidente que no quitarán el Tramvia Blau, es una atracción turística más de la ciudad y además no se dice en ningún artículo semejante tontería. Los que ya quieren hacer manifestaciones que se calmen un poco. Lo de quemar iglesias sí lo veo ya más coherente :D.
totalmente de acuerdo con deBarna... lo de quemar iglesias es muy coherente xDDDD
Sigui com sigui Ha d'estar integrat, avui en dia per anar al tibidabo has d'arruinar-te amb el tramvia blau, que serà molt maco però es carissim i lent, per trobar-te després que has de tornar pagar un altre funicular a mig cami!

Avui en dia la combinació integrada FGC + Funicular Vallvidrera + Bus del barri es molt poc estimulant, sobretot perquè el bus del barri passa cada 30 minuts(?) i allà no hi cap nigu.

Esper que el funicular nou serveixi perquè la ciutadania de BCN usi el parc de collserola de forma repsetuosa i massiva, és a dir, sense anar-hi amb el cotxe. Es un espai magnific i per mi molt infrautilitzat, no hi ha tantes metropolis amb una serralada a 500 metres d'altura que divisi tota la ciutat :)
See less See more
També existeix la posibilitat d'anar amb el Tibibus, no? Sortint dsd Plaça Cat. Almenys això vaig llegir l'altre dia a la web del Tibidabo.

Quins records el parc.. Poques ciutats tenen algo semblant, es cert.

Recordeu l'aeromàgic? :)


Vox
See less See more
1 - 20 of 212 Posts
Top