SkyscraperCity Forum banner

Barcelona | Nou Palau Blaugrana | En estudi

7417 Views 28 Replies 18 Participants Last post by  Uri108
El jurat de l’Espai Barça escull la proposta de l’equip HOK+TAC Arquitectes per al Nou Palau Blaugrana

El jurat ha pres la decisió després d’un procés de revisió de les propostes presentades

La proposta guanyadora destaca per l'innovador concepte de palau multifuncional i per la seva permeabilitat, flexibilitat i personalitat


[...]

El Nou Palau Blaugrana

Està previst que les obres del Nou Palau Blaugrana comencin durant la temporada 2017/18 i finalitzin durant la temporada 2019/20. El complex del nou Palau s’ubicarà a l’actual ubicació del Miniestadi, a tocar de la nova estació Camp Nou de la Línia 9, i comptarà amb tres espais que podran funcionar independentment. D’una banda, un gran palau multifuncional, amb capacitat per a 10.000 espectadors en competicions esportives. De l’altra, una pista auxiliar amb capacitat per a 2.000 espectadors, i amb una pista de gel complementària.

La capacitat de 10.000 espectadors donarà resposta als requeriments d’aforament de l’Eurolliga de bàsquet i la secció de la grada busca una màxima aproximació entre els espectadors i la pista, i fomenta ‘l’efecte olla’.

[...]
http://www.fcbarcelona.cat/club/det...ok-tac-arquitectes-per-al-nou-palau-blaugranaSee less See more
2
  • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 29 Posts
El nuevo Palau tiene un aspecto imponente. Pero dudo de que la culerada lo llenemos regularmente. Espero equivocarme.
Presentació del Nou Palau Blaugrana

La Junta Directiva ha estat informada de tots els detalls del projecte guanyador del Nou Palau Blaugrana, escollit el 29 de gener passat pel Jurat de l’Espai Barça. Es tracta de la proposta de l’equip HOK i TAC Arquitectes, que destaca per l’innovador concepte de Palau multifuncional, així com per la seva permeabilitat, flexibilitat i personalitat. De geometria orgànica, aporta una bona seqüència entre Palau, pista annexa, pista de gel i les instal·lacions de l’FCBEscola.

S’ha aprovat que la presentació del Nou Palau Blaugrana es faci el pròxim 1 de març, en un acte que se celebrarà a la pista del Palau Blaugrana, davant dels mitjans de comunicació i amb la presència d’autoritats, representants de les seccions professionals, exesportistes de les seccions, patrocinadors i altres convidats.

Paral·lelament s’inaugurarà una exposició permanent a la Sala París, on es podran visualitzar tots els detalls del projecte guanyador del Nou Palau. L’exposició, que estarà oberta a tot el públic, inclourà un torn de visites guiades i fetes especialment per als socis, penyistes i veïns. A més, està previst que en el decurs dels pròxims mesos es configuri una exposició itinerant.

Quan a principis del mes de març s’esculli la proposta guanyadora del Nou Camp Nou, també s’organitzarà una presentació, al cap d’unes setmanes, i s’ampliarà l’exposició amb tots els detalls del projecte.

http://www.fcbarcelona.cat/club/detall/noticia/comunicat-de-la-reunio-de-la-junta-directiva
See less See more
  • Like
Reactions: 1
La presentació del nou Palau Blaugrana (19:00) es podrà seguir en directe aquí:

  • Like
Reactions: 3
Té molt bona pinta.... el nivell està alt... no sé què esperar pel Camp Nou!!
No m'acaba de convèncer. Perquè volen fer la graderia extesa a un gol? Hi hauria molta més bona visibilitat al lateral :hmm:
  • Like
Reactions: 1
A mi m'agrada molt. Crec que quedarà molt bé a la zona. A veure si es donen pressa amb l'Espai Blaugrana.
Bona idea pensar en una grada reduida per 8000 i habilitat per més espectadors si hi ha demanda.
Crec que no hauria de ser tan costos posar 2000 persones més i que no treuria el caliu que es busca.
A mí em sap greu veure que hi ha 6 fileres de seients darrera de cistella a peu de pista sense inclinació i sense visibilitat. Això són 400 seients. Caldria millorar-lo amb veritables grades extensibles i no seients a pista.
^^
O posar la grada gran en un lateral, no darrera la cistella! A mi em sembla que d'arquitectura en saben molt, sí, però que no han anat mai a veure un partit de bàsquet!:lol:
Jo crec que la finalitat d'aquesta grada és més aviat per a concerts, retransmissions etc; tal i com sortia a la presentació. Quan es facin partits de bàsquet o algun altre esport que no porti molta gent se'n tancarà una part.
  • Like
Reactions: 3
^^ Sí. Sembla que volen fer la competència al palau St. Jordi. Podeu veure les grades retràctils i tot plegat:

http://www.fcbarcelona.com/club/new-palau-contents/detail/card/configurations
  • Like
Reactions: 1
^^ Sí. Sembla que volen fer la competència al palau St. Jordi. Podeu veure les grades retràctils i tot plegat:

http://www.fcbarcelona.com/club/new-palau-contents/detail/card/configurations
Si es asi la acustica es una prioridad. Normalmente la acustica es mala en recintos deportivos.
Concurs d'arquitectura Nou Palau BlaugranaTAC Arquitectes + HOK (projecte guanyador)Massip-Bosch Arquitectes + Pattern ArchitectsAlonso Balaguer Riera Arquitectes + Wilkinso Eyre ArchitectsFrancisco Mangado Arquitectos + Bach Arquitectes + R.Sanabria Arquitectes + I.AparicioGCA Arquitectes + GMPBCQ Arquitectes + Make
See less See more
6
  • Like
Reactions: 4
Sóc jo o al Palau Blaugrana han afegit una segona graderia abans inexistent?
ABANS:


ARA:
See less See more
2
Sóc jo o al Palau Blaugrana han afegit una segona graderia abans inexistent?
Ja van comentar que volien ampliar la capacitat de l'aforament tant del Nou Palau (de 10.000 seients a 14.000 seients) com el pavelló annexe (2.000 seients a 3.500 o 4.000 seients) per no quedar-se petits en comparació amb altres pavellons europeus.

El pavelló annexe crec que ha de tenir una capacitat per disputar els partits entre setmana de futbol sala o handbol, de menys assistència, com la secció d'Hoquei, que és la que menys assistència té de les quatre seccions que utilitzen el Palau actualment.
  • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 29 Posts
Top